PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
17.5.09 20:16

ahoj Magdi, Tinka má něco jako vyrážku na vnitřních stehýnkách a ta dr. nám říkala,že by se to nejdřív mělo objevit na břiše. No zítra uvidíme… co nám řekne naše mudra. Doufám, že vezme stěr nebo aspoň krev na CRP nebo něco. Pro Tinku utrpení, ale už aby se to uklidnilo, protože odpoledne se nám na teploměru objevilo zase 40,0°C- takže nurofen a za hodinku zábaly. Teď máme aspoň těch37,8°C.
A každopádně s Johnson's baby jsme měli také problémy…po čase se nám na kůži také objevil ekzémek, přestali se mýt a natírat touto značkou a byl klid. Jsem si myslela, že je kvalitní,ale co jsem se ptala kamarádek nikomu nevyhovuje. Mne to teda zarazilo, protože pak nechápu v reklamě ty úsměvy miminek a jejich maminek. V praxi je to asi úplně jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
17.5.09 20:20

Ahoj holky,
co se tyce uzamcene diskuze, jsem neutralni. Kdyz ji nechate otevrenou, pripoji se dalsi fajn holky, kdyz ji uzavrete asi se nikdo dalsi moc nebude pridavat. Preci je clovek, kdyz se chce pripojit do diskuze, tak si prvni procte par stranek, aby vedel, ze si s dotycnymi snad sedne a ze je naladeny na stejnou notu.
Druhym aspektem je soukromi, to beru.
Takze to nechavam na vetsine, obe varianty maji sve pro a proti.

A ted zase zvidavy dotaz na vas vsechny :) jak to mate s takovym tim obcasnym pichanim v podbrisku ? Tak do 8 tt jsem to citila denne, ted uz ne. Myslite, ze si telo uz zvyklo ? Jsou fakt dny, kdy krome bolesti prsou ani nevim, ze jsem tehotna. Nekdy mam zas pocit, ze mam v podbrisku bublinu a picha to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
17.5.09 22:25

ahoj
tak moji dva broučci ulehli( manžel a Tinka) a já musím počkat do 22:30hod. a šoupnu si Utroušek a můžu jít také spinkat. 8) Už ho mám jen na dva dny, tak mám z toho radost, že budu moct zalehnout třeba s malou v půl devátý a spát do rána jak mimino. Na druhou stranu se toho trochu bojím… přeci jenom mi to podporovalo těhu. Ale teď se budem muset s mimískem snažit a bojovat sami za sebe. :D

Lolinko no občas mne něco píchne , jednou na pravé, podruhé na levé straně podbřišku. Já nemám jakoby tahání nebo pnutí podbřicha( při zvětšování dělohy), ale spíš bolesti jakoby před menses a křížové bolesti :cry: , ale si myslím, že to souvisí s tím mým krvácením a špiněním. :cry: Ale myslím si, že nějakým způsobem se to musí projevit, že děložka roste. A možná u některých maminek je to jiné, nejsme každá ženská stejná.

A ještě taková malá perlička. Při čištění zubů zvlášt po ránu jsem zjistila, že si nemůžu přejet kartáčkem jazyk( čistím si ho od té doby, co jsem někde četla, že se na něm také usazuje kde co a pak to „kdeco“ způsobuje kazy). :roll: Protože když jsem to před několika málo dny zkusila málem jsem se pozvracela. Nejsem zrovna typ , co si strčí prsty do krku a vyjde to z něj na to tata. Ale neměla jsem k tomu v tu chvíli daleko -jenom jsem se kartáčkem dotkla jazýčka, fakt se mi zvedl žaludek a cítila jsem , jak se mi stáhli svaly na břiše -hned jsem toho nechala… další ráno jsem to opět zkoušela a úplně tak samá reakce. :? Takže jsem usoudila, že se toho musím na čas vzdát… doufám, že mi do porodu nevypadají všechny zuby!! :lol: :lol: :lol:
Nemáte některá problém také jako já při čištění zubů, ať se necítím jako blázen? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
17.5.09 22:28

A zapomněla jsem ještě napsat, že dnes jsme oznámili „naše“ :lol: těhu tchánovcům-takže teď už pomalinku budeme mluvit pravdu a nic nebudeme tajit. Vždyť už mi to bříško krásně trčí, takže ho už moc neschovám :oops: asi hodně papáme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
18.5.09 07:57

Lolinko to pichani mi dr. vysvetlil ze je to deloha jak se roztahuje obzvlast na zacatku ale ja to mela porad. a prvni trimestr uplne brutalni bolesti jak pri nejhori MS tak jsem se porad bala a litala na zachod jestli jsem to nedostala, pak se to postupne zmirnilo na to pichani. k tomu uzavreni, muze se kdykoliv pridat kdokoliv kdyz budem chtit, jen si muze procitat tyto starsi stranky a ne uz tu uzavrenou diskuzi.

Petrus kurna to vypada na tu spalu ale nechci malovat certa na zed, dej vedet co u doktorky. Ten utros je takova psychologicka jistota ze? ale zvladnete to neboj, jis vitaminy? a mas pravdu ma to kazda mamina uplne jinak, bolesti. jinak jazyk si necistim :lol: teda nesmeju se ti delas jen dobre. taky mam po porodu ctyri kazy :evil: a tady za to platis jak mourovaty. nejlepsi je kloktani ustni vody a nemusis cistit jazycek :D

Johnson's taky jsem byla v soku myslela jsem ze je to neco jako Pampers proste prvotridni kvalita, a VUBEC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
18.5.09 09:30

ahoj holky,

vy jste teda spisovatelky :-)
my jsme meli vikend s Tomem pro sebe, Nikca byla u babicky, ale stravili jsme ho stavebne (mame rozestavenej domecek) ja jsem si teda valela sunky na slunicku a Tomas pracoval :oops: :)

Co se tyce pridani novych uzivatelek, muzou se pridat i kdyz bude diskuse zamcena.

S vybavickou pospichat nebudem a navic mame hodne, vlastne vsechno po Nikce, takze budem kupovat akorat novou autosedacku a korbu ke kocarku a pak teda nejaky novy hadriky, ale jinak vetsina veci po Nikolce jsou v dobrym stavu a teda pokud to bude kluk, tak ten satnik budu muset trochu probrat :-)

A kocarek, mam Jane Slalom z lonsky kolekce, ale jen sportak, takze koupime korbicku a pak mam golfky Quinny Zapp, takze autosedacku budu vozit na golfkach. Jinak Nikce uz bud 2,5 roku, az se prcek narodi, takze to bude muset uchodit sama a teda bude mit stupatko ke kocarku.

Petrusko, Nikca ted posledni dobou zacala trochu zlobit s jidlem, ale do ted jedla fakt uplne vsechno, ted bojkotuje obedy, ale jinak ovoce, zeleninu miluje, takze u nas nastesti v pohode.
Ale zacaly jsme odplinkovavat a musim teda rict, ze se nam to dari, chtela jsem pomalu, aby do narozeni druhatka byla bez plen a ted uz to zvlada cely den, krom teda delsich vyletu treba autem, kde nemuzu stavet na kazdym rohu, tak z ni mam radost :-)

dneska budu mit nejaky behani s autem, ale asi az odpoledne, takze budu nakukovat a teda asi pozadam o to zamceni, funguje to tak, ze mi pak poslete zadost o pristup a ja to hned povolim :wink:

tak hezky den :-)

• Citovat
  • Upravit
9454
18.5.09 10:23

ahoj ahoj..
prosim vas reknete mi co to je ten utros…uz to tu vidim po nekolikate a vubec nevim co ze sito soupate :))))

a s tim cistenim zubu…bud rada ze to mas jen v tehu…ja mam celej zivot s cistenim zubu potize v tom smyslu ze kartacek v puse je pro me neprijatelnej…takze pouzivam jen ustni vody…a mam teda takovej mini detskej kartacek…ale i to je boj. a kdybych si mela necim jeste jezdit po jazyku…brrrrrrrr…staci ty zuby jakej je to hnus :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
18.5.09 10:30

To je Utorgestan (hormony).Pouziva se pro podporu udrzeni tehotenstvi. Jsou to pilulky, castecne se berou oralne, castecne vaginalne.
Myslim ze po umelym oplodneni se bere vzdycky, potom, kdyz treba spinis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
18.5.09 10:32

Lenda: a jaky mas zkusenosti Jane Slalom ? Ja zvazuju bud ten nebo Casualplay S4 …nevim, cenove je to zhruba na stejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
18.5.09 10:56
Lolinka79 píše:
Lenda: a jaky mas zkusenosti Jane Slalom ? Ja zvazuju bud ten nebo Casualplay S4 …nevim, cenove je to zhruba na stejno.

Lolinko, ja jsem se Slalomem hrozne moc spokojena, nemenila bych za zadnej, ovladani je supr, s brzdou zatim problemy nebyly a jediny co se mi stalo, ze jsem urvala patentku na tasce, ale to byla moje chyba a ja mam teda jeste to prusvitny okynko na boude, ale to uz kolekce 09 nema, takze o to je to lepsi.

• Citovat
  • Upravit
3221
18.5.09 12:22

Ahoj všem,hlásím se také do prosince 2009-) Snad tady od Vás něco okoukám a něčemu se přiučím!-))) Čekáme první, takže zatím jsme telátka vyjukaná…-) Přeji pohodový den-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leňda
18.5.09 13:33

ahoj Leninko,

vitam te :wink:

• Citovat
  • Upravit
3221
18.5.09 13:50

Děkuji za přivítání…-) Přiznám se, že netuším jak se sem dávají ty metříky-takže se omlouvám…Jsem dnes 9+6tt, doufám, že miminko půjde na svět ještě v prosinci…-) Dle výpočtu na internetu 15.12.-)Tak to snad nějak okolo vyjde! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
18.5.09 14:15

Ahoj všichni
MAgdi tak jsem dneska šupajdila k doktorce a samozřejmě nás důkladně prohlédla, poslouchala srdíčko, uši kontrolovala, do krku se dívala. Krk má zahleněný a zahnisaný. Takže říkala, že to teda může být spálová angína( způsobuje ji stejný streptokok jako spálu , akorát dítě či dospělí nemá typickou vyrážku-takže je to v podstatě to samé), anebo jen klasická hnisavá angína. Vzala stěr , výsledek bude ve středu-tak uvidíme . Každopádně , říkala, že když Tinka měla čtyřicítky horečky, že dá širokospektré antibitikum( ospen) raději hned. Takže jsme vyfasovali antibiotikum. Malá je dneska od rána bez teploty-zatím, takže už dost řádí… :lol: trochu se jí vrátila chuť k jídlu. :)
A dostala jsem také od Tinčiny pediatričky přednášku, o zvedání nezvedání dítka a možnosti potratu. Říkala, že druhé těhotenství jsou nejvíc potratové ,z velké části , protože maminky neustále zvedají svá dítka. V tu chvíli jsem si říkala, že já na tom nejsem tak zle jako ty maminy, co mají nechodící děti. Tinka už si ledaskde vyleze… :roll:
Magdi vitamíny papám statečně, kys.listovou a mamavit 8) .
Ještě k Pampers plenkám a ubrouskům-..... s těmi jsme doma taky nepochodili :cry: , newborn jsme ještě krásně nosili :) , ale postupem času a s přibývající hmotností byly plenky pořád víc a víc navoněné a i když je to opravdu pěkná vůně, tak nám to opět způsobovalo kopřivku. :x Takže jsme jednoho krásného dne prostě řekli dost a plenky Pampers šly z domu. A to samé byly vlhčené ubrousky. Používáme výhradně neparfémované pleny a ubrousky co nejméně ( dobrý jsou -pro nás -Linteo a těch se držíme ) Teď máme pleny jen na spaní a už čekáme jen na dospěláckou postel, abychom mohli zkusit spát bez nich. :lol: A k tomu čištění, já jsem asi blázen, ale já vyplachuji i ústní vodou :oops:
Leňdo u nás podobně s výbavičkou, hodně věcí po Tince, takže když to bude holčička, máme vše. Pokud snad klouček, tak budem muset trochu provětrat skříň a dokoupit, co bude třeba.V souvislosti s tímto mne vlastně zajímá , maminy budete chtít vědět pohlaví miminka před jeho narozením? Já bych se chtěla nechat překvapit - u Tinky jsem si to nechala říct, ale teď bych chtěla překvápko. I když to, že třeba klouček bude chodit v růžových kalhotkách a růžovém bodyčku mne dost děsí. :wink: :wink:
Mikitaa Lolinka napsala k Utrouši vše potřebné… já beru jen vaginálně, protože když jsem ty prášky polykala, hodně se mi točila hlava…
Leninko ahoj gratuluju! :lol: Tak vykládej, kdy termín, jak ti je?My ti zase na oplátku přejeme pohodové prvotěhu!!! 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
18.5.09 14:30

Ahoj Leninko vitej! Termin bys mela mit spravne koukam ze jsi o tyden mladsi (teda jako mimis) a ja mam 8.12.

Petrus tak ATB jejej no snad pomuzou koukam ze jo, me taky vzdycky nakopnou a hned prvni den je mi uz dobre. Akorat mam z nich strach teda jako davat je detem ale co ti zbyva ze? ja nevim dneska bylo treba ve zpravach ze na to tady umira tolik lidi a ze se vydavaji az tri ATB zbytecne ted nevim jak to bylo jestli na osobu nebo za rok… ale to ze na to umiraji to me teda dost vydesilo… ja vim trosku blbe tema ted kdyz je mala bere promin, ale me to neda, musim se o tom trochu poinformovat..

Teda docelas me vydesila s tim potratem, ja juli teda ‚taham‘ casto, jeste ani neleze.

Pampersky se tady ty navonene ani neprodavaji, tak vubec nevim, myslim ze je to zakazane kdyz jsem je tu jeste nevidela. ale slysela jsem o tom od holek z cech. to je jasne ze na ten parfem je detska dupka hakliva. vlhke ubrousky sice od pamprs nepouzivam ale nemela jsem s nimi problem, jen asi prvni mesic, kuzicka je moc jemnounka

ja si to rict necham nevydrzela bych, ale prekvapeni musi byt nadhera!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí