Poradna duly
Jana Čurdová
na bradavky je paradni krem bepanthen…ja to zatim pouzivam jen na suche a popraskane struky u koz, konu a psu…ale funguje fakt paradne..a vim ze maminy lidske ho taky pouzivaji ![]()
a vlastne ta unava..to jsem zapomela to jedine me postihlo…ale uz je to lepsi se mi zda…ne jako netehotna…ale vydrzim cely den nespat ![]()
a jojo…mame hospodarstvi…uz se tesim jak kolem toho budu litat s tim pupikem…no jeste bude asi sranda ![]()
taky se mejte krasne
Ja se mazu mandlovym olejem cela od koz
az po stehna je nejlepsi na zpruzneni (nebo jak to rict) kuze a tak nepopraska. ten je mastny takze sucha kuze nehrozi.
Ja mam taky v tehu takove zachvaty uklidu, presne jako kdyz mam MS, treba dnes jsem drhla zdi
ale stava se to neee az za tak casto jak bych chtela
Papousek rekl sve prvni slov
to me dostalo hihihi jakeho mate? ja miluju papousky!
Ahojky, vidím, že se to od včerejška krásně rozjelo… plkáte a plkáte.
Díky všem, za to , že myslíte na Tinku. Je jí fakt lépe. Dnes byl u nás plynař a Tinka si dobře pokecala. Ještě , že ten chlap byl takovej pohodář a už dedeček, takže měl pochopení a na hru Tinky přistoupil. Ta mu za to posílala pusinky a mávala a když odcházel říkala: De jde? Mami, de jde?
Už jsem myslela, že začne i natahovat.
Roxo - ahóóój
Tak přeju bezproblémové krásné těhu. První předpokládám…
Jinak dneska holky moc nepoplkám, pádím uklízet, dnes přijde hlídat a přespat tchýně. Nebojte mne nepřepadla ukízecí mánie…to jen ať si neřekne , že jsem čuňas…
Tinku totiž na ten screning nemůžeme vzít, když je nemocná a bere ATB.
Leninko rychle vložím údaje do tabulky a mrkni zda to sedí.
papa a užívejte tak krásný den ![]()
Ahoj holky, díky za přivítání.
Petruš , už mám doma skoro 2letýho kluka, těhotenství je to bohužel už 3, první skončilo ve 13tt před pár měsíci. Přeju Tince brzké uzdravení.
Na prsa přímo na bradavky asi ten bepanthen, mandlový olej (případně olvivový olej) je supr na celé tělo, já ho používám teda hlavně na malýho.Asi mi chvilku bude trvat než se ve vás zorientuju
časem doladím i metřík.
Ahojky,
holky jak jste na tom s oblečením, já se skoro od začátku nevejdu do těsných riflí. ( A těch mám většinu)Neměla jsem ještě ani centimetr na bříšku navíc,ale kalhoty mi okamžitě byli nepříjemné jako by se mi během dne zvětšil zadek. Teď už v podstatě chodím jen ve dvojích kalhotech a když sedím tak je mi to na bříšku nepříjemné. V autě, v kanclu, pořád je rozepínám.
Tak přemýšlím, jestli už mám vyrazit na nákup,ale nechce se mi dávat 1000 Kč za těhu kalhoty, jedny by mi stejně nestačili. A nebo koupit prostě jen dvoje větší kalhoty někde v akci,ale aby mi zas nebyly měsíc.
Kdyby tak člověk věděl, jak bude vypadat za měsíc.
Jak jste na tom Vy? Nosíte pořád normální oblečení a je Vám ještě pohodlné? A nemáte nějaký tip, kde nakoupit oblečení na běžné nošení za lepší peníze než 1000 Kč za 1 těhu kalhoty, to bych dala tak za ty kalhoty na jednání do práce.
Tino , já jsem minulé těhotenství vystačila s 1 těhudžínama (kupovala jsem je tady http://www.tehotenske-obleceni.cz/…ni-fanny.php, kousek od I.Pavlova), tenkrát měly docela výběr a slevy (cca 1000kč), nosila jsem je celé těhotenství, byly to bokovky s povolitelným pasem, takové gumičky, které se daly posouvat. Pak jsem si na léto koupila 3/4 kraťasy už s břišním pasem a 1 sukni s pasem na zavázky pod břicho. Nedávno jsem si pořídila tuším že v berushce pláťáky bokovky s pružným pasem a nosím dlouhá trika, tílka, svetry, který se teď dají koupit skoro všude v normálních obchodech. Těhotenská móda je obecně dost drahá a někdy i dost děsná.
Ty kraťasy s pružným pasem už mě taky napadli, ty určitě pořídím. Taky je to za jiný pěníze a klidně si člověk může koupit dvoje a užiju je je vlastně i na dovče.
Včera už jsem si musela koupit větší podprdu, byla jsem ráda, že jsem to v obchodě zvládla rychle. No a jak zvracím,tak jsem zhubla 3 kg a přitom se nevejdu do kalhot a mám pocit, že prsa mám jak před porodem. Tak fakt nevím, kde jsou ty 3 kg. No doufám,že se má Emmík v bříšku extra dobře ![]()
Roxi,
koukla jsem na ten obchod a oni tam mají hodně věcí v akci. Ty kahoty do práce bych si tam asi vybrala, takhle na první pohled, takže asi jakmile mě bude čekat nějaké jednání, tak poběžím vybírat. Dík za tip. Já budu mít asi všude problém s délkou, mám to i teď a to je výběr o hodně větší, jsem prcek, švagrová mě bude muset zachránit (má šicí stroj a bydlí za rohem).
tina: bud rada ze zkracujes…to je porad lepsi nez kdyz ti jsou vsechny gate nad kotniky ![]()
magdi: tak jen od koz po stehna jooo ?
Mame alexandra velkyho..v lednu narozenyho..tak si zacina zvatlat…ale kazdej slysime neco jinyho..tak nevim nevim ![]()
Tino ja uz davno chodim jen v tehu obleceni, mam stesti ze jsem hodne podedila, zkus se podivat na mimibazar.cz tam neco urcite najdes a za dobrou cenu. taky by se mi nechtelo utracet ![]()
mikitaa to jooo ja ho vzdycky strasne chtela!!! prosim prosim hod fotku! no od koz po stehna snad staci ne? minule jsem to odfrkla ze jsem nemazala zada a mam tam dve
ale i takjsem rada ze jenom ty.
Teda holky tady to žije…já vůbec nestíhám!!!-)
Co se týče těhu oblečení,tak já jsem nějaká celá nafouklá už od začátku…A nejvíc je to znát na prsou,musela jsem si koupit větší podprdu,protože to bylo neúnosné-navíc mě nesnesitelně bolej už od samého začátku…(podle toho jsem vlastně poznala že jsem těhu) Normální džíny už vůbec nenosím,protože jsem v nich napresovaná jak sardinka,takže mi zbyly jen jedny volnější.Koupila jsem si pláťáky, které jsou vcelku pohodlné a na těhu kalhoty chodím na Aukro.cz-teď jsem tam koupila džíny za 350kč-mně teda nevadí,že jsou použité,takže to záleží…-) Jinak klasika, dlouhý trika a tak…Mám dost letní šatovek, které jsou volné, takže ty se v těch teplejších dnech taky bezvadně nosí-a to je úplně to nejlepší co vlastně teď mám…Jinak jsem z toho oblečení dost zoufalá…-) Jak to budu dělat v zimě s pupkem vůbec netuším…asi nebudu nikam chodit, nebo nevim…hehehehe
Děkuju za rady ohledně krému na bradavky, popádím si to zařídit…
PETRUSHA
ekuju za vložení do tabulky, omlouvám se, jsem „tele", ale kam na ni mrknout?…hehehe…
Hezký den všem!-)
Ahoj holky,
tak jsem dnes byla na kontrole u doktora. Dohodli jsme se, ze na ten screening je brzy a mam na nej jit az za tyden (1.6.), to bych mela byt 12tt+3, takze pohoda. Ted by to bylo „o hubu“ a pry je lepsi jit pozdeji, ze je vic videt. Tak snad se i dozvim, co to bude ![]()
Jinak mi napsal neschopenku a uz budu pekne doma si valet sunky. Jedine so je blbe, je fakt, ze mam vychazky 10-12, 15-17. Uf, jste tu taky nekdo na neschopence ? Jak moc ty vychazky berete vazne ?
fotku dam az dojdu vecer dom.
jinac moje kamoska co je na neschopence si s doktorkou domluvila neomezene vyhazky. ale pry kontroly na tehotne nechodi…tak tezko rict..lepsi je ale asi si rict o ty neomezene.
a proc uz si vlastne takhle brzo na neschopence? nejaky potize? Ja osobne si to nedokazu predstavit
jeste mame v cervenci v planu 10ti deni turu po norsku ![]()
a obleceni nosim porad stejny…podprdu jsem nikdy nenosila…kalhoty mam bokovky, doma nic jinyho nez teplaky nenosim…a v tricku je ted holt trochu videt pupik…ale zadny vytahany tehotensky..me se to nelibi
ale asi me to casem nemine ![]()
mikitaa : Co se tyce tech vychazek, on rikal, ze je pise jako vsem. Nevim, jestli mam casem posbirat drzost a zeptat se na neomezeny. Nevim, jestli to neni moc.
Duvod neschopenky je, ze jsem spinila, takze mi to Dr. doporucil.
Ahoj holky, hlásím los je vyprán, usušen a už čeká v postýlce na další svůj velký zážitek ![]()
Malá se mi teď trošku osypala a nevím jestli to náhodou nebudou neštovice, prej jsou teď všude a děcka u nás v baráku je měli minulý týden. Nu ale podle popisu dětské sestry, by to muselo začít trošku jinak. Tak to snad bude jen nějaká kopřivka, možná z broskve, kdo vííí.
Já ten výtok mám takový průhledný nebo mírně do žluta a hlavně dost tuhý (nevím jak to jinak popsat). Nu snad je to OK. Nechce se mi kvůli tomu nikde lítat, jiné potíže s tím nejsou.
S tím mlíkem, já měla ještě nějaké zbytky po Verunce, už dlouho nekojím. Ale teď se mi trošku prsa nalívají, ale né moc, žádné bolesti nebo tvrdnutí to není, ale i v minulém těhu a i teď mě z toho svědí bradavky a je mi příjemnější, když nejsou dvorce tak napjaté a toho dosáhnu, když toho trošku odstříknu ![]()
Před porodem mě vůbec nenapadlo, že u porodu budu muset řešit nějaký problém s držením vložky mezi nohama ![]()
Petrusho
To je dobře, že to nakonec není něco horšího než angína, ale i tak si užila.
S tou tchýní mám štěstí, že manžel drží při mě, jinak bych to nezvládla. Zrovna včera jsem viděla nějaké prarodiče jak hlídají malé cca 3 leté dítě a zírala jsem co mu dovolí. Třeba ho klidně nechali tulit se ke sloupku, který 100procentně občůrá káždý pes který jde kolem
Pak šli dál a na zemi bylo nějaké smetí nu a oni mu ukázali, že do toho může kopat a hezky si to kopat před sebou po cestě ![]()
Hihi a jak Tinka zkoumá hovínko v nočníku jojooo to už máme taky za sebou před cca dvěma měsíci
Jsme to ale zlé matky, taková zajímavá věc a oni to nemůžou v klidu prozkoumat ![]()
Tino1
hihi ono je vždycky nejhorší v té chvíli si uvědomit co udělat jako první, nejprve umýt ruky ať to ještě nestrká do pusy pak umít zbytek těla, pak ji někam odložit a uklidit nadělení v postýlce případně jinde ![]()
Tak si vzpomínám, jak byla malá ještě kojená, jak měla řídkou stoličku a prokadila se často až na záda, v těch chvílích jsem nesnášela bodyčka, nevěděla jsem jak jí to přetáhnout přes hlavu abych ju nezašpinila komplet ![]()
Těhu kalhoty, bych ještě nekupovala, já si minule nakoupila, 3× pláťáky na šňůrky a ty se dají dotahovat podle potřeby, vydržela jsem s nima skoro do konce a pak jsem si teprve koupila těhu gatě v H&M. Teď začínám na riflých nosit gumičku, protože jsou chvíle přes den, kdy to nedopnu nebo je to nepříjemné, tak to zapnu na gumičku, jinak je většinou zapnu ještě na dírku.
Spíš netuším, jak budu řešit v zimě bundu, mám celkem úzkou, a nechce se mi kupovat nová. Minule jsem vystačila s podzimní, rodila jsem v říjnu.
to Roxa
Vítej mezi nás ![]()
xxLeninko
To chce klííííííííd. Bordel je doma pořád a já už to raději přehlížím, jinak by z toho člověk zcvoknul
Ale pokud by jsi si opravdu nemohla pomoct, tak přijď k nám, určitě se nudit nebudeš ![]()
Na ty suché bradavky doporučuju taky bepanthen, bude se ti hodit i po porodu.
Lenďo
Mě minule vyšel spíš ten termín porodu, který se počítá podle poslední MS a podle délky cyklu. Mám totiž cyklus 35 dní a tím pádem je to trošku jiné.
Podle toho termínu, který byl na těhotenské knížce, jsem přenášela 9 dní.
Takže teď opět věřím termínu toho 11.12.
Končím pááááááá