Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak mam za sebou screening (Prenatal Brno). UTZ byl super !!! Mimco se furt mlelo a vubec se nechtelo ukazat. Byla to docela sranda. Dokonce i doktorka rikala, co by to mohlo byt, ale nebyla si jeste 100% jista.
Jo a jsme starsi..... 13tt+4 ![]()
Vysledky mi budou volat odpoledne. Zaroven vecer bude na netu protokol, ktery si muzu stahnout. Doktorovi to poslou pisemne do 14 dnu.
Takze sand to dopadne dobre.
Je lolinko ,,já už se taky těším až ho uvidím toho našeho mimíska,,zítra jdu do poradny k mé dr,,a ve středu na ten utz,,aha takže mi neřekli výsledek té krve protože to se musí asi nějak zhodnit s tím utz co budu mít ve středu že????chápu to dobře???Opičko jujky tak asi bude lepší ke tchýni nechodit na obídky hm,_?co ty na to??ale i tak ji nachápu ,,
Ahojky
Roxo je fajn slyšet, že je vše v pořádku… Raději se hlídej… Já se taky snažím nic nepodcenit, ovšem někdy se přistihnu, že jsem teď asi až moc hysterická, protože nedej bože , aby mne někde něco píchlo. ![]()
Každopádně bych nechtěla jet na ambulaanci k nám do nemocnice, z minulého těhu s tím nemám dobrou zkušenost. Když mi řekl doktor na ambulanci, co že od toho čekám, ( od hospotalizace ), že pokud to dítě potratit mám, tak ho prostě potratím… To bylo dost drsné. Byl to víkendový dr. , který se jinak zabývá onkologickou gynekologií, odtud asi ten jeho optimismus.
Lucialinko pochopila jsi to úplně správně
Lolinko takže víte tak přibližně,co to bude?
Každopádně je to super vidět mimčo, jak s sebou mrská a hází a dělá kotrmelce…
Tak dej vědět, zda je vše v pořádku a jak ten screening vlastně dopadl. Ale určitě bude negativní , to je jasné.
![]()
Opičko to je dost težký problém, ale já bych se nebála ji říct, že bych těď jedla raději kvalitněji…vždyť jde o zdraví miminka.
Z nekvalitního masa můžeš dostat listeriózu, toxoplazmózu a já nevím co všechno. Ono ani taková střevní chřipka není žádná sranda.
Já se také snažím v těhu vyhýbat potravinámh , které nejsou pro mimi vhodné. Až se někdy manžel diví, co bych nejraději nejedla. Ale dle mého, mi do toho nemá, kdo co mluvit. A tobě taky!!!
Ikdyž nekupuju bio potraviny, nezdá se mi to zbytečné, možná dost drahé, ale u nás ve městě, to není ani , kde kupovat. ![]()
Leninko hodně zdaru a málo únavy v práci. A ten tlak v podbřišku může být právě z té zácpy. A je zajímavé, že já takové to pálení žáhy z těhotenství vůbec neznám… ale zase mám jiné zajímavosti
![]()
Tak papa jdeme si dát polívečku a trochu poklidit hračky
![]()
lucialinka : jj, je to tak. Oni to nasypou do pocitace a ten to komplexne vyhodnoti. Mne to vyslo 1:6200, takze pohoda. Limitni je, pokud je to pod 1:300.
petrushka : jj, doktorka to tipla. Prej neni pravda, ze jdou driv poznat kluci. Pry tam maji vsichni takovej hrbolecek a tam je bud cancourek smerem nahoru (kluk) nebo dolu (holka). Holcickam to samozrejme zmizi
Jinak ja jsem tam nevidela nic, ale to je asi normalni.
Doktorka miminu dokonce pocitala prstiky na rucickach ![]()
Jojo, je to super zazitek ![]()
Lolinko opravdu ses ptala na ty kluky, zda jsou dřív vidět?
A já bych právě řekla naopak
že klukům z hrbolku něco visí směrem dolů… to je zajímavý, že nahoru ![]()
petrushka : no ja jsem tu teorii vycetla tady nekde na emiminu. Pro mne to logiku melo. Holky to tu v jinych tematech psaly
No, pravda to asi neni
Prece, ze tam neco je je jasny ![]()
Ja jsem 13+4, takze teorericky na konci obdobi, kdy se screening da delat, tak tam prece musi byt videt nejvic ![]()
Mimochodem me fakt fascinuje nepresnost stari dle mych predchozich UTZ. Furt to lita sem tam
Ted uz je to snad definitivni, termin mam 3.12. ![]()
Ahoj holky,
tak já mám za sebou taky screening,akorát výsledky budou až za 14 dní, z čehož mě málem kleplo a jsem z toho celý den rozladěná. Holt Motol je přecpanej a žádný vymoženosti typu zprávu v elektronické podobě neznaj, prostě pošlou výsledky poštou k mému dr.
Ale jinak je mi už o něco líp, tak aspoň něco.
Holky diky za tipky na tchyni, ja jsem takova mekota, nechci zacinat zadny argument, pak se do toho zamota manzel a tchan a bude ohen na strese, tchyne je velmi dominantni… no uvidime
Mate krasne zpravicky z tech sceeningu!!!!! To je suprove. I kdyz je mi jasne ze cekat na vysledky 2 tydny je priserne.
U nas je to tak ze se jde na krev, pul hodiny na to je UZ, mezitim tu krev zpracuji, a 15 minut po UZ mate schuzku s clovekem co se zabyva genetikou kde vam reknou co a jak. Teda prej to tak je, ja mam ten screening planovanej az na 12+5.
Tak se zatim mejte krasne!
Opicko to je tezke s tou tchyni ja bych byla taky mekota a radsi to nejedla nez ji to rict, ale zas kdyz tam ji treba s vama tak musis ze? no tak to nak opatrne zkus a dej vedet jo?
Teorie pindour
me zas muj dr. rek ze ho maji vsechny deti stejny a pak po nake dobe zmizi nebo ne. ale myslim ze s tim novym ultrazvukem zmeni nazor, protoze tam je videt opravdu vse. ja jsem tak zvedava, za tri tydny mam kontrolu to by uz poznat jit mohlo ne? na tom 3D co myslite?
Ahojky opičko tak snad ti to dobře dopadne a tchýně se umoudří,,magdi já myslím že za tři týdny už to půjde vidět krásně,,já se ted pomalu oblíkám a valím do poradny,,zatím se mějte kočenky ![]()
magdicka : urcite to uz bude videt. Jestli to u mne poznala ve 13tt+3 (jen to neni na 100%), tak to u Tebe nebude problem ![]()
Mimochodem…co byste chtely vic…holku nebo kluka ? ![]()
ja jsem chtela a nak citimze to bude zas holka ale vcera jsem nejak silne zatouzila po chlapeckovi, je mi to jedno. stejne si myslim ale ze to bude holcicka. a vy? lolinko a tys byla na tom 3D v tom trinactem tydnu?
luci podej hlaseni co bylo v poradne, ja budu za chvili volat na vysledky
Magdi v 16tt to urcite poznat pujde! Nechavate si vsechny rict pohlavi? My teda asi jo i kdyz nam okoli rika ze je to super pockat az pri porodu - ja si zase rikam ze bych radji s mrnouskem mluvila nekolik mesicu dopredu podle toho co bude? A pak taky vsechny ty pripravy, nakupy a tak.
Lolinko nam je to uplne jedno, jsme radi ze hlavne mrnousek je na ceste a pokud bude zdravy / zdrava, tak budeme moooooc stastni.
Lucialinko, do jake poradny to chodis?
Opicko nam to okoli taky rika ale ja bych nevydrzela a taky ty pripravy jak rikas a proste to chci vedet a hotovo. ![]()
Jee tak to se tesim dvojnasob!
No, já to chco ROZHODNĚ vědet…nechci nakoupit všechno v neutrálních barvách ![]()