PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1551
5.6.09 08:12

Petruš , držím palečky na ko, snad to dobře dopadne.

Já taky tahám 13 kg, navíc občas mě nešikovně kopne. Přežily to jiné druhomatky, musíme to taky zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.6.09 09:21

Holky dlouho zadne povidani o vareni. Udelate mi zase nejake chute na ceskou kuchyni? Predevcirem jsem udelala zeli a bramborovy knedlik - u nas se moc cesky jidla nevarej ale ted mam na ne zda se chut, tak se ostatni budou muset podridit :D

Tak co varite / pecete na vikend?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1520
5.6.09 09:39

Ahojky,,magdi miminko jde krásně vidět ,,a pupík je taky krásný jujky,,to nám ti malí koblížči rostou,,petruško všechno bude dobré,,moc myslím,,mě puss dneska odjel na víkend do karlových varl tak jsem s filípkem sama,,a jak píšete má 13 kg a někdy ho vzít musím tak nebo tak,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.6.09 11:05

opicko
dneska varim halusky se zelim
v so zapykane brambory
v ne asi rajskou - kdyz jsme u te rajske jak ji varite pro deti? ja normalne pro nas varivam z protlaku,ale nevim jestli si to muzu dovolit i pro malou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.09 11:29

cancerko: ja vedela ze to bude dobrej argument a presvedcim te :))))

ted nevim kdo mi psal ze vi o stitne zlaze…j u sebe nemela ten papir od dr. takze jsem dostala letrox 75mg na kazdy den pul tablety…a ty vysledky byly TSH 6,68 zvyseno a fT4 16 v norme

a k vareni…ja mam v planu zelnacku…zitra prijedou rodice od pritele tak se upece kacena. a vic domysleny zatim nemam…ale dostala jsem chut na halusky jak jsem si to precetla jen nevim jestli stihnu udelat bryndzu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
5.6.09 12:00

halusky, mnaaaaam. Musi se delat z brynzy? (to je hrozny trapas ja ani nevim co to je :( ). Da se brynza necim nahradit??

A pecena kachna, holkiiiiiiiiii :lol:

S rajskou ja se nepro:,–(im, manzovi se zda ze jo to moc sladky, je zvyklej na rajsky omacky italskyho stylu, hold nikdy to nemel a ted si na to nemuze zvyknout. Lucianko ja nevim jak s varenim pro deti ale rekla bych ze pokud v protlaku nejsou nejaky prezervativy tak bych se nebala to pouzit - dyt jsou to jen redukovany rajcata ne?

Mikitaa, s tou stitnou zlazou jsem to byla ja, napisu Ti SZ a v tom vice, ale TSH 6.7 v teho neni rozhodne zanedbatelny a 75mg taky ne (i kdyz nevim jestli to pulis takze mas jakychsi 37.5mg denne). Dobre ze to atakujes zavcasu a nenechej si nikym rict nic jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.09 12:16

opicko: dekuji…
bryndza je ta omacka nebo jak to nazvat co de dava na to z ovciho mleka … ja mam mliko na zahrade tak si to delam sama :) jinac se to da myslim koupit v kseftu…daji se delat i se zelym a spekem.

tu rajsou bych zkusila z rajcat mozna primo…ale myslim ze protlak neuskodi…daji se dnes koupit i tzv. „bio protlaky“ ja ten nazev bio nemam rada…prijde mi ze veci co by meli byt normalni ted nazyvaji bio a zbytek je asi nepozivatelnej..bo ja nevim…jeste ze mame skoro vsechno svoje od masa pres mliko az po ovo a zeleninu.

a opicko kdyz udelas rajskou prave z protlaku tak bude kyselejsi…to u nas prave chlapi neradi..tak delame z rajcat aby byla sladoucka…ale i tak jeste prislazuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.6.09 12:34

Tak nentokrát dělám halušky se zelím, ale když dělám s brynzou, tak kupuju takovou kostku v obchodě. Když jsem kdysi koupila klasickou domaci brynzu, tak nám to vůbec nechutnalo. Tak nevím na té kostce je taky napsáno brynza, ale chutná to líp :)
Jinak moje babička to občas nahradila lučinou a to je taky mňaaam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.09 12:38

cancerko: strasne zalezi na mliku z ktereho to je udelany…nekterym ovcim a kozam silene smrdi..a to se fakt neda…jiny je vonavy a z toho je to dobry…takze to ani neni o tom jestli kupujes domaci nebo kupovanou..ale z jakeho chovu odkud to je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.6.09 12:38

Jinak jak jsem zjistila, tak můj recept na rajskou asi není moc stejnej jako ostatních. Nu schválně řekněte, děláte to takhle?
Nejprve dám máslo rozpustit a s hladkou moukou udělám jíšku, pak tam přidám dva druhy protlaku (mám to ozkoušené, jeden je kyselejší a druhej sladší a když se to zkombinuje, je to ta správná chuť).
Je z toho taková hustá kašička a tu postupně ředím vodou tak, aby bylo dost omáčky, ale aby měla pořád dobrou chuť. Pak to osolím, dám tam bobkové listy a cukr…každý podle své chuti, já raději sladší, moje švégra radši slanější a moje mamka radši kyselejší…hihi tak si pak vyberte že?
Nu a pak se to uvede do varu a chvíli se to povaří, aby to zhoustlo, případně se pak ještě znova dohustí jíškou.
K tomu uvařím špagety a na talíř do toho dám hoooooooooodně strouhaného sýru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.09 12:56

ja delam takhle dost podobne…
Na oleji zpěním pokrájenou cibuli, zapráším moukou, přidám protlak nebo oloupaná rajčata (nebo oboji), zaliju vývarem, přidám koření (to stejny jak ty) a vařím.
Pak procedim krz sítko, osolím a docukruju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
5.6.09 12:59

Ahoj,

tak k jídlu, my máme dnes kulajdu a zítra kdoví.

dětstkou rajskou dělám zrajčat, nemusí jich být tolik, přidám maximálně 1 lžíci protlaku a zjemňuji smetanou (pro menší děti bílým jogurtem)

Recept: cibuli zpěnit na másle, přidat mouku a udělat světlou jíšku, přidat na kolečka cca 4-5 rajčat, 2 kolečka citronu, bobkový list, podlít a řádně provařit, potom propasírovat, nebo vyndat citron a koření a rozmixovat, dochutit lžící protlaku, cukr, možné dokyselit citronem a zjemnit smetanou (jogurtem pro menší děti, 2-3 lžíce). Pro dospělé ještě kořením mletým pepřem. Občas přidávám drobné těstoviny nebo pohanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
5.6.09 14:27

holky me migne…ted mi dovezli auto se zervisu…a chcou za to 20tisic…a jeste me cekaji brzdy a kulovy cepy…taky aspon sestka…to je fakt na maslu dneska s tema cenama…

sem se potrebovala nekde vybit trochu :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
5.6.09 17:17

Ahojky tak kontrola dobrý :lol: , mírné zlepšení, co se týče toho špinění -tak už je to dobrý - přestala mi téct i neustále krev z nosu, dostala jsem totiž minule nějaký přášky na zpevnění cévek - takže zabraly. Zánět nemám a ani jsem neměla. Hrdlo sice pořád zkrácené, ale méně. Dr. říkala, že to snad ani nechápe, jak je to možné. Říkala, že to magnézko je asi k užitku. Takže ho užívat dál…
Mám se začít procházet, takže s malou už konečně můžu chodit ven. Sport, ale zatím žádný. Ani na plavání ne. Že to se uvidí v další poradně. A ptala jsem se i na to kolo-dle dr. v mém případě nemyslitelné. Ale, že i jinak ho v těhotenství moc nedoporučuje. Takže 100 lidí, sto chutí a co doktor, to názor. :wink:

Mikitko chápu tvoje rozhořčení. Větší obnos za ty naše plechové miláčky mne taky vždycky rozhodí.

Teď si nevzpomenu , která z vás chtěla vědět z čeho dělat rajskou pro děti. Já nevidím problém ani v tom protlaku. Ale je fakt, že pokud se dělá i z rajčátek i z protlaku většinou nemusím ani docukrovávat( my kupujeme pouze cherry rajčata - jsou sladší a chutnají jako opravdová rajčata) :lol:

Cancerko -řekla bych že já dělám rajskou v podstatě stejně. Já a Tinka máme radši sladší a manžel zase kyselejší.....

Mějte se krásně a příjemný víkend :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
6.6.09 07:14

Petrusho , tak to vypadá nadějně, určitě se šetři a bude to dobré. Mám radost s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí