Poradna duly
Jana Čurdová
dik za podporu…ja uz si myslela ze se zblaznili kolem me vsichni a ono neeeee
jedna moje znama dosla s malou tak daleko ze ji do dvou let drzela v naprosty izolaci…ani navstevy lidsky natoz zvirata..vsechno bylo umyty v savu..a ted je maly osm a jeste nechodi ani do skoly pac vetsinu case stravi po lecebnach…:(
ja mam ted problem s varenim jak hrom…jak nemam chut na maso (krom toho tataraku teda:) tak se mi vubec nechce nic varit…a ten muj je vylozene masovej…takze to doslo tak daleko..ze ja si delam bud rohlik s maslem a sunkou (to je nejlepsi vecere, obed i snidane) nebo omacky nebo testovny s majdou..ale vsechno bez masa…a martinovi delam zvlast maso
je mi normalne blbe aji z pohledu na to natoz z predstavy ze to jim..no snad malej nebude vegetarian ![]()
tady je ten nas alexandr pro magdicku…jemnuje se Saša ale zatim rika: Pepicku, halooooo, a myslime ze amarouny ![]()
Jo ještě jsem se chtěla pochlubit, že s čištěním zubů je to o malinko lepší, fakt docela zabralo chlubení čistými zoubky u tatínka. Sice ještě trochu protestuje, ale už to není tak strašné jako předtím, na konci čištění ci ještě pořádně sama prohlídne zoubky v zrcadle, pak si udělá pápá a letí za tatínkem se chlubit.
TUK TUK TUK raději to zaklepu na drevo
U zubařky to proběhlo taky jakž takž, akorát mi přijde, že ta zubařka moc neodhadne jak mluvit s tak malým dítětem, protože s ní mluvila jako s tříletou, což malá nechápala a doktorku kousla do prstu, asi s ní zkusím chodit někam jinam, už jsem si zjišťovala, kam ostatní maminy chodí, tak to zkusím a uvidím.
Jo jak jsem psala o tom mém malém nočním porodu, tak to opravdu bylo jen v tu noc a pak už nic.
Mikitaa
Nafouklej pupek je normální…je to období krkání, prdění a balónového pupíku
Projistotu se přivazuj na noc za nohu k posteli ať neuletíš
Ale teď vážně co pomáhá netuším, proti bolestem asi to co dětem…pohyb, masáž a případně protinadýmací čaje a nejíst nadýmavé věci.
Ten zubař je důležitej hlavně kvůli tomu, že v těhu se zuby kazívají víc a rychleji a tak je lepší, když bys náhodou měla kaz, ho hned objevit a zlikvidovat. Samozřejmě je ještě důležitější zvýšená zubní hygiena.
Zdenulino
teeeda, takže dvojčátka, nu já se jich děsila a nechala to dvakrát řádně zkontrolovat, když mám 4× jednovaječná dvojčata v rodině. Je opravdu lepší se to dozvědět takhle zpětně, když mimi zaniklo, než se pak trápit.
Nel08
Břicho si mažu jen obyčejnou modrou indulonou 2× denně, protože se kvůli AE takhle mažu celá. Mám hodně suchou kůži a v prvním těhu jsem počítala s tím, že se striím nevyhnu, ale já nakonec nemám ani jednu, tak nevím.
Poplatky - já platila zatím jen u zubařky a alergoložky, jinak nikde
meli
To je hrůza
Držím palce ať už je vše ok, odpočívej a poslouchej doktory. Zkušenost nemám a po cíšaři nejsem, takže jestli to může být tou jizvou, třeba jo, kdo ví.
JančoK
co je to PENNE???
Petule234, Nel08, ssmile vítejte mezi nás, na první stránce této diskuse je náš seznam s informacemi, pokud chcete, napište info o sobě a já to tam doplním.
Večer při usínání lepím obě ruce na podbřišek a zkouším, jestli neucítím první pohyb. U Verunky jsem ho cítila v 16tt, ale jen na ruku. Podle CRL jsem zítra 16tt, tak uvidíme, kdy to bude tentokrát.
Takže pohlaví mimča zatím známe jen u Nel08 ?
Cancerko, penne jsou těstoviny. Takový asi 1cm tlustý dutý trubky na šikmo nasekaný.
Magdi, lilek nakrájíš na plátky ( cca 3-4 mm), osolíš a necháš ho pustit vodu asi tak 30min a pak plátky osušíš a na mírně rozehřátým panenským olivovým oleji osmahneš do zlatova a dáš si je někam na stranu. Pak v tom oleji od lilků osmažíš jednu cibulku nadrobno a 4-5 stroužků česneku taky nadrobno pak přidáš na natrhané nebo rozkrájené lilky ( trhaný jsou rychlejší a rustykálnější) pak cca 250-300 gr protlaku pak oregáno a bazalku ( sušený), no a můžeš to ještě doladit třeba trochou čili, dosladit a opepřit. Sůl už není většinou třeba, bo ty lilky úplně na začátku dost solíš. Já tam teda dávám ještě trochu kečupu, bo máme takovej hooodně hustej protlak. Takže dobrou chuť a když to někdy uděláš, tak písni jak chutnalo.
penne jsou testoviny ktere jime denne a uz mi lezou krkem
jsou to takove trubicky sestrizene zesikma jetli vis
janci tak az budes mit cas napis jak delas ten lilek jo?
cancerko privazat za nohu k posteli
ja uz mam pupek jak v 7. mesici
gratuluju k tem zoubeckum e vubec netesim na tuto cinnost jak mas ty deti donutit ze?? verunka je sikulka po tech schodech uplne ji vidim ![]()
ja mam pocit ze uz taky obcas neco citim, dneska nic ale jinak jo.
mikitaa tak to je extrem, ja jsem taky ze zacatku davala pozor ale ted uz me nerozhodi ani hrani v pisku kdyz to ma vsude, budou mit aspon protilatky to si jako nema hrat jinde nez ve sterilizovanem prostredi??? fuj hrozna predstava..
toho papouska nevidim ![]()
AHoj holky, mám ještě dotaz…Byla jsem v lékarně pro něco na tu mou chřipajznu a dala mi dětskej jitrcelovej sirup a hemopatika na bolest v krku a rýmu-na cucání:homéogene 9 a coryzalia, opravdu tohle všechno můžu?
Děkuju za radu…-)
Ahojky holky!!!
Jdu vás pozdravit, dnes mi je zas
, ale naštěstí nezvracím.
Tak těstovinky holky já miluji na všelijaký zpusob. Dnes jsem je měla s kuřecím masem a zeleninou jen tak po studenu ![]()
Roxo a ty si ted v kolikátým týdnu?? Nemáš metříka tak ani nevím.
Já už bych chtěla tež pohyby cítit, ale to si ještě počkám.
A co holky už kupujete něco na mimi?? Já ještě nic jsem si říkala až tak po 20tt.
A lilek dělá taťka na grilu a je to mňamka ![]()
Jdu si vás dočíst. A všechny mooc zdravím ![]()
xxLeni to vážně nevím neporadím
Tak at tě chřipajzna brzy opustí!!!
Cancerko děkuji za přivítání jdu mrknout na seznámek
at vím co napsat o sobě ![]()
leni homeopatika muzes urcite ty neublizi nikdy,toho detskeho sirupu bych se takynebala ale nevim v jakem mnozstvi a co obsahuje. zavolej si na gyndu at mas jistotu tam ti reknou co muzes a co ne
nel ja mam vse po julci potrebuju jen par malickosti
a ostatni toho ptaka vidite? nebo jsem ho tam dala nejak spatne? ja ho normalne vidim
a homeo fatk muzes..jsou to jen bylinky zadna chemie
a ten jitrocelovy sirup myslim taky nebude problem..taky jen bylinky
Mikitaa: Já ho taky nevidím-je tam jen prázdný čtvereček a uprostřed křížek…
tak babo rad
co sem udelala spatne vy kdo sem vkladate obrazky a my je vidime ![]()
a nechces ho dat do galerky? tam musi byt videt urcite
janco moc diky o urcite nekdy vyzkousim, akorat dam max. 1 strouzek snad to nebue vadit muj ho nema rad ale nekdy u ryby ho snese. vypada to moc chutne.
Leninko , ten jitrocelový sirup jsem ti chtěla poradit, já ho v minulém těhu taky brala na nachlazení, pomáhá hlavně na takový ten dávivý kašel. Homeopatika můžeš jak která, ale to neporadím.
Pro Nel šupnu sem i metřík, nedávám ho pokaždé. Pohyby jsou cítit tak od 16 tt, to záleží.