Poradna duly
Jana Čurdová
Zvažovala jste některá z Vás změnu pojišťovny v souvislosti s těhotenstvím a porodem ?
Když jsem byla u mého gyndaře říkal mi o České národní pojišťovně, že dává 4 500 Kč příspěvek (buď na zdravotnické pomůcky, kosmetiku, autosedačku, kurzy apod).
Tak jsem říkala, že to asi zvážím. Na porod a ty 4 dny poté bych chtěla nadstandardní pokoj (a na to se to dá taky použít), tak že by mi to mohla zaplatit pojišťovna ![]()
Jenom zjišťuji, zda s nimi spolupracuje i moje zubařka a pokud ano, není co řešit. Oproti VZP(, která ani nepřispěje na kurzy nic !) je to příjemný rozdíl.
Holčiny, hurá, máme galerku, tak klidně můžete vkládat fotky. Jsem vpráci a odpoledne jdu na KO,tak až večer. Najdete jí normálce ve fotogalerce skoro na konci Prosinec 2009, je zatím úplně prázdná.
Díky všem za vysvětlivky k adaptéru na autosedačce, já fakt myslela, že je to ta základna
, takže i díky za fotky. A jinak my v jednom autě máme asi uchycení na ty kovové části jak píšete.Říkaj tomu isofix. To bude asi ono.
Lolinko
Já i dcerka jsme u české národní a jsem maximálně spokojená. Už jsem od nich dostala opravdu hodně peněz a bez problémů.
Na plavání dostanu na jednu účtenku pro mě i pro malou 300 na půl roku, takže za rok dostaneme 1200.
Na očkování dostala 3000.
V rámci těhotenství a šestinedělí jsem dostala 4500.
Ted jsem znovu těhotná, takže to budou další 4500.
Po novém roce přišel kupon na 222 korun.
A to je myslím zatím vše.
Holky prubla jsem to a malé jsem sundala plínku a vysvětlila jí, že nemá plínečku a že musí říct. Byla z toho první den celá nesvá a plínku chtěla, ale přijala to a snažila se. Samozřejmě se jí co chvilku ptám jestli nechce čůrat a nebo jí tam rovnou dám. Včera se mi jednou počůrala a dneska jednou pokadila, ale úspěch je v tom, že mi to hned hlásila a tvářila se sama nešťastně. Když to má v plínce, tak jí to je fuk, klidně je pokaděná i hodinu než to zjistím.
Třeba se brzy zbavíme plínek, by bylo fajn. Musím jí nakoupit kalhotky, ty ještě nemá.
Cancerko Já, když učila malého, to byla tragédie. Po:,–(it na nočník nemožné. Čurat ani kakat bez plinky nechtěl a když se mu chtělo, tak příšerně ječel, dokud jsem mu nena:,–(ila plinku. Z toho samo vyplývalo, že ví kdy a co. Ale jak mu vysvetlit, že musí na hrnec? Bydlela u nás tou dobou kamarádka a jeji roční holčina po spinkání čurala na hrníček. Usmívala se, když měla úspěch, ale mezi spinkáním z toho rozum neměla. Náš měl rok a 10 měsíců a najednou ze dne na den sedl na hrnec a bylo. Já čučela. Po dvou měsících jsem zkusila sundat plinku i na noc a nechala jen podložku a úspěch. S prvním to bylo ještě dřív a ještě jednodušší. Ale myslím, že mám na toto u kluků celkem štěstí. Kolegyně z práce měla 2 holky po 2 letech a každá plinky do 3 let. Tehdy ještě hadrové. Tak nám vyprávěla, jak denně prala a žehlila 50 plín.
![]()
Jo holky, dneska jdu na KO a možná uvidíme copak to je. Tak jsem zvědavá. Držte palečky, ať nejsme stydlíni a taky ať všechno dobře dopadne! ![]()
tino: joo isofix..to je ono..ja si zaboha nemohla vzpomenout jak tomu nadavaji…do novych aut uz to davaji ![]()
s tou pojistovnou…ja mam trochu strach abych pak nemela problem treba ze s ni nemaji smlouvu…s VZP maji preci jen vsude…uspely jste vzdycky vsude bez problemu??
batato: to mas kluky sikovny..co vim tak holky rikaji ze kluci jsou na tohle pomalejsi…kamoska ma kluka co bude mit tri roky, ma jit do skolky…a ma s nim sileny problemy…ze dvakrat si rekne a pak se klidne pocura vprostred obyvaku a ani potom nerekne.
A cancerka ma samo sikovnou holcicku..ale o tech se to vi ![]()
batato
Nu jsem zvědavá jak to bude pokračovat, zatím to jde docela dobře, na spaní jí to nechávám a ven taky.
mikitko
S touhle pojišťovnou jsem nikdy problém neměla, všude mě bez problémů vzali. Není to žádná nová, neznámá pojišťovna. Už je tu dost let a doktoři s ní nemají problém.
Dneska se mi malá spálila o žehličku......to je tak, když neposlechne, můžu jí stokrát říct, ať to nechá, že to pálí a ona si nedá říct ![]()
Nu spálila se naštěstí jen na prstech a trošku v dlani. Hned jsem to chladila vodou, potírala aole a teď na spaní jsem jí to aloe tam nechala a zalepila. Až se vzbudí, tak to sundám a myslím, že to bude ok. Nu pořvala si opravdu hodně, ale snad se konečně poučí a předejde tak horšímu úrazu.
Cancerko Neboj, všechno dobře dopadne. K oltáři s plinkou nepůjde
![]()
S tou spáleninou. Chuderka malinká. Vzpomněla jsem si na malýho, jak si na jaře sáhl na plotnu. A to máme zabranu a stála jsem vedle něho
To byl strašnej řev a trvalo asi 3 hodiny, než jakž takž začal fungovat. A to jsem mu dala zázračnej olejíček na spáleniny po pratetě, kterej funguje a neudělají se puchýře (složení nevím, prateta už umřela
). Tak hodně trpělivosti s dětičkama.
![]()
ahoj ŽENY ![]()
já to tu nějak vážně nestíhám… ale rozhodla jsem se, že vám musím ještě před víkendem něco napsat, protože o víkendu nebude čas. ![]()
Cancerko víš já taky strašně nerada žehlím před malou, protože ona je strašný divoch
a mám strach, že ji kolikrát spustím z očí a ona se mi otře o žehličku. A to už je tedy starší než Verunka.
Ale teď poslední dobou, co se učila spávat ve své velké dospělácké posteli, tak to večerní žehlení už tak docela nevychází. Tinka nechce jít dřív jak v devět spát, někdy jde i o půl desáté a než ji přečtu pohádku, než usne( nechce usínat beze mne) tak je móóře hodin a na to už nemám, abych si vytáhla žehlení třeba o půl jedenácté večer. Takže se to snažím stíhat, když odpoledně spí( jenže to už taky někdy odmítá) a nebo prostě není zbytí a žehlím, když je se mnou a bdělá. Ale to mám nervy jak špagátky, aby se náhodou něco nepřihodilo.
Pořád dokola ji opakuji, že to strašně pálí a že by měla velikánské bolínko a že by strááášně plakala a maminka taky…ale jak říkám ona je divoch a jak se zapomene , je zle. Jinak klobouk dolů…že by Verunka už začala chodit na nočník?
A je fajn nespěchat… na noc a ven zatím plenu, joo.TAk jak to děláte.
Musím říct, že naše Tinka už je přes den stoprocentní, ale na noc jsem ji bez plen nenechala, ale už to přijde , protože se mi stalo vícekrát, že už nebyla plenka počůraná a tak snad by to už mohlo jít úplně dole BEZ
![]()
A nakonec… foukám bolínko Verči, ať se ji brzy zahojí a hlavně ať ji to nebolí.
Batato tak to je moc škoda, že neznáte recept na ten zázračný olejíček. Měla by si jednak památku na pratetu a navíc by se na tom možná dal utržit majlant.
Lolinko o změně jsem tedy neuvažovala, i když jsem také u VZP a moc výhod to tedy nepřináší
, anebo jestli jo …tak mi je holky, když tak sdělte.
Jinak mne velice překvapila Cancerka, co všechno u té národní pojišťovny proplácí
. Mám dojem, že je u ní tchýně a je spokojená, protože ji proplácí nebo doplácí hodně peněz na její léky. A manžel je zase u Revírní bratrské a také má některé výhody, které nám ( mu) tedy dost vyhovují. Netýkají se však porodu…on rodit nebude
![]()
Tino díky za galerku, konečně můžem něco vložit.
![]()
A ještě BAtato dej nám vědět, jak jsi dopadla na KO a hlavně jestli už víte, že to bude ta holčička
![]()
V pondělí i já jedu na ten velký genetický UTZ, tak doufám, že ty zvětšené ledvinové pánvičky nebudou znamenat nic zá:,–(ního, tak držte mi pěsti, ať máme štěstí.
Snad to bude dobrý.
papa a dobrou noc
![]()
Ahojky,
snažila jsem se dostat nějaké fotky z dovči do té naší galerie,ale nenahraje se mi to. Nevíte někdo proč? Není nějak omezena třeba max. velikost obrázku?
Díky a pěkný víkend.
Ahoj,
tak zase mezi vařením a pobíháním nakukuju:
čurání do nočníku - u nás to bylo opravdu ze dne na den, vloni jsme odjeli s manželem na dovolenou a Johanka ze dne na den začala čurat do nočníku (byla u babičky). Babička nedělala nic jiného než já předtím - nechala jí běhat nahatou, ptala se jí, atd. Takže já říkám, že to chce čas
kočárek - výběr máme za sebou, máme po Johance a je v dobrém stavu. Bydlíme na vesnici (takže potřebujeme pořádný kolečka-s tím naším jsme zvládli jezdit i v lese
), má i pár chyb, ale v podstatě se nám vyplatil a chválím ho - patří do té levnější varianty - Dorjan Country Cross.
pojišťovna - mám u léta ZPMV, spoustu věcí mi proplatila (mě i Johance). Manžel u nich není (nemůže) ale vztahuje se na něj asi jediná vyjímka, díky který nám proplatí i věci na které bychom měli nárok jen v případě, že bychom u nich byli celá rodina.
jo ještě jsem si vzpomněla - na popáleniny tu mám skvělou mastičku co dělá mého muže babička (je tam smůla, ještě nějaký bobule) a je skvělá. Zrovna včera jsem se popálila o troubu a neudělal se mi ani puchýř.
Pěknou neděli všem!!!!
Tak dnes jsem dělala na oběd ty květákový placičky a byli výborný i manžovi chutnali.
![]()
Petrush na pondělí držím všechny pěstičky a věřím, že bude vše v pořádku. Pak dej hned vědět.
Batato tobě tež držím pěstičky a jsem zvědavá zda-li to bude ta holčička ![]()
Mě čeká KO až 4.8. a pak hned 5.8. ten screening. No už se těším, ale zároven bojím bojím, aby bylo vše tak jak má.
A co pohyby?????
Tak já už cítím. Jen takové jemné, ale už jo ![]()
Tak se měj te moc hezky a zas na vás kuknu!!! ![]()
Nel My jsme stydlíni a nechceme se ukázat. Měla by to být holka, protože doktor říkal, že má nožičky hodně těsně u sebe. Asi jako správná baba
. Ale ne, určo to bude kluk. Za 2 týdny jdu na velký UTZ a na kardio UTZ (tentokrát zvlášť ??). Tam už mi to řeknou na stopro.
Jináč defčata, finišujeme s tím bytem, takže od 1.8. bude k mání. Ve čt jsme položili koberec a já mám už úplně jinej a lepší pocit. Už to tam vypadá jako u lidí. Tak se snad zájemci pohrnou
Držte mi palečky!!!
Pěkný zbytek víkendu všem
![]()
ajoj po víkendu !!!
Díky všem za podporu, tak zítra se ukáže! Tak vám doufám, budu schopná napsat.
Batato jste šikovní, já vám přeju ať narazíte na fajn podnájemníky, se kterými by jste neměli žádné starosti.
Nel taky držím pěstičky na KO
![]()
A ostatní moc moc zdravím ![]()