PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4633
11.6.09 13:56

petrushka : nejsou tripply povinny ? Ja jsem byla na screeningu, dopadl vyborne, ale na tripply jdu taky.
Spis jsem slysela, ze ren screening je dulezitejsi nez tripply, takze kdyz vyjde tripple horsi, ale screening byl ok, berou se spis vysledky toho screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.6.09 14:01

Lolinko, já nevím, zda jsou triple povinný, ale už jsem několikrát četla na netu, že je maminy odmítají, když jdou na prvotrimestrální screening. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
11.6.09 14:10

Loli, neblázni, tos zřejmě slyšela nějaký blud, bo mě je gyndař dal neomezený od 8.tt. Právě abych mohla na chatu a na koupaliště a na dovolenou atd. A ty máš vycházky až po třech týdnech neschopnosti? Já začla marodit a už za tři dny jsem mohla využívat vycházek. Divný. Kde bydlíš?

Screening, taky koukám jak moc se to doktor od doktora liší. Ale pravda je, že ten v 16.tt je hrazenej pojišťovnou, ale povinný není.

Nel, já si myslím, že doktor ví jak tě objednal a zřejmě uznal za vhodný, že ten screening v 12.tt mu stačí a na ten další už nemusíš. Buď ráda, máš za sebou ten spolehlivější. Ten v 16.tt je často falešně pozitivní.
No, tak pak asi půjdeš na ten velký UTZ ve 20.tt, který kontroluje srdíčko a pak ještě v 25.tt na krev kvůli cukrovce a pak v 32.tt na další velký kontrolní UTZ, tam už jen hlavně překontrolujou váhu a velikost mimča a upřesní TP. Jo, a ten 3D a 4D UTZ ve 23.-24. tt se většinou nahrává na video a dělají se fotečky, trvá to cca 30 min. a víc, ale platí se to. U nás to stojí 800,–, ale to je taky prostě různý, ale je to spíš dražší. Náš doktor je ťuňťa a dělá vše zadarmo, UTZ a fotky při každé návštěvě, nestudivý vyšetřující nástroje. No paráda. Ale já nevím jestli si necháme 3D a 4D natočit, stejně nám pokaždý nějakou 3D fotku dá zadarmo a tohle mi přijde tak trochu jako vyhazování peněz, ale nevím, třeba změním názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
11.6.09 14:47

Holky tak to jsem zvědavá s těma vycházkama. No stejně si řekno o neomezené a uvidím. Jinak máme v rodině dr. tak je to v poho :wink:

No já mám od dr. normální fotečky jednu z 9tt a ted jednu ze screeningu, ale ta je hodně rozmazaná. O tom 3d jen uvažejem viděla jsem fotečky a bylo to krásný. Vím, že se to platí někde dokonce i přes 1000,–

Jani to máš dobrý, že ti dá dr. 3D fotečku a ještě zadarmo. To už má dobrý UZV určo. Ten muj ne a za fotečku chce 50,– :lol:

A co holky poplatky?? Tak když jsem byla u obvodní, na EKG tak jsem neplatila. Mimo poradnu, když jdu na gyndu platím 30,–. A jak jsme byli na tom screeningu, tak tež 30,–. A to jsem slyšela, že těhotný neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.6.09 16:19

ahoj holky…
ty vychazky neomezene fakt davaji…ted mam dve tehotny kamosky a obe to tak maji :)

Lolinko: taky ti nechutna maso…ja uz zacinala mit pocit ze se ze me stava vegetarian…nemuzu maso ani videt…krom teda syrovyho…tatarak muzu v jskxmkoliv mnozstvi:)))

jo a cim a kde se chcete a na co mazat?

Poplatky neplatim zadne nikde…a u obvodaka ani u zubare jsem nebyla…a pokud to jen trochu pujde tak k zubari ani nejdu…clovek ma byt v tehu v klidu ne :)))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
11.6.09 16:26

Miki tak ja si mažu pupík a prsa, proti striím. A koupila jsem si Elasti-Q mají ho v lekarně a stojí asi 149,– No někdo si sice maže, ale strie i tak pak měl, ale aspon si říkám, že proto něco udělám.

U nás je ošklivo asi bude pršet.

http://wenzdynka.rajce.idnes.cz/ a dávám odkazík na 2 fotečky z UTZ :lol:

A jinak já tež nemusím vubec maso já ted ujíždím na rohlíku s máslem :wink: , ale rohlík musí být čerství. A ještě meloun!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.6.09 16:31

je to blby…ale ja vlasnte nevim co jsou strie…slysela jsem o tom…ale nevim co to obnasi?? to se musim mazat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
11.6.09 16:53

Miki to neva od toho tu jsme. Je to vlastně jak se ti napíná kuže, jak roste bříško, tak tím se i ta kuže natahuje a dělají se takové popraskaniny. No a na to jsou krémy. Samo, že se mazat nemusíš. Jak kdo chce. No a já se mažu :wink:

http://www.elasti-q.cz/ tady kukni. Ale jinak je spoustu tady těch přípravku na strie. Možná maminy poradí, jestli a čím se mazali. :wink: A zda-li pomohlo.
Kamarádka se mazala nějakým přípravkem, ale byl drahý kolem 500,–, značku nevím a strie nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
11.6.09 18:49

Ahoj,

tak strie já mám z puberty, ale v 1. těhotenství jsem je neměla, mazala jsem ale těžko říct jestli to bylo tím.

Co se týče vyšetření, tak žádná v zá:,–(ě nejsou povinná, myslím, že máte právo je odmítnout, některé těhulky k dr. jdou třeba až ve 20tt, jen na ten velkej UTZ.

S vycházkami to většinou záleží na dr. , je pravda, že podmínky se dost zpřísnily a hodně dr. dává i těhotným omezené vycházky. Odjezd do ciziny na dovolenou je opravdu trochu problém viz http://www.cssz.cz/…clanek-3.htm

Zdenuli , to teda koukám, určitě to je zvláštní pocit, ale snad se všechno srovná a 2. mimnko bude v pořádku. Určitě to není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
11.6.09 21:36

Nel jako těhotná by si neměla platit 30kč poplatek. Mě bylo na první návštěvě u gyn.dr.řečeno, že až dostanu těhotenskou průkazku, jsem uznána za těhu a poplatky samozřejmě platit nebudu a neplatila jsem jej ani na tom screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.6.09 09:40

Mikitko, tataráka nepapej. Hlavně teď v létě. V mase i vajíčku můžou být nějaký sajrajty ( nevím teď jak se to jmenuje) a ty kdyby tam byly, tak malinkatýmu ublíží, ale ty nic nepoznáš.
A k zubaři taky běž, jde jen o kontrolu, určo ti nic dělat nebude, ale pozná třeba narušení skloviny atd a doporučí ti nějakou třeba ústní vodu a nebo vytaminový doplněk stravy abys měla dostatek vápníku. Zubaře bych se fakt nebála i když jinak zubní péči nějak moc nemiluju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
12.6.09 09:41

Dobré ranko všem!!!

Petrush no právě, že jsem o tom slyšela, že těhulky neplatí poplatky a když po nás chtěli těch 30,– a obvzlášt u mého gyndr tak mě to překvapilo 8O . No jsou to, ale vydřiduši!!!!

Roxi o tom vyšetření jsem to slyšela, že to není povinné a některé maminy odmítají. Kamarádka třeba prý nebyla na žádném chodila prý jen ke svemu dr. a ten ji nikdy nikde neposílal.

Jinak u nás se to zase mračí a vypadá, že bude pršet. Jsem už trochu uklidila, tak ted se budu flákat a pujdu s psíkem ven :-)

Všem přeji hezký den!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
12.6.09 09:46

Ahoj u nás také zamračeno, tak radši budeme doma. Malé udělám na oběd dušenou mrkvičku a kousek ji zobnu, to mám mc ráda. :lol: :lol: :lol: Teď si uděláme siestu, dáme kafíčko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.6.09 10:36

ahoj ahoj…

Janco: me bylo receno ze je to jen v prvnim trimestru…to mi rekla jedna kamoska…doktorka mi pak rekla at se neomezuju v nicem…ze potvurek muze byt v cemkoliv spousta..ale ze to ma zase spoustu prospesnyho…tak tezko rict…a zase to nejime kazdej den…ono je to preci jenom docela drahy :)))

a zubare se fakt bojim jak cert krize…to radej budu celej den na gynde nez pet minut u zubare :) dyt ja u nej byla tak trikrat v zivote a vzdycky tyden pred a tyden po nespim, dostanu prujem a nevim co secko..fakt tezka histerie co se zubaru tyce a to mi nikdy nic nedela..slo jen o prohlicku :))) a zubky me nikdy nebolely a mam je zdravy…moje sestra je u zubare porad..je o pet let mladsi…a nema snad jedinej svuj zub…snad to miiimo vydrzi i bez kontroly zubu.

a tady je taky skarede…ale ja su rada…tady prsi jednou za uherskej rok..ja uz znam dest snad jen z televize :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
12.6.09 12:30

Ahoj holky se jen zastavuji vas pozdravit a poprat pekny vikend, mam ted fofry tak se ozvu pozdejc.

Doufam ze se mate fajn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital