Poradna duly
Jana Čurdová
jooo tam to bude horsi…mam pocit ze OSVC nemaji na materskou vubec narok..jen na rodicovskou…a to spada pod socialku..takze se ptat tam ![]()
No to já myslím že ne…platím jak sociálku, zdravotní tak i nemocenskou a mateřská apod. by se měla vypočítávat právě z té nemocenské…no prase se v tom vyzná a člověk ani neví kam se jít zeptat…děs
Je nějaká poradna- www.aperio.cz ale tam jsem to také nenašla…
ono to ma asi kazdej jinak…kazdopadne tobe vsechno jde ze socialky…takze vsechno zistis tam…muj martin si neplati cosi..pak nema narok na nemocenskou…tak by asi nemel ani materskou…no ale potrebovat to nebude
…takze asi nejlip udelat kdyz si udelas vylet na socialku nooo…lip ti to asi nikdo neporadi pac jen oni vedi co a kolik si presne platis
Mikit:Tak to si určitě neplatí právě tu nemocenskou…Na jeden účet se totiž posílá sociálky a na jiný ta nemocenská. Výši částky si můžeš vybrat a to 56-1004,–kč. Z té částky kterou si zvolíš se Ti pak vypočítává nemocenská (nebo v mém případě mateřská)… KAždopádně máš pravdu, budu si muset vzít v práci volno, abych tam zajela a zeptala se…jenže mě to štve, protože přesně tomuhle jsem se chtěla vyhnout…grrrrrrr.....
Leninko To si zjistíš na Správě soc.zabezpečení jestli máš nárok na mateřskou. Ještě bych dodala, že je ta čtyřletá varianta, dva roky 7600,– a pak 2 roky polovina. Já když jsem šla na mateřskou následně teda rodičovskou v r. 2007, vybrat jsem si bohužel nemohla, i když jsem chtěla dvouletou. Nevycházelo mi to o měsíc. Kdyby se malej narodil v červenci, bylo by to ok. Teď bych si ráda zase vybrala, ale nakonec musím na čtyřletou variantu, i když nechci. Jsem teď totiž v podstatě nezaměstnaná. Měla jsem smlouvu do konce roku 2007, kdy jsem byla už na rodičáku a od té doby jsem nikde nepracovala. Teď, jak mi bylo vysvětleno, po porodu přecházím plynule rovnou na rodičák s tím novorozeným miminkem. To abych začala od 2 let mimča pracovat, protože nevím, jak bysme vyšli s tou poloviční mateřskou. Teda asi vyšli, ale žádnej luxus teda! A to se pořád říká, jak si člověk může vybrat. Prdlajs a ne vybrat!!!!!
![]()
batato tomu nerozumim…kdyz si nezamestnana tak musis na ctyrletou? nebo jak tomu mam rozumet…ja myslim ze mas naprosto svobodnou volbu…
jooo a tu ctyrletou mi v praci rovnou zatrhli…podle zakoniku prace totiz maji povinnost ti drzet pracu jen tri roky a o ten ctvrtej rok uz musis zadat zamestnavatele jestli ti to povili..a me v praci rovnou rekli ze to nepovoluji.
Ahojky holky!!!!!
Jdu vás pozdravit a kuknout jak se vám daří ![]()
Petrush jsem ráda, že Ko dopadla dobře a snad bude vše v pořádku a vydržíte až do konce. Tak tfuj,tfuj pro štěstí. A gratuluji ke klučíkovi ![]()
xxleni ještě nic necítíš??? A v kolikátým tt si vubec?? Jak není metřík tak si nepamatuji
Já cítím jen takové slabé kopání a pořád to také není. Když si lehnu na záda a chvíli číhám tak to cítím. Někdy je jich víc a někdy jen jeden, dva a je klid
![]()
Batato ty bolesti břicha mám tež hlavně večer. no a muj dr. ten je tež v klídku. Říkal pokud nekrvácíte tak je to v pořádku
. No pak si připadnu jak debil, když si mu s něčím stěžuji.
Jinak jsem zvědavá, jestli to bude u nás ta holčička. Napřed mě všeci tipovali na holčičku a tu si přeje hlavně má rodina. A jinak známí mě tipují na chlapečka. Tak jsem zvědavá. Ale nám je to s manžou fakt jedno, hlavně, aby bylo mrně v pořádku, že jo!!! ![]()
Tak papa a kdo má tento týden KO tak držím pěstičky a myslím na vás!!!
Ahoj holčiny,
teda nestíhám Vás ani dočíst, natož reagovat na vše, takže jen to co mi zůstalo v hlavě ![]()
Petrushko, dovča fakt super, domů se nám nechtělo
a bříško mám,ale asi by to bylo vidět jen na fotce z boku.
xxxLeninko, když rozklikneš tu fotogalerii,tak jsou tam pak veřejná alba a nahoře v menu nad tím je volba upload obrázku, pak vybereš cestu do které galerie to chceš dát a pak cestu ze svého PC. Poprvé mi to nějak blblo,ale podruhé to šlo hladce.
Batatko, tak už Tě to zvracení snad brzo přejde, to Ti fakt nezávidím.Tak ať je Ti brzo líp.
Pojišťovny - opravdu jsem někde četla, že díky krizi seškrtali ty menší pojišťovny všechny ty programy, co nabízeli navíc. Ale u VZP bych se nedivila, kdyby s těmi svými programy měli zpoždění třeba rok.
Práce - tak já jsem asi nějaká divná,ale já naopak hodlám být v práci co nejdéle, občas mě taky bolí břicho,ale doktor taky tvrdí, že když se neděje nic jiného, že to je v pořádku a já prostě nevím co bych sama celý dny dělala. Nakoupila bych výbavičku,ale nejsem nakupovací typ, takže bych se snažila to mít vyřízené co nejdřív, pak bych udělala generální úklid,ale co pak nevím. A v práci mě potřebují a hlavně neschopenka a plat je pro mě dost velký rozdíl a říkám si, že ty kačky se pak budou hodit.
Mikitko Musím tě zklamat, ale úplně svobodnou volbu každý nemá. Musíš splňovat podmínky a pak teprve si můžeš vybírat. Já třeba minule splňovala podmínky pro 2 letou variantu (je to omezené výší platu), ale žádala jsem v prosinci a mohla jsem až od ledna. Tak mi to nevyšlo. A teď je to bohužel tak, že když jsem nezaměstnaná, nemám nárok na rodičák, protože jsem se v posledních 2 letech neúčastnila soc. pojištění. I když logický by bylo, že když jsem na mateřské, je to automatika. Ještě se na to raději přeptám, ale pochybuju, že bych si vydyndala něco jinýho. Navíc, když teď nejsem vedená u zaměstnavatele. Tak to vidím tak, že budu mít dvouletou (co nadělám) a budu si brzo hledat práci a pak třeba brát i tu mateřskou i pracovat. To jde.
Jináč defčata, já včera prožila asi nejhorší den těhotenství (aspoň zatím, doufám, že už bude jen líp!) a to, že jsem běžela na WC celkem 5×. To mám asi za to, že mi teď bylo několik dní malilinko líp. Už jsem nezvracela asi 4 týdny, tak to je odměna
![]()
Ahoj zdravím všechny těhulky,
ještě nakouknu a dočtu (strašně jste toho nakecaly
), ale právě jsme dávala na mimibazar těhulkovský kalhoty Next, co jsem si koupila a nejsou mi
, tak vám sem hodím odkaz jestli by se někomu nehodily. Jsou moc pěkný
batato: to teda cucim…me to bylo podano tak at se rozhodnu jak chcu a dam vedet. ale ono je to mozna i o pristupu urednic…mam zkusenosti takove ze u nas v hustopecich se snazi pretrhnout aby lidem vysli vstric a pomohli…a kdyz jdu neco vyrizovat do brna tak je to o nervy. tady si na tebe dokonce vezmou telefon a prubezne ti volaji co je novyho a jak ti to vyhovuje.
ja mam v planu vzit totiz tu dvouletou abych mela vic penez…ale pak jeste byt rok doma…pry kdyz je covek na socialce (jeste jako svobodna matka) tak ma furu penez. A po trech letech zpet do prace.
A s tou vysi platu je dana minimalni nebo maximalni vyse platu? tam bych jedine mohla narazit…pac na matersky budu brat stejne jako kdyz jsem v praci ![]()
Mikitko Zkus mrknout na toto. Já jsem třeba v rozhodujícím období, které se počítá pro mateřskou dostala veliké vánoční prémie a prémie k odchodu za přínos firmě, tak mi to bohatě vyšlo na tu dvouletou variantu.
tak to je naprd…to teda vubec nevim jestli se mi podari na to dosahnout…nevis za jak dlouhy obdobi se to pocita? ze bych se jeste rychle na mesic zamestnala u martina aby mi to vyslo…
Mikituš Já si nejsem jistá, jestli za posledního půl roku nebo rok.
Holky, kdo to víte, poraďte
![]()