PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3221
9.6.09 21:41

Ahoj holky,
Tak v první řadě se omlouvám,že jsem se docela dlouho neozvala-stačila jsem vždycky dočíst a než jsem odepsala,tak už bylo téma někde jinde…-)Takže „pardóóónek"…-)

Řešíme teď s manžou takový ty nepříjemný věcí, jako že klienti neplatí apod…Takže žádné žůžovní stavy-) Tak to po večerech rozebíráme,do toho zlobí tchán /to ale od jaktěživa/…prima období-)

No,tak alespoň jsem si dnes zlepšila náladičku,protože jsem byla zase na KO,všechno máme v pořádku,dr nám dělala screening,všechno v poho jen vůbec nevím co znamená zápis: BPD 18.8 (12+6), CRL 61.6 (12+4),AS+,NT0.82mm,NB+…Termín se nám z 10.12. dle PM posunul na 16.12. dle UZ,tak budeme doufat,že to do Vánoc všechno zvládnem-),odnesla jsem si dvě fotečky ale dnes nejsou nic moc,protože se prcajzlik hrozně mlel…-)Ale odcházela jsem s takovým tím spokojeným a blaženým pocitem, že je vše jak má být-) Ve čtvrtek jdeme na registraci do Podolí,tak jsem zvědavá jak to tam dopadne-je tam prý šílenej nával…tak Vám nevím…

Také vítám Petuli234 mezi námi!-) Úplně s Tebou cítím-mě totiž teď taky pořád bolí hlava…nesnesitelné je,že se rozbolí vždycky v nejméně vhodnou a nečekanou chvíli…Já i dřív trpěla migrenama,takže když je nejhůř tak si dám paralen, abych to v práci přečkala…A co se týče zamlklého těhu-tak to jsi mě docela zaskočila,protože o tom vůbec nic nevím-to si budu muset něco přečíst…-) Já nevím teda jak to máte Vy ale já třeba cítím jak tluče zběsile srdíčko,když si dám ruku na podbřišek-je to možné?

Holky,tak s plínkami,nočníčkama ani čištěním zoubků Vám neporadím-naopak se od Vás něco přiučím…-)Ale věřím,že to všechny zvládnete!-)

Tak doufám, že se všechny máte hezky,že pěkně kynete-) a že všechny problémy které byly, jsou na dobré cestě k zažehnání!-)

Držte se maminy a slibuju že se budu snažit se brzy ozvat-)

Papapapaaaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
10.6.09 07:57

Mikito , já myslím, že s dovolenou v zahraničí je trochu problém, tuším, že jsem někde slyšela, že snad musíš žádat i pojišťovnu.Ale možná kecám. Já bych asi počkala po dovče, v práci se snad nezblázní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
10.6.09 10:13

Leninko, BPD je průměr hlavičky, CRL je délka miminka od hlavičky po zadeček. To 18,8 a 61,6 jsou milimetry a ty hodnoty v týdnech se mohou navzájem lišit i o týden, stačí, že je miminko ohnuté a takže je špatně změřené, takže směrodatnější je to stáří u tý hlavičky, tam ty míry pan doktor nemůže ošidit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
10.6.09 10:32

JancaK: Děkuju za osvětlení-) Měřila také to šíjové projasnění-ale to asi nikam nenapsala…prý je to v pořádku…no to jsou věci-) Děkuju!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
10.6.09 12:49

Leni , já myslím, že to šíjové projasnění máš to NT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.6.09 13:32

Ahojky
Leninko tak gratuluji k bezproblémovému screeningu :lol: :lol: :dance: , holky už ti všechno vysvětlily, takže není co dodat. Jen snad, že to že ti posunuli termín, to opravdu může být i díky neposednému miminku, které se porůznu kroutí a tím se mnohdy ani lékaři nepodaří úplně dobře změřit CRL. A dle toho se tedy určuje stáří plodu. NT- je skutečně to šíjové projasnění.
Mikitko jak je to s tou nemocenskou a odjezdem na dovolenou, to si netroufnu ani naznačit. Neznám. Ale viděla bych v tom problém, obzvlášť pokud dostaneš vycházky jen na určité hodiny a možná to nebude žádný med i když bys je měla neomezeně. Kde se ptát to také netuším, ale ta už zmíněná zdravotní pojišťovna, by to mohla být.
Jinak teda ti moc nezávidím maminku , co se tak hystericky bojí o tebe a vnoučátko, určitě je to pro tebe skoro až obtěžující a možná i stresující. Ale musíš i ji pochopit. A s tou štítnou žlázou ? Už víš tedy jak to ve skutečnosti je? Máš ji teda nějak víc nemocnou nebo je to takový lepší stav. Pokud je to lepší stav, tak bych se to tak snažila mamině vysvětlit…
No já vím, že se mi to řekne , že? :oops:
Magdi já jsem taky nepoužívala ten 4P systém. Zaprvé jsem to neznala a ani bych nevěděla, jak ji nějak přišlápnout, nerada bych něco :lol: své dcreři udělala. A tak nezbylo než honit, anebo prostě vymyslet něco čím ji zabavit, aby aspoň chvíli věnovala pozornost něčemu jinému a pak rychle hop skok a přebalit. :lol: A k Julči … nám se taky stávalo, pokud jsem ji nějak nestihla namazat , tak byla taky rychle opruzená. Preventivně mažeme vždycky při výměně pleny. Ale je to fakt děs…ty děti jak utíkají , tak my maminy nemáme moc šanci. A je to krásné , že U Julči vidíš takový pokrok…za chvilku už ti bude utíkat po svých. :lol: :lol:

Jinak mne už Tinka poslední dobou štve… Teď už pěkně sama papala a poslední dobou sní z talířku několik soust a pak přijde s tím , že chce „krmit“. Takže už společně nestolujeme, ale vracíme se o krok zpět :evil: Protože jinak by zase nic nesnědla. Co to do ní zase vjelo, já nevím. :roll:
Zatím se mějte krásně a zase příště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.6.09 14:34

ahoj holky,
hlásím se po dlouhé době…ale mě je čím dál tím víc blbě (i několikrát za den navštívím onu místnost..¨) o únavě ani nemluvim…
Zkusim aspoň něco dočíst… :) Tak jsem konečně po měsíci navštívila dr. a na další kontrolu jdu za měsíc. Jinak v pondělí si mám skočit na ultrazvuk a odběry na Bulovku - normáĺně bez objednání, tak doufám že na mě nebudou koukat jak na…
tak jdu dočítat…mějte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
10.6.09 14:45

Ještě chci poděkovat za svíčkovou…neměla chybu!!!! :D
Jak vás tady čtu…tak závidím jak vám děti chodi čůrat a kakat.....to ten náš si na nočník nesedne ani náhodou…už jsem si od ségry přivezla prkýnko na WC…ale jak je mi zle, tak se tomu místu vyhýbám jak to jde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
10.6.09 16:25

ahoj…tak mam dneska vylozene dobrej den

ted mi volali ze spitalu ze downa nemame..a sme uplne zdravy…mimco se ma k svetu..dostalo provozni jmeno Ozzak (umi skvele ten jejich pozdrav), na UTZ nam to predvadel celou dobu, odmita se otocit tak jak je potreba i po dvou dvacetiminutovych prochazenich po chodbach..no byla prca…dokonce i muj „drsnak“ na to cucel ani nedutal :))) no a hlavne jsem poprve videla mimco..sice si zase doktorka postezovala ze ta deloha dozadu je naprd..ale tenhle UTZ to zvladl aspon trochu.

jinac se mi podarilo sklidnit moji matku…coz snad ani neni mozny..

Petrus: no a stou stitnou zlazou…budu poradne vedet v cervenci po tech detailnich testech…gynda mi rekla at se s tim nestresuju..ze zvyseny to je (dovedela jsem se ze docela dost)…ale prasky jsem dostala tak by to melo byt ok…budu se snazit najit nejakou ochotnejsi doktorku..ale ono v CR je snad dohromady 10 doktoru na tuhle problematiku…tak to neni jen tak..takze snad to bude po pilulich OK a doktorka se mi podari najit.

mejte se krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.6.09 18:15

Mikitko, tak super zprávy a taky že se Ti maminu podařilo uklidnit je fajn, že plaší ničemu nepomůžeš. Tady v praze doktoři na to jsou tak když budeš nejhůř vyraž sem, přece jen nemusím k tomu dokotrovi obden.

S dovčou taky myslím, že je problém být na neschopence, mohou Tě přijít zkontrolovat ze sociálky a v prvních 14 dnech i z práce, protože to platí zaměstnavatel. Někde prý sociálka těhotné nekontroluje, někde ano, takže těžko říct jak je to u Vás. Já taky přemýšlela, jestli nemám být doma a mě by to asi nebavilo a přece jen každá kačka se pak bude hodit,tak se snažím vydržet dokud to jde.

Leninko, taky gratuluji k výsledkům a s tím srdíčkem, nechci Tě zklamat ale na 99% procent to co cítíš není srdíčko,ale tvoje dolní dutá žíla, která se v těhu neskutečně rozšíří a vše to tam zásobuje obrovským množstvím krve až máme překrveno úplně vše :-) Srdíčko je přes břišní stěnu stěží slyšitelné fonendoskopem i o dost později. Ale třeba tvůj prcek leží tak šikovně , že je to fakt srdíčko :-)

A s těmi ZT fakt neplašte, já to za sebou mám a byla jsem zkraje fakt nervozní a teď už jsem se uklidnila díky tomu, že to nejblbější období je za námi,tak už to určitě bude dobrý.

Magdi to je hezký, jak se malá rozjela,ale chápu, že Tě prohání.

Jo a nevím jestli jsem Vám to psala, snad ne, o víkendu u nás byla kámoška, mají 3 týdenní holčičku, já z ní byla úplně hotová a i ten můj koukal jak malej. Mamča jí nakojila, pak mi jí dala pochovat, to se jí nelíbilo,ale líbilo se jí napůl mi ležet v klíně, a usnula snad na půl hodinky. Je to prostě neskutečně krásný, když můžete mít na klíně takového malého človíčka. Až bude Emmík na světě tak na něj budu asi zírat celý dny jak budu šťastná.

Tak a my máme dnes členskou schůzi v baráku, tak já jdu schůzovat, ikdyž nerada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.6.09 18:16

Jo a Meli vydrž, zlepší se to, já měla někdy pocit, že ne, že to takhle bude x dalších měsíců,ale už zvracím jen vyjímečně, spíš je mi celkově blbě,ale i to se lepší, myslím, tak týden,dva a já budu celkem v pohodě a pak doufám, že vyrazím na dovču.
Tak ať je Ti brzo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
10.6.09 18:18

Ahojky holky!!!
Občas k vám nakukuji a tak jsem si řekla, že bych se ráda přidala. Sice už chodím na jednu diskuzi, ale ráda bych i k vám. Tak snad vám to nebude vadit :lol:
Jinak tedy něco o sobě. Jsem po 2 IVF a konečně se nám po 5 letech zadařilo. Včera jsem byla na screeningu s manželem a všechno v pořádku, tak jsme štastní :lol: . TP máme 13.12. Mimi pěkně chrupkalo a prý to vypadá na holčičku, ale není to na sto pro.

Tak všem přeji hezký den!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
10.6.09 18:21

Tak to moc gratulujeme a samozřejmě Tě vítáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2974
10.6.09 18:27

Tinko moc děkuji!!!
no mě bývá jinak tež špatně, zvracela jsem jen jednou. Ale ted bych řekla, že ty nevolnosti jsou horší než na začátku těhu. Vidím, že jste na tom podobně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
10.6.09 20:24

Nel tak také moc gratuluji k miminku, a vzhledem k tomu, že jste čekali na broučka 5 let, musíte být šťastní jako blešky :lol: :lol: :lol: Neboj nevolnosti zmizí, do konce těhu jimi trpět nebudeš a tím se můžeš uklidňovat.
Tino , Mel a Mikitko vás jen pozdravím, neboť víc už nestihnu napsat… letím uložit našeho malého draka k spánku. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí