Poradna duly
Jana Čurdová
ahojda…tak jdu prave nakoupit a bude se delat buchta…diiky magdi.
dneska jsme dostali volno v praci tak jsem normalne celej den prospala…no desny ![]()
Jinak s tou IP adresou je to asi ptakovina…TO musi byt jen na nick a heslo..jinak by si se mohla pripojovat jen z jedinyho pocitace. a bude to stejny jako ted kdyby si se zapomela doma odhlasit.
Jinac me je to uplne jedno jestli budem uzavreny nebo otevreny ![]()
A jen takova otazka…vim ze je to daleko..ale mate v planu nebo rodili uz s vama chlapi - jako teda myslim pritomnost u porodu, ne porod doma ![]()
jo mikitaa ja myslim ze pokud se neodhlasis tak ti tam bohuzel muze kdykoliv vlezt kdokoliv doma
muj bude u porodu jako vzdy
je to moc velka pomoc a opora
jasne pokud se neodhlasis tak ti muze velzt kdokoliv kamkoliv…jen na to nema vliv jestli budem uzavrena diskuze nebo ne jsem tim chtela rict
moje vyjadrovaci schopnosti obcas vaznou ![]()
a to ten chlap chtel nebo sis ho ta vyzadala? ja vim ze je to brzo..ale me se pta moje mati porad a ja ani nevim jestli ho tam vlastne chcu
ale ono casem se to bude asi taky menit co budu a nebudu chtit… ![]()
jinac buchta je paradni..akorat sem to pojala vic umelecky (tak sem to vysvetlila doma)..nechapu jak udelas takovy pravidelny „picky“ tak to nazval muj martin ![]()
Magdi žádné tabulky nemám, ale vždycky jsem si přečetla něco o mléčné výživě a kolik a kdy čeho má mít, a to samé s masem atd. no a teď se snažím… určitě mléčko 300ml denně ,( jogurt, sýr ) maso ( bílkovina ) 4-5× do týdne, příloha( sacharidy), pečivo, a hlavně ovoce nebo zelenina k obědu i mimo-tak normálně.
I když dcerka mi to statečně všechno narušuje
a někdy sní jen 1 jogurt denně, polívku, pak vypije mlíko nebo kakao a toť vše a neustále se dožaduje oplatečku! ![]()
Díky za vysvětlení s IP adresou, jsem sama usoudila, že je to blbost, bych se fakt potom nemohla připojit na jiném PC. Že mne to nenapadlo hned. ![]()
Jinak manžel byl u prvního porodu, i když se ještě na přípravce rozhodoval jestli chce být přítomen. A pak šlo vše tak rychle, nerodila jsem na sále, když mi točili KTG, tak jsem pocítila tlak na konečník. Přišel doktor, prohlédl mne na lehátku zrovna tam a řekl tatínku zavřete dveře- rodíme!!!
A můj muž už nemohl utéct.
Moc jsem ale byla ráda, že tam byl, podpíral mi hlavu celou dobu. A hlavně na přípravce jsme si normálně povídali a vím, že jsem tak ty bolesti moc dobře snášela. No ale já měla jinak rychlý vyvolávaný porod. ![]()
Muj tam byt chtel kadopadne i kdyz to neni zadny ten fotici maniak, a nesnasi krev, jen chtel byt u toho. Taky jsem nevedela jestli chci ale nakonec jak me vezli na operacni sal jsem strasne citila jak ho potrebuju, furt jsem ho nevidela jak mu natahovali nekde kosili panikarila jsem ke je pak prisel… on: co mam delat??? ja: staci kdyz budes tady a budes me drzet z ruku. a pak to bylo jeeezis to je tak krasne, ja budu zas rvat jak krava…
petrus dik za info o strave, ale to mi daji urcite pak v poradne. tak ji dej oplatecek takovy ten ryzovy ‚polystyren‘ jak tomu rika mama. a ze to je taky oplatecek… to ti asi tak sezere co? myslim to sezere obrazne
jinak tvuj porod rychlovka dobry!
mikitaa na tom nic neni jen delas cary ale taky nevim ani jak se mi to povedlo ![]()
Ahoj holčiny,
tak konečně sobota, pro mě je ten pracovní týden v tomhle stavu celkem náročný. Obdivuji Vás ty, které je Vám špatně, že zvládáte prcky.
Vše jsem dočetla, takže: Mě zamčená diskuse určitě nevadí a když čtu, že s tím má s otevřenou diskuzí špatné zkušenosti,tak je to asi lepší zamknout. Vůbec mě nenapadlo, že takto někdo může někoho šmírovat. Jinak máte asi pravdu, že by se o to měl starat spíš někdo bezdětný, třeba já, ale na rovinu říkám, že momentálně toho schopná nejsem a až mi bude líp, tak mě zas čekají pracovní povinnosti - dost pracovně cestuji a prostě se občas několik dní k tomu PC nedostanu. Takže se nezlobte, já se o to nehlásím, vadilo by mi, že to nemůžu dělat pořádně a vlastně ani nevím co to obnáší.
Jinak co se týče přítomnosti mého muže při porodou, v tom mám od začátku jasno a ještě než jsme se začali snažit, jsem ho varovala, že ho to čeká, já v tom prostě nechci být sama a vím, že můj muž mi vždycky byl oporou,takže v jeho přítomnosti to bude určitě lepší.
Začalo mi vrtat v hlavě, kdy vlastně mám začít pořizovat výbavičku, zatím je snad času dost, ale zkušenosti žádné nemám, finančně náročnější věci asi nekoupím tak, že po práci skočím na nákup, asi budem muset chvíli vybírat, tak to taky bude chvíli trvat. Jak jste to dělaly Vy u prvních miminek, aby to bylo v klidu a vše podstatné včas? Jo, taky nemáme zařízený pokojíček, tak asi budem muset pořídit i pár kousků nábytku, aby Emmík (tak jsme mimi pracovně pojmenovali:-) měl něco na oblečení, hračky a další věci.
No a jediné co se mi tento týden povedlo, byl metřík, tak snad bude fungovat,ale fotku k profilu jsem nedostala ani náhodou a to je můj muž skoro grafik a zkoušel to xkrát se mnou.
Tak pěkný víkend.
MAgdi, rýžový oplateček ji moc nechutná…ale co má ráda, je takový grahamový plátek -suchar, to jím já místo chleba. Ale to je zase dost slané, i když se teď soli nebojíme a solíme normálně, tak mi přijde na ni dost slaný.
A jestli můj muž bude chtít být u druhého porodu nevím, ale snad jo. Musím se ho zeptat!!! Ještě na to nepřišla řeč.
A jinak Tinka má od včerejška horečku, dnes už měla 39,0. Synovec byl před týdnem na návštěvě a pak hned druhý den u něj propukla spála. Takže jsem jenom čekala jestli to u nás propukne taky. Zatím máme jen horečky, tak uvidíme do zítřka… když bude vyrážka -je to jasný. Teď brouček spinká, vyčerpaná.
Jenom by mne zajímalo jestli se spále vyhnu já nebo ne. Nerada bych ještě ke všemu tomu špinění brala antibiotika. A taky doufám, že teď na začátku 12.týdne to nebude mít negativní vliv na mimčo.
Tino1- já myslím, že na výbavičku máš ještě čas… Ale samozřejmě pomalinku vybírat a koukat v obchodech můžeš. My v rámci pověr jsme minule začali asi kolem šestého měsíce. Do porodu jsme měli všechno. Dneska je největší plus, že si třeba můžeš koupit kočárek a nechat jej až do porodu na prodejně , slyšela jsem snad že i postýlka…ale nemám s tím zkušenost, jen s tím kočárkem. Takže doporučuji ti si udělat jasnou představu o postýlce, matraci, kočárku, přebalováku atd… dnes je opravdu velký výběr a určitě si každá maminka najde přesně to , co ji v péči o miminko bude nejvíc vyhovovat. A některé věci se samozřejmě pořizují až po porodu, různé pomůcky na kojení atd. atd. Jinak tě teda obdivuju, že mezi těmi nevolnostmi, zvládáš chodit do práce. Já jsem totiž slyšela , že moje mudra ženským , kterým je fakt zle, dává neschopenku a když je jim pak lépe a nemají žádné potíže, je pošle zase pracovat. Ale ty si možná jako ten malý pracovitý mraveneček, co bez práce nemůže být…
![]()
Jo a chtěla jsem na sebe také prásknout, že se mi dneska nepodařil oběd. Dělala jsem sekanou a nemá konzistenci jako vždycky. Chuťově je teda dobrá, ale nějak se mi drolí…totiž nedrží nějak po hromadě. A manžel nebude asi moc rád, není ani plněná vajíčkem ani párečkem. Jsem chtěla být radši s dcerkou, když ji nebylo zrovna nejlíp.
A co papáte vy?
Petrush, tak asi se budeš divit ale sekanou,ale já nejsem schopná jí udělat a upéct,takže bude jen kupovaná a opečená a já to stejně jíst nebudu. Ale jednak je můj chlap strašně nenáročnej a já jsem 2 týdny neuvařila vůbec nic,takže on bude rád. Jestli mi odpoledne bude líp, tak zkusím k tomu bramborovou kaši. Ale stejně to zvládám jen díky tomu, že Bob je celej dne pryč (jde pochod Praha- Prčice), tak se tu fakt tak plácám.
S výbavou jsi mě potěšila, občas někde narazím, že hoky to už pomalu řeší teď, já na to teď ani nemám a zdá se mi to brzo a já budu taky ten typ, co to doma z pověrčivosti nebude mít hned po koupi,ale rodiče mého muže bydlí ve stejné ulici jako my a jsou strašně fajn,tak jsem si říkala, že bychom to nacpali k nim
Ale uklidnila jsem se, že času spoustu.
Co se týče toho mého chození do práce, tak to vypadá tak, že ráno nejsem schopná vůbec dojít na nějakou konkrétní hodinu, dorazím většinou mezi 9-10.30 hodinou, měl abych tam být v 8. Všechna jednání musím organizovat odpoledne a snažím se to zkrátit. V práci mi to tolerují, jsem tam 12 let, mám pod sebou 8 lidí, nad sebou jen majitele. A je fakt, že já nejsem zvyklá být doma sama, doktor už mineschopneku nabízel a jsme domluveni, že když to přestanu zvládát, žemám přijít a napíše mi jí. Doma by to bylo pohodlnější, ale mám strach, že by to trvalo třeba měsíc a že bych to zas blbě nesla psychicky, protože už teď mi hrozně vadí, že takový ty úplně běžný věci, třeba udělat něco doma, jsou najednou velkej problém. Takže proto se to sanžím takhle plácat.
S tou spálou nevím, kdybys měla teplotu nebo nějaký náznak,tak běž radši k doktorovi. Ale dneska je hodně antibiotik, které se mohou bez jakýchkoliv následků i v I. trimestru.
A ať je Tince co nejdřív líp, třeba to bude jen nějaká viroza a ne hned spála.
Zuzi dik,ja taky chci od Jane a ten co rikas se mi moc libi tak snad ho z druhe ruky taky sezenu
ja ted beru tak tabletky ale nevim jestli v cr jsou. itinerol a pomaha
ahoj holky, v rychlosti , včera jsme teda byli na pohotovosti, tam nám spálu nepotvrdili, horečky máme pořád, včera nurofen co 6hod. a 1× zábal - to jsme měli už ke 40°C. V noci dobrý,ráno zase 39. Tak fakt nevím, má prosáklý krk, ale nerozumím, proč když ví, že byla v kontaktu se spálou, a má hlen v krku ji nesebrali stěry. TAk jsme jeli na pohotovost zbytečně, protože nám řekli , že máme dát nurofen dle potřeby. Kdyby mi to neřekli, tak to fakt nevím
Si asi myslely, že jsem celý den nechala dcerku v horečkách a čekala na to až mi to laskavě zdělí-za těch90kč , co jsme na pohotovosti vyplázli.
Jinak gratuluju těhulce Zuzanah- taky máš dětičky brzy po sobě jako Magdička.
Odvážná holka
![]()
papa všichni
Zuzi,
dík za tip, vyzkouším cokoliv. Klidně se k nám přidej, nemusíš psát denně ![]()
Magdi,
zkusím se potom kouknout, třeba se to dá tady taky koupit.
Petrushko,
bohužel nejsi první, kdo na pohotovost nadává. Ať je Vám brzo dobře a jestli se to nezlepší,tak bych šla zítra k dětskému. Ten by jí snad tu krev vzal.
Všem přeji pěknou neděli.
Ahoj Tino, díky za podporu.
Určitě budu zítra volat naší pediatričce. Ona je celkem dobrá a ochotně se na Tinu podívá… jako vždy… dr. si ji totiž trochu víc hlídá, díky tomu vážnému stavu minulý rok.
Nechce prý nic zanedbat, protože Tina má sníženou imunitu, i díky těm opravdu silným ATB a také tomu množství , které užívala.
Vidíš Tino , do čeho se ženeš… s děťátkem a nemocemi si my užíváme, doufám, že tebe čeká jen to nejlepší a hlavně pevné zdraví miminka.
![]()
Zuzanah a je fakt, že nemusíš chodit úplně pravidelně, stačí napsat, kdy si vzpomeneš a také kdy budeš mít čas. A ještě- chtěla by si k nám do tabulky, jestli ano, napiš o sobě pár údajů( viz. strana 20). ![]()
je Petruso ty si uzivas
to jsou magori ze ji nevzali ten ster, uplne zbytecne jste tam jeli co? zabit malo… tak snad zitra poridis u doktorky a ma vyrazku? me ted taky doktor desil se spalou kdyz jsme byli, juli uz byla dlouho osypana ale tak divne nevypadalo to ani jako pupinky ani cervene bylo to jak by byla na nekterych mistech popalena ale jen tak lehce ale kuze uplne hladka… nevim jak to popsat. nakonec to byla alrgie na Johnson's baby mydlo. taky jsem se vzapeti dozvedela ze je to nejvetsi alergen z mydel, neverila jsem.
no takze nedoporucuju. me tam dr. vzal ster okamzite a za pet minut se vedelo jestli je to spala nebo ne.
zuzanah je se mnou v dikuzi srpnatek tak jsme na tom stejne
ale upozornuju vas ze nestiha ani tam ![]()
Presny nazev tech tabletek je itinerol b6 a daji ti ho bez receptu. akorat je jich tam jen deset, takze co deset dni kupuju nove baleni ![]()
Juli mi dneska vubec nechce spat toz nevim asi ji rozhodila ta vcerejsi vecere byli jsme u znamych a domu prijeliaz v 22:30
ale zda se mi i trosku nachcipana malinko kasle tak nevim.