Poradna duly
Jana Čurdová
jeee vareni super
opicko taky rada vymyslim ceske vece ale s manzelem se nechytam a s rajskou na me cuci jak tele na vrata snad vsichni tady. nechapou hlavne ten cukr. jinak ji delam asi jak vy.
hmm o te kacene si uz davno snim ale bojim se ze bych ju mela moc suchou nikdy jsem ju nedelala.
zelnacku jsem tady snad za tech pet let jeste nedelala ale brzo na to prijde s tema myma chutema. vcera jsem si udelala kure na paprice ale takovy kotel ze to budu mit zas jeste na obed a na veceri a co se vlezlo jsem narvala na mrazak.
mikitt to je teda k vzteku to auto
rajska pro deti, rajcatka jsou urcite zdravejsi kvuli vitaminkum a je to takove lehci ale zas ne vsechny prdolky toasi budou jist nevim.
petrus tak vidis blyska se na lepsi casy.
tady lije jak zkonve to mame jit za hodku plavat je uplna tma, uz vidim manzela… ja si ale nechci nechat ujit zadnou lekci je to tak uzasne.
tak hezky vikend vsem
Ahojky holky
O víkendu tady pusto prázdno.
I my dnes vyrážíme ještě ven , malá se teď probrala a papá.
RoXo a Magdi moc díky, já se z toho také moc těším… ![]()
Tinuška má první zkušenost s klíštětem a zrovna měla hned 2 po sobě. Fuj… se mi vždycky dělá zle, z takové havěti!!
Zdravím moc všechny bříška
![]()
ahojky holky celý den je mi strašně zle,,ja mi jak když sedíte v autě a je vám nazvracení,,nebo v autobuse,,ráno jsem snědla chleba ale ten šel ven,,ted mi puss uvařil heřmánek a dva suchary taky jsem to vyblula,,ale jak se vybliju je mi líp ale jen chvíli
,,od rána průjem samá voda ze mě jde,,co si můžu vzít nevíte někdo????děkuji
Luci , můžeš si koupit Smectu, takovej prášek rozmíchá se s vodou, ale žádná dobrota to není. Kdyby bylo nejhůř tak možná černé uhlí, tam není známá tuším žádná kontraindikace ani naopak, to se poraď radši s dr. http://www.ontola.com/…-tehotenstvi
Jinak černej čaj (slabší), suchary, rýži s mrkví, co sneseš.
Dobré ráno ,,proti včerejšímu hnusnému dnu který neměl konce,,večer jsem si dala colu pomohlo mi to k tomu abych si mohla řihnout,,a pak mě pálila i žáha tak jsem si dala gaviscon,,a jak jsem ho četla má to i pomoct rpoti nevolnostem,,žaludku když se štávy vrací a tak,,tak jsem si dala,,pak sjem nějak konečně usla,,o pul druhe v noci mě chytil hlad,,v břichu mě kručelo jak o život,,a tak jsem snědla 5 piškotů,,a dala so ještě ten gaviscon,,ale pak sjem nemohla usnout ,,boleli mě záda křížové chjo,,a hlava,,tak sjem si pak dala paralen a už je mi lépe,,dá se říct i dobře jen bych spala,,v noci jsem nemohla a ted bych to doháněla,,byla jsem i na záchodě a mám pořád průjem ale to je z toho že mám prázdné bříško tak papám piškotky,,snad mi bude lépe,, ![]()
Ahojky
Lucialinko no tak to tedy nevím, ale ten průjem asi nebude nic moc. Poradila bych ti stejně jako Roxa, myslím, že její odpověď byla naprosto vyčerpávající. Zkus si třeba uvařit rýžový odvar, takovej jakej se vaří malinkatým dětem. A ta smecta je také dobrá a v těhu naprosto neškodná.
Doufám, že se ti to spraví, co nejrychleji.
PAPA
mikitaa
toz ty prachy v servise teda nezavidim ![]()
My už jsme druhý týden bez myčky, opravář tu sice byl 2×, ale jednu součástku, kterou myslel, že to je vyměnil a nepomohlo, tak pak zkoušel kde co a nevěděl co s tím, zkusí prý vyměnit ještě aquastop a že jinak neví, jenže on to musí vždycky nejprve objednat a pak teprve přijde. ![]()
Tak jsem nakonec udělala rajskou z protlaku, malá toho stejně moc nesnědla. Ale já se oblizovala až za ušima ![]()
V pátek jsme byli s Verunkou na dětském dni a bylo to super, soutěže, jízda na koni, opýkání, prostě paráda. A i počasí vyšlo.
Lucialinko
a není to spíš nějaká střevní viroza? Každopádně bych se poradila v lékárně. Jinak obecně na zvracení se říká černý chlazený a slazený čaj glukopurem. Na průjem můžeš klidně černé uhlí a pro doplnění bakteríí smektu.
Holky jak jste na tom s čištěním zubů u dětiček? U nás je to horor, malá si ráda šmidlá kartáčkem sama to jo, ale aby to měla dobře vyčištěné, tak jí to potřebuju vyčistit i já a mám pocit, že jsem zkusila snad už všechno, ale vždycky to skončí řevem ![]()
Cancerko, my jsme na tom podobně, já si říkám, že spíš získává hygienický návyk než, aby to opravdu k něčemu bylo. Ode mě si nenechá ani šáhnout.
My máme zase teď jinej problém, pomalu se naučil na nočník, ale na spaní má plínu a když se pokandí nebo ráno si ji sundavá a svlíká se, takže ve výsledku je to úplně všude, obden převlíkám postel. ![]()
NAzdar všichni
CAncerko My používali kartáček již velice brzy, nejdříve bez problémů, pak nastal zlom a nechtěla o něm ani slyšet. Tak na radu zubařky jsme zakoupili prsťáček, ale to bylo utrpení pro obě. Tinka nechtěla otevřít pusu a když už jsem se tam s větším usilím dostala, tak mne neskutečně začala kousat do prstu a to tedy sakra bolelo. Tak jsem to vzdala. Znovu jsme se vrátili ke kartáčku a musela jsem ho malé dát do ruky ať si sama čistí. Nebylo to žádné čištění, ale tak získala Tinka opět lepší vztah k čištění a postupem času , mi kartáček dala do ruky a já ji vždy říkám , který zoubek právě čistím, ale stejně se nejvíc těší na závěr, kdy ji kartáček dám do ruky a ona si vítězoslavně čistí sama a utíká vždycky za taťkou -ukázat se. Takto jsem se ji to vždycky snažila zpříjemnit a ona to chlubení tátovi vzala tak vážně. Teď už si v obchodě vybírá kartáček, ten který se jí líbí.
Byl to boj, teď už jen ji nějak naučit otvírat pusu u zubaře.....
Roxo já se nemůžu už dočkat dospělácké postele pro naši Tinku, abychom ji už nadobro zbavili plínek. Jen nevím, zda to zvládne tak brzy. Přes den se nepočurá ani nepokaká, to statečně volá na nočník nebo záchod, ale plínku po spaní má vždy naprosto durch počůranou. Tinka mi to taky někdy dělává, že se ještě v postýlce stačí vysvléct a sundat si plenu. Naštěstí v ní ,ale má jen načůráno a ne „kokino“.
Petruš , já dospěláckou postel plánuju až na podzim, to synovi bude 2 roky a 2 měsíce, budu muset koupit v horším případě nechat udělat nějakou palandu, chci aby tam byl pod ní úložný prostor a pokud možno i mobilní zábrana i na dolní posteli, než si zvykne. Máme tak malý byt, že se tu musí všechno 2× řešit.
S těma plínama chci ještě zkusit takový ty natahovací, třeba si je nebude sundavat.
Roxo jestli mylíš těmi natahovacími , ty učící pleny. Tak nám se moc neosvědčili, malá moc pije na noc a přes celou noc nám nevydržely. Častěji se budila…Ale to je individuální, možná že budete spokojeni. Já ještě řeším, jak donutit pít dceru přes den, aby pak na noc už tak moc nepila.
Problém s malým bytem nyní nemusíme řešit, ale když jsme byli malé se sestrou jsme měli pokojíček snad 10m2 a taky jsme měli v pokoji dvoupatrovku, psací stůl a jednu skříň… víc se nevešlo.
jeee ja zrovna resim ty natahovaci pleny ale taky jsem slysela ze toho moc nesnesou, tak jedine pres den. a navic jsou od dvanacti kilo. jenze juli se ted naucila lozit a ja nemam vubec sanci ji tu plinku dat. zdrha jeci pretaci se tak ji ji davam vetsinou v sede ale jde to spatne, je pak cela otlacena. no doufam ze to brzo prejde.
Ahojky holky tak mě už je lépe ,ale mylý chytil průjem,,chjo,,takže střevní chřipka i na něj,,no my jsme ostudy so ce týče plínek,,nevolá mi ani před den vůbec
,,