Poradna duly
Jana Čurdová
Petrushko zajimavy poznatek, ja uz se druhou noc vzbudila ve 3 rano a nemohla usnout…
se mi to normalne nestava!!
A co se vahy tyce ja bych klidne nejaky to kilo nahoru dala, ne moc ale par. ![]()
Meli opatruj se! Ja bych teda k Dr sla kdyz pro nic jinyho tak pro uklidneni
A co se pohlavi tyce tak to bude hooodne tezky kdyz vy si vsechny pohlavi rict nechate, to budu pod tlakem
. No uvidime treba zmenime s manzou nazor az tam na tom UZ budem.
Magdi , pro mne prukazka taky ne… k cemu vlastne jsou? Ja teda dostala jakoby prukazku, proste papir kam Dr pise zakladni udaje z kazdy navstevy u nej, proste zakladni zdravotni historie v kostce.
xxLeninka , ja taky u zubare jeste nebyla, mluvila jsem s nim a prej at se u nejzastavim nekdy behem 2. trimestru tak casu dost ze? ![]()
Zdravim vsechny ostatni!!
No alespoň mám vyžehlený prádlo, co mi v košíčku , tak dlouho stálo a které jsem pro samé pěkné počasí , neměla čas vyžehlit. A manža dostal hubáka, když ráno odcházel do práce. Mimísek v břušku se už taky kolem 4hodky ráno vrtěl,asi je to ranní ptáče
no nějaké plusy to mělo, že jsem v noci nespala, ale na druhou stranu, budu přes den jako mátoha, no už to vidím. ![]()
Hlásím se do klubu nespavců, já teda nemohla asi do dvou usnout a pak jsem měla vyspáno už ráno v pět. Ale byl úplněk, tak jestli to nebylo taky tím. Se v nás probudily nějaký vlkodlačí touhy třeba, ne? ![]()
Holky to vám teda nezávidím. Já jsem děsnej spáč a naštěstí nemám problémy ani teď. I když jsem asi před 2-3 týdny bojovala, jak si lehnout, aby mě netlačilo břicho (jsem silnější a teď už mi břicho začalo růst aj od mimča, takže začínám vypadat jak velryba v 6. měsíci… mimochodem to bylo hrozně skokové, jako během 4-5 dnů najednou ..buch…a bylo bříško
). No nakonec pomohl kojící polštář a dalších asi 6 malinkých polštářků a všelijak se v noci obkládám jak proncezna na hrášku ![]()
Janča : Cítíš už pohyby ? Já začínám nervit…je pravda, že je to moje první mimčo, ale člověk by tak chtěl.. Hlavně, abych věděla, že je to ok, že žije a má se k světu.
Jinak jdu příští čtvrtek na velký UTZ, tak se těším, že konečně nám potvrdí, co to bude a bude moct začít nakupovat vecičky ![]()
Loly, ne, ještě nic. Ale mám tu přední placentu, tak jsem se ještě hodila do klidu, ale 17.7. jdu na kontrolu, tak snad do tý doby už jo. Ty taky nic? A není to taky třeba tím, že jsme prostorově výraznější? Pohle doktora ale špeky nevaděj.
Ahoj holky,
já taky stále žádné pohyby necítím,ale nijak se tím nenervím-ono to určitě přijde a pak ještě budeme vzpomínat na klídek…-)))) A co se týče spánku,tak také patřím mezi nespavce…Ráno straším už od 5:30h a nevím co bych…to mě vyloženě obtěžuje…-)A v posteli svádí taktéž „polštářovou válku“,abych se aspoň trochu vyspala-vůbec si neumím představit,jak to bude vypadat třeba za dva měsíce…to asi zešílím…-))))
Mějte krásný den a papa
JančaK : No já jsem právě někde četla, že silnější ženský to cítí později. Ale myslím, že tím myslí, že to cítíš pohmatem přes břicho později, ne ? To by mělo celkem logiku.
Tak snad to tak fo těch dvou týdnů přijde
No, já se asi hlavně zklidním tím UTZ příští týden. Můj doktor UTZ nemám, takže jsem malý viděla naposledy v 13tt, tak člověk trochu nerví.
Až budou mimča kopat, budem vědet, že jsou ![]()
Tak jo, budu trpělivější ![]()
xxLeninka : No, já jsem taky ze začátku bojoval s těma polštářema, ale teď už jsme si zvykla. Je to o tom, že si musíš zvyknout spát v jiných polohách.
Nejhorší je, že miluju spaní na břicho a s kolenem pod bradou. Což teď moc nejde…resp. šlo by, ale mám pocit, že bych malý svou dorbnou vahou uválela ![]()
Lolinka: TAK TO MÁME RÁDY OBĚ STEJNOU SPACÍ POLOHU-))))Já jsem dřív neusnula jinak než na břiše…teď mám jen 2 varianty…pravý, nebo levý bok…hehehehehe.....
Leni, jak si psala ten recept na placičky, tak to jsou přesně oni jak jsem dělávala.
Za posledních 14 dní jsem přibrala 1,7 kg, to je docela mazec, co? Což je dohromady už 3,7 kg a mimčo má přitom 250 g.
Chudák malej, ale už se mu u mě připravuje mlíčko, včera jsem si našla flíčky na triku a tak se zkoumám a našla jsem si na bradavkách takový malý čirý kapičky. By mě zajímalo kde přibírám. Hadry jsou mi furt ty samý, jen je nezapnu přes pupík a nebo mi z nich ten pupík kouká.
Holky, co kočáry? Máte nějaký vybraný? Hlavně prvomatky. Já furt nevím. Chci aby to mělo nafukovací kolečka a přední aby měli aretaci, aby na konstrukci šla na:,–(it i autosedajda, aby byl lehkej, aby měl nastavitelnou výšku řidítka a aby stál v kompletu tak do 16-ti tisíc.
Mám jeden tip, ale ten je tak levnej, že mi je podezřelej http://www.malvik.cz/…utosed-adapt a je polskej. Co myslíte?
ahoj
ja uz se taky asi nikdy nevyspim juli se budi tak co dve hodiny, driv to bylo zejsem podala dudlik a dobry ale ted se otoci sedne si a beci. ja ji polozim a ona zas sedne a tak nekolikrat dokola. nekdy se vzteka a rve a trva to nez se uklidni protoze chce porad jen lozit. i ze spani. a ja mam nervy… no a takhle asi ctyrikrat petkrat za noc. ![]()
Janci nevim polsku moc neverim ale zas ty ceny jsou lepsi, no nevim. tady jsou taky silene predrazene a ja nakonec dopadla tak ze jsem koupila pekny smejd. ted mi dali hooodne ojety dvjkocar tak snad si s nim vystacim nechce se mi davat pres tisic franku za novy ![]()
Ja jsem pribrala uz sest kilo! beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Jinak spim taky na brichu zatim jeste al chce to uz to koleno jinak ho uvalim takze skoro na boku. no a ten uplnek jsem taky dnes citila, nemohla jsem usnout kdyz jsem se vracela od julci, to se mi bezne nestava. a pry jsem manzela porad objimala, no toto… o tom nic nevim ![]()
uz zas evim kdo co noveho…
fuj zehlit ve tri rano nechces jit k doktorovi? ![]()
Ahoj,
moc ráda bych se k vám přidala - mám tříletou holčičku a v prosinci čekáme druhé.
Ahoj CURLY! Vítáme Tě mezi námi.
Tak defčata! Dneska jsem se s malým vrátila z nemocnice. Včera mu dělali obřízku, tak už je z něj velikej kluk. Byla jsem s ním v nem. ubytovaná. Nakonec stejně spal v mé posteli, takže jsem se vůbec nevyspala. Měli mi dát slevu!!! Neměl plinku, tak jsem ho furt hlídala i když měl podložku a taky jsem se bála, abych nespadla na zem. Tuto noc to bylo horší, nevěděla jsem, kam strčit nohy, dokonce jsem chtěla jít na nemocniční balkon bosky, zchladit si nohy. To mi někdy pomůže. Možná to byl ten úplněk? Ani o něm nevím. Jinak malej všechno snášel v pohodě, nejhorší to bylo před operací, když nemohl jíst a vzali ho až ve 12:10 na sál. Celý dopo probrečel. On je děsnej jedlík a furt chodí a „papat papat manger manger“, takže to bylo pro něj fakt utrpení. Až na to, že váhu má ročního dítěte - nechápu. Po operaci si to vynahradil. Dvě hoďky po operaci si na pindíka postavil hrnek s čajem a lžičkou pocucával celý odpoledne. Snědl celý sušenky Sunarka a na večeři chleba a jak ho dojedl, tak zase " PAPAAAT!!" Tak ještě výživu. Jsem se bála, aby se nepoblinkal! Spal celou noc bez problémů a ráno nás vykopli před 9 hod! Nejdřív, že do zítra, ale ukecala jsem doktora. Už to znám od staršího syna, takže jsem „zkušená matka“ ![]()
Jinak jídlo furt blbý, ale už se to lepší. Doma už víc makám, dokonce i žehlím! Však se to nahromadilo. Jsem vždycky vyžehlila, co bylo nutně potřeba a teď to doháním.
Dneska jsme dostali klíče od nájemníků. Nechali rozbitý okno a vypáčený dveře od bytu. Chybí nějaký nábytek, koberec, parkety jsou jakýsi zašpiněný. Ale ten mladej to prej nahradí splátkama postupně. Tak jsem zvědavá. On je slušnej, pokud za něj nejedná stará nebo otec. Nadělali mu dost ostudy.
Jsem se nějak rozkecala
, měla bych dát prostor ostatním, co?? Tak se loučím, buďte zdravé, krásné, dobře spěte a papejte a pozdravujte miminka i dětičky!
![]()
Ahojte holky!!!
Na KO vše v pořádku. Dám sem odkaz na rajče a mužete kuknout na fotečku jak mimi mává.
Akorát mi dr. předepsal železo. Tak ho beru od středy. A od te doby trpím zacpou a když jdu tak stolici mám tmavou. Omlouvám se, že to sem píšu. Máte s tím některá zkušenost??? Děkuji.
http://wenzdynka.rajce.idnes.cz/UZV_fazolky/#…
Všem přeji pěkný den a o víkendu se chystám na ty květošový placičky ![]()