Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky holky,,tak já ted došla z ko,,miminko roste jako z vody,,pohlaví už vím ale zatím nepovím,,čekám až přijde manžílek,,jsem blázen asi ale on musí být první kdo to ví,,
,,ve středu jedu do frýdku na 3D utz a k tomu si nechám dělat videjko,,a 5 sprna tam pojedu znovu na vyšetření srdíčka,,pohyby už cítím pravidelně a jsem mnohem klidnější,,petruško myslím na tebe dej pak vedět,,moc vás holky zdravím,,krásný den pohladte bříška papa
ahoj holky…
zdravim po vikendu…my byli na houbach a to jsem jeste nezazila…pravaky veliky jak talir…ale kolik..covek se sklonil pro jednoho a uz videl dalsi..tak jsem to nesla i v kabelce ![]()
jinak ja uz se „flakam“ doma…v praci si docela zvykli ze tam nejsem..tak snad to vydrzi, ale ted jsou vsichni na dovolenych tak je to mozna tim.
a mam dalsi typ na kocar…ja vim to uz tu dlouho nebylo…ale libil se aji martinovi a to uz je co rict…v-cross http://www.moje-miminko.cz/…arky-v-cross tak jsem odsuzovala trikolky a nakonec u ni snad skoncim…je fakt krasnej…jen musim vyzkouset nekde jak je stabilni
a taky jsem si koupila prvni vec a to nadhernej cervenej zimni fusak ![]()
drzim palec patrush at prinese jenom dobry zpravy ![]()
mejte se
Mikitko Ten kočárek jsem viděla nedávno v reále (někde ve městě) a moc se mi líbil, akorát nevím, jestli měl stejnej podvozek. Každopádně mi připadal takovej veselej mezi ostatníma ![]()
ahoj holky,
co dnes vaříte? já udělala jen rychlovku tj. halušky s lučinou. Ještě tam vařím hovězí polívku.
Jo a v pátek jsem prubla ty vaše květákové placičky, rozetřela jsem to na pečící papír a upekla v troubě, abych nedávala malé smažené.
Už dáváte svým prťatům smažené jídlo?
Popálenina - i přes chlazení a aloe (které mi vždycky hodně pomohlo), se objevily puchýřky, ale malou to nebolí, jakmile to předtím zaspala, tak po probuzení už to ani neukazovala ani o tom nemluvila
Batato
tak to já nemám strach, že by šla s plínkou k oltáři
Ani na ni nijak nespěchám, tu plínku jsem ji vlastně sundala hlavně proto, že byla ta vedra, tak aby se jí nepotila prcka a myslím, že se jí to líbí, když nemusí mít plínku ![]()
Už jsme koupili i dětské prkýnko na záchod. Máme velký byt a tak ji dávám, buď na nočník nebo na záchod, podle toho co je blíž. ![]()
Teeda tak to tvoje mimčo, se stydí a nechce se ukázat, třeba je to fakt kluk a bojí se to ukázat, abyste nebyli zklamaní ![]()
Petrush
Jo taky před malou nikdy nežehlím, ale tentokrát, jsem něco potřebovala vyžehlit a žehličku pak dala bokem, tak aby ji nelákala a ani na ni skoro nedošáhla. Ale ona si tu cestičku našla
Nu je to poučení pro mě i pro ni.
Jinak držím palce ať máš na KO vše OK.
Curly
pojištovnu ZPMV má i můj manžel, kdysi byla hodně dobrá, ale mám pocit, že se hodně pohoršila. Právě nám vadí, že si kladou za podmínku, že u nich musí být registrována celá rodina. Manžel ji chce už změnit.
Mikitoo
Kde jste byli na houbách? ve které oblasti? Protože o víkendu byla moje sestra a říkala, že skoro nic neroste.
Tak se mějte pááápááá
Cancerko Taky říkám, že se spěchat nemá a všechno má svůj čas. Taky máme redukci na WC ještě po starším (tak nám doma straší už víc než 9 let
). A malej někdy nechce kakat na nočník, ale diskrétněji na Wecko. Co si ty děti už neuvědomí, co? Příští úterý se konečně mimčo ukáže i když nechce! Kluk nebo holka…neva, hlavně, že je naše. Když si uvědomím, že třeba dvě moje sestřenky nemají děti vůbec, tak je to fakt požehnání!
Všem miminkám zdar zdar zdar a díky za ně
![]()
Ahoj holky,
tak jste se mi zase poněkud rozepsaly-takže Vás opět nestíhám…Zase jsem tu pár dní nebyla protože jsme makali na kanclu…Máme ho ve sklepě baráku kde bydlíme, takže tam malba pomaleji schne…takže to se na to vrhneme vždycky jeden den o víkendu a další týden se vytelí co ještě musíme udělat…takže jsme opět malovali, likvidovali starou kuchyňku, do toho se rozbil bojler,takže vody jak v jezeře…hihihihi
Ve čtvrtek jsem měla kolaps s oknem… Jak byla ta šílená bouřka,tak jsem chtěla zavřít okno…Jenže ty Vinohradský byty maj za prvé okna starý, za druhé se ani pořádně dovřít nedají a za třetí dole jsou ty klasický špaletový a nad nimi ještě velké větračky, co se také otevírají do boku jako okna…Tak to okno zavírám, najednou se vzedmul průvan a prásk ho…už se na mě ty větračky sypaly…No co Vám budu povídat…Krve jak z prasete,ale naštěstí nic vážnýho, jen pár ranek po těle-ale hlava vypadala na šití,takže jsme jeli na pohotovost, kde to nakonec ani nešili…takže jsem chodila do neděle s nemytou hlavou…(fůůůůůj…) Takže v nejbližší době asi okna už zavírat nebudu…hihihihi
Jsem ráda, že Vám placičky chutnají!-) To je bezva-jak jsem si o tom přečetla, tak jsem na ně zase dostala chuť…-)
Jinak co se týče kočárků-byla jsem ve čtvrtek mrknout na ten můj vybraný v obchodě Chytrá máma v Praze 7 (myslím)-super úžasný obchůdek-Pražandám- doporučuji! Pán mi všechno vysvětlil, ukázal poradil, jeho paní také moc milá…takže ho tam budu nějak během srpna objednávat.
V čtvrtek jdu na velký ultrazvuk, tak se hrozně těším a zároveň doufám, že bude všechno v pořádku…asi jako jedna z posledních stále necítím žádné pohyby, což mě trochu znepokojuje…grrrrrr…anebo já nevím…možná že něco cítím, ale nevím o tom…asi se málo sleduju…ach jo…-)A 4.8. na KO ke své dr…
Holky co jdete dnes nebo tento týden na KO nebo velký UTZ-držím PĚSTIČKY!!!-)
Jo a řešíte některá těhotenské plavání? Já bych chtěla chodit,ale nevím moc kam a co a jak…
Lucialinka: To jsem teda zvědavá, jestli je to holčička nebo hošíček…Ty nás teda napínáš!-)
Mikitaa: Já myslím, že máme právě vybrán kočár od stejné firmy-jen já chci 4 kola…tak to je super! Je opravdu úžasnej-) Já mám vybranou tu látku-zelenou variantu s těma barevnejma kolečkama (v pruzích)…snad na to nepůjdou moc mouchy…je to taková svěží zelená v reálu…-)
Jo pojišťovna?Zatím jsem to moc neřešila-tak koukám že bych měla-mám VZP…snad nikdy jsem od ní nic nedostala a ani mě nenapadlo že bych jinde dostat mohla…se budu muset informovat…když už jim cpu do chřtánu měsíčně 2000kč,tak bych za to něco dostat mohla že…kromě těhotenství k doktorům nechodím, nemocná nebývám tak proč jim to nechávat,že…
Cancerka: Teda koukám, taky jste doma měli pozdvižení s malou…chuděrka… Mě vůbec nenapadlo, že musíš dávat pozor vlastně pořád a na všechno…nemůžeš si jen tak vyžehlit, posekat trávu, uvařit…ty brďo, se mám co učit…
Batata: Gratuluju k úspěšnému dokončení bytu a držím pěstičky aby se hrnuli jen pohodový nájemníci!-)
Petrushka: Držím pěstičky na dnešní KO-napiš zda je vše v pořádku!-)
Holky, jestli jsem na někoho jmenovitě zapomněla,tak se fakt omlouvám, ale zdravím samozřejmě i Vás a doufám ,že se máte všechny pohodově!!!-)
Hezký den a papapapaa
Holčiny, taky všechny zdravím a na všechny kontroly a UZ držím pěsti ať je všechno v pořádku. Jinak patřím k těm co mají stydlivé miminko, ve čtvrtek jsem byla na KO a taky mělo nožičky pořád u sebe. Dr. říkal, že spíš holčička, že by pindík asi trochu vyčuhoval
, ale jistý to není. V pátek jdu na velkej UZ,tak třeba už se trochu natočí.
No a o víkendu jsem přeměřila kufr auta, zjistila jsem, že se mi tam absolutně nevejde skoro nic (tak max. golfky), na dýlku a šířku v pohodě,ale kufr je mělkej a jediné co tam možná nacpu bude Jane Slalom a to budu mít štěstí.Budu to muset někde vyzkoušet a možná koupím nějaký z druhé ruky, přece jen není nejlevnější. Takže já si asi nemusím lámat hlavu s tím, jestli trojkolka atd., jedině že bych si ještě koupila k tomu nový auto
Jo a kdyby jste někdo měl typ na něco ještě skladnějšího než je ten Jane, tak prosím písněte.
Tinko1-já bych byla pro, jak říkáš, pořídit ještě nové auto!
Anebo mě napadá-máte kouli? Že byste ještě zapřáhli vozík, aby se Vám tam kočárek vešel…hihihihi…Ne, promiň-blbá sranda, já vím-je to samozřejmě nepříjemné zjištění ale já pevně věřím, že se nějaký způsob jak tam kočárek dostat najde…Když na nějaký malý kočárek narazím, určitě dám vědět!
xxLeninko, tak já bych taky nové auto brala,ale to by mi ho musel někdo koupit
. Tohle je moje auto, manžel má velkýho kombíka, takže spíš jde o kratší cesty, které budu absolvovat sama. A já mám takovej trochu sporťák, ikdyž snad 10 let starej,takže proto to má takovej „maxi kufr“.Když už jsem u toho, vozíte někdo prcka vepředu, když jezdíte sami? Někdo ho vozí vepředu s vypnutým airbagem, někdo vzadu, ani nevím co je správně. Kdyby to šlo vepředu,tak můžu sklopit jednu zadní sedačku a vejde se tam cokoliv. Ale nejsem si jistá tím, zda může být prcek vepředu.
jevajky holky vy jste ale spisovatelky,,placičky mám v plánu taky dělat tak věřím že budou dobréé,,ale cancerko halušky s lučinou je rychlovka ale taky mnamka ,,Já jsem u pojištovny revírní a zatím spokojená,,My máme taky větší kočárek ale máme nové autko fabii combika tak tam v pohodě v leze,,,U nás taky rostou houby ale jsou hodně červivé
Batato doufám že už najemníci budu hodnější a vážit si toho co jim nabízíte,,jujky leninko tak hlavně že jsi v pořádku,,panebože ještě že vám nic není uff,,Tinuš má kamarádka tvrdí že když se vypne airbag tak může být vepředu takže to taky zjištuju uvidíme ,,minule jsem nevěděla jestli musím mmít pas tak jak jsem potkala policajta zeptala jsem se tak to udělám i ted a je ![]()
cancerka: takkze houby…no byli jsme u letovic..jestli chces primo dedinu..tak Novici…vysocina…ale vim ze kdo byl na vysocine tak si libuje kazdej…dneska vyrazila na houby mati se svicou ty jsou z liberce..tak snad neco najdou.
leninko: plavani resim…ale zjistila jsem ze hoooodne pozde…brno - obsazeny do konce rijna vsechno. tehule vetsinou chodi plavat do slanych bazenu kvuli infekcim…v brne toho moc neni…ty si myslim z prahy tam je toho vic…staci zadat do vyhledavace „plavani pro tehotne praha“. maji to i nektery porodnice.
batata: dik za pochvalu..ja cim vic po tom koukam…tim v tom mam vetsi hokej.
jinac na tenhle kocar maji tri typy podvozku pod vsechny takze muzes vybrat…me se nejvic libi kola u ty zuzeny ctyrkolky…jen potrebuju vyzkouset tu stabilitu nooo…ten cernobilej je uplne luxusni ![]()
tino: muzes vozit vajicko vepredu kdyz vypnes airbag…ale je to nejnebezpecnejsi misto v aute co se bezpecnosti tyka…takze vetsinu mamin co znam tak vozi vzadu…je to ale na tobe..cetla jsem diskuzi i tom tady na miminu a nektere se zase boji dat mimco dozadu ze na nej nevidi. asi musis vyzkouset co bude tobe vyhovovat. ja mam vzadu sedadla permanentne vydelany aby se mi tam vlezli psi takze me nic jinyho nezbyva pac jiny sedadlo nez vedle me nemam.
Ahojky holky , tak vidím, že opravdu po víkendu se mile činíte a píšete a píšete.
![]()
Tak mám zprávy z KO Utz. Mimiko roste, je to fajn, termín opět úplně stejně. Jedna ledvinová pánvička je oproti minulé KO v pořádku, ale ta druhá pořád zlobí a je ještě větší… tak nevím… Dr. pravila, že to může znamenat její nefunkčnost a říkala, že musím být sledovaná, takže Ko zase za 4 týdny. Jinak říkala, že pokud se bude horšit tak se třeba vyvolává porod ve 36. týdnu, miminko musí jít ven dříve a nějak se to bude řešit. Ale nechce nás prý děsit, ještě se to může vrátit do normálu a prý nebude předbíhat… ![]()
A pohlaví už také víme
![]()
Budeme mít CHLAPEČKA.
Manžel nedával své velké nadšení najevo, ale myslím, že byl nadšený jak blecha
.
Holky, na předním sedadle miminko ano, ovšem VYPNUTÝ AIRBAG. ![]()
Leninko tak jsi teda měla štěstí, že si tu příhodu neodskákala nějak hůře. Ufff, to by mne nenapadlo, co všechno se může při zavírání okna přihodit. ![]()
Tino my jsme taky kufr přeměřovali a přeměřovali, ale máme ho teda určo větší než v Yarisku.
Mikit ten V-cross se mi moc líbí, teda abych byla přesnější , líbí se mi ty potahy, ale já bych volila tu 4kolečkovou verzi. ![]()
Lucialinko nenapínej nás , jsem strašně zvědavá .....co budete mít…ale slib, že až to řekneš pussovi , tak se to potom dozvíme i my.
A moc díky za držení pěstiček či palečků.
![]()
papa a zase se ozvu, pomazlete břúška ![]()
čau holky, taky zdravim a přeju samé ok kontroly ![]()
Petrush -tak gratuluju ke kloučkovi
a hlavně ať jsou ledviny v pořádku......( hele a to ti zjišťuje tvůj gynekolog na uz…nebo chodíš na nějakej spešl??) No já jsem taky zvědavá jak to u nás dopadne.....viz amnio a ta cysta na mozku…no snad se to klukům co nevidět srovná!!
Plavání a jiné kurzy - já v prvním těhu chodila do práce…a přišla jsem tak vyřízená…že už jsem nikde lítat nechtěla…a taky začaly bej děsný vedra…(letos to ještě jde…teď jsem koukala do kalendáře r.2007- a koukala na uz mého synka…a v týdnu co jsem rodila a chodila do porodnice na ko bylo 34-38 místy39stupňů…no teď bych chcípla ![]()
Ale právě něco zvažuju.....ale leda až večer…až se vrátí manžel.
Nočník- u nás katastrofa…teda on si to uvědomuje…1 den to jde…a druhý brečí a chodí za mnou s plínou!!! no nevim
ahoj Meli- díky moc za gratulaci, a chodím na spešl pracoviště, prostě tam kde dělaj NT screeningy a velký genetický Utz. Já si myslím, že se to klukům srovná… v naší diskuzi budou samý zdravý miminka
, pevně v to doufám. ![]()