PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2977
9.6.09 09:57

Roxo
Jak jsem tu psala, tohle období jsme nedávno taky měli, vyslíkla se a plínku sundala a protože kadí většinou ráno, tak jsem jí musela dávat dupajdy, a to jen ty ,které neumí sundat.
Ale hlásím, že teď už si většinou sundá jen gatě a plínku nechává, snad už pochopila, že je to tak lepší a doufám, že se nevrátí k tomu starému zvyku :)
Jo a ty natahovací plínky, když jsem viděla jejich cenu, tak jsem si říkala, že se snad bez nich obejdu, nakonec jsem slyšela jiné maminy, že jejich děti takovou plínku úplně odmítali a chtěli normální.

petrusho
Jojo, zrovna včera jsem si říkala, že když je malá z toho táty tak poprděná, že se zkusíme po čištění zubů chlubit, jak má čisté zoubky, tak jsem zvědavá dnes večer jestli si nechá líp vyčistit zuby. Teď jí musím zoubky po jídle vyčistit, protože jdeme k zubařce, to jsem taky zvědavá jak to zvládne, nu uvidíme uvidíme, třeba když uvidí, že já otevírám doktorce pusu, treba otevře taky.

S plínkou to asi budeme mít ještě na dlouho. Teď když má náladu, tak si řekne, ale to si řekne jednou a pak se 4× vyčůrá do plínky. Ale nespěchám na ni.
Postel budeme taky kupovat, asi co nejdřív, aspoň nebudu muset malou tahat do postýlky a z postýlky, i když ráno je to výhoda, že je v postýlce a já si můžu chrupat :)

V noci jsem si zažila menší porod. Jsem se vzbudila s křečema jak hrom a asi hodinu strávila na wc s průjmem, doufám, že to bylo jen tohle a že už to bude ok. Asi jsem něco špatného snědla, nebo jsem se včera prostě přecpala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.6.09 10:04

luci to tak neber, kazde dite to ma jinak zadna ostuda. proste si to uvedomi nektere driv nektere pozdeji.ale rozumim ti,ja tu chytracim a jak do me zacnou nasi v roce a pul rypat ze jeste nechodi na nocnik taky to tak budu brat.tady zas ale deti maji plinky taky strasne dlouho tak me to tesi ze nemusim tolik spechat, i kdyz my mame jeste casu…

cancerko tak doufejme ze posledni krec a uz budes fit kurna.

taky furt cekam kdy se mi mimino zvetsi a nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
9.6.09 11:46

K těm plínám, to já koupím jen jedno balení a uvidím, prý se dělají tesco i babylove, ty by nemusely být tak drahé, pak dám vědět, jestli to pomohlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.6.09 13:40

Roxo tak ty tesco či ty druhé by nemuseli být tak drahé, ale my jsme u nás našli jen jeden druh a ty byli myslím od huggies a jsou dost drahé… my jsme je také koupili víckrát než jsem pochopila, že to nemá smysl. Ale uvidíš třeba se vám zrovna osvědčí.
Magdi vy máte na sundání plínky ještě dost času… moje kamarádka má asi 2,5roku starého chlapečka a ten prostě nechce a nechce bez plínek. Ani přes den ani v noci. Mě se zdá, že ti chlapci se to učí hůře.
Dneska jsme zrovna malé koupili zmenšovací sedátko na záchod, tak byla sranda, je pěkné , polstrované,měkké a krásně zdobené-malá byla nadšená. :lol: :lol:
Cancerko možná to může být z přecpání, a jestli si třeba měla něco mastnějšího na oběd, tak bych se nedivila. Doufám, že budeš mít pokoj.
Luci u vás to teda asi bude ta střevní chřipajzna… Tobě už je lépe a chudák malý si to musí také protrpět. A gratuluju ti, vstoupila jsi do 4. měsíce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.6.09 13:43

Ahoj holky, můžu se k vám přidat? Jsem v 10tt a TP podle MS mi vychází na 31.12. Jsem sice už v Lednu 2010, ale ráda bych se přidala i k Vám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.6.09 13:55

Petule nesmis! :lol: jasne ze muzes ja jsem taky i v listopadu a zatim to nikomu nevadi :D

Petrus ja vim to je jasne ja jsem resila hlavne ty natahovaci protoze to je masakr ji tu plinku dat porad mi zdrha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.6.09 14:35

Magdi znáš 4P systém ? - četla jsem to tady na emimču, že to některé maminy používají, když se jim nepodaří dítě přebalit dlouhou dobu a nebo když někam spěchají. 4P systém je- položit, přišlápnout, přebalit, pomazlit. :lol: :lol: :lol:

Petule vítej, nikdo tě vyhazovat nebude… :lol: Čekáš první mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
9.6.09 14:44

Holky, díky za přivítání :D

Petrusha: jj, je to moje první těhotenství.
Co se týče příznaků těhotenství, tak jsem na tom asi stejně jako vy ostatní. Zvracela jsem jen jednou (díky bohu), ale pocit na zvracení mám celý den. Ale nejhorší je bolest hlavy, to fakt umírám. Ale prášky rozhodně brát nebudu. Snažím se hodně pít a hodně spát. Chodím normálnfě do práce, sedím celý den u počítače, takže docela pohoda, ale jakmile přijdu domů, okamžitě jdu spát. Bolest hlavy a hrozná únava :cry: včera jsem přišla o půl 5 z práce, lehla a spala do 8, pak jsem šla něco hodit do žaludku a zase spát. No tedy řeknu, je to mazec, snad to brzy skončí.
24.6. jdu na UTZ a 25.6 na NT screening. Naposledy jsem u mudr byla 21.5 a nemůžu se dočkat. Každý den čtu na internetu o těhotenství a dnes jsem narazila na diskuzi o zamlklém těhu. Tak mám docela strach, protože se to prý ani nedá poznat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.6.09 15:57

Petrus tak to si musim najit ja bych ji prave i nejak prislapla ale fakt nevim jak, kdyz ji prislapnu nozicky (a jak??) tak je pak stejne musim zvednout no najdu si tu diskuzi nevis jak se jmenuje?

Peti nevim jestli jsme se o tom bavili v teto diskuzi ale taky jednu hrozne bolela hlava a nechtela brat prasky za nic na svete a dr. ji zprdnul ze tim trpi i miminko. a kdyz vezmes prasek (ktery je ovsem povolen!) ulevi se tobe i mimiskovi, jinak trpi. ja taky nejsem pro prasky a nerada do sebe neco cpu a mam taky casto bolehlav. tak si nekdy tn prasek vezmu ale jen kdyz uz to nemuzu vydrzet. vetsinou to mam hned po ranu a vecer, pres den se cpu tak to asi pomaha nebo co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.6.09 16:01

Peti taky mame hodne strach a me vzdy muj dr. uklidnuje tim ze si mam vzdycky rict jestli mam nejaky priznak tehu, a me je furt blbe takze mam a to jeznameni ze je vse v poradku. ale samo mozna ze je hormon porad v krvi i kdyz je mimis uz … ani to nechci napsat. takmas porad priznaky nevim nemam zkusenosti. ale ty se neboj od pristi kontroly uz ten strach bude porad mensi a mensi a pak az uz ucitis pohyby tak zmizi uplne protoze vis ze mimous je tam! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
9.6.09 17:15

Ahoj Petule,
taky Tě vítám a představ si, já mám také TP 31.12. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Já už prožívám druhé těhu, ale to první jsem prožívala asi zhruba stejně jako ty. Ještě než jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem byla strašně unavená. Z práce jsem taky vždycky padla na gauč a vstala až večer, přesun koupelna, pak ložnice :D :D Já měla pořád pocit jako na chřipku. Taky se mi hrozně zhoršila alergická rýma. Pořád mi teklo z nosu, hrůza. Bylo mi taky pořád na zvraení. Ted je mi blbě mnohem víc, záchod je můj kamarád, Anička se vždycky vyděsí,už jen když zakašlu. :D :D Unavená tak moc ted nejsem, ale zato mě ted nechutná vůbec nic a vadí mi snad všechny vůně i pachy. Ani jahody nemůžu. :(
Taky nějak s druhým těhu víc řeším potenciální problémy, jako jestli je mimi zdravé, zda žije, no poprvé jsem to moc neřešila, byla jsem hrozný optimista a nějaké možné problémy šly mimo mě.

Holky, vidím, že tu řešíte plenkový problém. Anička na to byla hodně šikovná, ale musí k tomu to dítě prostě v mozečku dozrát. My jsme začaly s nočníčkem v 15. měsících. Podle PhDr. Matějička. To byl vyrvál, A. si odmítala na něj sednout, tak jsem sedali snad všichni, i panenky, tajně jsem lila panenkám vodu do nočníčku, zbytečné. Až k tomu dospěla sama, bylo po problému. Hlavně jsme ji museli hodně chválit, tleskat, když se vyčůrala nebo vykadila. To byla pyšná. Natahovací plínky jsem taky koupila, vůbec se nám neosvědčily. Vůbec nic to Ani neříkalo a pak byl posun, když jsem v roce a půl koupila Aničce kalhotky, takové jako má maminka :D :D Z toho byla naprosto nadšená. Najednou chtěla jen kalhotky, samozřejmě se do nich párkrát vyčůrala, tak dle rady tchyně jsem ji v tom mokru chvíli nechala, aby jí to vadilo. Ale ne zase dlouho, aby nebyla nemocná :D A to si myslím,že u nás zabralo. Pak už měla plínečku jen na spaní a od 2 let je bez plinečky uplně. Tak nějak sama postupně přestala ve spaní do plínečky čurat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
9.6.09 18:11

Magdi odtud je 4P system
https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
9.6.09 19:46

Ahoj holčiny,

všechny zdravím a omlouvám se, dlouho jsem nepsala, občas ale nakouknu a dočtu vše. Už je mi líp, nezvracím, což jsem fakt ráda,ale žaludek pořád jak na vodě, říkám tomu, že je mi blivno a pachy ty mi teda vadí úplně všechny. Ale už se to zlepšuje a určitě bude líp.

Neplašte se ZT, určitě se naše miminka mají dobře a hlavně Petrush má pravdu s každým dalším týdnem je pravděpodobnost menší a menší, za chvíli budem mít všechny to nejrizikovější za sebou.

A vítám Petuli.

Pěkný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
9.6.09 21:27

Zdenu to je roztomile jak to popisujes s Anickou, no jo chce to ruzne triky, a nedonutime je musi dozrat jak rikas. me hrozne udivuje jak se vzdycky nasi divi a chlubi ze my jsme uz v roce plinku nemeli moc tomu nerozumim vzdyt to dite tomu este vubec neporuci ne?

Petrus dik jdu to omrknout, dneska kupodivu asi tri vteriny po koupani lezela potrebovala jsem ji namazat dupu ma ji celou cervenou jak to nezvladam. :oops: mast je i na koberci ale jakz takz jsme to mazli.

tinus fajn ze je ti lip, chapu to ze nemas casik taky ho mam ted min juli chce vse prozkoumat nejradsi by se uz rozbehla a to pred tydnem se jeste ani nehla, je to ohromujici ten zlom jak z nicehonic dolezou kam se jim zamane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.6.09 21:36

hojda vsem…
vsichni se mate dobre…petrus se prodluzuje..no tak parada…

ja mam v posledni dobe porad nafouknutej pupek…nemate nevite nekdo neco na to..treba jak jsou ty reklamy na aktivia napoj atp jestli neco funguje?

ja se ted porad snazim nejak uklidnit moji matinku (ona se o to vnouce boji tak ze to neni mozny) porad resi tu moji stitnou zlazu..ale jak silenec…chce vsechny zazalovat, vsude si stezovat a me dostat asi do spitalu do mnichova bo co :-d zacinam ji mit plny kecky :-d chapu ze se boji…ocenuju snahu..ale ceho je moc toho je prilis…

auto uz mam zaplaceny…tak aspon ze tak..a chystame dovcu…takze ted uz je klidek a pohoda

joooo a taky resim ze uz asi zustanu doma…v praci uz se mnou tak nejak nepocitaji a me to nebavi…akorat se me kazdej den ptaji kdy uz zustanu doma…nevite jak je to s tim kdyz bych byla na neschopence a chtela jet na dovcu???

diky moc a mejte se krasne M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital