Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj docitam vas ale nez zapomenu
mikitaa tatarak v zadnem pripade nejez!!!!! je tam velke riziko nakazy toxoplazmozou a ma to straslive nasledky maso muze byt i cestvoucke a stejne tam ten vir nebo co to je muze byt.
meli teda to je mi lito vypada to ze to byl hematom a ze uz odesel. nejsem odbornik ale tak to vypada. a jizva prasknout nemohla podle toho co mi vysvetlil gyndar ze uz je dobre zacelena a prasknout muze jen u porodu u dlouhotrvajicich kontrakci. ale samo ze to muze byt i to, ja nevim nemuzem tam videt. jezis to jsou soky. ja taky krvacela a mela hematom. uz je to pryc. to ze tam dr.nic nevidela je dobre znameni jen hlavne odpocivej kdy mas prijit na kontrolu`?
ahoj vsem,
magdicko ja si za tim porad musim stat…neberte to ode me nijak spatne..ale prijde mi ze se cim dal vic veci nafukujou a lidi se strasi zbytecne..nebo jen aby si vydelal farmaceutologicky prumysl.
Vzhledem k tomu ze ziju na farme mezi zvirata, studovala jsem a neco o tom vim..tak vime ze hovezi toxo mit skoro nemuzou, nebo jen velmi vyjimecne…mnohem vetsi riziko je ze sahnete nekde na neco kde se nachazi tzv. Oocysty T. gondii - coz je puvodce nemoci. ve skladech potravin behaji potkani..kocky apod. to vse je puvodcem(zda se vam to mozna divny ze se dostanou mezi potraviny ale videla jsem to na praxich na vlastni oci). vyviji se rado take ve veprovem (a to ja nejim vubec, nedavam ho ani psum..protoze z duvodu vyzivoveho, nemoci a vseho je naprosto nevhodne a ani mi nechutna)..staci obycejna zelenina z obchodnaku co spatne umyjete..a muze tam byt..je to rozhodne vetsi riziko nez si dat hovezi maso nejlepe kdyz pochazi od vas z chovu. pak se vyskytuje v kralici, kozim, ovcim, a zverine..to ale vse peceme a varime.
Ja jsem napriklad snad skoro nikdy nepila pasterovane mleko nebo syr..ani mi to extra nechutna..a vzivote jsem nemela problem..v posteli nam spi psi a kolem baraku beha fura kocek..kozy kone kravy..ke vsemu chodim a o vse se staram i ted..a vsechny testy ok.
naopak mam pocit ze lidi co jsou nadmiru hystericti maji pak vic problemu…omlouvam se za tolik radku…ale mela jsem potrebu se toho masa zastat ![]()
Mikit, my jsme to to tak nemyslely. Na jednu stranu máš pravdu, bo bychom nemohli jíst téměř nic. Napřiklad Hermelíny a jiné sýry s plísní, játra, zeleninu neznámého původu a kdo ví co ještě. A tataráka bych si taky dala, to se neboj, ale bohužel nemám zdroj známého hovězího masa a na to olezlý z krámu si fakt netroufnu
Jsem asi vážně kapku hysterická, ale tomu pocitu prostě neporučíš:-)
mikitaa aha tak to z vlastniho chovu bych to taky brala, to ja zapomela ze mas doma vlastne tu zoo
mas pravdu jak by to bylo moje tak bych tomu verila, tojen v obchodech neverim nicemu buhvi kudy to prochazi.
ja mam tohleto thotenstvi uplne silenou chut na tatarak, na salamy (tady jsou vsechny syrove) na vse co se nesmi dokonce mam slenou chut kourit
jedine co si doprvam je pivo a vino ![]()
janci nemyslim ze jsme hysterky jen opatrne tech par mesicu to vydrzime. ja jsem ale tentokrat uplny opak na vsechno kaslu oproti tomu minulemu tehu, to jsem se alkoholu ani nedotkla a striktne dodrzovala vse co mi kdo rek nejedla syry a ryby a nic
ted chodim na solarko a dnes jsem se kapku priotravila jak jsem sprejovala koberec nakym cisticim sprejem.
mela bych davat vetsi pozor
janco..ja to taky nemyslela nejak zle…jen my prijde v posledni dobe fakt veci prehnany…ale co si z toho kdo vezme je jeho vec..ale nektery zensky tim jak zkoumaji co jist co nejist atp mi prijdou opravdu az prasteny. pak si koupi postrikanou zeleninu dovi cim a hlasi jak zijou zdrave…tomu nerozumim…ale kazdyho vec..ja se jen chtela zastat kravicek ![]()
magdi: to cucim…to si prvni koho znam kdo ma takovy chute…ja fakt krom syrovyho masa do sebe nic nedostanu jako teda z masa..jeste teda salamy a spek ![]()
driv jsme kazdej vecer doma vypili lahvinku vina..a me to nechutnaaaa…pivo uz vubec ne…a kdyz citim cigaretu i treba nekdo pod oknama si zapali tak bych vrazdila
a to sem kourila dvacet denne bez problemu…ale za to jsem docela rada..to je fakt
mikitaa me se taky priserne hnusi kour z cigaret ale nekdy kdyz jsme zasly s babama tak jsem si obcas tajne potahla ale to uz jsem musela mit trjku v krvi. a i s juli jsem mela chut kourit divne no.. ale s ni jsem na alkohol nesahla a ted bych se mohla utlouct po pivu a sklenicku vina u vecere neodmitnu, jen mi tolik nechutna jak pivko ![]()
co dneska varite baby? me nejak porad chybi inspirace
Ahoj holky,
to já jsem na tom hůř, já mám furt chuť na sladký a to ho normálně moc nejím. To dopadnu na konci
. Pivo piju občas nealko, ale jen radegast ten mi docela chutná, u nás ho mají i točený, vínko si dám občas decku na nějaké oslavě, taky to moc nehrotím, hnijící sýry nemusím ani vidět. Na to, že 5 let už nekouřím, tak jsem v začátku těhotenství najednou měla na cigáro chuť, no prostě úplně na hlavu. zeleninu abych do sebe cpala násilím.
Víte na co se nejvíc těším, na první pohyby, za týden by to už pomalu mohly být cítit, no jsem zvědavá, ani si nepamatuju, kdy jsem je cítila minule, ale docela brzo.
Ahoj holky,
vítám nové těhulky-)
Teď jsem nějak nestíhala sem nakouknout a už jste opět o několik stran dál…Vás musím dohonit…-)
Meli: Doufám, že dnes už je všechno v pořádku a krvácení pominulo!
Mikitaa: Úplně s Tebou souhlasím, já bych si ten tatarák taky dala hned-mám na něj chuť skoro pořád, ale holt si ho dám až příští rok…-)))) Jinak s Tebou ale naprosto souhlasím v tom,že se dnes mnoho věcí přehání…Někdo má doma kočky (které jsou opravdu jen domácí) a když otěhotní tak je dá pryč aby nechytli toxo. Přitom s největší pravděpodobností už toxo měli a tudíž mají protilátky. Já sama mám doma taky dvě kočky a dva psi a rozhodně by mě nenapadlo je dát pryč-a chovám se k nim stejně jako dřív. A co se týče jídla, tak já osobně jím kromě syrového masa všechno na co mám chuť. Měla jsem období, že jsem vůbec neměla chuť na maso a jedla jsem jenom ovoce a zeleninu, pak bych se zase utloukla po steaku nebo těstovinách apod… Jsem trochu na nervy z mých kamarádek, které mají dětičky a jsou tak úzkostlivé, že když děťátko na cokoliv sáhne hned mu myjí ručičky apod…Já jsem proti. Já se jako malá hrabala v bordelu, strkala si do pusy žížaly a já nevím co všechno a kromě nějakých chřipek a angín jsem nikdy nebyla nemocná ani jsem nebyla v nemocnici. A proto jsem se rozhodla,že nebudu hysterčit a dopřeju tělu to, oč si říká…Možná je to podle lékařů špatně,ale podle zdravého selského rozumu si to nemyslím.Takže vlastně ani nevím, co se jíst nesmí…Na alkohol třeba nemám vůbec chuť,takže jsem se ho ještě od začátku těhotenství nedotkla-za to bych kouřila až bych brečela…To je zajímavé, že to mi nesmrdělo ani když mi bylo zle…Ach jo…
Teď na mě vlezla nějaká chřipajzna a vůbec nevím co s tím…Tak si dávám čaje s citronem a medem a to je tak asi všechno. Musím zajít do lékárny…Děsně mě bolí v krku, na to, že v práci celou dobu mluvím, to teda není nic žůžovního…Asi tam dnes umřu…Ještě že mám zítra a pozítří volno…
Holky, jdu něco dělat…Mějte se moc fajn a papapa
Ahojky
magdi na to cigárko mám teď představ si také chuť. Vždycky když piju kafíčko, tak si vzpomenu na časy před 3 lety, kdy jsem kávu bez cigárka vypít nemohla a fakt mne přepadá ohromná chuť.
![]()
Dnes vaříme špagety, bo je manžel doma a má prý na ně hrouznou chuť!!!
Roxo piju také nealko pivo a radegast mi také chutná nejvíc, mě se zdá že je normálnímu pivu dost podobné. Já pivo můžu. Ale jinak alkohol nepiju, jen v začátku těhu, když rodina nic nevěla jsem měla tak decinku max. dvě decky vína. Ale hodlám dodržovat alkoholový půst až do konce, protože už dost na tom, že piju kafe. Musím to moje miminko trochu chránit. Zrající sýry teď moc nejím, jen občas a málo, dřív bych se toho ujedla.
A zastávám názor jako Mikitka . Kraviček z jejího chovu se také zastanu. Vždyť když si přečtete, co všechno by jste neměly jíst v těhu …tak by jste nemohly snad vůbec nic.
Já také kupuju zeleninu , o které nevím jak byla ošetřena, to minimum z mé zahrádky by mi nestačilo. A nenadělám nic, zase nějaké vitamíny musím. A tak je to se vším okolo. Proto zase tak striktně nedodržuji životosprávu… vždyť salámy by se teď také moc neměly a já si den bez bulky či rohlíku se šunkou,prostě neumím představit…a na tom teď ujíždím.
![]()
papa
Roxo: Na sladké mám taky horznou chuť, občas mívám dny, kdy baštím jenom sladké…-) Taky si myslím, že se na konci těhu budu jenom valit…Od začátku těhu jsem připrala už 4 kg…-) Ale když mě taaaaak chutná…-)))) Takže si z toho nic nedělej a bašti!
Magdicka: Co se týče dnešního vaření, tak Tě asi zklamu…Tím, že manža chodí denně na obědy vyloženě vařit nemusím-vlastně jen kvůli sobě, takže dnes nemám nic v plánu, možná si jen uvařím špagety, než půjdu do práce a večer?Vůbec nevím…Ale inspirace…Co třeba gulášek s bramborovým knedlíkem?To je rychlovka? Nebo řízek s bramborem? Já mám teď ráda takovou bramborovou placku-z nastrouhaných syrových brambor-není to ale bramborák-peče se ale taky na pánvi-můžeš si na ní dát třeba dušenou zeleninku a taaak…Jedna je velká jako talíř,takže se z ní nají i chlap…To já bych i věděla co vařit,ale pro sebe se mi nechce…-))))
Jé, holky s tím jídlem. Já mám už od začátku chuť na hovězí na houbách a rýži, takže to můžu papat tak obden a poslední dobou jsem objevila lilek a dobroty z něj. Nejlepší je lilek s tomatovou omáčkou a s penne. To je vyloženě žrádlo. Bohužel tomu mojemu se těmito dvěma jídli odben dokola prostě nezavděčím
Ale naštěstí chodí na jídlo v práci, takže mu vesměs stačí alespoň nějaká večeře. Jinak já teda ujíždím na okurkových, ledových a rajských salátech. Sladký jsem neměla od 2.4. kdy jsem se opravdu ujistila, že jsem těhu, bo jsem dělala tchýni dort k narozeninám a vůbec mi nechutnal a pak jsem zjistila, že se mi asi nějak vytratili chuťové buňky na sladký a že sladký na jazyku ani necítím a tudíž mi nedělá radost, tak proč bych ho jedla, že? A stejně tak s kouřením, prostě mě přešla chuť hned na začátku a hotovo. Takže dámy, jdu si zakoupit penne a udělám si je s těma lilkama. Tak zatím.
je janci to me zajima das mi recept? to by snad jed i ten muj ![]()
Ještě jsem si vzpomněla, že jsem Vám chtěla vylíčit zážitek z minulého týdne…Spíš teda hlavně pro pražandy…a navíc pro ty, které chtějí rodit v Podolí. doktorka mi říkala,ať se tam jdu zaregistrovat už kldině ve 12 týdnu, protože tam mají narváno…Tak takhle dámy to už nefunguje…Od 1.2. můžete přijít nejdříve přesně ve 14+0 PM a doporučuji tak v 6:30h… Registruje se v kartotéce hned naproti vchodu,která otevírá v 7h.My tam byli od 6:30 a byli jsme třetí v pořadí…Do průkazky Vám dají razítko a Vaše registrační číslo+nějaké pokyny.Když jsme odcházeli v 7:05h už bylo zaregistrováno 6 těhulek a denně berou jen 12…Takže pokud chcete některá rodit v Podolí, věřte mi,že je lepší si přivstat a počkat si tam aby na Vás opravdu vyšlo místo…no a pak už jen doufat, že až přijedete rodit tak nebudou mít plno-a nepošlou Vás jinam…-)Tak takhle jen ve zkratce…-))
Ahoj holky dloooouho jsem se tu nedostala a teď to bude myslím ještě horší, pořád někde lítám a ještě budou dovolené.
Cítím se v pohodě, ale začínám občas bříškem narážet na nějaké věci, takže už si budu muset začít dávat pozor. Taky už vidím změnu v tom, že mám bříško nejen večer, ale už i ráno. Prsa se mi taky víc nalívají.
Verunka je čím dál šikovnější, už se zábradlím sešlape schody sama dolů a nahoru jich taky pár dá, ale to je pro ni náročnější, tak si pak řekne v polovině o ruku.
Už nás čekají jen dvě plavání a pak až v září, jen nevím nevím jak to v to září budu schopná, nu uvidíme, snad to půjde a nebudu mít žádné problémy.
Jo jinak už jsem obešla zubařku, alergo a to plicní, k obvoďačce se mi vůbec nechce, toho doktora považuju za naprosto zbytečnou „instituci“.
To plicní byla fraška, podle mě naprosto zbytečná, nechápu proč to teď vyžadují (tedy aspoň u nás). Jen jsem tam přišla a ona vzala dotazník, zeptala se na 5 otázek a vyplnila ho, já podepsala, pak mi dala papír s infem o očkování mimča proti TBC a šla jsem.
Teď jdu pročíst vše, co jste tu napsali od mojí poslední návštěvy. ![]()