PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2977
28.5.09 13:33

Nové těhulky srdečně vítám :)

Jo a ještě k tomu screeningu, pohlaví jsem chtěla vědět, ale mimčo mělo zadeček moc dole, tak jsme tam neviděli.

anonymní Péťo
U toho porodu po píchnutí plodovky pak ze mě teklo kde co, takže jsem tam musela pořád něco mít, manžel byl, ale super a když už jsem nevěděla co dřív držet, tak jsem dřepěla nebo spíš klečela nad zemí a tu plínku měla položenou na zemi a manžel po mě pak uklízel :oops:

Mikitaa
tak to mě mrzí, že štítná žláza zlobí, zrovna to tehle týden probírali v sama doma, že pokud se doplňují potřebné látky práškama, tak že je těhu v pohodě. Slyšela jsem, že se to stává, že se to v těhu nějak může zvrtnout a pak už to zůstává i po porodu. Takže hlavní je, že na to přišli a už se to může řešit, ale čekací doba fakt šílená, že nemáš třeba přednost, když jsi těhu. :roll:

Petrusho
vubec si nedokazu predstavit, jak bych s malou lezela,nekdo prece musi kolem ni behat at uz je to nocnik, plinky, piti,jidlo a taky jak rikas udrzet ji u sebe a zabavit ji? nadlidsky vykon

Tino
Já to říkám pořád, zlodějům sekat ruce, jako ve středověku, to by si pak rozmysleli, jestli jim to za to stojí :! :evil:

Leninko
V autě je normální, že když řídíš, že Ti špatně není, protože celou cestu víš, co zrovna to auto udělá, protože to děláš ty, něco jiného, je když tělo reaguje až na to, co to auto dělá. Zní to divně, ale mě to taky tak funguje, jak vozíme malou vzadu, tak když jedeme celá rodinka, tak sedím s malou vzadu taky a zezačátku mi bývalo dost špatně než jsem si přivykla.

V noci už se mi to trošku upravilo a chodím čůrat už jen jednou, naštěstí.
S tím spánkem na tom o moc lépe nejsem, ale na to jsem zvyklá.
Jen koukám, jak mi každý večer vyroste břicho a do rána zas zmizí 8O
Taky mám pocit, že se mi „pipka“ překrvuje…nebo nevím jak jinak to popsat, mám pocit, že skoro pulsuje, ale to je asi normální, že je tam víc krve.
Holky a děláte nějaké cviky? jako na břicho, záda apod.?
O víkendu musím zjistit, jesli jsou nějaké akce dětských dnů a pokud jo, tak vyrazíme. Snad se počasí trošku umoudří, nemusí být vedro, jen aby nelilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.5.09 14:16

ahoj holky,
snažila jsem se něco víc dočíst…ale nějak nestíhám (a myslim,že už to nedočtu :) ).
Já u dr. byla v 8.tt a půjdu až ve 12tt. (zdá se mi, podle vás, že tam chodim nějak málo :) )
Teda blivno je mi hlavně po ránu, k večeru a v noci pokud zrovna nespím…jinak mě honí šílený chutě.
Holky jak jste tady nějaká psala…taky jsem se šíleně osypala…to jsem v prvním těhu vůbec neměla…ba naopak :) ty hormony se nějak zbláznily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.09 14:20

Ahoj Cancerko,
tak vidíš screening je naprosto v pohodě. To je perfektní. :lol: :lol: A vidíš mě ani nenapadlo se ptát, jaké by to mohlo být pohlaví. Jsem nevěděla, že by se to mohlo tak brzy poznat. A navíc nevím, zda bych to chtěla vědět, i když jsme se s manželem o tom bavili a on to vědět chce. :wink: A cancerko, já samozřejmě ležím v přestávkách, jak já říkám… musím chodit vysazovat na nočník, připravit snídani,přesnídávku, uvařit oběd , kde co podat, uklidit, vyprat, pověsit, vyžehlit atd. Nikdo to za mne neudělá. No ale v těch mezerách se fakt snažím ležet. Takže to samozřejmě moc přesně nedodržuju, ale moc se snažím.
Proto nechodíme s Tinkou ven a ona chudinka jen čeká jestli se manžel nevrátí dříve z práce , aby ji aspoň na chvilku vyvenčil. Mne to moc trápí, ale nedá se nic dělat. Ještě že máme aspoň balkón , tak může být aspoň denně na vzduchu, i když to pro ni není žádný výběh.. Kdybychom měli RD bylo by to možná v tomto jenodušší.

Vidíš anonymní Péti jsem také zapomněla napsat, že jakmile mi píchli plodovou vodu, teklo ze mne vše: voda, krev, no prostě jak si napsala kde co. :lol: :lol: :lol: Takže u mne to bylo přesně jako u tebe a tu mega vložku jsem si taky musela držet a občas jsem se šla přesprchnout, když už mi to teklo po nohách.

Leninko, já neřídím, i když řidičák mám, ale ty pocity na zvracení mám teď když jedu s malou vzadu a taky motání hlavy. Pokud sedím na místě spolujezdce vpředu, tak mi to nedělá. Ale to můžu pozorovat, co se děje přede mnou a pokud jsem vzadu nemám takový přehled a nevím, co se zrovna děje a tak mi to nedělá dobře. :cry:

Tak jdu pověsit prádlo a hurá nožky vzhůru. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.5.09 14:21

xxLeninko- hoď sem prosim ten recept na tu tvojí svíčkovou i s nokama…jak to čtu tak mám na ní strašnou chuť…(zítra jí udělám k obědu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.09 14:24

Meli a k dr. nemusíš tak často chodit, záleží na tvém dr. a taky na tvém zdravotním stavu. Ty maminky, co mají problémy samozřejmě chodí častěji. Buď ráda, že je vše v pořádku a nemusíš sedět u doktora. To já jsem objednaná na určitou dobu a vždy ještě tak 1/2 až 3/4 hodiny čekám než se dostanu na řadu.
Pokud chceš do seznámku nás těhulek z Prosince 2009- napiš své údaje. Inspiraci najdeš právě v seznámku na straně 20 v této diskuzi ( v jednom z mých příspěvků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.09 14:28

Meli: Recept sem hodím-) ať se Vaše chutě mohou rozrůst o další dobrotu…

Mě je dnes nějak blběji než jindy…ach jo…a do toho zase dřepím v práci…později písmnu zas něco víc, teď tu musím něco dodělat-)

Jen mě potěšil zájem o recept na „kuřecí svíčkovou“ tak jsem musela reagovat…hehehhee

xxLeninka (neumím se v práci přihlásit…)

• Citovat
  • Upravit
57
28.5.09 14:32

tak nějaké info o nás: mně je 33, manželovi zanedlouho 27, a doma máme Tobika- narozen v létě 2007, termín porodu zatím vychází na 24.12. ( nejraději bych o pár dní později).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
28.5.09 14:38

jo a jsem z Prahy :)
Teď to mám nejblíž na Bulovku (neb jsme se přestěhovali)…tak jsem pro ní rozhodnutá…nerodila jste tam holky pražandy některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.09 14:44

Meli jste v seznámku, překontroluj zda to sedí. A pokud jsem počítala správně tak jsou vás tu čtyři, které čekáte malého „ježíška“.
Případné připomínky k seznámku vyřídím zítra- pokud to bude možné!!! papa holčičky s bříšky :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.5.09 16:15

čau holky,
hlásím srdce jako zvon, mimi má asi 25 mm, TP zatím posunutý na 29.12. - ale minule jsem rodila tak někde mezi TP dle MS a dle utz, čili dr říkal, že na 90% by to mělo padnout mezi Štědrý den a Silvestr…
Si říkám, proč už zrovna nerodit 1.1. a třeba dostat nějaký sponzorský dary za prvního občánka města, kraje atd.. U nás loni první občánek města dostal 5 tis, což by bodlo :lol: Ale holky - upřímně - je mi to celkem fuk, hlavně když vše dobře dopadne a mimčo i já budeme OK :-)
Našim už jsme to řekli, mamka něco tušila a svou tuchu řekla tatíkovi, tak mi tak trochu zkazili radost. Nicméně to prý včera doma zapili a oslavili, tak snad bude mimi OK.
No a jinak je mi stále blivno, něco bych jedla, ale nevím co a když už si něco nachystám, tak na to přestanu mít chuť. TOhle mě trápí…
za 3 týdny se musím objednat na NT screening, tak snad tam vše dobře dopadne. Minule nám vyšlo riziko 1:27000, tak jsem pak odmítla i triple testy, což mi doporučil můj drgyn. Teď mi ale říkal, že se nějak změnil odborný výklad, že se v tom povrtali právníci či co a že bych ty triple testy odmítnout spíš neměla, že se vyšetřuje trošku jiný riziko, no takže si je asi nechám udělat…

tak se opatrujte

jo, napadlo mě se seznámkem - co ho dát hned na první stránku, koukala jsem, že mezi prvníma tam má příspěvek Cancerka, tak se to tam dá nakopírovat… My to tak v jiné diskuzi taky máme a je to fajnky, nemusí se nic hledat, všechno je na straně jedna :-)

pa pa
zdraví Vás Peťa

• Citovat
  • Upravit
1520
28.5.09 16:27

Ahojky holky ,,jujky vás dočíst vážně makačka,,,me už je lépe od soboty jsem nezvracela ,,unavená už jsem taky méně i na jídlo už mám větši chut,,v utery jdu do poradny,,a ve středu do frýdku na 3D utz a výsledky screeningu,,tak jsem z thoo trochu nervozní,ale snažím se na to nemyslt,,,všechny vás zdravím a pohladte bříška :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
28.5.09 16:46

Mikito , a jak ti na tu žlázu přišli, to se dělají nějaké speciální testy?Nebo jsi měla problémy už předtím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
28.5.09 16:54

Holky tak jsem to kopla na tu první stránku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
28.5.09 17:07

Jsme tu noví!!

Všechny zdravím! Hlásím se také k prosincovkám, i když jen tak tak. Termín porodu mám stanovený na 31.12.2009. Jsem podruhé těhotná, druhé mimi se nám narodí po 3a půl letech. Během prvního těhu jsem se těchto ani jiných stránek neúčastnila, nebot jsem chodila do práce a po práci jsem padala na gauč. Ted pobývám s manželem v Německu, jsem s malou doma, tak mám na net více času. A taky se mnou hormony tentokrát strašně mávají. Dosud se mi tu v cizině hrozně líbilo, ale od té doby, co jsem těhotná, je mi strašně smutno. Rodina ještě nic neví, nechceme nic sdělovat přes skype. Za 2 týdny jedu do ČR na genetické testy, tu v Německu to stojí 160 Euro.
Tak ještě jednou zdravím!! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.5.09 17:08

roxa: nikdy jsem problemy nemela…jsem zvedava i co mi reknou na te endokri…pac nemam jediny priznaky…mela bych mit otekly nohy…tloustnout (su celej zivot hubena) zadychavat se (celej zivot bez problemu sportuju dost hodne rekla bych)…i gynek. se divila…ale rikala ze mozny je secko. prisli na to na obycejnym rozboru co mi ted brali krev poprve v utery.

jinac s tema doktorama je fakt kriz…at su tehotna nebo jakakoliv vsede je plno…prehazovali si me jak horkej brambor…nakonec sem se musela domluvit pres znamy protekcne do brna..jinak bych se fakt nikam nedostala. Vsichni doktori se po telefonu spis divili ze su tehotna a resim to teprva ted (to vite ze jsem to hned hlasila, aby me objednali rychle) ale nebyt znamych tak mam utrum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí