Poradna duly
Jana Čurdová
No tety moje,,miminko už ták vyrostlo proti minulekší kontrole,,leží hlavičkou dole,kopkalo nožičkama,srdíčko ták krásně bilo a mě je krásně,,zítra 3D tak snad mi ten screning dopadne dobře
poradna je kontrola co chodím co tři týdny k mé doktorce ![]()
ahojda…tak jsem byla na kontrole s tou stitnou zlazou…fakt des bes ty doktori u nas…dostala sem hormony aniz by me vzala krev..pac nema kdy..to az v srpnu…nemam zadny priznaky tak me malem poslala dom ze co tam lezu kdyz mi nic neni…no fakt bida…
jinak ja jsem si naprosto jista ze to bude kluk…u nas se tak s nim mluvi od zacatku…dokonce i dr. mu rika krasavec…takze nas vlastne vubec nenapadlo ze by jsme mohli mit holku
Jinak uz je i jasny ze to bude vanocni Adam ![]()
Nasla jsem dobry komentar k tem vysledku screeningu…
Jaké mohou být výsledky :
1. CRL - temenokostrční délka - by se vtéto době měla pohybovat mezi 45 - 84 mm. Slouží převážně kurčení přesného stáří těhotenství.
2. nosní kůstka NB - hodnotí se pouze její přítomnost či nepřítomnost, neměří se velikost, respektive, velikost nemá diagnostický význam. Nepřítomnost nosní kůstky je častější u plodů sDS, neznamená však automaticky, že dítě DS skutečně má.
3. šíjové projasnění NT - je měření množství volné tekutiny ( tloušťky kožní řasy, která takto vzniká ) vzáhlaví plodu. Hodnota NT plodu se zvyšuje s temeno-kostrční délkou a proto je nezbytné vzít v úvahu délku gestace pro posouzení, zda je zjištěná tloušťka NT zvýšená. Za hraniční se považují hodnoty nad 2,5 mm ( některé práce uvádějí až nad 3 mm ). I zde platí to co u nosní kůstky. V případě plodů s normálním počtem chromozomů a výrazně zvýšenou hodnotou NT (nad 95. percentilem) je vyšší riziko potratu, nitroděložního odumření, závažných strukturálních defektů a poporodních úmrtí dítěte. U plodu s abnormální hodnotou NT a normálním počtem chromozomů je nutno myslet na možnost vrozených vývojových vad srdce, brániční defekty, rozštěp břišní stěny, poruchy vývoje kostí.
4. PAPP-A (pregnancy-associated plasma protein A) - je vysokomolekulární glykoprotein produkovaný u těhotné ženy placentou. Je jedním z nejdůležitějších biochemických markerů Downova syndromu v prvním trimestru těhotenství, neboť jeho hladiny se v mateřském séru při postižení plodu významně snižují . Za hraniční se považuje hodnota nižší než 0,4 MoM. Nízké hladiny PAPP-A u chromozomálně zdravého dítěte mohou ohlašovat blížící se potrat.
5. freeβ-hCG - za hraniční se považuje hodnota nad 2 MoM
Mikitko tak to mě moc mrzí,,jeva,,snad to bude dobré,,lolinko jéé pěkný článek,,já už se nemůžu dočkat zítřka,,jej,,ale pořád je mi dneska tak krásně jak si vzpomenu na mimi jak tam nathovalo nožičky,,a zítra ho uvidíme zase,,doufám že to bude dobré a věřím tomu ![]()
Ahojky
Lucialinko zítra to budeš mít určitě krásný zážitek a určitě bude vše v pořádku. Dej vědět… ![]()
Lolinko bezva článek, hned jdu ještě mrknout na ten papír ze screeningu a jdu porovnávat hodnoty.
Mikitko no já teda zírám… tak jestli ti minule z krve vyšlo, že máš štítnou žlázu, i bez příznaků by s tebou snad měli něco dělat. A nechápu, že by pro ně mělo být tak strašně časově náročné ti vzít krev, to je otázka snad 3-5minut ,aby přesně určili kolik těch hormonů ti mají dát. To ti jako dali dávku od oka nebo co? A zajímalo by mne jakto že vás ani ve snu nenapadlo, že čekáte holčičku… A podle čeho poznáš že čekáte Adámka? ![]()
ještě se ozvu později… musím neodkladně běžet
petrus: dost dobre tomu nerozumim…z gyndy mi volala druhy den az se hned objednam ze je to velice dulezity v tehu hlidat…no a na te endo mi to prislo ze jsem tam zbytecne, ze tam otravuju…pry je to tak mala davka tech hormonu ze jak kdyby nebyla (to jsem ten zjistila na diskuzi emiminu o stitne zlaze)…tak ja proste nevim. Moje mati ale hysterci…je uplne alergicka na cesky zdravotnictvi
tak hned hleda soukromy doktory v praze..no asi me z ni klepne taky ![]()
a s tim adamkem…to nedokazu vysvetlit…uz kdyz jsem to rikala martinovi…tak to bylo tak ze bude „malej martinek“ tatka je hokejista…tak uz mu planuje v kterych bude oddilech
proste u nas nedosla rec na to ze by to mohla byt holka..oba asi moc chceme kluka..tak jsme si „jisty“ ze bude ![]()
Mikitko tak jestli si tak moc oba přejete kluka , tak vám ho moc přeju. Já si myslím a jsem o tom přesvědčená, že můj muž by chtěl taky kluka, neboť už holčičku máme. Když jsem se ho na to ptala, tak samozřejmě řekl, že bude rád, když děťátko bude zdravé a je to jedno, co se nám narodí. Bude rád za jakékoliv pohlaví. ALe já se pořád nedokáu zbavit pocitu, že mi tak docela neříká pravd. A myslím si to, i protože jsem se tentokrát chtěla nechat překvapit a děťátko donosit bez toho aniž bych věděla , co to bude. Ale manžel byl proti, řekl že je strašně zvědav a mě přesvědčil, ať si to necháme říct… Se nemůže dočkat a pořád asi doufá, že to bude kluk…Doufám, že nebude moc zklamaný, kdyby to byla další cácorka.
A tvou matku také docela chápu, čeká první vnouče? Asi ano.. dle reakcí. Víš i mne by to celkem znepokojovalo. Už kvůli tomu, že tvůj gynekolog , byl znepokojen a hned tě posílal na endokrinologii. Musel mít důvod.
A holky teď mne napadlo… minulé těhu jsem věděla až od 32tt jistě, že to bude holčička, takže skoro až na konci těhu. Ve 20tt mi řekli, že to bude kluk, ale že to není moc dobře vidět. Takže ať to neberu tak vážně..... Proto si myslím, že je Tinka taková dívenka s klukem v těle. Neboť jsem na ni část těhu mluvila jako na kluka a až v závěru jsem ji oslovovala" Tinko".
mikitaa ale to je od nich trosku nezodpovedne narvat te hormonama kdyz ti ani nevzali krev a skoro te podezirali ze simulace ne??? zasla bych nekam jinam, i kdyz se to asi lehce rekne co?
luci vyborne informace dik! aspon vim konecne co to ten screening je a ze mi ho nedelali. jen to sijove projasneni.
Muj manzel by chtel zase holcicku a ja taky. Julca je kouzelna tak asi proto. A taky uz kluka ma.
Petrus to je divne ze ve 20. tydnu to slo jeste blbe videt.
Ahoj holky, teď nám pár dní nešel net GRRRRR
Nu budeme řešit reklamaci, aby nám vrátili nějaké peníze.
O víkendu tu byly dvě akce pro děti, ale obě propršelo, takže jsme trčeli doma, dělali jsme kde co. Udělala jsem malé z mouky a vody těstíčko a tak si chvíli vyhrála, pak jsme malovali a pak my začali docházet nápady. Nu už aby přestalo pršet ať můžeme chodit na hřiště. V pátek jdeme na dětský den pořádaný mým zaměstnavatelem, tak snad nám vyjde počasí, je to vždycky super.
Asi už si začnu fotit bříško, vždycky v plavkách ze předu a zboku, tak jsem to dělala u Verunky a je to fajn, se na to zpětně podívat. Cizím ale neukazuju, bo tam vypadám děsně ![]()
Mám teď období, že žeru opravdu žeru jednu nektarinku za druhou, dlouho jsem čekala, kdy se konečně v obchodě objeví, jsem na ně měla chuť a teď už jím třetí kilo ![]()
Petrusho
To pohlaví nám právě u Verunky řekli na tomhle UTZ, tak už jsem se rovnou ptala ![]()
magdicko
Jojo překrvená pipka je teda asi normální a je fakt, že sex je o to lepší
I když po té mám pocit, že mi vybuchne
![]()
K lezeni Julinky gratuluju, malá nejprve lezla do zadu a az za dlouho prisla na to ze to jde i dopredu ![]()
Mikitaa
hahhahaa jsi pobavila, „to placaty jak vypada jako UFO“ hihi to máš asi na mysli patizon, chutná to podobně jako cuketa a taky se to podobně připravuje
Pastiňák se u nás prodává jako petržel a petržel už opravdu seženu jen na tržnici.
S pohlavím, u Verunky jsem si byla stopro jistá, že je to kluk přestože jsem chtěla první holku. Nu a na tom prvním screeningu mi rekl doktor s jistotou, že je to holka, tak jsem to nějakou dobu nemohla vztřebat, protože mi to prostě v mysli nehrálo. Čumím jak péro z gauče, že ti můžou dát ty hormony bez krve, vždyť nemůžou určit dávkování ne? To je fakt naše úžasné zdravotnictví
![]()
JančaK
jsem zmatená, asi jsem to pochopila špatně, ty kouříš? nebo jsi jen popisovala svoji životosprávu před těhu?
Lolinka Řekla ti teda ta dr to pohlaví i když ne stoprocentní? A nám ho řekneš?
Jinak nám je jedno co to bude, asi by byl lepší kluk ať máme páreček, ale dvě holky by byly taky fajn
Hlavně ať je to zdravé a hodné.
opicko
tak s tchýní neporadím, ale je to prekerka taky bych to nechtela riskovat ![]()
Roxo
Tak snad to bude už OK, třeba tě chtělo tělo jen varovat, cvičit ano, ale opatrně. Mě už se několikrát ve snu zdálo, že krvácím, ale zajímavé je, že mi to v tom snu nepřišlo divné.
----
Snažila jsem se doplnit údaje, co jste všechny psaly, tak si to omrkněte a kdyby něco,dejte vědět.
petrus: jojo ceka prvni vnouce…ona ma za pritele chirurga…ale on odmita pracovat v cechach ze je tu zdravotnictvi na ho…, tak dela pro nejakou tu organizaci ktera lita a zachranuje tam kde je pruser .. no a mama s nim drzi a vse je tu na hov… i kdyz je pravda ze nakrkli aji me…nedokazu si predstavit jak by se ke me chovali kdybych tam nebyla pres zname, kdyz takhle to bylo protekcni…nasli jsme neajkou soukromou kliniku v praglu..tak asi zajedu tam..i kdyz je to krapet z ruky..ale co bycyh pro mimo neudelala.
Magdi: oni to urcili jen podle toho testu od gyndy to mnozstvi hormonu…ale pry je to tak male mnozstvi ze to nic neovlivni…tak to nevim no
cancerka: pobavila..ale vidis jak si pekne hned poznala co myslim ![]()
Ahoj holky, i my zdravíme zdály. Dnes na mě ta dálka zase padla, tak jsem se poprvé rozbečela i před Aničkou. Ta moje cácorka milá, které bývá tak smutno, mě hladila a uklidňovala, že nemám být smutná, že už se jen párkrát vyspinkám a budu zase doma
,…" No byla k sežrání, fakt zlatíčko.
mikitko- nechci být protivná, ale máma by si měla přečíst zdejší diskuzi holek, co jsou těhotné např. v UK nebo USA. To by čučela. Zlaté české zdravotnictví! I když je to sprosťárna, že jsi se musela dostat včas na „vyšetření“ jen skrz protekci a ani tak se k Tobě evidentně nechovali tak, jak by měli. Dávat prášky těhotné bez vyšetření je fakt i pro mě nepochopitelné. Zkusila bych to vyšetření jinde. Jo a ta diskuze holek ze zahraničí je https://www.emimino.cz/modules.php?…
téma co to bude: 1.těhu jsem byla od samého začátku přesvědčená, že čekáme kluka. Dokonce mi to kdysi 2× hádaly 2 osoby z ruky. Pracovní název byl Oskárek. O Oskárkovi se mi dokonce i zdálo. I manža byl přesvědčený, že to bude kluk a 95% lidí z okolí mi hádalo kluka. Ve 22. týdnu na 3D ultrazvuku bylo jasně vidět „kávové zrnko“. Tak jsme byli překvapení, že to bude holčička. Jsme z ní nadšení, s tatínkem to umí krásně.
Ted manža říká, že by klidně bral i druhou holčičku, pak ale někdy plácne, že by chtěl přeci jenom s někým hrát ten „play station“. Určitě chce víc kluka. Já bych brala klidně zase holčičku. Mám doma horu růžového oblečení
Ale upřímně řečeno, je mi to jedno. A myslím, že to do porodu nevydržím. Přeci kluka nebudu oblíkat do růžového, že jo a ty universální barvy mě také nějak neberou.
No rekla mi, ze " si mysli, ze by to mohl byt kluk". Zjevne si nebyla na 100% jista. Rikala taky, ze na velkem UTZ ve 20tt mi to urcite presne potvrdi.
No u me je problem, ze od svych asi 18 let snim o holcicce. Desne jsem se na to upla. Ted se mi vsichni smali, ze „na truc“ budu mit kluka. Mamka rikala, ze mam hezkou plet, zadny kruhy pod ocima atd, takze asi kluk. Neverim tady na ty povery.
Beru to tak na 60% vazne, stejne nic jeste nechci kupovat. Do 20tt to vydrzim. Ale priznavam, ze se s tim musim srovnat a zvyknout si na myslenku kluka
Druhe totiz neplanujem.
Lolinko neplánujete vůbec druhé dítě, ani třeba později?
Já jsem moc ráda, že mám holčičku. Je to fajn , můžes ji vyparádit, jen naše Tinka nemá ještě ve dvou letech žádné vlásky a nedají se ji dělat culíčky. A já jsem byla jako malá blondýnka a můj manžel je taky světlejší typ a představ si,že Tinka nemá blond vlasečky. To mne teda trochu zarazilo, protože jsem si vždycky představovalaa byla jsem si tím jistá , že budu mít dcerku a bude mít blond hřívu. Je vidět , že člověk myslí, pánbůh mění… ![]()
Magdi, to není vůbec divný… protože jsem byla na Utz tady u nás v nemocnici. Mají tu úplně předpotopní UTZ a nebylo to řádně vidět. Ale byla jsem i na tom genetickým UTZ ve21tt a tam jsem se od samé radosti, že je miminko v pořádku - zapomněla zeptat. Takže jsem dostala zprávu bez vyplněného pohlaví. A tak jsme si dál žili v domnění, že teda s největší pravděpodobností čekáme malého fotbalistu. A v tom 32tt nám u nás v nemocnici zkušený lékař řekl, že to bude na 100% holčička. A taky že měl pravdu.
![]()