PROSINEC 2009

• Fotoalbum (85)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11574
20.5.09 13:45

Cancerko se tu chechtam lososovi az Juli cuci co se deje! Dobra borka Verunka :lol:

Vytok :oops: (nesnasim to slovo) mam pruhledny a casto a fest :lol: no kdyz opomenu to spineni ktere preslo. jinak to bylo furt neco zajimaveho kdyz ne spineni tak aspon ruzovy.

S tim odstrikavanim to nechapu ty mas asi jeste mliko od Verunky ze? asi bych to nechala byt ale pokud te prsa moc boli tak zavolej na gyndu a porad se s nimi

Porod se mi nechce popisovat, pro me byl porod to co prislo po tom cisari, takove bolesti jsem necekala. ale i ty kontrakce nebyly marne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.09 13:51

Ahojky
TAk dneska jsem volala k dr. na výsledky těch stěrů z krku naší Tinky a nález je negativí . Takže žádné patologické potvory tam nejsou. Takže to byla menší angína. I když s tak vysokými horečkami, to bylo dost překvapivé. Tince je lépe -díky. :lol:

MAgdi- no já také citím menší úlevu, že je to jen špinění. Ale i přesto zkušenosti z minule, mi velí se moc neradovat, protože jsem krvácela a špinila nepřetržitě a střídavě 8tt. A proto se víc než na pohyby miminka, těším na 20tt až bude děložka natolik velká , že tyto problémy ustanou…tak mi to bylo vysvětleno v minulém těhu. A když si vlastně vzpomínám na to, že mi hned v zápětí začalo strašně tvrdnout břicho a tvrdlo mi až do konce těhu, kdy jsem potom nebyla schopná rozpoznat kontrakce od tvrdnutí břicha( kontrakce jsem totiž měla bezbolestné …do té doby než mi píchli plodovku)- připadala jsem si jako blbec, protože všechny knížky a články o blížícím se porodu a příznacích- se teda od mojí reality značně lišily… :wink:

Leninko- já nevím, zda se nebudu opakovat, zda jsem ti to už psala, nechce se mi koukat zpět na minulé příspěvky :oops: , ale pokud chceš k nám do tabulky, napiš mi sem své údaje o těhotenství atd. a já je s radostí přidám. Tabulka je na straně 20v této diskuzi. Tam najdeš i o nás informace, které ti ulehčí se v nás orientovat…

Cancerko -ty vztahy s tchýněma nejsou nic moc, zvlášť když mají pocit, že musí vše organizovat, dle sebe. Já už jsem dospěla do stádia , kdy si v duchu říkám, že ona svou příležitost vychovávat dle sebe už měla- u manžela a švagra- tak ať dá pokoj. A kdyby bylo na mne , tak tam Tinka také nechodí spávat. Já jsem se dokonce přistihla, že jsem tam i omezila návštěvy na minimum a raději se tomu snažím vyhýbat, protože mne to psychicky vyčerpává. A raději nechci vidět, jak moje dítě rozmazlují a povolují věci, ketré já neschvaluji nebo dokonce zakazuji. Asi jsem slaboch, ale v rámci zachování zdravého rozumu, prostě nemůžu jinak.
A teď z jiného soudku… to s těmi kalhotkami na přípravném pokoji, no pro mne to také bylo jaksi nepochopitelné, že čím si vložku jako budu přidržovat, silou vůle jsem ji držela mezi stehny a občas musela popravit. Ale na mne se chodili dívat opravdu dost často, protože můj porod byl vcelku rychlý. :lol: :lol: Ale nedovedu si představit, že by mi do toho mělo být špatně nebo rodit takových 12hodin a více.
A s výtokem ti neporadím, špiním, takže nepoznám jestli ho vůbec mám. :! Ale vím, že v minulém těhu jsem bez vložky, nebo intimky neprožila snad ani jeden den. Člověk by řekl, že si těhotenství užije konečně bez těchto vymožeností, ale bohužel při MS nosím tyto věci obvykle 5dní a v těhu 9měsíců. Co víc si přát :roll:
A cancerko, ty ještě kojíš Verunku, no to mi teda nějak uniklo? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
20.5.09 13:55

xxLeninka: z tech zmatkum s tim starim mimca si nic nedelej. Jsem na tom podobne :) byla jsem na dvou utz (v rozpeti 2tydnu) a to stari tam „litalo“ o +- 4 dny. Takze jsem zdrave propadla panice, jestli mimco neroste pomaleji. Nevim, holky se tu shodly, ze kdyz doktor na monitoru oznacuje ty rozmery, ze kterych to vypocitava stari, muze byt nepresny. Vzdyt u nas je otazka 2-3 mm a jses o par dni jinde.
No, v pondeli jdu na ten prvni screening. Termin, kdy mam prijit si sami pocitaji z terminu MS, coz je trochu mimo, tak doufam, ze me nevyrazi, ze jdu moc brzo :(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.09 13:56

Jo a cancerko , dnes byla také u nás příhoda, ne tak úsměvná jako u vás… Tinka kakala na nočník a jak se z něj zvedla, neměla nic pilnějšího na práci než v tom nočníku a těch hovínkách i zalovit. PAk na mne z dálky ukazuje ty svoje posr… ručičky. No to byla taky chuťovka…
PAk to ještě okomentuje slovy: „hovínek- ne- šahat - bačat - ne“ To jsem ji totiž hned k tomu řekla, že se nemůže přehrabovat v hovínkách a šahat do nočníku, jinak dostane na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.09 13:59

Lolinko -já jdu na ten screening teď v pátek-22/5/2009 a budu dle MS 11+6 , takže myslím, že je to v pohodě. A navíc mne tam objednali a sami si určili termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
20.5.09 14:09

Petrushka: no me taky objednali sami, ale dle terminu MS, coz me hodne nesedi s tim utz. TP mi pak lita v rozmezi asi 10 dni, bojim se abych tam nebyla moc brzo. No v patek jdu jeste na gyndu a proberu to s doktorem. V ndjhorsim se preobjednam na termin o tyden pozdeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.09 14:17

Lolinko, já myslím, že to berou podle poslední MS. Neboť ten UTZ, který nejpřesněji určuje stáří plodu, je prý okolo toho 12týdne ( tedy ve 12tt). Já jsem to někde četla.
A mne taky zajímá , jak mi vyjde podle toho genetického UTZ termín, když podle MS budu ten den 11+6 a dle UTZ v 10tt bych ten den měla být 12+5. Třeba zase vyjde jiný termín porodu. Pak už bych měla 3 TP. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.5.09 14:19

A zapomněla jsem reagovat na Leninku a její KO. Je to bezvadnej pocit, že? vidět mimíska na UTZ. TAk jsem ráda, že je vše naprosto O.K. 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
20.5.09 20:29

Ahoj holčiny,
mě je dneska odpo nějak podezřele dobře. Doufám,že to jen znamená, že nevolnosti začnou ustupovat a nic jiného.

Co se týče toho screeningu tak mě doktor říkal, že musím být minimálně 11+6, takže to Vám myslím všem podle MS vychází a ty ultrazvuky určitě nejsou v tomhle období extra přesné,tak myslím, že to bude v pohodě.

Pro Pražandy: Já jsem taky z Prahy,ale chystám se pro změnu do Motola,ale pravda je, že opravdu Podolí i Apolinář mají také velmi dobrou pověst,takže pak už asi závisí na tom na koho narazíme.

Já teda výtok mám, malinko hustý ale ne úplně a do žluta a oni říkají, pokud to nesvědí, nepálí, neobtěžuje,tak prý je to Ok, tak bychom asi neměly plašit. Taky mě občas napadne, jestli to je všechno tak jak má, příští týden jdu na KO, tak budu třeba pak chvíli úplně v klidu.

Ty Vaše malé slečny mě holky pobavily obě. Chápu, že mamině v takové situaci do smíchu není,ale já jsem si představila jak na ně zíráte, co vyvedly a musela jsem se smát.

No a asi poslední, hlavně že je Tince líp, třeba takhle reaguje hned hodně vysokou horečkou, protože má ještě tu imunitu oslabenou a prostě chytne hned horečku i při menší infekci než je třeba ta spála. Ale hlavně že jste se tý spále vyhnuly.

Tak pěkný večer všem, tady je moc krásně a fakt teplo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
20.5.09 20:59

Ahoj holky, můžu se k vám přidat, jsem už v 11tt, ale vzhledem k předchozímu nezdaru jsem se zatím nikam radši nezapojovala, dneska jsem byla na ko a vše vypadá ok, tak snad můžu trochu vydechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
20.5.09 21:08

To víš, že jo. Vítáme a gratulujeme!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
20.5.09 22:25

Ahoj holky,
no tady to neskutečně žije, to je super!!!J

Já dnes zase chytla amok a nabyla dojmu,že máme doma neskutečný bordel,který absolutně nazvládám,takže jsem na to vlítla…no teda zatím jen na kuchyň,ale za to z gruntu-včetně nových kořenek,popisek,vyhození starého nepoužívaného nádobí apod…takže si asi umíte představit,jak na mě manže koukal.....Začla jsem s tím asi v 19.30h…-)A těch pytlů, co chudák musel odnést do popolenice…-)A to zdaleko nebylo vše, co jsem dnes chtěla provést, ale nějak mi došly síly, tak jsem sebou nakonec plácla na gauč…-)

Petrusha: Posílám své údaje-snad je to vše…-) Děkuji za upozornění. Koukala jsem na stránku 20, kde jsou všechny holky, ale omlouvám se předem, to si nezapamatuju…-)))) :Lenka 27+manžel Michal 24,první mimčo, TP podle PM 10.12.2009, dnes podle PM11+0tt…Jsem ráda, že je Tínce už lépe a že to nebylo nic vážného, určitě i Ty jsi také klidnější!!!-) A historka s nočníčkem, mě taky moc pobavila…jsou to děti vynalézavé, no…A co se týče UZ, tak jsem naprosto nadšená, vzhledem k tomu, že je to první těhu,tak jsem neskutečně šťastná,když ho vidím…pořád musím koukat na fotku…jak je to úžasné, něco tak malinkého a jak to rychle roste…opravdu zázrak…-)

Lolinka79: Děkuji za uklidnění-já si to myslím taky, že je to pouze jak se dr zrovna „trefí„-) No a „chroustík“ se včera moc ukazovat nechtěl, takže byl takovej nějakej zakroucenej a ne úplně otočenej na nás-jak už to asi v tomto období bývá…-)Takže myslím,že za ty tři týdne se uvidí více, přeci jenom už bude zase větší-)))Tobě držím pěstičky na screening!-)

Roxa: Ahojda, vítám tě!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
21.5.09 09:28

ahoj holky,

vy jste teda spisovatelky, ja jsem vecer vzdycky uplne hotova, takze jsem zrala tak mrknout na telku a pak hura do hajan.

Co se tyce vytoku, s Nikcou to bylo hrozny, z toho jsem byla fatk nestastna, dr. mi predepisovala vsechno mozny a stejne jsem mela klid jen tak 3-5dni v mesici, ale porad mi tvrdila, ze je to v tehu proste normalni, ted musim zatukat, tuk tuk tuk, zatim nic, tak snad to tak zustane i nadale a prave jsem to nezakrikla :-)

holky prazsky, dik za info s tou porodnici, vcera jsme dali rodinou radu a domluvili jsme se, ze nebudem exprerimentovat a risknem to zase u Apolinare.

a moc vitam novou tehulku :-)

Petrusko, jsem rada, ze je Tince lip :wink:

jo a jak jste resily ty TP, tak ja mela s Nikcou TP podle MS 10.9., podle UTZ 3.9. a narodila se 24.8. s vahou 3360g a 52cm, takze myslim, ze kdyz to lita +- 2tt je to v pohode.

To se zase omlouvam za roman, jdu neco delat ahoooj :wink:

• Citovat
  • Upravit
9454
21.5.09 09:44

ahoj holky :)
ja nevim jestli vam to mam vubec psat abych vas nenastvala…Ale asi sem jedna z mala co je tehotna jak kdyby nebyla…neni mi spatne…nespinim..nic me neboli…vlozky nenosim…proste parada :)
O vikendu bude u nas velka oslava mimina s kamosama…a pritel naplanoval ze spat budou v nove postavenych chlivech…tak to bude dobrodruzo :)))

Jinak s tou kuchyni … nekoho takovyho jak ty by jsme doma potrebovali… u nas beha po baraku banda nemeckych dog…pred barakem banda koz…sem tam kralik..v zahrade dalsi zvirectvo…dneska rekl svoje prvni slovo papousek…kazdopadne udrzet poradek je zcela nemozny :)) a zitra se chystam mrknout na pole..jestli uz konecne roste kdyz ted zaprselo…tot tak letem svetem vse co se u nas deje…

mejte se krasne a vitam nove prichozi
Majka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
21.5.09 11:30

Ahoj holky,
doufám, že se máte v dnešním sluníčkovém dni hezky! Mě teda slunce moc dobře nedělá-unavuje mě,ale zase se na to hezky kouká že…-)

Ráda bych Vás požádala o radu-připadá mi, že mám hrozně suché bradavky+dvorce jak se zvětšují-je to samozřejmě banalita,ale nechci na to patlat co mě napadne,tak se chci poradit, jestli je třeba si je mazat nějakým speciálním krémem, nebo je to jedno čím…? Děkuju za případné rady…

Mikiaa: Teda tak to jen tiše závidím…-) Těhotenství bez příznaků-))) I když já na tom taky nejsem úplně zle…Navíc mám pocit, že se to pomalu zlepšuje-)Zezačátku mi bylo celé dny špatně (naštěstí bez zvracení), nálada pod psa a ta příšerná únava…Sotva jsem se jen trochu najedla, už bych zase spala…hrozný…Dnes už je to lepší, nevolnosti skoro odezněly a únava se dá přežít-dokonce už ani nechodím spát ve 21h ale později…-))) A co se týče té kuchyně-prosím Tě, to máš snad celé hospodářství ne?My máme v bytě také zvěřinec-2kočky (jsou jen doma) a 2 psy (tedy Yorky,takže to se s těma Vašema hafanama vůbec nemůže srovnávat…a z toho jedno 11týdenní štěně)-takže si umím živě představit tu spoušť…No a z toho mě právě chytaj depky..ten boooordel.....-) Tak kuchyň by byla, teď najít sílu přesunout se dál po bytě!-) Hezky si užij víkendovou oslavu!-)

Všem přeji pohodový den, dámy!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital