Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
Tak dnes jsem se vrátila ze screeningu. A vše je v pořádku - nález je negativní. Objednaná jsem tam, ale znovu ve 20tt na UTZ. Odnesli jsme si krásnou fotečku, ale nějak mi tady nevynikne. Mimčo bylo krásně živé, až měla Dr. problém ho poměřit…
Mrskalo s sebou jak o závod. Dle UTZ jsem tedy 12+4 a TP se mi posunul na 30.11.2009.
Roxo aha , takže kllouček je doma, tak to jo, takže teď buď na sebe opatrná, o minulé miminko si přišla tedy později, ne hned v začátku…takže se opatruj
A pokud chceš také do naší tabulky- tak na 20 straně této diskuze nás najdeš všechny… napiš nám svoje podrobnosti( kolik je ti let, manželovi, odkaď jseš, kolik máš dětí a staří kloučka, a termín porodu) a já tě tam zapíšu. ![]()
Tino mě také strašně trčí břicho a nafoouklá jsem až hrůza, ale i přesto se do kalhot ještě vejdu, ale už moc místa navíc není. Ale já jsem měla spíše volnější střihy…Ale těhu riflíky mám dvoje, stále ještě ve skříni, tak doufám, že mi nebudou malé
V minulém těhu jsem měla na začátku těhu podstatně méně Kg něž teď. ![]()
Leninko tabulka je u některého z mých příspěvků, tady v diskuzi Prosinec 2009 na straně 20, tzn. teď jsme na straně 34, tak nalistuj 20 a tam někde to najdeš. Pokud bys chtěla ještě něco doplnit, neboj se a klidně to napiš, ráda to dodělám…
A doufám, že jsem to dost polopatisticky vysvětlila
![]()
Lolinko tak já teď tedy nevím, v kterým si tejdnu… a jinak v minulém těhu jsem byla taky skoro od začátku v neschopnosti a co víc, dr.mi dokonce napsala sama od sebe vycházky (mě to v tu chvíli vůbec nedošlo si o ně říct) a napsala mi je neomezeně. S tím, ale , že když budu krvácet a špinit, měla bych se držet doma. Ale bylo to dobré v tom, že jsem si odjela na chalupu a ležela třeba tam. A když to bylo dobré, tak jsem byla hned v přírodě a nemusela dělat nějaké dlouhé túry.
Mikitaa teda já ti to tak závidím, víš že jsem si ještě teď před otěhotněním říkala, jak to bude fajn, že začíná jaro- léto, že budeme chodit po túrách a přírodě a ledaskde zajedem… Jsem se na to těšila , jak malá holka a zas je všechno jinak. Teď tvrdnu doma a mám strach se nějak víc pohnout, abych náhodou nepotratila.
Seš fakt dobrá , že to tvoje tělo zvládá… A člověk by si mohl říct, že to záleží na tréninku. Ale my s manželem jsme vždycky vyráželi na dovču na pěší turistiku po Česku a jen jednou jedinkrát jsme se byli válet u moře. TAkže tak to asi nebude, holt někdo má pohodové těhu a někdo ne.
Cancerko tak losovi už je asi líp
A malá se opravdu mohla osypat i po jídle.Stačí něco, na co není moc zvyklá a je to. ![]()
A s těma bradavkama a nalíváním jsem to měla taky dost dlouho po ukončení laktace. Musela jsem i párkrát trochu ustříknout, ale moc toho nebylo , ale vždycky se mi ulevilo
.
Ad tchýně…Holka my se dneska vrátiĺi ze screeningu, tchýně hlídala Tinu, ten binec si ještě neviděla…noviny a knížky poházené po zemi, tak samo propiska a deníček na čmárání atd. A když jsme s manžou řekli, ať si to Tinka uklidí, si měla vidět, jak začala hystericky brečet a šklebit a hup hned byla u tchýně… ta ji začala utěšovat a ani ji nenapadlo ji říct, že by si ten čurbes měla uklidit.
Musela jsem odejít a uklidnit se-se nebudu rozčilovat, to by se mimísek v bříšku mohl naštvat na mne.
A tak mne napadlo Lucialinka už dlouho nepsala, od doby co se Filípkovi dělalo líp. Doufám, že je OK? Nevíte o ní něco?
Petrush, máš pravdu. Tak snad je vše v pořádku a jenom nestíhají.
Jinak dík za uklidnění s oblečením, já měla pocit, že je to strašně brzo a koukám, že ono to nebude tak neobvyklé shánět jiné kalhoty v této době.
Ahojky tak dnes jsem se objevila první
Uvařila jsem si s malou kafíčko, ona chtěla kakao a máme menší siestu. Oběd už je v troubě, takže teď budeme mít čas na sebe. Hrajeme si s knoflíkama a stavíme vláčky
.
Holky máte taky pleť jako puberťák? No já hrozně.
Mám s ní teda problémy i normálně
- jindy pomůže kvalitní kosmetika a masti, ale tentokrát je to fakt dost hrozné. Přidám si fakt děsně, na puse samý pupínek. Asi je to tím těhu…
To je ale téma po ráno , co? Pokud je tady někdo takový, co na to používáte. Nejedná se mi o krycí kosmetiku,spíš o preventivní a léčebnou. ![]()
Ahoj Petrushko. vy jste teda šikulky. Já nedělám nic,al emusím říct, že můj muž se včera neskutečně překonal, zpacifikoval nádobí domyčly, vypral 1 pračku, umyl sklokeramickou desku a uvařil francouzské brambory. Jak je mi blbě, tak jsem byla šťastná jak blecha a chválila ho celý večer. Ale jinak musím konstatovat, že se to moje zvracení asi fakt začíná lepšit, už to je tak 2-3 dny trochu mírnější, tak sna to nemůže znamenat, že je něco špatně, jen že už začínám mít to pitomý období za sebou.
S pletí ti neporadím, jasný je, že to zhoršení mohou mít na svědomí hormony, ale mě se objeví sem tam jeden pupínek,ale jinak je to OK. Já používám už dlouho kosmetiku Neostrata, která je velmi dobrá,ale neskutečně drahá,ale já už několik let mám na obličeji pigmentové skvrny a teď v těhu se to asi zhorší a tohle bylo jediný co mi na to alespoň malinko zabíralo. Mají i nějakou řadu na problematickou pleť,ale vyzkoušeno nemám a určitě se tu najde někdo kdo poradí něco vyzkoušeného a za příznivější peníz.
Tino , díky za tip na kosmetiku Neostrata, jsem se dívala na net a je opravdu celkem drahá. Pokud bych chtěla nějaký mycí gel, a kvalitní krém atd. - vyšlo by to na celé jmění. Používala jsem kosmetiku Vichy( není teda také nějak levná ) a nevím, jak je to možné, ale prostě teď na mne neučinkuje. Opravdu dlouho ji používám a byla jsem vždycky spokojená. A teď jsem naprosto imunní.
Koukám, že muž se celkem činí. Není divu, když pořád zvracíš. Ale už se to pomaloučku blíží ke konci věř tomu.
Já mám také moc hodného a zručného muže, prát tedy neumí- nikdy nezapínal pračku a k žehlení by se také nedonutil, občas umyje nádobí -myčku nemáme- ale rád uvaří-je to gurmán. Zajede nakoupit. Upeče chleba-opravdu skvělej atd., je toho spousty. Jen by mohl být častěji doma.
Musím běžet malá mi utekla na balkón.
A Lucialinku jsem už na emimču zahlédla, bude asi v pořádku, jen nějak nestíhá a asi nemá čas nám napsat.
![]()
Taky jsem ji dnes ráno zahlédla, až se objeví, tak jí vyčíním, že na nás kašle ![]()
Vichy určitě dobrá bude,ale těhu je změna, tak asi potřebuješ změnu i v kosmetice.
Ahojky berunky mno já už dostala zrpda a ja si vas semtam proctu ale pišete šílenou rychlostí,,moc na netu nejsem,,sand se brzy polepším,,,často zvracím,,tak snad bude lépe,,filípek je zdravý,,taky jsem byla na ten screnning,,ale výsledky ta týden tak uvidíme,,dám vědět,,máme nové autko tak pořád někde lítáme,,jsem ráda že jste všechny v pořádku a miminka rostou,,a dětičky ty co byli nemocné at se brzounko uzdraví,,snad přijdu častěji
![]()
Lucialinko, hlavně že jste v pořádku, gratulujeme k novému autu a ať je Ti brzo líp. Neboj, nejsi v tom sama, taky každou chvílu zvracím a když nezvracím, tak je mi neskutečně blbě.
A všem krásnou slunečnou neděli.
Lucialinko jsme se o tebe báli, že ses tak dlouho neobjevila.
Je fajn, že jste zdravý a zvracení jednou určitě pomine.
A dej vědět jak dopadl ten screening.
Jinak vše nejlepší JančeK k svátku.
I já jsem dneska frčela za mámou s blahopřáním. ![]()
A ještě holky, které jste byli nebo jdete na ten screening, prosím o info. Mne objenali, i když závěr NT screeningu byl negativní, znovu na UTZ ve 20tt, předtím mi má moje dr. vzít ještě nějaký testy… je to normální, já se na to zapomněla zeptat a teď mi to vrtá hlavou. Proč mám jít znova na genetiku, když jsem tam byla teď? Prosím až to budete mít za sebou napište, zda jste znovu objednaný. Díky moc
Tino jsme v tom diskúzování přes víkend zůstali sami…
![]()
Petruš , to myslela asi odběr krve na triply v 16 tt a pak velký UTZ ve 20tt, kde zkoumají poměry tělíčka, vnitřní orgány a tak. Screening ve 12 tt a triply v podstatě odhalují hlavně rozštěpy páteře. Rozhodně je to standardní postup.
Info o sobě napíšu zítr, právě jsem dorazila z víkendu a jsem úplně hotová, jdu uložit dítě a asi odpadnu.
Petrush, ani se nedivím, že jsem zůstali samy, ono je venku fakt nádherně, kdyby mi bylo líp,tak jsem se plácla někam k vodě na celej den. Takhle jsme zvládli aspoň malej výlet na Karlštejn a stejně jsem toho měla plný kecky. Máme kabriolet,takže i ta cesta je příjemná.
S těmi testy je to opravdu takhle v pořádku, přesně jak psala Roxa, nemusíš se bát, ty v prvním trimestru bývají o hodně přesnější,takže když je máš Ok, tak budou určitě i ty další negativní.
Ahojinky,,,jakpak jste se vyhajali,,já dobře přišla jsem včera utahaná jak kotě tak jsem spala jak miminko,,puss se mi za chvíli brzy vrátí z prácet ak budeme spolu jadadaááááá,,,no já šla na krev 19.5 a zy 2 týdny to je 3 .června jdu por vysledky a na 3d utz…a pak jdu taky v 16 týdnu na triplee testy,,takže podle mě je všechno ok,,neboj,,,no s tím zvracením já to mám tak 3 dny dobře a pak buch a zvracím celý den,,unavená a taková slaba jsem pořád,,ale někdy mám enrgie na rozdávání,,,o víkendu jsme tu měli kolotoče tak se malý vyřádil,,na obídek jsem dostala chut na plněné papriky a rajskou,,tak sand mi to vydrží chichi a neskončím jen u rajské,,bo se mi nechce vůbec nic dělat dneska jej,,ale to asi každé ráno
![]()