Poradna duly
Jana Čurdová
Nel Zkus popíjet Magnezii, třeba ti to pomůže. Mě to pomáhá na křeče v nohách.
ahoj,
tak já jsem nakoupila zatim jenom kamarádce, která čeká holčičku…dudlíky avent a nějaké příslušenství k tomu ( ještě něco jí musím koupit…dala mi toho tenkrát haldy
)
Jinak já jdu na tu genetickou konzultaci ve čtvrtek (necelý týden po tripl testech…tak si tak trochu myslim…že tam půjdu zbytečně…no uvidim).
Ahoj holky, tak jsem zpět po dovolené, docela jsem si to užili, hlavně sluníčko, hodně jsem si i pospala. Mimčo to snad taky zvládalo v pohodě, pohyby cítíma triply dopadly dobře. Ve středu jdu na ko, tak uvidím, kdy mě pošle na velký UTZ. Jinak já taky blbě spím, někdy se vzbudím v noci a 2h čučím do zdi, teď na dovče se to trochu zlepšilo.
Meli , oni ty triply de facto mají cca do 3 dnů, když je něco špatně, tak volají, když je to OK, tak pošlou poštou a tvůj gyndař má výsledek tak do týdne. Samozřejmě záleží na pracovišti.
Nel , mě takhle píchalo v 1. těhu, hlavně s plným močákem, nakonec jsem zjistila, že tam malej má nožičky a asi mě občas trochu boxoval a celý to tam nějak přimáčkl.
Co ostatní, je něco nového?Nějak nejsem v obraze.
Čau holky, tak se hlásím po víkendu. Byli jsme u babičky v Liberci, tak jsme tam pořád jen žrali a žrali a žrali, já to navíc prokládala ještě tunami třešní a hrášků a včera večer jsem si našla na zadku klíště, tak mi ho manžel snaživě přetrhnul, pak ho chvíli doloval a pak jsme jeli na pohotovost, hrozně jsem se styděla jet v 1 hodinu ráno do nemocnice aby mi vydloubli klíště, ale nebejt těhotná, tak tak fakt nejedu.
Mě taky vždycky když potřebuju na malou a pak i když se vyčůrám, tak mě píchá v podbříšku a nebo když udělám tělem nějakej šikmej pohyb, tak mě tam taky píchne.
Jinak jsem ready.
Holky od zítra se stěhujeme. Stěhujeme se k našim, tak kdybych se dlouho neozývala, tak jsem v blázinci a nebo radši bydlím pod mostem.
Jinak vesměs nevím co napsat, bo železo nejím, magnézko taky nepotřebuji a mimino nekope.
Tak čau, jdu si lehnout, jsem nějaká chcíplá.
zdarec decka…
tak uz zpet z dovci..parada reknu vam..korsiku doporucuju…nadhera. az na tu dvoudenni cestu..ale stoji to za to…
jinac sem zistila ze uz fakt nezvladam co driv…horska tura 10 km a su vyrizena…asi mi bude taky tvrdnout bricho..musim to az pujdu na kontrolu probrat s dr. kdyz se jakoze namuzu..treba dlouha chuze ve slozitem terenu tak se jak dyby nafouknu a ztvrdne mi bricho a vystreluje to do trisel…tak buh vi jestli je to ono..uvidime. dneska jsme byli na hodech a po hodine tancovani se mi to stalo zas.
jinac s tema doktorama neni kam spechat…a k zubari nepujdu ja vubec…dr. mi rekla ze je to ciste moje vec…a rouhodnuti je na me zda pujdu nebo ne…takze na to kaslu..nemam doktory rada a zubare uz vubec neeee ![]()
jooo a jinak ja vitezim…uz mam sedm kilo navrch…nevlezu se vubec do niceho…ale byla jsem vzdycky hubenour tak vypadam porad docela uchazejicne
u nas v rodine se pry pribira kolem 30 kg..des bes…a to jim stejne jak do ted..spis min…ale neni mi spatne..tak je to asi tim…
mejte se zatim krasne papa
Holky pisete o tvrdnuti briska - ja o tom jeste neslysela - co to znamena a jak se to projevuje?
Holky mam dotaz na ty z Vás, které už mimčo máte nebo aspoň víte víc než já ![]()
Když se nám ti naši broučci narodí v prosinci, co je potřeba koupit do kočárku ?
Určitě budu kupovat zimní zavinovačku do autosedačky a fusak do kočárku. Je pak nutná ještě pro mimčo kombinéza ? Nebo ho stačí teple obléct a možná ho ještě strčit do té zavinovačky a je to ok ?
Je ta kombinéza (když bude zavinovačka a fusak) nutná ?
Jsem zmatená jak lesní včela ![]()
Lolinko, takovou radu uvítám i já
Mám oba kluky v létě. V zimě to bude asi všechno náročnější, co? Vůbec se netěším na to oblíkání. Moji kluci aspoň v zimě už seděli a dalo se s nima povídat u toho oblíkání.
Ahoj holčiny,
předem vítám obě příchozí Roxu a mikittku z dovči -je fajn, že jste odpočinuli, i když Mikittka nevím nevím na túrách.
Jinak já mám včera taky 8km túru za sebou a úpřímně -mne to zmohlo, jsem se nemohla dočkat večera až si pujdu lehnout.
Jinak Tinka se nám vrátila od babičky - byla na víkend - a ve 2 v noci začala plakat, měla horečku atd. Takže od té doby ošetřujeme… zase jsem v noci nespala…
Teď spinká , takže mám čas sem aspoň nakouknout a něco málo spísnout.
Holky někdo se tu ptal na kombinézku, zda ano či ne , když máte fusak nebo zavinovačku? Já za sebe jednoznačně ano. I když Tinka byla v dubnu, tak moje švagrová má holčičku v lednu a měla kombinézku, ne úplně vyteplenou, ale takovou slabší-ne zas ale úplně slabou- plus fusak+ deku…
Opičko tvrdnutí břicha jsou vlastně stahy dělohy, já jsem to teda na sobě minulé těhu bezpečně poznala. Ale nevím přesně , jak bych ti to popsala. Prostě máš břicho na pohmat tvrdé jak kámen, to je ale zřejmé jen hmatem… já jsem u toho měla takový svírající pocit v bříšku. Nevím, jak to mám lépe popsat. Brala jsem nejvyšší dávky magnézka a ještě pila magnéziu. Je fakt dobrá i na ty křeče v lýtkách.
Holky končím jdu zkontrolovat mojeho nemocného broučka… ![]()
papa pohladkejte břušečka
![]()
Ahoj,
děkuju za přivítání.
Nel08 - právě teď mě trochu vyděsilo bolení bříška, konkrétně podbřišek. Mám čerstvě po kontrole a vše je v pořádku, ale jak jsem unavenější tak mě večer bolí docela dost. Přiznávám, že i když čekám už druhé dítě, tak nevím jak vypadá „tvrdnutí“ ![]()
JančaK : …
…
napsala jsi to skvěle ! Taky magnézko nejím, železo taky ne a SAKRA mimčo taky furt nekope
Jsme na tom stejně ![]()
Holky, myslíte, že jsem hodně šlahnutá, když objednáme kočár příští týden ?
![]()
Mají tedˇ letní výprodej a ta cena padla asi o 20 % ![]()
Ahojky všem
![]()
Lolinko já myslím, že ne. Přítelkyně bratrance mého muže je nyní 12tt a mají již vybraný kočár a hodlají ho v co nejbližší době zakoupit. To se mi zdá dost brzy
Ale pokud chceš využít letní slevy , tak ti nezbude nic jiného než koupit.
Curly já tě moc vítám, nějak jsem nestíhala číst moc dozadu a až teď jsem si všimla, že tu máme novou dušičku. A gratuluju.
![]()
Leninko dnes budou na oběd placičky, ale ne květákové , ale zkouším z brokolice. A tu jsem povařila , aby byl vývarek na zeleninovou polívečku
. Ale to staročeské koření jsem také přidala
, jsem jeho velkým příznivcem, jsem zvědavá jaké to bude… ![]()
Ještě se tu některá z nás zajímala, za jak dlouho jsme věděly výsledky tripplů- já také za týden. A to mi nevyšly dobře. ![]()
Batato teď jsem si všimla, že jste byly s malým také v nemocnici a že chuďátko malé má bebínko.
Tak doufám, že se brzo zahojí , ať nemusí při čurání tolik trpět.
Jinak je to zatím vše, nic jsme neprožily neboť sedíme doma a stůněme, ale musím říct, že teplotka je lepší, jenom to zahlenění, které nejde ven…
AHOJ holky (staré i nové
)
Mikitaa- tak dovču vyloženě závidím
.Kdyby bylo po mým, tak celé léto někde courám…(My měli jet začátkem srpna do Chorvatska…ale manžel hned jak zjistil, že jsem těhu tak to zrušil…)Doufám, že aspon ty naplánované dovči v Cechách dopadnou…
Petrusho- jestli se můžu zeptat…tobě ale asi vyšel dobře ten screening v 1. trimestru ne…a ještě..jak ti vyšli???(jaké skóre)…a budou to nějak dál řešit??dík
teda já zas píšu hrubice…
jak mi tady do toho bubnuje náš mladej…tak to chci mít rychle za sebou…(píšu kraviny)
Mikit tys me potesila ! ja mam taky 7kg
to bricho me takhle trapi taky, ale to nic nedelam, najednou je takove tezke boli tahne, proste takovy tlak ze se porad za nej drzim shrbena a pripadam si jak bych mela jit rodit ![]()
kombinezka - tak ja to mam naplanovano takto: prave proto abych nemusela mimuso moc mordovat s oblikanim chci tu pekne tlustou zimni, strcim ji tam jen v hrubem pyzamku a pak celou i v kombinezce jeste do fusaku, pripadne vlozne tasky s dekou. tenhle detail jeste nemam dostudovan
k tomu oblikani, ja to proste nesnesu kdyz u too tak placou takze to musi b co nejrychleji a nejsnadneji, a ta kombineza je fakt bomba. ale nedam dopustit na tu hrubou, v te jsem si byla fakt jista ze jizima neni.
batato - pepik
chudinka, promin jen me rozesmal ten vyraz, nevim jakou masticku ti poradit, ja myslim ze bpanten je v poho.
petrus no jeje taky si uzivate a kolik mela horecku? dalas ji cipek? a co ted? nejdes k dr.? delals zabaly? jsem to ale baba zvedava co? ![]()
lolinko prosimte proc bys mela byt slahnuta?
nahodou supr o starost min ne?
meli a proc tu dovcu zrusil? bych ho prizabila ![]()