PROSINEC 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2748
17.7.09 14:58

Ahojky
dneska jsem byla KO v poradně a po gyneko stránce jsem konečně v pohodě. Tak teď už jen jak to dopadne s mimískem. A dneska mi moje gyn. dr. taky říkala, že ten minulej nález na UTz nemusí ještě nic znamenat. Tak se toho budu držet a pevně doufat. Jinak jsem ráda, že vy ostatní máte KO a testy v pořádku.
Meli takže zatím ty výsledky dopadli v pořádku? Jen tedy ta cystička. No snad to taky bude jen něco zanedbatelného, nebo bezvýznamného.
A zdá se mi, že tento týden jsou tu samý kluci. Mne moc zajímá ještě , co bude mít Mikitaa, když je si na 100% jistá, že to bude malej mikiťák :lol: :lol: :lol: .
Loli já mám taky spoustu věciček po dceři a co nemám bude taky z druhé ruky… a vůbec mi to neva, protože takové to pořizování nové výbavičky už mám jedenkrát za sebou. :lol: A až budeš mít kočárek, hoď sem fotky, budu ti tiše závidět! :lol: :lol: :lol:
BAtato já tě teda obdivuju, kolik si dáváte práce se zařizováním pro podnájemníky. Moje sestra se také nějakou dobu tloukla po podnájmech, ale měla tedy všechno svoje :pračku, ledničku, televizi atd. Prostě veškerou elektroniku a nábytek. Ještě se jí nestalo, že by něco v bytech bylo. A možná je to taky tak lepší, nemusela bát, že něco pokazí, nebo něco přijde nějak k újmě. Teď už má sestra naštěstí svoje bydlení. :lol:

papa letím!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
17.7.09 16:08

Ahoj, tak u nás vše ok. Akorát jsem měla jít v pondělí na srdíčko do nemocnice, ale mají dovolenou a pak mám dovolenou já, takže jdeme až 10.8. Mimís je stydlín, takže víme zase kulový, ale odhad pana doktora stále trvá, takže stále ASI kluk. Dneska to pan doktor pěkně odfláknul a ani mi nedal žádný pořádný fotky. Jdu si lehnout, jsem z toho stěhování KO.

Přeji všem pěkný den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
17.7.09 16:09

Holky gratulace k testům! Já jsem si dneska taky volala na výsledky a vše ok, akorát jakási hodnota se nedá zjistit, tak doporučují UTZ. Na ten stejně dostanu příští týden žádanku, takže ok. A nemám plašit, říkal, že ne že to vyšl špatně, ale že jim to nejde. Prej se to někdy stane a nic to neznamená. Tak uvidíme.

Petrush Ten byt vypadá takovej nic moc, když tam nic není, víš? A já bych tam ráda nějaký slušný lidi. Pračku teď moc neřeším. Spíš tu lednici a el. dvoukolák jo a koberec. Ten tam bejt musí. A ten hnus co tam ti troubove nechali at si odvezou :twisted: . Dneska chtěl manža vyměnit baterii v kouplně, protože je úplně zdevastovaná. Nedala se vůbec zavřít, ještě že na dosah ruky byl uzávěr vody. Jinak by to opravit museli nechat :lol: . No a zjistil, že je v loji i páčka od uzávěru teplé vody. Tak nám tam zejtra nakluše instalatér, takovej dědula, co říká pořád: „žejo pane mistr“ :lol: :lol: :lol: Kuchyň bude zejtra asi vymalovaná a OK - pán, co nám dělal obložení za linkou (blbouni strhli omyvatelnou plastovou tapetu) říkal, že nemusí na zeď ani dávat lepidlo…že by to drželo ta té mastnotě, co tam ty prasata nechali 8O 8O 8O To by člověk nevěřil, v čem jsou schopní lidi žít. A ta koupelna? Raději na to ani nemyslím, nebo letím na WC. A to tam bydlela mladá kočka s borcem, načančaná. Borec by od ní měl dát včas ruce pryč…ta se mu o domácnost nepostará a o děti? :roll:

JInak s těma oblečkama…taky jsem měla kluky v létě a přesto, že jsem skoro nic nevyhodila, teplý věci mi chybí. Tak by to mohla být holka, abych si nakoupila jinou barvu než tu modrou a zelenou :wink: A taky po bazarech. Akorát pár kousků koupím nových.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.7.09 16:10

Petrusho -zatím orientačně ty 3 nejzávažnější chromozomální vady jsou v pořádku, ale dr. vzhledem k té cystě řekla, že to pošle na co to asi všechno jde…(ale hledala jsem to na internetu a nic k tomu nenašla…co všechno se ještě může zjistit a taky jsem měla tu plodovou vodu dost tmavou- hnědou od toho krvácení…¨)
Ostatní výsledky budou za 2-3 týdny…ale to už tam půjdu na kontrolu…tak tam ani volat už nebudu a uvidim 5.srpna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
17.7.09 18:29

Ahojky, tak tady bylo dneska šílený vedro a my máme v kanclu jak ve skleníku, jsem ráda, že už jsem doma.

Tak s těmi pohyby to asi nebude tak žhavé, tak díky za uklidnění, času mám asi ještě spoustu. Já už měla pocit, že už je cítíte skoro všechny.

Gratuluji ke všem dobrým výsledkům testů a ultrazvukům. Taky jsem si říkala, že až budu mít za sebou ten velkej ultrazvuk, takže už všechna ta důležitá vyšetření budou za náma a budem třeba trochu klidnější,aspoň já doufám, že budu.

Meli, určitě to bude dobrý, hlavně že ty 3 nejhorší vyloučili.
Batato, my taky pronajímáme byt, teda dva,ale lednici ani pračku nikde nemáme. Vždycky jsme vymalovali, položili koberec, lino, tapetovala se linka a vestavěné skříně, dávali jsme nové baterie i jedny dveře. Prostě aby vše bylo v pořádku, funkční, slušné a čisté,ale vybavení je na nájemnících a musím zaklepat, zatím jsme žádné vážné problémy nikdy neměli. Tak držím pěsti,ať najdete někoho slušného.

No a všem přeji pěkný víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
17.7.09 21:50

Tinuš Děkuji i tobě za podporu s těma nájemníkama. Přesně tak: ať je to slušné a čisté. Už se na tom pracuje. Ale to vedro je děsné. Dneska jsem nic neudělala a došla jsem ve 13 hod domů totálně vyčerpaná a tak nějak divně nervozní. Připadám si jako těsně před porodem, když se tak vláčím v tom vedru ulicema :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
18.7.09 06:30

Batato,ani se Ti nedivím, tento týden jsme přijeli z Řecka, bylo tam určitě větší vedro než tady,ale přece jen je velkej rozdíl, když v tom vedru má člověk normálně fungovat nebo se válet u moře, já byla včera taky úplně hotová. Od nájemníků si určitě vemte kauci, realitky většinou chtějí dost vysoké kauce a pak několik nájmů dopředu, to jsme nikdy nepraktikovali, chtěli jsme 1 nájem a tu kauci, která pak slouží jako pojistka, když nezaplatí elektriku nebo něco zničí atd. Když se stěhovali a měli vše poplacené, tak jsme jí samozřejmě vrátili. Jsou s tím starosti, to jo a samozřejmě vždycky to přijde v ne moc vhodnou dobu,ale zase když najdete někoho normálního, tak máš pravidelný příjem korunek. A budeš se divit,ale existují nájemníci, kteří se ozvou jednou za rok, že by chtěli prodloužit smlouvu a jinak o nich nevím. Loni trochu přeťápli vodu, vůbec jsem to neřešila a zaplatila to, právě protože jsem vděčná za to, že v bytě je klid a platí včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221
19.7.09 21:19

Ahoj mamušky,
hrozně dlouho jsem tady nebyla a teď Vás vůbec nestíhám dočítat…-)

Rekonstruovali jsme kancelář,takže malování, štukování, úklid atd…Měla jsem tu rodiče-vlastně tu rekonstrukci dělal taťka,takže jsem do toho ještě 3× denně vařila-na což nejsem zvyklá- takže jsem totálka vyřízená.....A to jsem měla naštěstí v práci 4 dny volna…Zítra zase makat-fujtabl…

Taky se musím přiznat, že jste mě nakazily…hehehe…už jsem taky začala pokukovat po kočárcích…mám zatím dva favority,ale upřímně si moc nevím rady.Co myslíte, je lepší tříkolka nebo čtyřkolka?Já totiž fakt vůbec nevím-a Vy už máte některé zkušenosti. Taťka mi tvrdí že jeho známí mají tříkolku a hrozně s ní bojujou a taky nevím jestli raději koupit dražší Hauck,nebo levnější novou značku…Takže určitě přivítám Vaše rady a zkušenosti. Já jsem z těch, kdo mají raději připraveno vše dopředu…Takže už pár věcí mám-postýlka dokonce stojí na místě-museli jsme kvůli ní překopat ložnici a kuchyni a chtěla jsem to dělat dokud ještě nejsem tak velká koule a můžu s tím mužíčkovi pomoci…-))

Jinak jsem moc ráda, že e máte všechny v rámci možností dobře a taky gratuluju Petrushce, že je v pořádku a klepu na dřevo aby to vydrželo! Omloucám se, že Vás nejmenuju všechny, protože-přiznávám-má hlava děravá si nepamatuje co všechno de událo, když jsem tu nebyla…Ale každopádně mám radost ze všech, kdo máte všechny testíky v pořádku a hlavně těm, které měly nějaké potíže a zlepšilo se to!!!!

Pohyby zatím také necítím-až mě to znervózňuje…ale mám asi ještě čas, jsem zatím 19+4tt,takže asi musím být trpělivá…-) Krevní testy mi dopadly dobře-snad vše OK-pouze jsem si voala a po telefonu říkala sestřička,že v pořádku,tak snad si nespletla kartu!…-)))) Na velký UTZ jsem objednaná na 30.7.,tak doufám, že se už konečně dozvíme co budeme-taky jsme stydlín a při poslední kontrole jsme se nechtěli ukázat…Snad se tatínek pochlapil a budeme holčička…-) Když to tu vypadá zatím většinou na kluky!-))))) /i když je to samozřejmě ve finále jedno,hlavně ať jsme zdraví/

Jdu pomalu ještě něco dělat,ať zítra nešílím, než půjdu do práce!

Všechny se opatrujte, užívejte si hezkého počasí a odpočívejte!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
19.7.09 22:10

Ahojky, tak mám zas sebou víkend , kdy jsem na vás berušky vůbec neměla čas. Dneska jsem byla u mojí dvaasedmdesátileté babičky ji popřát k narozeninám. Takže jsem jakási utahaná jako kotě a nejpíš pofrčím spinkat, jen jsem si přečetla co u vás nového a reagovat budu asi až příště. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
19.7.09 23:06

ahoj holky…
taky zdravim po vikendu…

leninko: co ja vim a mam vyptano od kamosek je ze jedina vyhoda trojkolky je, ze je lehci…tudiz na jezdeni po meste po rovine a na skladani a tahani asi lepsi…do snehu napr. pry uplne nepouzitelna…takze protazeny chodnicky nekde na sidlisti asi OK - na vesnici nepouzitelna :)
ctyrkolka je o fous tezsi ale mnohem stabilnejsi a tim ze se delaji velky nafukovaci kola tak docela terenni…polnacky, priroda, zahrada, snih..atd.
urcite jeste pridaji info ty co uz s kocarem maji najezdeno :))

tak ja jeste valim nakrmit kraliky neco spapkout…mrknout na bednu a pak pomalu spat..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
curly
20.7.09 11:16

Ahoj,

nějak nestíhám sledovat :) - jsme teď s Johankou skoro pořád venku nebo po výletech. Musím zabavit sebe i jí.
Mě je teď fajn, opravdu druhý trimestr je o něčem jiném. Hlavně ta únava, akorát mě dost bolí podbřišek a přiznávám, že mi to na klidu nepřidává :? , potřebovala bych vyplít zahrádku a doma taky fůra práce, ale bojím se abych něco „nepokazila“

Jinak všem přeju hezkou dovolenou - mi letos nikam nejedem a ani mi to nebude vadit. Chystáme se hodně výletovat a to mi stačí

Pohyby - já je zatím taky necítím, tedy ne tak abych mohla říct JO teď mě miminko koplo. Tina1 - tím se vůbec nenervuj u Johanky mi to trvalo podstatně dýl než jsem je cítila…neboj

Lolinka79 - blahopřeju ke kloučkovi a hlavně k tomu, že je vše ok
meli - taky tak…
Tak jsem vás rychle přečetla a běžím vařit

• Citovat
  • Upravit
2983
20.7.09 12:51

Ahoj holky, tak jsme zpět z dovolené.
Hned na začátku dovči jsem začala cítit pohyby, ve čtvrtek jsem byla na genetice ve 20tt. Nu podle UTZ to vypadá o týden mladší. Jinak všechno prý v pořádku a pohlaví nu opět holčička. Taťka byl trochu zklamaný, tak se s tím teď smiřuje. On sice říkal, že je mu to jedno, ale chtěl raději kluka. Nu bude mít doma babinec, snad se z toho nezblázní :) Hlavně třeba v době puberty, až budeme mít všechny tři špatnou náladu apod :lol:
Vyrostlo mi bříško, takže už to na mě většinou pozná každý.
Dovolená byla super !!! 14 dní pod stanem. Z toho 10 dní v Jinolicích (u prachovských skal) a 4 dny v jižních čechách na vodě (pluli jsme Vltavu).
Malá byla nadšená, bylo tam dalších cca 8 dětí, takže řádili od rána do večera. Teď je jak z divokých vajec a bude asi pár dní trvat než se vrátí do svých klidných kolejí :)
Teď jdu číst, co se tu dělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
20.7.09 13:43

Ahoj
Cancerko tak tě také vítám z dovči. Je fajn, že je u vás všechno v pořádku a gratuluju k holčičce. Ono to tak většinou bývá, že kdo má holčičku budeme mít zase holčičku a kdo hošíka tak zase hocha. Já už manžela taky připravuju na to, že bude mít doma babinec. Pro jistotu a také mi tvrdí, že mu je pohlaví miminka jedno, hlavně že bude zdravé. Ale já si myslím, že by chtěl taky aspoň 1 syna. Ale nedává to najevo.
Curly ahóoooj dlouho jsi tu nebyla. Já se ti nedivím, já taky někdy nestíhám. A pokud tě bolí podbřišek tak neriskuj…a odpočívej. Já také dělám všechno možné a některé dny se přepnu, hned mě bolí třeba druhý den břicho, tak ten den nic nedělám- myslím tím nic těžkého a snažím se odpočívat. Malou radši vezmu do písku a ona si tam hraje sama a já sedím a odpočívám na lavičce. A když je to další den lepší , tak už „řádím“ jak normálně.
Leninko mikitka má pravdu ohledně kočárku. ( rozdíl mezi trojkolkou a čtyřkolkou) Každopádně jestli se rozhodneš pro trojkolku raději kvalitu( jsou stabilnější). A navíc i ve městech a na sídlišti nemusí být chodníky vždy v zimně ohrnuté. U nás na sídlišti, které je na kopci a v ulici parkují auta a silnice jsou úzké se traktory někdy nedostanou. A od té doby , co máme nové chodníky, mají technické služby zakázáno chodníky ohrnovat multikáramy. A tak hází sníh lopatami pracovníci technických služeb a než se dostanou k nám nahoru většinou to týden trvá, většinou jsou odházeny jen hlavní chodníky a pokud sněží déle, tak se pořád a pořád vracejí na hlavní chodníky, aby byly schůdné a my se můžem zbláznit a v zimě radši s kočárem nevycházet. V tomto případě se nám osvědčily saně( samozřejmě pro větší dítko ). Takže bych řekla, že je to možná srovnatelné s vesnicí. Ovšem dole ve městě je to jiné, tam kolikrát ty lidi vůbec neví, že nějaká zima je(chodníky bez sněhu atd.)
A ještě moc děkuji za garatulaci a zaklepání na dřevo, snad to tak opravdu vydrží :lol: :lol:

Tak zatím ode mne vše a moc vás všechny zdravím papa :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
20.7.09 15:15

Petrush
Jsem fakt překvapená, jak snadno jdou otevřít zamčené dveře s klíčem v zámku, to se fakt pak nedivím, že je tolik vykradených bytů. 8O
Jak jsi psala o tom, že vás sousedi vytopili. Tohle jsme měli, když jsem byla děcko, skoro na týdenním pořádku. Sousedi nad náma špatně dávali hadicu od pračky do vany a často nám v šachtě valila voda. U nás to většinou odneslo jen světlo na záchodě, jinak jsme byli tzv. průtokáči a odnesli to sousedi pod náma, těm se to rozlilo do předsíně, kuchyně a někdy i obýváku.
Jo a buď v klidu u obvoďáka jsem taky ještě nebyla a vůbec se mi tam nechce, považuju to za zbytečného doktora.

Curly
vítej mezi nás. Na prvnís tránce této diskuse je náš seznámek s info o nás. Pokud chceš o sobě taky něco říct, doplním to tam :wink:

Batato
Ta obřízka byla kvůli náboženství, nebo ze zdravotních důvodů? Je fajn, že to malého potom nebolelo, jídlo je jídlo :)
Jinak bych mu dělala sedací koupel v černém čaji a mazala bepantenem. Malé jsem to dělala po „roztržení“ pipinky.
Nájemníky Ti tedy nezávidím.
Jinak my v podnájmu taky neměli pračku a tak jsme si pořídili romovku, aby se dala snadno stěhovat při změně pronájmu.

Nel08
Joho železo jsem brala v prvním těhu a teď ho beru zas a veděla jsem, že je pak zácpa a tmavá stolice, takže preventivně se láduju jogurtama, mysli, švestkama a meruňkama a musím říct, že teď spíš nestíhám běhat na záchod :lol: Jo a mělo by se brát na lačno aspoň pul hodiny před jídlem. Takže mě z toho taky občas nebývá dobře. Řeším to tak, že si ho dám ještě brzy ráno a pak jdu spát a až vstanu, tak se rovnou nasnídám a už je mi dobře.

Pro Janču K a i ostatní dolovače klíšťáků
Pokud chcete vytáhnout klíště tak nejjednodušší je vzít papírový kapesníček nebo kousek vaty. Namočit ho trochu v krému přiložit a šudlat dokola a cca za tři vteřiny je venku celé a můžete ho rovnou i s tím kapesníkem spálit nebo spláchnout a hotovo.
(když nemám krém lze použít namočit kapesníček nebo vatu do polosuchého klasického mýdla)
Ranku pak můžete vydezinfikovat, já vetšinou nedezinfikuju bo u sebe nenosím dezinfekci :o)

Lolinko
Já dávala malou do teplého oblečení, pak zavinovačka, fusak a přes to přikryla dekou a slídou. Stejně s mimčem nesmíš do velkého mrazu, takže víc není potřeba. Kombinézky jsem využila spíš v sedačce, tam jsem fusak neměla, a měla v kombinézce a přikrytou dekou.

Meli
Jsem ráda, že je to negativní. Držím palce ať už je vše jen OK.

Mikitoo
Nu většinou se dává nějaký ten obleček, takže třeba dupajdy, nebo košilka dají se sehnat i levné a přitom to není špatné. Někdo dává plínky. Někdo hrkátko či kousátko. Záleží do kolika peněz to chceš. Někdo dává i album, které bude na fotky drobečka apod.

Holky těma květákovýma placičkama jste mi udělali chuťe jak hrom, budu muset koupit květák a udělat to, asi to nebudu smažit (leda na sucho) ať to může i malá. Možná to spíš upeču na plechu :o)

Jo holky jak jsem psala o mojí nespavosti způsobené ekzémema i těhu, tak dovolená pod stanem mě vyléčila, teď spím jak mimino :o) teda když pominu budíčky na čůrání :o)
Jo a pohlaví mimča jsem tentokrát na UTZ rozeznala i sama a on mi to dr. potvrdil.
Bříško mi taky už tvrdne, ale myslím, že je to normální a magnésko zatím neberu.

Tak jsem vše dočetla.
Teď pádím s malou ven na procházku.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
20.7.09 15:16

Jo a jaký je stav?
Nu zatím je to tu pět chlapečků a 3 holčičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí