Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj ženy, tak já se tedy poslušně hlásím. Dnes jsme byli na nějakém rádoby screeningovém UTZ, ale bylo to bomba. Ultrazvukoval mě asi půl hodiny a už ne vnitřně, takže poprvé normálně. Všecko máme v pořádku, dvě ručky, dvě nožky, souměrná hlavička, nosní kůstka už je a projasnění cca 1-1,1 , srdíčko bije jako zvon a poprvé nám ho pustil nahlas, takže jsem úplně poprvé plakala radostí. Takovej pocit jsem v životě nezažila. Měříme 8 cm a opět nás o týden postaršil a posunul TP na 30.11. Mám velikánskou radost a tak jsme miminku koupili první věcičku a to úžasně zelinkavý lacláčky. A já dostala parfém. Jsem šťastná jak blecha.
Ale holky, neměla bych už něco přibrat? Mám trošku míň než před těhu a to jsem ani jednou nezvracela a ani nevolnosti jsem neměla. Jen je pravda, že nesladím a nejím žádný sladkosti, bo mi ta sladká chuť na jazyku nic neříká a nedělá žádnou radost.
Takže ode dneška metřík už není zrovna aktuální, bo jsme 13+4tt.
No nic, jdu vyrobit večeři a pak dočtu snad milion stránek zpět. Zatím pa
Ahoj holky, no já v Německu taky nemůžu klasickou petržel sehnat. Jen pastinák. Ale i v Česku jsem s tím měla problém. Klasická petržel- kořen se dala koupit jen v létě. Zahrádku bohužel nemáme. Ale myslím, že to bude dobré i s pastinákem? Ten ve Švýcarsku taky není??
Janča K - Jani neboj, že nepřibíráš. Já jsem v 1.těhu zhubla za první dva měsíce 3 kg a přibírat jsem začala až kolem 20. týdne těhu. Dr. nic neříkal. Pak ale ta váha najednou skočila +3 kg. Takže neboj! Určitě přibereš!
![]()
Já ted v 2.těhu zvracím mnohem více než v 1., ale váha stojí. A to bych klidně brala, kdyby mi pár kilo klesla. Jsem totiž na větší „výchozí“váze, než na začátku 1. těhu
A gratuluji k dobrým výsledků z UTZ! To se vždy uleví, že? ![]()
Magdi, ten UTZ na down.syndrom asi u Vás dělají v tom I. trimestru. Tady i u nás je to dobrovolné, tudíž se to musí platit z vlastní kapsy. Já jsem o tom v 1.těhu ani nevěděla, že je to možné. V Německu se UTZ dělá také pouze 3×, stejně jak u nás, aspon já to tak měla. 8.týden, pak tuším ten 19-20.tt a a pak někdy kolem 32.tt?? to si nejsem jistá. Každopádně mi paní Dr. nabídla dělat UTZ při každé prohlídce + fotečky,cca17 ks za celé těhotenství. Cena 160 e,ale asi to chtít nebudu, připadá mi to trochu zbytečné a hlavně dost drahé.
Přeji Vám všem hezký večer!!!
![]()
Ahoj Těhulky, omlouvám se, že vámsem lezu, prodávám těhotenské oblečení L - 44/46,které mi zbylo, posledních pár kousků, je to všechno super stav a tak si říkám, že třeba by se to některé z vás hodilo. Pokud jstze zvědaví, jukněte ![]()
Díky.
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Přeji vám příjemné těhotenství a všem HONDNĚ ŠTĚSTÍ!!! :lol :
JAnčoK já mám dle UTZ také posunutý termín na 30.11.2009. Ale metřík jsem nechala dle PM. Těch 5dní už nehraje tak velkou roli.
![]()
A s přibíráním, já jsem tedy už přibrala, ale já si dávám … třeba dnes večer nám manžel objednal pizzu mňam,mňam. Tak zkus něco takového…ne - dělám si srandu, však se těch kil nahoře určitě dočkáš.
![]()
Zdenulino u nás se často zaměňuje pastinák za petržel, ale popravdě moc mezi nimi nepoznám rozdíl ![]()
Petruš, já myslím, že pastinák, aspon podle mě je takový méně výrazný a sladší než ta klasická petržel.
I v té barvě vidím malinko rozdíl, klasická petržel je jakoby bělejší. Ale to je jen můj názor
![]()
ja pastinak nikdy nejedla..ani vlastne nevim poradne co to je (takovy to placaty co vypada jak UFO?) ![]()
jinak ja uz pribrala 4kila..ani nevim jak…nebo teda vim..nez jsem byla tehotna tak jsem zpravidla jedla poprve tak ve tri odpoledne - do ty doby jen kafe a cigarka…a cely odpoledne litala bud na kole nebo na bruslich nebo na koni…ted vlastne jim a spim..litam teda kolem zvirat..to je nutnost…a sportuju jen malo jen vikendu…takze takhle se paradne pribira
kurna to je aspon zivotosprava ted ![]()
Holky, tak já mám kvalitní hmotnostní základ už před těhu, takže pro mě za mě, já opravdu přibírat nemusím a mrňousek má snad taky všechno. Teď jsem mu k večeři poslala koprovku s novým bramborem, tak doufám, že se neofrňuje, nic jinýho nedostane ![]()
Ty jo, pizzu bych si taky dala, pizzu můžu ![]()
A s tou životosprávou? Teď jím tak zdravě jako nikdy a přišlo to samo od sebe, takže už věřím, že pravidelné malé porce jsou opravdu prospěšnější, než se nacpat nějakou rychlovkou. Jenže známe se, že? Přesně jak píšeš, první jídlo někdy dost po poledni a mezitím jen cigárka a kafíčka. Fuj.
Holky, myslíte si, že ještě po 30tt se najednou může posunout TP o víc jak tři týdny? Jsem mluvila minulý týden se sousedkou a říkala, že má termín 27.7., ale že mimi je větší, no a dnes jsem jí potkala a říkala, že jí to posunuli na 3.7. Což mi příjde jako opravdu velikánskej skok. Co vy na to? ![]()
Zdeni! Ty jsi genius!!! Tebe mi seslalo samo nebe!
urcite pastinak bude, hned zitra ho valim koupit! ![]()
Petrus no nechapu to, proste ji nikdo nepouziva… ![]()
Janci neboj priberes, to je uplne v pohode ze nepribiras az do ctvrteho mesice bys ani pribrat nemela. to jen my nenazranci (myslim tim teda sebe
) musim hned zrat jak pominuti… Jinak supr ze je vse jak ma byt. je to dojemne vid? s juli jsemtaky brecela bylo to neuveritelne. a ted je taky…
onko ja mam vse, diky! zajdi i do listopadatek tam je nas taky hodne.
Zdeni ono se to tady vlastne dela taky tak.pojistovna hradi jen dva ultrazvuky. ale nas gyndak si to vydupal, proste to patri k jeho vysetreni pri kazde prohlidce a potrebuje videt vse. To je zvlastni z se to vsude dela jinak en down. tady to dela jen jednou ale za to je to naky trojty test. meri ten krk vzadu nebo co to je
plus krev plus vek matky, z toho se to nak vypocita. a pak uz ne. 160 euro bych za fotky taky nedala. vim ze to holky maji rady ale ja osobne se radsi koukam na fotky jak byla mimi a utz mi uz nic nerika.
Janci ja jsem to posunovani podle utz nikdy nepochopila. ptala jsem se dr. a on mi rek ze termin je jeden a hotovo. proste 40 tydnu od data posledni ms. samo ze ti muze rict mimous je vetsi a muze se narodit driv ale me to rikal porad ze je velika,a prenasela jsem dokud jsme nevyvolali porod. fakt netusim podle ceho to ^jako posunujou.
ja poslala tatarak…tak doufam ze je taky spokojenej ![]()
jinac me ta zivotosprava taky naskocila sama…zacla jsem snidat..rano jsem proste mela hlad..snim za den furu ovoce a zeleniny…obedvam…vecer uz moc hlad nemam (tomu bych jeste pred 10tydnama neverila..pac su ten typ co vecer vyklidi lednicku a celej den nic nemusela jest)…a kafe a cigarety mi zacali silene smrdet.
ale mam vyhodu…na me nejsou ani 4 kila videt..a hlavne..minimalne dve kila mam na prsach ![]()
Magdi, tak to je určitě ten test v I. trimestru, co si jedu zaplatit do Čech! To je super, že máš UTZ při každé kontrole! To bych taky brala.
Jinac ja taky zažívám životosprávu jako nikdy. Byla jsem zvyklá žít zdravě, ale ted žiju super zdravě. Ani to jedno kafe denně už si nedám, nesnáším to. Dělá mi špatně už jen na pohled. To jsem v 1.těhu nezažila, že by mi tolik věcí vadilo a já jedla tak strašně zdravě a pravidelně. Tak ted tvrdím, že to bude kluk, že je víc přecitlivělý, než Anička.
JO ještě jsem zapomněla, já také neznám žádné posunování TP podle UTZ. Já jsem taky celé 1. těhu měla 1.termín, podle PM a hotovo. Ani jsem neslyšela, že by to někdo měl kvůli UTZ posunuté. Tak také koukám na tuto info jak jojo
![]()
Diky moc za ten recept na svickovou, budu varit hned dneska - asi bez petrzele - holky ja myslela ze petrzel je parsley? hmmmm asi nevim, ale nejak to vyzkousim s nockama - uz se mooooooc tesim!
Jinak co se terminu tyce nam ho posunuli pri prvnim UZ, protoze kazdy otehotni jinak, nekdo 14 dni od PM, nekdo driv a nekso pozdejc, a ten UZ by melo ukazat jak veliky mimco je a tudiz kdy bylo pocaty ![]()
Holky mne pomalu zacina byt lip, vice energie, tak si zajedu dneska na nejaky nakupy, kouknout se po nejakejch voljesich kahotach - uz mne nebavi jak jsou mi dziny tesny pres bricho ![]()
DODATEK
Pro vsechny kdo chteji varit svickovou v zahranici jako ja - tak jsem jeste premyslela jak to s tou petrzeli je a doslo mi ze petrzel (listy) jsou parsley, ale do receptu se dava koren, coz se jmenuje parsnip. Nevim jak v ostatnich zemich ale tady u nas teda parsnip rozhodne prodavaji!! ![]()
Ahoj holky, já jsem dneska ráno lehce zakrvácela, jsem z toho dost rozhozená, ale nevím, jestli jet k doktorce (už jsem tam takhle asi před 14 dni naklusala kvůli náhlému špinění a nic to nebylo) nebo spíš vyčkat do odpoledne a případně že by se to nezlepšilo, tak tam dojet. Stalo se vám to někomu, třeba po námaze, včera jsem byla cvičit, ale sex nebyl. Mám strach.
Ahojky, tady to plká
![]()
Roxo já jsem teď taky ze všeho vyplašená… být tebou tak bych pro jistotu jela. Radši zbytečně než aby pak bylo pozdě.
Opičko odkaď jsi? A promiň že se ptám, jestli už si to tu někde psala? Mě nějak uniklo, že nebydlíš v ČR. ![]()
A je zajímavé, že u prvníhp mimi jsem měla termín podle PM a dneska podle UTZ, tak já tomu taky nerozumím. Jednou tak a podruhé jinak.
Přitom menstruační cyklus se mi po celou dobu nijak zvlášť nepokazil.
A vidím, že je nás tu celkem dost , které před těhu měli tu svoji osvědčenou životosprávu
, akorát, že já to kafíčko a cigárko provozovala před prvním porodem a k cigaretkám se pak už nevrátila. TAkže doposud bylo jen kafíčko. Co jsem těhu snídám , svačím, obědvám,svačím, večeřím…pokud mi zrovna není nějak blivno
to obvykle radši chvíli nejím a pak až mne to přejde , tak se pořádně naperu( nažeru). Pardón za ten výraz.
JančoK já teda nevím s tím posunováním termínu až ve třetím trimestru. Se říká a všude píše, že nejlépe se staří dle UTZ určí ve dvanáctém týdnu těhu. Jenže bych to možná chápala, že některé maminy na UTZ ve 12tt ani nebyly( jako moje sestra) a zjistili těhu třeba později( moje sestra konkrétně až ve 20tt- a protože ještě před těhu neměla menses pravidelně…nebylo z čeho určit termín porodu než z UTZ). Synovec se pak narodil 14dní před předpokládaným UTZ termínem- i když to možná mohlo být přesně v termínu , kdo ví. Ale dle porodní váhy kolem 3000g i myslím, že to bylo tak nějak v termínu. ( U nás v rodině jsou malé porodní váhy)
Všechny zdravím ![]()