PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9454
25.5.09 10:54

ahoj vsem…
magdi..omlouvam se ze jsem nestihla dodat fotku alexe…ale napravim to..vikend byl jedna velka party tak nebyl cas :)

jinak vam uz vsem brali krev jo? uff este ze po me ji zatim nikdo nechce…to je se zubarem nejhorsi zakrok :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
25.5.09 11:36

Petruš , tak jsem se konečně dostala k nějakým těm iniciálám do seznámku, píšu to trochu víc obecně, omlouvám se, ale nemám dobrou zkušenost s úplným zveřejněním a navíc k vzhledem k tomu, co se mi stalo minulé těhotenství, se teď o tom moc nešířím, ale pokud se časem diskuse uzavře, tak upřesním, ju: :wink:

• věk-30, manžel 30, bydliště Praha západ, dítě kluk, červen 2007

Jinak jsem pro uzavření diskuse, ale zatím bych s tím tak nespěchala, ze své zkušenosti vím, že některé těhulky s tím ze začátku váhají než se připojí, takže je asi dobré nechat ještě čas diskusi otevřenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
25.5.09 13:23

Ahoj holky,
omlouvám se za víkendovou stagnaci…Měli jsme tu na návštěvě rodiče,tak moc nebyl čas na net…-)

Dnes jsem si vzala v práci volno-chtěla jsem zajít k praktickýmu dr pro potvrzení,ale měla až od 13h…Hlavně že na netu má psáno 8-12h,takže tam půjdu jindy. Taky jsem se zašla přihlásit na sociálku a k nemocenské (jsem OSVČ a zatím jsem to neudělala)..To jsou zase dardy…Máte někdo zkušenost s nemocenskou/mateřskou jako OSVČ? Někdo mu říkal,že se musí platit 2 roky před porodem,aby Vám vůbec nějakou mateřskou dali, tak nevim. Platím to teda teď od května,takže do prosince to moc dlouhá doba není,tak abych to neplatila zbytečně…-)))

Jinak jsem pročítala Vaše vzkazíky a docela mě děsíte…-) Já totiž nemám zasebou žádná vyšetření jako Vy! Dr mi dělala jen ultrazvuky ale jinak žádná další vyšetření-žádná krev,ani se o tom nezmiňovala, že by to chtěla dělat příště-natož ten screening…Sakriš to je teda opravdu divné!Dnes jsem 11+5tt a na kontrolu jdu 9.6. (to budu 13+6tt),tak to už by nějaké testy asi měly být udělané ne? Budu se na to muset zaměřit…-)

Doufám,že je Vám lépe,zvracení a únava pomalu odchází a zase nabíráte sílu-) U mě to celkem odeznívá!-)

Mějte pohodový den!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
25.5.09 16:04

Ahojky holky
tak dnes jsem byla pro změnu na KO u své gyn.dr. Bohužel mám, ale špatné výsledky z prohlídky. Mudře už se nezdá, že pořád dokola špiním a krvácím :cry: , že teď už bych jako neměla…vzala stěry, jestli mi to nezpůsobuje zánět a za 10dní budem vědět výsledky. Mám ale navíc zkrácené děložní hrdlo na 1cm a to je prý hodně špatný. ( Y1 )Vypadá to na ulehnutí do nemocnice. Na příští KO se prý uvidí. Takže budu ráda, když děťátko donosím. Jsem z toho špatná už teď. To moje tělo mne vůbec neposlouchá. :evil: Jestli holky víte ,co to znamená, tak mi to napište.

A díky za příspěvky ohledně toho UTZ ve 20tt , ale mě bylo divné, že mne zase posílá na Utz na specializované pracoviště, když většina mamin to asolvuje u nás ve městě a nemusí nikam dál jezdit a obzvlášť ne na genetic. pracoviště. A bylo mi jasné , že v tom 16. týdnu mi vezmou triple.
Roxo prosím chvíli vydrž, hned jak budu mít čas - do tabulky tě napíšu. Teď jdu hledat, co pro mne a pro mimi znamená to zkrácené hrdlo.
Holky papa a vám na kontrolách přeju více zdraví a štěstí než mám doposud já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
25.5.09 16:09

Ahoj Petrusho,
co to je za nemilé zprávičky?! Určitě bude všechno v pořádku, neboj!Jistě je to jen dočasné a budete zdraví jako rybičky! V nejhorším případě, si na chvilku odpočineš v nemocnici, abys pak zase mohla vlítnout do toho fofru doma…Moc moc moc držím pěstičky a myslím na Tebe!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
25.5.09 16:23

Petrushka: to bude dobry !!! Setri se, odpocivej a mysli pozitivne. Zvladnete to oba dva. Hlavne nebud smutna, vsechno dopadne dobre. V klidu pockej na ty vysledky.
Myslim na tebe a drzim palce !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
25.5.09 16:31

Petruš, já jsem bohužel měla podobnou zkušenost asi 14 dní krvavé výtoky, sice mi ve stěrech nic nenašli, to bohužel zjistili až pozdě, potratila jsme ve 12+5 tt, 2 dny po genetickým UTZ. V zá:,–(ě mi zánět narušil plodové obaly a praskla mi voda, ten UTZ jak se ve mě šťárala to asi jen urychlil. Já být tebou tak jdu do nemocnice radši hned, taky bych si nenechala dělat ten UTZ vnitřně, zeptej se jestli to půjde přes břicho. Máš výtoky? Bolí tě podbřišek?

Moc a moc držím palečky ať to s tebou dopadne líp než u mě. Na seznámek se teď vyprdni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
25.5.09 16:33

Holky díky, no chtěla bych věřit, že to bude dobrý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
25.5.09 16:38

Roxo, já jsem byla na ten genetickej ultrazvuk , ale naštěstí mi ho dělali přes břicho. Výtok mám narůžovělej a bolesti taky, ale občas…tak jsem si říkala, že to bude dobrý. Prosím tě vím, že je to blbý se tě na to ptát a připománat ti to, ale jak to u tebe probíhalo, ať vím, na co se v nejhorším připravit.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
25.5.09 16:40

Myslíš potrat? Nebo předtím než se to stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
25.5.09 16:41

Ahoj ženský, předně děkuji za přání k svátku :D

XXXLeninko, z toho vyšetření si asi nic nedělej. Já dnes v podstatě začínám 13tt a screening i přes veškeré žádosti a urgence patrně také nestihnu. Mám prostě krávu sestřičku na gyndě, která mi řekla, že se musím objednat u doktora XY a tam, že mi udělá jak UTZ, tak odběry, tak tam už týden volám ( MUDr XY ordinuje pouze v pondělí) dnes jsem se konečně dovolala a zase jeho sestřičky mi řekli, že se musím objednat sice k němu, ale do nemocnice, ale že si myslej, že se to nestihne, bo on tak rychle neobjednává. Že prej jsem se měla objednat tak v 8tt. A navíc mi prý napřed musí vzít krev a pak teprv UTZ a že tu krev mi má vzít moje sestřička, ale ta mi řekla, že mi žádnou krev brát nebudou, že si jí musí vzít MUDr XY a on zase tvrdí opak.Takže jsem nasraná a vůbec nevím komu mám vynadat, ale asi tý mojí sestřičce, bo tohle si myslím, že ona by měla přesně vědět a ne mě posílat od čerta k ďáblu.

Čau, jdu si objednat pizzu, mám hlad a ještě jsem neobjedvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
25.5.09 16:45

Petruš, no neblázni. Hoď nožky hore, kup si magnézko, nasaď na pár dní klídkový režim a nebo radši tu nemocnici, ať se to nějak nepodcení. Hele, radši pelášit do nemocnice 10× zbytečně, než 1× pozdě. Tím tě samozřejmě nechci strašit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
25.5.09 16:51

No Roxo já myslím,to předtím… jestli ti to nevadí.
JAnčoK , může za to ta tvoje sestra , protože u mne si ji odebrala moje sestřička a výsledky nechali poslat na genet.pracoviště, kde mi UTz dělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
25.5.09 17:01

Petruš , nevadí, myslím, že už jsem to docela zvládla zpracovat. Důvod mého potratu byl streptokok a následná infekce (zánět). Bohužel ho 2× ve stěrech nenašli, našli ho až v posledním stěru, když už bylo pozdě. Zezačátku cca od 8tt jsem měla jen silnější výtok a občas mě píchlo v podbříšku (nemusí souviset), měla jsem prý víc prokrvenej čípek (v těhotenství ale prý taky bývá), pak jsem občas měla výtoky narůžovělý až lehce krvavý, většinou jen při utření, třeba 2 dny za sebou a pak klid. Nešpinila jsem, krev ve výtoku byla spíš čerstvá. Týden před potratem mě 2 dny docela bolel podbřišek, taková tupá bolest jakoby na močáku, při pohybu to bylo horší, v klidu se to urovnalo. Pak jsem šla na ten UTZ, doktorka furt nemohla změřit šíjové projasnění, tak se ve mě dost vrtala. Večer mě začalo bolet břicho, druhý den ráno jsem zakrvácela, pak jsem ležela a zklidnilo se to, druhý den ráno jsem se probudila asi v 5h, zase jsem zakrvácela, šla jsem si uvařit čaj a mezitím mi vytekla plodovka, pak už jsem volala záchranku a bylo v podstatě po všem.

Píšu to takhle podrobně a doufám, že to není tvůj případ, aby jsi nebyla zase zbytečně vystrašená. Je fakt, že mě všichni od manžela, po rodinu a doktory říkala, že to nic není a že je to normální, já jsem v podstatě věděla, že je něco v nepořádku, ale byla jsem bezmocná, nemohla jsem nic dělat. ATB si sama nepředpíšu, že. Takže nenech se odbýt, pokud máš pocit, že se něco děje, já si to pak vyčítala, že jsem nebyla ostřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
25.5.09 17:07

Roxo díky za info, já si to musím ještě v hlavě přebrat. Synovec měl teď spálu a ta je vyvolána streptokokem, nevím zda to může souviset… Možná hledám čerta tam, kde není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí