PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1520
29.5.09 10:01

Jujky holky já vás vůbec nestíhám :oops: :oops: ,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 10:15

Opicko tak já nevím proč to teda nejde a v nastavení máš odškrtnuto ano u : vždy povolit můj podpis, značky, HTML a smajlíky? Zkus mrknout i na to i když fakt nevím, zda to může mít souvislost. :oops: ALe já vím, že se mi to taky jednou stalo, ale zkusila jsem ten stejný metřík znovu úplně se stejným popisem vložit do podpisu a pak už v pohodě naskočil.

Zdenulino tvé dcerce se ani nedivím, i já jsem strašná cíťa a být od mých blízkých vzdálená tak moc jako vy…tak jsem také smutná. A pro dítě je to opravdu nepředstavitelné. Bez kamarádů, známých, babiček, dědečků… A i já mám také zkušenost , že moje dr. je také trochu hr a někdy vyšetření i zabolí. Ale měnit asi nebudu.

Mikittko ( a jak říkala Magdička a Tina ) bylo to fakt sama doma, jsem si nemohla vzpomenout jak se to jmenuje. A zrovna včera bylo také o štítné žláze, ale nebylo to už o těhotných se štítnou žlázou. NA netu to možná najdeš..

MAgdi včera se teda manžel vrátil dřív z práce a vyvenčil Tinku, a s tou babičkou na důchodě to zase není tak jednoduché, my si ji musíme pokud chceme, aby hlídala přivést, ona by to asi k nám nedošla- je to asi 50min. pěšky a autobusem se jí také moc nechce. A zase kdyby tu u nás babča přespala, tak zase musím chystat pohoštění a starat se o ni jako o návštěvu a to bych měla po ležení zase. Tak jak tomu bylo v toto pondělí a úterý, moc jsem toho nenaležela.
Pro mne nejlépe, když manžel dceru odveze k nim, mám chvíli klid, jenže nadruhou stranu mi za chvíli Tina zvlčí… Tina se vrátí domů a nechce poslouchat, nechce jíst obyčejný věci, jen ten už zmíněný oplateček atd. a cokoliv ji zakážu , začne volat babičko, protože ví, že u ní má zastání. A navíc většinou přijede absolutně dehydratovaná… ona už od malička strašně málo pije a musí se na ní pořád v tomto dohlížet, a tchýně ji to nějak málo připomíná, kolikrát u nich vypije za celej den decku!!!! a jim to není divný. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 10:16

Luci taky mám ten pocit, že za chvilku to tu nebudu stíhat. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
29.5.09 10:28

Petrus vlastne to je ta babicka ‚oplatecek‘ :lol: jo uz chapu. no jo neni to jednoduche.

luci taky ne vzdy stiham a jen to tak prelitnu.

zdeni ja jsem ve svajcu, manzel ital, vlastne jsme skoro u hranic s italii a vsude se mluvi italsky. je super ze se vracite, to ja se musim smirit s timze tu budem naveky. ale je tu krasne prostredi pro deti a nelituju, i kdyz je to tezke. tady je kontrola jednou za mesic tam vzdy UTZ plus vselijake vysetreni, skoro vzdy na toxu a takove ty bezne a pak pokazde neco duleziteho navrch. ted to bl downuv syndrom. jeste budu volat na vysledky v pondeli. dik za info o techtestech v cr. jinak ale t tripply a screening pokud vimse tu nedelaji ale mozna je to pod jinym nazvem a me to uniklo.

Ty vogo juli zacina pomalu lozit tak musim davat bacha asi uz na vs nebudu mit tolik casu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.09 10:44

magdi…to je ten test na downuv syndrom…ted mi to doktorka taky nabizela..ale rikala ze je to zbtecny, ze se to dela jeste znovu v nejakem tydnu a hlavne ze to projasneni sije umi udelat i ona na UTZ. U nas ma maloktera gynda tak sikovnej UTZ aby to umeli udelat samy..tak se posila na specializovany pracoviste…ja mam to stesti ze mi to umi udelat primo moje doktorka :)

vy ste mi udelali chut na tu svickajdu…dneska musim udelat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
29.5.09 10:44

MAgdi tak to Juli gratulujeme, má nový objev. To lezení je pro dětičky super. :lol: :lol: Horší je to pro maminky :cry: , to už si budeš muset dávat bacha… To já měla malou na posteli a ona se poprvé rozlezla a já ji chytla až na kraji postele. uf…uf …mi tehda spadl kámen ze srdce, že neskončila na zemi . My máme manželskou postel hodně vysoko, no to by byla boule u tak malého dítka.
A jinak Magdi to si budu pamatovat : babička oplateček… to mne pobavilo :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
29.5.09 10:50

Teda dámy, já Vás opět vůbec nestíhám!!!No to je hrozný!!!-))))

Tak pro velký úspěch:
Svíčková
Osmažím cibulku (cca 4 cibule střední velikosti nakrájet na jemno) a na ní kořenovou zeleninu(kupuji mraženou-přímo s názvem „na svíčkovou"-dávám 1,5 pytlíku). Zvlášť na oleji opeču čtvrtky kuřete(nebo prostě co máte z kuřete rády). Pak je vložím na zeleninu, zaleju vodou, přidám slepičí bujón (nebo masox), osolím, opepřím, trochu nového koření (mletý kmín-trošku), sladkou papriku, bobkový list(cca 4 větší listy). Nechám v papiňáku asi 20 minut povařit. Maso pak vyndám, přeberu od kostí. Z omáčky vyndám list a rozmixuju. Lze přidat „dodatek do jídla" (podravka) a trochu smetany(stačí 12%). Kolikrát se ani nemusí zahustit, podle toho kolik je zeleniny.

Noky:
Jemné noky:
9 dkg tuku, sůl, 3-4 žloutky, špetka pečivového prášku,
3/8 l mléka, ½ kg hrubé mouky, ze 3-4 bílků sníh.
( stačí dělat z poloviční dávky!!!-je jich opravdu hodně pokud budete dělat z půlky tak 3/8 mléka jsou cca 2dcl…travlo mi to dlouho než jsem to vypořítala.....hehehehehe)

No jak to tady všechno sleduju a čtu,tak nevycházím z údivu. Samozřejmě si opět pamatuju půlku,takže vůbec nezvládám reagovat.

Mě teď strašně trápí bolení hlavy, jsem úplně nemožná…Co berete na hlavu?Mě řekla dr že můžu jen paralen a ten teda vůbec nezabírá…Dřív jsem trpěla migrénama,takže si asi umíte představit jak prímovní stavy teď zažívám, když si nemohu vzít ibalgin…ach jo…A to se ještě naše kočka mrouská,takže celý dny a noci ječí…takže to mi taky moc nepřidá…do toho to slyší pes,takže zase kňourá,protože neví co se děje…mám za sebou super noc…-))grrrrrr.....

V práci si Vás pročtu trochu podrobněji, udělám si poznámky a pak odepíšu trochu „k věci“…

Holky opatrujte se a zatím pááááááááááááááááá-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
29.5.09 10:52

Oprava receptu na noky-zapomněla jsem na postup práce!!!…-)))

Noky:
Jemné noky:
9 dkg tuku, sůl, 3-4 žloutky, špetka pečivového prášku,
3/8 l mléka, ½ kg hrubé mouky, ze 3-4 bílků sníh.
( stačí dělat z poloviční dávky!!!-je jich opravdu hodně pokud budete dělat z půlky tak 3/8 mléka jsou cca 2dcl …travlo mi to dlouho než jsem to vypořítala.....hehehehehe))

Tuk nahřejeme v misce a utřeme do pěny. Do utřeného přidáme jeden žloutek po druhém a každý dobře zatřeme. Mouku a mléko přidáváme střídavě k utřenému tuku a těsto dobře vypracujeme a necháme odpočinout alespoň ½ hodiny. Potom do těsta zamícháme tuhý sníh, pečivový prášek smíchaný s trochou mouky a děláme nočky. Zavaříme do vařící osolené vody a vaříme je podle velikosti 8-10 minut. Nočky děláme tak, že si menší lžíci namočíme do vařící vody, část těsta nabereme a noček uhladíme o stěnu misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.09 11:07

svickova super…delam ji podobne jen davam zeleninu cerstvou (mrkev, celer, petrzel) - mrazenym vecem neverim..no a hlavne to mam vsechno na zahradce :) a nedelam s kuretem ale s kralikem..a taky eno nuuuno :)
a nedavas nic kyseleho? ja davam bud halali nebo ocet…
noky neznam…vyzkousime :)
 diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
29.5.09 11:23

Mikitaa: Já zase neznám halali…-)))) Já dávám mraženou, protože jsem líná všechno škrábat, vařit apod…Takže proto mraženou,ale syrová je samozřejmě asi zdravější-))) Nic kyselého nedávám-) Noky vyzkoušej, po těch se taky můžu utlouct a jsou vcelku jednoduché-) Papapa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.09 11:28

tak zkus…koupis to normalne mezi sterilovanou zeleninou (nikdy nevim jeslti je to sterilovana nebo sterilizovana :-))))
dava to tomu takovou dobrou trochu vyraznejsi chut…davam klidne i dve sklinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
29.5.09 11:30

Jo táááák-))) Tak to už vím co to je…díky za tip-) /taky nevím jestli je to sterilovaná nebo sterilizovaná…hehehehe/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
29.5.09 13:47

Fajn dik za recept akorat ze tady nenajdu petrzel, uz se o to snazim roky a kazdy na me hledi jak na jelito. asi si ho za:,–(im do truhliku a bude!!! uz me to fakt stve¨! Zkusene kucharky myslite ze by to bylo dobre jen z mrkve a celeru???? asi to nebude ono ze.. :?

Petrus na posteli taky leze jak drak, to ji jde dokonale, na zemi to zkousi ale nejde to. Vymrsti se dopredu a pak dal nevi jak se dostat, ale postupne na to prichazi. Je to hezky pocit,sileny jak z miminecka ktere nedavno jen lezelo uz je tak samostatny clovicek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.5.09 14:36

jeste ze ja jsem se do toho svajcu neodstehovala…zivot bez petrzele :-)))))

tezko rict to jsem nikdy nezkousela…treba vymyslis novou omajdu :))) cim vic zeleniny tam nacpes tim to byva lepsi a nemusis davat jisku. tak zkus napul celer a mrkev jen dat kdyz tam das hodne smetany tak se ty chute nejak srovnaji (davam kysanou)

…a posli si do cech pro seminka…treba tam s tim jednou trhnes velky prachy jako objevitelka petrzele :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
29.5.09 14:46

to teda jo! v cervenci jedem domu a to teda musim vymyslet a privezt si seminka fakt. ale taky mam v planu zajit za jednema portugalcema pestujou i smi zeleinu a vybornou tam ji kupjem a tak se jich zeptam jestli maji i nate a teda jestli by mi neprodali ten koren oni to vsichni vyhazujou :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí