PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11574
27.5.09 14:38

nestiham holky rada bych vam pomohla s metrikama elamolenda musis okopirvat tu dresu kdeje url. mas stejne termi jak ja!

dneska kontrola! vse ok!!!!!!

napisu pozdeji musim nachystat maso nez se tygr vzbudi

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
27.5.09 16:15

ahoj holky,
můžu se k vám taky přidat…mě termín porodu zatím vychází na 24.12. (datum teda nic moc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.5.09 17:17

ahoj vitam vsechny nove mamky…to je parada ze je nas uz tolik s terminem na vanoce…to bude vanocnich darecku :)))) a ja se bala ze na vanoce budu v porodnici sama

jinac mam taky nic moc novinky…vcera jsem byla na kontrole..vzali mi uz i krev..a dneska volala doktorka ze mam stitnou zlazu uplne vite kde…
takze nic moc…vsude pisou ze muze byt dementni mimi…takze musim na endokrinologii…a tam bych mela dostat nejaky hormony aby se to zlepsilo..a vsude je cekaci doba 2 mesice…aaaach jo

mejte se krasne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
27.5.09 17:23

Ahoj holky, vítám nové těhulky, já jsem říkala, že se někdo osmělí až později.

Magdi , gratuluju ke kontrole. Co vaříš?? Já dneska nic, zmohla jsem se akorát na salát.

Eli , na metřík musíš zkopírovat celý bb code, od url k url.

Petruš , to znám tohle ležení s malým prckem, jenže ten můj si nechtěl ani číst, ani prohlížet ani malovat, nejvíc ho bavilo po mě hopsat, pokud možno na břiše. Ale odpočívej a držím palce na ko, kdy jdeš? ještě mě napadlo, až budeš mít chvilku, nějakým způsobem jde hodit do tvýho podpisu odkaz na tu stránku 20, pak by stačilo na odkaz kliknout a nemuseli bychom seznámek dohledávat. nevím přesně jak, nejspíš zkopírovat ji stejně jako odkazy na jiné webovky. Jestli se v tom někdo vyznáte??

Já jdu chvilku pracovat, malej konečně usnul, to prosím měl být odpolední spánek, doufám, že nebude spát až do rána, občas se mu takhle zadaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
27.5.09 17:49

Roxi ja dnes dostala silenou chut na mexicke, tzn. takove ty placky :D na ne maso na kousicky cibule rajcatka, salat, kysana smetana , mozarella je to enonuno, nemuzu se toho uzrat, taky uz jsem jednu zbouchala a drzim se zuby nehty abych nepokracovala. dik za gratulaci jsem tak stastna citim se uplne naplnena a jeste jak jsem ho videla na tom 3D uplne ho tam vidim, citim jak tam JE! a to je nadherny pocit.

mikit to snad neeeeee!!!! boze a takovou dobu cekat :cry: drzim moc palce

petrus odpocivej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.5.09 19:29

Ahojky,
zdravím všechny a vítám nově příchozí. Zítra a pozítří mám volno, jedeme mojí nejlepší kámošce na svatbu, tak se moc těším, akorát to počasí, mají to celé venku,tak to bude zajímavé.

No a na dnešek mému muži zas vykradli auto, už si přijde jako štvanec, má ho vybrané několikrát za rok a před 2 měsíci mu jedno ukradli, takže u nás to vypadá, že vydělává na to,aby živil zloděje. Ach jo, člověka to pěkně vytočí, i když samozřejmé víme, že se v životě mohou stát o hodně horší věci.

Mikitko, myslím, že bys k tomu doktorovi měla co nejdřív. Léky by to měly zkorigovat a bylo by vše Ok, 2 měsíce mi taky přijde šílené. Zkus někoho ukecat ať Tě vezme dřív. Jinak z toho budeš akorát nervozní.

Opičko, zkus sem nakopírovat to, co jsi kopírovala do podpisu, ono se to musí nějak upravit, na konci a na začátku mají být nějaká písmenka img, já s tím metříkem taky bojovala, zkusila bych Ti to upravit, snad si ještě vzpomenu.

Roxi, ono asi není úplně ideální,aby si Petrush kopírovala ten odkaz k sobě, protože když nám pojede na týden na dovču,tak se tu neobjeví a pak budeš hledat nějaký její poslední příspěvek. Já mám tu stranu uloženou v oblíbených (prostě jako str. 20) a tak ji vždycky hned najdu, to by Ti mohlo možná taky vyhovovat. Posunout myší asi po stránce dolu budeš muset vždy,ale to záleží na tom jak má kdo vysoký monitor.

Petrush, správně, šetři se a Tinka snad vydrží.

A všem pěkný večer, opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
27.5.09 22:02

Ahoj holky,já Vás vůbec nestíhám-) Tady to žije!-)

Omlouvám se,že neodepíšu každé z Vás zvlášť, protože toho je tolik, že bych se v tom ztratila…-)

Ale doufám, že ty které mají nějaké trápeníčko už jsou na tom lépe, nebo je to alespoň na lepší cestě!Ležení v nemocnici, ani štítná žláza není sice nic „žůžovního“, ale věřím, že všechno zvládnete!-)

Co se mě a vaření-resp.žravosti-týče, tak já přiberu asi tak 100kg, protože je týden, kdy jím jen ovoce, protože mi nic jiného nechutná, pak jsou zase dny,kdy žeru jen sladké…Tuhle jsem udělala manžovi vaječnou pomazánku,kterou on tak rád, sama jsem si dala taky a když jsem si pak přinesla plechovku s mandarinkama, tak na mě koukal poněkud nedůvěřivě…hehe…a včera to byl vůbec mazec…Měla jsem hroznou chuť na svíčkovou a noky…Večer jsne přijeli asi ve 22h a ještě jsem se vrhla na noky a ve 23.30 večeřela…no a dnes jsem k nim dodělala kotel svíčkové…-) Hrozný…

Chtěla jsem se zeptat-dělá se Vám někomu blbě v autě? Mě teda hrozně. Jako že normálně nezvracím, tak když jedu jako spolujezdec,tak je mi hrozně blbě a když řídím tak v pohodě…dost divný ne?

Jinak co se týče té krve-tak mi ji doktorka opravdu ještě nebrala, vím že by se měla brát kolem 10týdne (žloutenka, HIV a další),ale asi tím že jsem podle PM dnes 12+0tt ale podle UZ z poslední KO 10+1tt, tak to možná dr nechává na další KO na kterou jdu 9.6., nebo nevim-musim se zeptat-i na ten screening…

Holkám „štědrovečerničkám“ gratuluju-je možné, že mě to taky tak vyjde-sice mám dle PM termín 10.12.,ale vypadá to, že dle UZ to bude o 14dní déle, což vychází na Štědrý den…hhehehhe…uvidíme…

Ještě pořád jsem nebyla schopna přidat metřík,ale slibuju že s tím už brzo něco provedu…jsem holt telátko…

I já vítám nové holky!

A všem přeju hezký a pohodový večer-a hlavně klidnou a „spací“ noc bez čůrání!-) (které mě osobně neskutečně ničí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
27.5.09 23:22

xxLeni,
to asi nestíhá nikdo psát všem individuálně, já to vždy taky pročtu a reaguji na to co udržím v hlavě. Ono to asi nějak jinak nejde, je nás tu hodně,ale je to super, že se tak množíme.

Mě sestra tvrdila, že tu krev oni berou 10-12 týden, a já jsem se jí v podstatě vnutila, protože už jsem to chtěla mít z krku, tak mi jí vzala když jsem byla 10+1. Akorát ten screening si pohlídej.

S tím autem to je asi normální, já to taky tak mám a mám to tak i když nejsem těhu. Ale i teď kdy mi bylo extra blivno, jsem byla schopná vlézt za volant, musela jsem se rozdýchat, mít otevřené okénko a pak nastartovat a bezproblémů jezdím. Myslím,že jakmile se člověk začne soustředit na to řízení, tak se ta nevolnost potlačí. Možná kdybych jela několik hodin, tak by se mi začalo dělat blbě i za tím volantem.

No a s tím čuráním, já chodila vždy v noci na záchod, a na začátku těhu jsem vůbec nespala a chodila co 2 hoďky a to už mě taky nebavilo,ale teď už zas spím, ono je to zvracení asi fyzicky náročnější a zas chodím jen jednou, což je u mě fakt standard, takže ono se Ti to taky možná srovná a pak až poroste bříško,tak to zas přijde. Ale určitě to chce, omezit tekutiny před spaním,ale zase přes den pít hodně a pravidelně.

Dobrou noc a krásné sny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
28.5.09 07:13

Mikitaa jen jsem Ti chtela napsat ze stitna zlaza se da zkorigovat rychle behem 4-6ti tydnu kdyz ti daji spravnou davku. U nas teda taky dlouhe cekaci doby u endokrinolozky ale kdyz reknes ze jsi tehotna tak te vzdycky vezmou prednostne. Nechces zkusit tuhle taktiku?

Mne naplanovala celkem 3 odbery behem tehotenstvi - 10 tyden, 18 tyden a myslim 28 tyden (pokud si dobre vzpominam). Potom az 8 tydnu po porodu kdy se davky snizuji na predtehotenske obdobi.

Drzim palecky a ostatnim dekuji za pekne privitani!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
28.5.09 07:45

Ahoj

vy jste ale pisalky!

Ja neridim, tak vam neporadim :) jen je mizle kdyz se hrabu v kabelce, nebo se otacim, ale to i predtim to je jasne :lol:

mikitt opicka ma pravdu zavolej tam to neni mozne v tehu tak dlouho cekat.

Curani ja zatim normalka nekdy si v noci zajdu nekdy ne, ale s juli to bylo priserne uz na zacatku jsem chodila asi trikrat na noc.

xxLeni ja to taky nestiham to se neda. max. si prectu posledni stranku kdyz to tu pisu a neco zplodim. Se ‚zranim‘ to mam taky tak pribralas uz hodne? ja tri kila :lol: :oops: hele a svickova je dobra s noky? tady totiz knedlik nesezenu a nemam odvahu ho udelat. a jak delas svickovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
28.5.09 10:56

Ahoj holky, protože nejsem schopná udržet myšlenku-resp. zapamatovat si všechny vzkazíky-začnu od zadu…a děkuju za uklidnění že v tom nejsem sama (která nezvládá odepsat všem zvlášť)…-)))

Magdička: Prosím Tě, kvůli to mu mýmu žraní jsem samozřejmě už přibrala-asi 3-4kg, ale co mě zaráží, že mi roste bříško (takhle brzy)-nevím tedy, jestli si mimi dělá prostor, nebo je to jen tou žravostí,ale už se mi dokonce stalo, že mě chtěli pustit v tramvaji sednout…Jsem musela být červená až na zadku…-)))) Možná to teda bylo tím, že bylo hrozný hic a já měla takovou tu šatovku, která je v těchhle vedrech nejpohodlnější, ale přesto jsem si říkala „a dost žraní"…-) Moje mamka v těhotenství přibrala asi 25kg, tak se obávám, abych nešla v jejich šlépějích!…hehehehe…No a svíčkovou zbožňuju právě s nokama. No, ona to totiž není pravá svíčková-hovězí nejím a mám rodiče z východních Čech, kde se dělá právě tahle falešná svíčková s kuřetem…Omajda jako na svíčkovou,ale je tam kuře a k tomu domácí noky.Je taková mnohem jemnější…Jestli chceš, hodím Ti sem recept-ono to možná zní děsivě, že je to hnus, ale mě to strašně chutná a na rozdíl od klasické je hotová za chvíli…-) Zrovna jí baštím…-)))

Holky, z nočního čůrání se jednou zblázním, nikdy jsem v noci na čůrání nevstávala-až teď a mě to taaaaak obtěžuje…Vždycky ležím a přemlouvám se,abych vstala a šla, průšvih je, že pak hroznou dobu nemůžu usnout,takže se v podstatě nevyspím…

Tyyy brďo, to je hodin…musím si jít vyfénovat vlasy a běžet někam mrknout manžovi na dárek k narozkám…vůbec nemám představu ani inspiraci a pak rychle do práce…děs…

Tak papapapa a hezký den!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.09 12:31

Ahojky holky!
To že vám bříško roste je docela přirozené vždyť už jste ve třetím měsíci, já už bříško taky jen tak neschovám a mám ho tak velké jako v minulém těhu v pátém měsíci, ale to je také přirozené že v dalších těhu se rychleji projevuje rostoucí bříško, protože svaly na břichu už jsou povolené.
Ale už jsem si říkala, že se také musím trochu uskromnit, takže žádné sladkosti, přestat péct a raději si udělat zeleninovej salát. Svíčkovou a knedlíky i noky nemusím, takže na to mne nenalákáte. :lol: :lol:
A to čůrání, je strašné, mě stačí vypít sklenici vody a už letím…jsem si říkala, že to snad není ani normální.

Mikitaa škoda, že jsi včera neměla příležitost sledovat o půl jedné pořad na jedničce, já si te´d nemůžu vzpomenout na název. Ale bývá pravidelně přes týden v tuto dobu a trvá hodinu. Je to pro ženský a včera zrovna bylo o štítné žláze v těhotenství. Je nutné opravdu zvýšit příjem léků až o třetinu právě v těhotenství a proto si myslím, že když uvedeš u objednávání to, že jsi těhu - musíš mít přednost, vždyť by to taky mohlo ohrozit tebe i miminko. Jsou to ale lápálie, viď? :roll:
Opicko hned se vrhnu na seznámek…

Holky a já ten odkaz (na seznámek těhulek- stranu 20)nebudu kopírovat do svého podpisku, prostě to zkuste vyřešit tím, že si to hodíte do oblíbených.Jelikož mám obavu, že bych se mohla ocitnout v nemocnici a bohužel pak bych neměla přístup na tuto diskuzi a na net a stejně by jste hledali můj poslední příspěvek a ten zmíněný odkaz. Stejně tak to nemusí dobře dopadnout- vlastně bych sem pak neměla , co psát a možná bych už na to i neměla sílu. V tomto případě stačí některé z vás si zkopírovat seznámek do svého příspěvku a dál ho za mne zpravovat. Ju?

meli ahoj , gratuluju - ten termín je fajn.

Pro holky co chtěli vědět jak zkopírovat z lilypie metřík :musíte zkopírovat do nastavení a podpisu jen tuto část z políčka pseudo HTML na lilypie webkách

(img)http://bd.lilypie.com/CfEmp2/.png(/img)

to znamená, že vynecháte část na začátku včetně url a na konci to url taky máznete. A závorky jsem musela změnit na kulaté jinak by se po zanechání těch hranatých vytvořil automaticky metřík.Snad je to srozumitelně psané.
Teď končím možná se ještě dnes ozvu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.09 12:36

Opicko jsi ( jste ) v seznámku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
28.5.09 12:50
meli píše:
ahoj holky,
můžu se k vám taky přidat…mě termín porodu zatím vychází na 24.12. (datum teda nic moc)

..ahoj holky jen jsem nakoukla. …jsem z „prosincovek 2008“ :wink: přeji vše at vám to dobře dopadne. ..termín 24.12…taky jsem ho měla jako první..mě to připadlo romantické, tenkrát jsem nějak nepřemýšlela, že bych ho mohla trávit v nemocnici…nooo a Adélka nakonec vykoukla na svět dříve 16.12. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
28.5.09 13:07

Ahoj holky, dnes jsem byla na tom screeningu v 13tt.
Výsledky:
Oproti Verunce to riziko je vyssi, ale celkovy vysledek negativni, tak snad je to ok.
stari dle CRL 13+1 dle PM 12+5
termin porodu dle CRL 2.12. dle PM 5.12. dle mého výpočtu 11.12. tak jsem zvědavá kdy to bude
CRL 67,20
BPD 22,00
NT 2,00 = 1,20 MoM
nosni kustka pritomna
frontomaximalni uhel 72stupnu
PAPP-A 0,30 = 0,42 MoM
F HCG 78,30 = 0,78 MoM
riziko T21 1/1150
dle veku 1/820

u verunky riziko T21 vychazelo 1/8000

Příští genetika 9.7.

• načítám...