PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
30.5.09 18:03

Roxi,
já bych raději pro klid duše na kontrolu k Dr. jela. Můj Dr. v Čechách mi vždy říkal, ať raději 10× přijedu zbytečně, než jednou pozdě.
Myslím si, že to nic nebude, může to být po té námaze. Já to měla v 1.těhu jednou, blbec, běžela jsem ráno na autobus a pak jsem v práci trochu krvácela. Odpoledne jsem šla k Dr., ten mi dal okamžitě neschopenku na 1 měsíc. Ale spíš pro klid. Pořádně mě prohlídnul, nezjistil žádnou příčinu a žádné další stopy krvácení. Tak jsem jen musela 2 dny ležet a ještě mi dal tuším Diazepam. Říkal, že pokud bych začala krvácet pravidelně nebo víc, tak by mě poslal do nemocnice. Naštěstí to opravdu nic nebylo. Tak dej vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
30.5.09 19:52

Ahoj
Zdenulino pěkný metříky… :lol: A k tomu pastináku, v barvě ten rozdíl asi bude, ale ta chuť by mne zajímala… nikdy jsem neměla možnost to porovnat. Ale já si myslím, že to bude tak nějak, jak říkáš.
Tak jdu koupat malou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
30.5.09 21:06

Ahojky Petrush, děkuji za pochvalu :D :D Ale aby se mi ty metříky tady ukazovaly, tak to za mě musel udělat manža, já jsem na to ťulpas :D :D

A k té petrželi a pastyňáku- petržel mi opravdu připadá výraznější, ostřejší, trošku víc hořká. Pastyňák je podle mě sladký, ale hořký mi nepřipadá vůbec. No nevím, proč se prodává víc ten pastynák. Jestli ta petržel přes zimu nevydrží? v Čechách chodím kupovat zeleninu k jedné paní, co má maličký stánek s ovo a zele. Tak ta prodává petržel jen přes léto a kousek podzimu. Pak už ne. Je fakt, že jsem se jí na to nikdy neptala. Tu v Něm. jsem petržel ještě neviděla. Ale dnes jsme byli s manžou a Ani na trhu a nestíháme čučet. Tolik krásné zeleniny a ovoce jsme v Čechách nikdy neviděli, oči nám přecházely. Navíc jsou tu všichni ti prodavači moc milí, usměvaví, no je radost nakupovat. (pak ale ty „éčka“ mizí jak nic) :D :D Na trhu se dá koupit i čerstvé maso, tak jsme dnes utráceli i za ryby a králíka. Zítra vařím paprikáč. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
30.5.09 23:15

ROXO , pro klid duše jeď. Já bych jela, jsem srab :)

Pastyňák x petržel, já mám pocit, že u nás v ČR se prodává petržel celoročně. Pastyňák jsem asi nikdy nejedla, ale fakt je to takový rozdíl v chuti? Nikdy mě to nenapadlo a asi bych pastyňák do svíčkový klidně dala. Jenže já fakt radši kupuju mraženou svíčkovou směs, bo já s živou zeleninou vždycky neodhadnu ten vzájemnej poměr a ono když je tam třeba pak moc celeru, tak nám to moc nechutná :?

No, a to posouvání termínů, ta sousedka má mimi taky vymodlený, takže ta opravdu běhá s každým zaraženým prdem, takže ve 12 tt určo byla, a proto mi je divný, že jí to teď ve 33tt posunuli na 36tt. Příjde mi to strašně hodně. Ale zase bůh ví jak to je, že?

Jdu hajkat, tak i vám všem přeji hezkou dobrou noc a nebo pěkný den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
30.5.09 23:21

Ahoj holciny,
mam dotaz na ty, ktere ted nedavno absolvovaly screening. Zjistili uz vam pohlavi miminka ? Teoreticky to pry uz muze byt videt, ale myslim spis, ze se tyka tehulek, ktere jdou az v tom pozdnim terminu (tj. 13tt+6) nez treba kolem 12tt.
Jdu tam v pondeli, to budu 12tt+3, myslim, ze to asi videt nebude…ale co kdyby :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
31.5.09 11:05

Ahojky lolinko já jdu taky na utz a budu 12+4 a potkala jsem známou a ta mi říkala tak to by mohlo jít vidět pohlaví na tom 3D říkám jo tak brzy a ona moje kamarádka tam byla kolem 11 a už ji to řekli,,že má holčičku ale není to na sto procent,,,tak uvidíme,,,mě by zajímalo zda jste si volaali na vysldeky te krve toho screeningu,,a nebo vám to řeknou tak jak mi až přitom utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
31.5.09 11:05

Opicko tady prave neniiiiiiiiiii :-( uz pet let to mamim z kazdeho zeleninare a oni na me hledi jak na blazna a ze to mam zkusit v italii. ale s tim pastinakem by to bylo vyreseno. vcera nebyl! :-)

Roxi pokud uz nekrvacis ani nespinis tak je to v pohode. Ale pokud te to trapi tak zavolej vsak jsou tam od toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
31.5.09 11:24

lolinko v listopadatkach to taky mela v tusim 12. tydnu jedna a uz ji to rekli. Mozna to byla nahoda nevim, uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
31.5.09 14:14

Lucialinka: no ja jdu zitra do brnenskeho Prenatalu. Vezmou mi krev, udelaji UTZ a zaplatim 1450 :) Odpoledne by mi mely na mail prijit kompletni vysledky. Memu doktorovi poslou podrobnej protokol do 3 dnu. Tak mi to muj doktor rikal, zitra napisu vic, ale asi to bude vsude jiny podle zarizeni. Myslim si, ze obecne plati, ze kdyz je problem, volaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
31.5.09 14:28

ahojky
na screeningu v 1.trimestru, to může jít vidět,co že čekáte za miminko, ale jen v několika málo případech a spíše prý jde vidět pindík… :lol: :lol: :lol: takže pokud vám to řeknou, tak to bude spíše kluk. Ale já mluvím o 2D UTZ- jak je to s 3D , to nevím, nečetla jsem ani mi to nikdo neříkal. A asi to nebude úplně na 100%…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
31.5.09 14:31

A Luci, mě výsledky krve a UTZ řekli najednou, protože oba faktory jsou nezbytné pro tento kombinovaný test. Ale ve zprávě to budeš mít komplet. Já jsem dostala originál pro mou dr.a kopii pro sebe přímo do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
31.5.09 20:01

Teoreticky to poznat jde, ale ty mimča v tomhle období ještě nejsou takový exhybicionisti a moc ten klín ukázat nechtěj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
31.5.09 22:59

Ahoj Holky,
tady to teda žije! Sotva jsem si Vás zvládla pročíst…Manža měl narozky,tak jsme byli u našich torchu oslavovat-no tak jako decentně-večeře v restauračce u které jsem usínala…-) Dnes jsme se vrátili,tak jsem měla velké prádlo, nákup atd…a teď jsem si konečně sedla…

Roxo: Doufám, že už je to v pořádku! Souhlasím s holkama,asi bych taky raději k dr šla,abych měla klid na duši-jsem taky plašan,takže bych to nervově nezvládla…

Co se týče petržele x pastyňáku, tak Vám vůbec neporadím. My i na bramborový salát používáme petržel-pastyňák jsem nikdy nejedla-a já vůbec tyhle kořenový zeleniny nemusím,takže to vždycky rozmašíruju na kaši…Ale tak když to vyzkoušíte,tak dejte vědět, jak to dopadlo a jakou to mělo chuť-to mě fakt zajímá!-)

Docela mě překvapujete s diskuzí o tom, kdy je vidět pohlaví miminka. To by mě totiž strašně zajímalo! Já jdu na kontrolu až za týden, to čekání je nekonečný! Už bych chtěla mít taky ty různý testy zasebou,ať vím, že je vše OK-tohle čekání mě štve…Tak to se schválně zeptám dr, odkdy je možné pohlaví určit…Já jsem totiž stráááááááááášně zvědavá…-))))

Mě teď poslední asi tři dny trápí tlak v podbřišku-řekla bych že nějak víc než dřív, ale tak snad je to normální…Doufám-jsem z toho lehce nervózní…Do toho zácpa, dnes dopolko pálení žáhy…Teda ŽENY, já Vás obdivuju jak to už po druhé zvládáte… Já se z těch různej pocitů pořád nemůžu vzpamatovat…

Tak zítra zase do roboty…ach jo…těm kdo jsou na tom stejně přeju aby jim to rychle uteklo a maminkám co jsou doma, přeji halvně klídeček!

Mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
1.6.09 03:46

Roxi taky doufam ze je vsechno v poradku!

Holky potrebuju poradit jak zvladnout tchyni. Ona obcas vari a v posledni dobe se stalo uz nekolikrat ze pouzila levnejsi typy jidla, po kterych nam bylo ne uplne 100%, ona treba koupi maso ktere je ve sleve, pak ho da do mrazaku, rozmrazi az za nejaky cas a pak po dni dvou uvari - udelala to vcera a dneska je mi zase trosku ouvej - to kureci muselo byt uz spatny. Jsem nastvana protoze ja sama si jidlo hodne hlidam, nechci nic riskovat!

Ja uz obecne odmitam hodne toho co ona uvari coz se ji samozrejme hodne dotyka, ale po vcerejsku uz nemam duveru vubec, mam strach o Bobka!

Tak pokud mate nejaky tip jak ji neurazit ale zaroven ji rict ze nechci jist nizkokvalitni jidlo (ja si nakupuju svy takze ne nemela by se mnou extra vydaje), prosim dejte vedet. Jo mimochodem ona na bio jidlo a prirozeny ingredience vubec neveri, stara skola........ pravy opak mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
1.6.09 08:30

Ahoj holky,

omlouvám se, že jsem se neozvala dřív, v sobotu jsem nakonec jela do nemocnice, naštěstí vše vypadlo Ok, dr. mi ale nebyl schopnej říct z čeho to bylo. Tak jsem se snažila polehávat a včera mi počítač okupoval celej den manžel, tak se sem pořádně dostávám až dnes.Je fakt že od včerejška už se to neopakovalo, tak snad to bude dobré.

Opičko , to je dost delikátní věc, prostě jí budeš muset říct narovinu, že teď v tomhle stavu se musíš snažit jíst co nejkvalitněji a že bohužel potravinám ve slevě a takovým těm firemním výroblů (typu tesco mlíko) nedůvěřuješ. Že víš že to stojí hodně peněz, ale že se s ní můžeš vždycky domluvit a přikoupit si tu konkrétní surovinu sama.No buď to vezme nebo se holt urazí, ale přece nebudeš kvůli tomu jíst něco z čeho ti je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí