Poradna duly
Jana Čurdová
Petrus: drzim vsechny palce ![]()
leninko: bud v klidu taky po me nikdo nechce ani krev ani moc ani nic…ja jsem teda docela rada..pac se brani krve bojim jak cert krize ![]()
ani k obvodakovi ani k zubari ani nikde jsem nebyla a nikdo to nechce. tak tam nepolezu, jeste bych neco chytla.
mejte se krasne…ja konecne padim dom z prace
Mikitko, ale k obvoďačce a k zubaři budeš muset jít asi určo. Obvoďačka ti udělá EKG a změří tlak a zapíše do průkajdy. A zubařka ti zkontroluje zubky a dásně optá se na potíže a doporučí ti preventivní péči či přípravky. Takhle to tedy alespoň chodí tady u nás. Žádná věda a ani tragédie. Jen k tý obvoďačce se radši objednej, ať tam nesedíš s nemocnejma a něco tam nechytíš. ![]()
Petrush, prosím neplaš, je spousta holek co měly problémy jako ty a dopadlo všechno na výbornou. Já jsem se vrtala na netu,abych našla nějaké info ohledně toho děložního hrdla,ale ono je v každé fázi těhu jinak dlouhé a v tom se prostě nevyznám. Jestli máš chuť se v tom vrtat, tak založ nové téma tady emiminu a určitě se ozve spoustu holek co to měly podobný problém a orientují se v tom a taky jsou tu holky se zdravotním vzděláním a určitě poradí. Říkala jsi doktorce o té spále? Jestli ne, tak bych jí pro klidně zavolala, fakt to s tím nemusí souviset a uklidnila by Tě. Taky se může stát,že si půjdeš na týden lehnout do nemocnice, budou Tě mít pod kontrolou,ale srovná se to a vše bude OK. To bys holt musela nějak vydržet.
V každém případě by jsi se šetřit měla, myslíme na Tebe a já věřím,že to dobře dopadne. Drž se.
Holky díky za podporu, nové téma diskuze jsem hodila a odpověděla Pudloslava- což jsem čekala. A jsem moc ráda. Asi zřejmě vydržím do té další návštěvy, ale bude to nekonečné. ![]()
Petrush, taky jsem myslela, že se Pudla ozve a to je dobře. Myslím, že ona určitě v obraze je,akorát jak tam píše, že můžeš skočit do nemocnice, tak to samozřejmě můžeš ale trochu pozor. Jedna moje známá taky měla z něčeho strach, vymyslela si silnější bolest a nechali si jí na noc pro jistotu v nemocnici a samozřejmě byla naprosto v pořádku ![]()
Ahoj Tino
no já bych tam( do nemocnice ) asi z vymyšlenými bolestmi také nepřišla. To není můj styl. A taky by mi šupělo, že si mne tam zrovna nechají.
Jinak jsem na netu hledala a hledala.
A nakonec jsem přeci jenom vyčetla o děložním hrdle a jeho nedostatečnosti a dočetla se, že pozdní potraty( potraty po 12tt ) jsou z velké části právě příčinou nedostatečnosti děložního hrdla( zkracování hrdla ).
A dočetla jsem se, že tyto problémy mohou být způsobeny nějakou příhodou při porodu. A navíc jsem se dozvěděla dnes od moji gyn.dr , že v propouštěcí zprávě z nemocnice bylo , že příčinou revize po minulém porodu byla prásklá děloha a krvácení ( ruptura dělohy). A to mi po porodu taky nikdo neřekl. Takže to prý může mýt souvislost.
Vám posílám pohlazení pro vaše bříška.
![]()
A jdu do hajan, zítra míříme s Tinkou na kontrolu k její dr. a pak rychle domů-ležet.
Jeee Petrus co to vidim??
opatruj se a snad to dobre dopadne, kdy mas dalsi kontrolu? a prece jen kdyby se ti neco nezdalo zavolej dr. muj me hned vezme a radsi to omrkne. Ach jo to jsou starosti. A jeste s Tinkou lezet v nemocnici to je neprijatelne ze? Mela bys kdyz tak nekoho na hlidani?
Roxo a kdyz ti praskla ta plodovka bylo ji hodne? Asi blby dotaz ale jaks to poznala? Bylas ve 12. tydnu ze?
Ahojky bobku petrushko to mě mo mrzí,,šetři se a neházej flintu do žita,,vím že se mi to lehko říká,,ale drž se berunko věřím že bude všechno v pořádku,,jujky holky,,to je trápení,,snad budeme všechny ok i s našima miminkama
Magdi , právě že jenom málo, tak na jednu vložku, ve skrytu duše jsem doufala, že by to nemuselo ještě blbě dopadnout, ale v podstatě už tam nebyla žádná. No nic, to člověk nevrátí, já jen doufám, že Petrusha dopadne líp, infekci by určitě poznala, já jsem si tím byla téměř jistá, akorát stěry hovořily proti mě.
Mě třeba dr. čípek vůbec nekontroluje.Udělá vždycky jenom UTZ.
Ahojky jsme zpátky , Tinka je uznaná za zdravou, ale do pátku máme ještě pobývat převážně doma.
MAgdi, když bych byla v nemocnici, tak by mohla být Tinka s tchýní-je na důchodě. Ale to by na mne nejspíš úplně zapomněla a navíc by se vrátila jako naprosto rozmazlený dítko.
Ale nic bych nemohla dělat. Manžel musí vydělávat korunky a opravdu pak nikdo jiný není. ![]()
Na KO jdu příští týden v pátek-to je myslím 5/6/2009 takže kontrolu mám brzy. Ale i tak, já jsem z toho úplně vyplašená a dnes v noci jsem 2hodiny nespala. NAvíc nesmím na záchodě vůbec tlačit( jenže teď trpím strašně zácpou
-takže to je dost obtížné)
Luci díky za podporu.
Roxo ještě v tom utěšování rodiny, že uvidíš to bude dobrý. To znám také a upřímně řečeno mne to i dost obtěžuje.Tchýně mi říkala, že ona si také zažila v těhotenství a ještě víc než já. Ale podle toho, co popisovala tak bych to možná brala nějak srovnatelně. Akorát, že ona ví, jak to dopadlo a já teď bohužel ještě nevím.
A s vyšetřením čípku to musí moje dr. dělat manuálně , protože ona Utz v ordinaci nemá. A myslím, si že bych tu infekci také musela nějak poznat třeba svědivý výtok nebo tak něco. Nebo jak si to vlastně poznala nebo vytušila?
Všechny vás milé maminky zdravím.
Ahoj děvčata,
poslední dobou bývám dost nervózní a mám pak výčitky, že se k malé chovám až nepřiměřeně. Dneska jsem si dala záležet, abych byla klidná, ale je to dřina
![]()
Včera jsme byli s manželem po dlouhé době v kině. Bylo to fajn, si vyrazit jen my dva. Jen si stále nemůžu zvyknout na nové manýry, si v kině nosit jídlo, pití, pak si lidi chodí klidně pozdě a ještě tam vykecávají.....nevím jestli jsem tak stará, ale prostě mi to vadí…navíc, když se pak po filmu rožne a já vidím, jaký bordel tam ty lidi po sobě nechají, tak mám dost
Bych to vyliskala ![]()
Ve čtvrtek jdu na UTZ screening ve 12tt tak doufám, že bude vše ok. Ještě netuším, jak to časově zvládnu, protože ten den mi má přijít ještě opravář myčky. Taky jsem zvědavá, jak to zvládnu s malou, doufám, že mi tam nebude u toho UTZ někam utíkat ![]()
petrusho
Tak beďary se mi nedělají, dokonce mi pár lidí už řeklo, že se mi pleť nějak vyhladila, já to na sobě nepozoruju, ale když to ostatní říkají, tak to možná bude pravda. Někdo tvrdí, že když je hezká pleť, že se narodí kluk, ale tomu nevěřím, protože, u malé jsem měla pleť taky hezkou.
Screening, se dělá právě ve 12-13tt a pak ve 20tt. První kontroluje asi jen down. syndrom, ale ten druhý, tam se kontrolují orgány, pupečník apod. Jo a na těch specializovaných genetických pracovištích mají mnohem lepší UTZ, proto je lepší to absolvovat tam.
Teda, tak to je mi líto, že kontrola nedopadla dobře. Mě minule taky na jedné kontrole řekli, že se mi hrdlo trošku zkrátilo, ale ne moc a už mi zakázala sexování, ale nakonec se dál nic nedělo a ještě jsem přenášela, tak nevím. No hrdlo se zkracuje pak při porodu, postupně se zkracuje až zanikne. Držím palce ať je líp.
Jo a na tu zácpu, doporučuju švestky.
xxLeninko
Nu pokud bys chtěla genetické vyšetření ve 12tt tak teď jsou poslední dny kdy se na to vrhnout. Jinak ono to není povinné, ale je divné, že ti to dr nenabídla. Krev ti taky vůbec nebrali? To mi připadá ještě divnější, protože na začátku se hned kontroluje dost věcí, ale neřeknu ti jaké. Nu snad ti kontroluje aspoň moč.
Nu nic musím běžet, malá se vzbudila a křičí, jako by ji někdo vraždil ![]()
ahoj holky, zdraví Vás anonymní Peťa.
Dlouho jsem tu nebyla, tak mi chvíli trvalo, než jsem vše přelouskala.
Petrusho, moc moc držím pěstičky, ať vše dobře dopadne. Taky bych radila nepoddávat se negativním myšlenkám, ale znám to sama, jsem děsněj plašič s nervama věčně na pochodu, takže Tě naprosto chápu… tfuj tfuj tfuj - ať je vše OK…
vítám další těhulinky a všem moc a moc přeju, aby miminka v pupících byly krásná, zdravá a vše se vyvíjelo tak jak má…
probraly jste tu kde co…
kočárek - my máme trojkombinaci, takže jen vytáhnu vložnou tašku a bude. Onďa snad už bude v pohodě ťapkat sám, kdyžtak ho můžu po:,–(it mimčovi do noh…
výbavička - mám vše po Onďovi, takže jestli to bude kluk, tak kupuju jen drogerii do porodnice a případně osušku, protože ty po Onďovi jsou už hodně seprané. Jestli to bude holčička, tak asi nějakýmu oblečku neodolám, ale nebudu to přehánět, mám toho hodně v neutrálních barvách… MInule jsem první bodynka koupila hned po NTscreeningu, a pak jsem průběžně kupovala až do porodu, z každé výplaty něco, pak mi to nepřišlo jako velká pálka naráz. Jsem si to minule počítala, kolik jsme za to utratili, psala jsem si kompletně všechno, vitamíny, vyšetření, cvičení, těhu oblečení, oblečení pro mimi, drogerii pro sebe i mimi, všechny věci na koupání, přebalování, kočár, autosedačku, nábytek, peřinky a povlečení, nějaké hračky, no prostě opravdu vše a bylo to neuvěřitelných 70 tis. Dost teda udělal ten nábytek, ale i tak…
říct pohlaví - určitě si nechám. U prvního jsem to nechtěla, ale drgyn se prořekl, nakonec jsem byla ráda, že jsme si mohli s mimčem už „povídat“ ![]()
moje momentální zdr. obtíže - když pravidelně co 2 hodiny něco nesním, je mi blivno, ale zatím jsem nezvracela ani jednou. Ale začala mě trápit zácpa, zkouším laktulosu, není to klasický projímadlo, tak snad to bude mít dlouhodobější účinek…
vitamíny - jím calibrum baby plan a koupila jsem kys. listovou. Sice se někdy říká, že mimi se pak rodí větší, ale u mě se to nepotvrdilo, spíš naopak, takže já se budu ládovat až do konce…
pohyby - tak já minule náznaky cítila tak kolem 18tt, ale pořádnějš to začalo až tak ve 20tt. Ale myslím, že teď to přijde dřív, protože už tuším, co mám čekat a snad bezpečně poznám, že je to ono ![]()
těhu oblečení - zatím nenosím, ale na riflích už mám taky gumičku a teď jak jsou ty tepla, tak nosím kraťasy, jsou mi volnější v pase… Ale jestli zítra na KO dopadne vše OK, stavím se asi za kámoškou, které jsem všechny svoje těhu věci půjčila a už je začnu asi nosit, v těch gatích s pružným bříškem se chodí moc pohodlně a když se přes to vezme volný triko nebo košile, nikdo nic nepozná.
Minule jsem neměla těhu rifle, teď je na zimu budu potřebovat, ale koupím je patrně na mimibazaru, vyjsou relativně levně a nový si fakt za ty prachy nekoupím…
Onďa a nočník - holky, tak Vaše historky s pokajděným sobem a mícháním bobanů v nočníku jsou bezkonkurenční… Onďa má 21 měsíců, do nočníku zá:,–(ně nekaká a čůrá jen občas. Když ho podržím nad záchodem, tak se snaží, kytičku na zahrádce taky pokropí, ale rozhodně si neříká a někdy mám pocit, že snad ani nikdy nebude… ale nehrotím to. Jen bych chtěla, aby se to naučil dřív než bude druhý mimi. Máme totiž látkovky a nevím, kde bych je přes zimu sušila…
což mi připomnělo, že jste probíraly plenky, ubrousky, kosmetiku. Tak plínky samozřejmě používáme i papírovky - na ven, na návštěvy a tak. Napřed jsme měli pampers new born, ale ty další velikosti byly šílený, neseděly na tělo, protíkaly jak kolem stehýnek, tak i v pase. Takže teď jsme na huggieskách těch zelenomodrých a spokojenost. Navíc je tu v jedné drogišce mají za krásných 299 (to větší balení). Ubrousky nepoužívám vůbec, prcku oplachuju vodou a to i po čůrání. Hlavně kvůli alergiím, Onďa měl nějaký ekzémy. No a kosmetiku - jsem moc spokojená se značkou BABÉ. Je teda trošku dražší, ale dělají velký balení, tak to není zas tak strašný, třeba šampon i sprcháč máme stále první lahvičku
mastičky na prcinu jsem vyzkoušela kde co, teď používám v lékárně dělanou LENIENS a paráda. Nejlepší byla teda gentelle zinková mast, ale tu nemůžu nikde sehnat. Sobě na bradavky jsem používala bepanthen, ale slyšela jsem, že je to „jen“ kalciovka s jiným názvem a za podstatně odlišnou cenu. Je fakt, že v porodnici hned druhý den zjistili Ondrovi přecitlivělou kůži a musela jsem ho celýho promazávat právě kalciovkou a zabíralo to.
manžel u porodu - byl minule a určitě chce být zase, snad se nám podaří někde dát na hlídání prcka. Ale já minule rodila šílených 36 hodin, takže říkám, že i kdyby druhý porod byl 2× rychlejší, stále budeme mít času dost…
porodnice - když bych si mohla vybrat, tak WC a sprcha na pokoji je super. Dá se přežít i bez toho, ale v kontrakcích je kolikrát i 10m daleko. Navíc třeba po klystýru…
jen jak jste líčily ten porod - proč jste si držely vložky? jako že z Vás tekla plodovka? Ze mně totiž nic neteklo, já jsem na sobě pouze držela velkou červenou osušku. A rodila jsem zcela nahá a bylo mi to v tu chvíli totálně fuk. Před porodem jsem teda přemýšlela, jak to udělám, co budu mít na sobě, jestli andělíčka či co, ale já přišla ze sprchy s ručníkem, vlezla jsem na kozu, že mě oni vyšetří, ale byla jsem už zcela otevřená a šlo se hned na věc ![]()
uzavřená x otevřená diskuze - jsem pro uzavření, hlavně kvůli svým špatným zkušenostem a šmírákům… Souhlasím s tím, že je nutný nějakou dobu vyčkat než se připojí více holek, ale pak jsem pro uzavření. Ráda pak nebudu anonymní, slibuju a přísahám
snad se na mě za to nikdo nezlobí…
zítra jdu ve 12 na KO, tak mi držte pěstičky. Doufám, že vše bude OK, ale znáte to, dokud neuvidím na ultrazvuku krásný miminečko a hlavně srdíčko, tak ve mně červík pochybností prostě hlodá a hlodá…
opatrujte se všechny
Ahoj Holciny!
I kdyz o neco pozdeji, hlasi se vam novy prirustek do prosince
. Musim vsechny vase info docist.
Je tady nekde nejaky seznam nas vsech a kdo kdy ceka mimi?
Ja mam predpokladany porod............. na Stedry Den!!!!
![]()
Normalne jsme z toho byli uplne vedle, bylo by to krasny. ![]()
Snazili jsme se celou vecnost, takze ten drobek je to pro nas opravdu zazrak a darek a vsechno ostatni. Zatim jsme ho videli na ultrazvuku 2×, naposledy predevcirem a to se pekne vrtel
.
Jinak muj 12titydenni scan se bude delat az mi bude 12 tydnu a 5 dnu, drive nemeli volno
.
Jo a jeste se chci zeptat jak jste holky dostaly ten lillypie podpis do svych zprav? Ja mam taky lillypie ticker ale zkousela jsem tu html linku kopirovat do pospisu a nejak se mi to neukazovalo. Prosim muzete poradit?
Tak zatim ahoj!!
AHoj, také se hlásím. Termín porodu dle MS 8.12., ale zítra jdu na nějaké odběry (12.týden) a UTZ zítra, takže se to může ještě změnit. Mám již 3-letého kluka, který chodí do školky, takže to bude zase změna. Zvykla jsem si na pracovní tempo
Moc všechny zdravím! _________________
ahojky holčiny
tak jen na skok, z dřívějších diskuzí tady na emimču jsem se dočetla, že při zkráceném děl.hrdle na 1cm holky, jen ležely, žádné procházky, hodně magnézka, ani stání ani sezení. Při ležení polštářek pod prdelku a nohy do luftu. Takže jsem to začla praktikovat. Je to dost náročné, protože udržet Tinku se mnou na posteli je fakt hrůza- pokud si čteme , prohlížíme knížky, kreslíme nebo sledujeme pohádku -tak jo jde. Ale moc dlouho to nevydrží. Jo a navíc všechny holky byli narozdíl ode mne v pokročilém stádiu těhu.
Nově příchozí maminky Elamolendu a opicku moc zdravím, gratuluju k těhu a přeju hlavně zdraví mimískům i vám…
Opicko i Elamolendo máme seznámek těhulek na straně 20 v této diskuzi, pokud chcete zapíšu vás tam. Podívejte se a napište informace, které zde chcete mít zveřejněné. Ale mějte prosím strpení , díky zdrav. problémům se snažím hodně ležet a někdy nestíhám.
Jinak holky dnes nebudu reagovat na každou z vás tak jak je mojim zvykem , jdu ležet -
papa a všechny se držte.