Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky!
JAnčoK můžu se zeptat proč se stěhujete k rodičům? Musím říct, že já nemůžu po pravdě přežít, když je u nás tchýně a spí tu třebas i jen jednu noc, a s našima by to bylo podobný. Prostě jsem zvyklá na svoje a svůj klid a jakmile mi ho někdo naruší, jsem vedle. A ty to chceš podstoupit dobrovolně? A na jak dlouho. Ještě je možná něco jinýho , když má někdo barák a každý svoje patro… ale v bytě je to fakt dost drsné.
Batato já jsem si taky říkala, že jsem si minulou těhu průkazku měla okopírovat a teď mne to taky napadlo, ale já pochybuju, že bychom měli třetí dítko. A máš dobrý , že si moc nepřibrala, já se hrozím toho až si těď po těch třech týdnech vlezu v ordinaci na váhu. ![]()
A malý je na táboře určo v pořádku, kdyby to nebylo, tak by ten tábor rozpustili a jeli by dětičky domů.
Roxo je to přesně tak jak píšeš… a díky za podporu. Jinak jsem vše chtěla Meli vysvětlit a napsat, i když už to tu jednou bylo. Bylo to pro mne jednodušší než to na těchto stránkách hledat (protože jsme toho tu už tolik probraly).
![]()
Lucialinko kombinézka je fakt super už jsem si pořídila úplně pro malinkatý miminko a jednu trochu větší-tak teď už musí být vše v pořádku, co bych jinak s němi dělala. A bylinky se v těhu mohou jen některé a některým by se maminky měly vyhnout. Já si ale myslím, že třeba v malém množství se nic neděje, že je většinou řeč o tom, že by chtěl někdo pít bylinky jako léčebnou kúru třeba po dobu jednoho měsíce. A kolik je bylinek nebo výtažku z nich v RAJCI fakt nevím.
Mikitko ten kočárek je pěknej, ale u mne by zvítězil asi ten X-lander, je opravdu takovej sportovnější. A se sušičkou nemám zkušenostia bohužel bych ji v té bytové koupelně neměla asi ani kde úmístit. Já teď vedu doma s manželem diskuzi o nové kuchyňské lince a hlavně o tom, že by neměla být bez myčky
.
Tino je fajn , že máš tripply v pohodě. A jsi opálená jako černoušek?
![]()
Jinak zdravím všechny ostatní mamči a miminka, které jsem přímo neoslovila( aby vám to nebylo líto
). ![]()
Lucialinko já jsem během tvého vzkazíku, už na tvůj dotazík odpovídala. Jen tak rychle nepíšu
![]()
dĚKUJI PETRUŠKO JSI HODNÁ,,BO KÁMOŠKA MI PSALA ZASE JESTLI JSEM NĚCO ZJISTILA,ALE VIDÍM ŽE MÁME STEJNÝ NÁZOR,,NEMĚLO BY TO UŠKODIT,,ZATIM PAPA VALÍME VENEK
zdarec holky jdu se rozloucit jedem sice vsobotu ale nevim jestli bude zitra cas, tak se mejte hezky, od nasich vas budu smirovat.
papaaaaaaaaaaaaa
joo petrus ja tu taky tchyni snesusotva na obed natoz na noc. nase to ujde ale i tak soukromi je soukromi ze? a dik za dodatecne pozdraveni zbytku, to bylo pekne. ![]()
luci ja nevim co to ten rajec je ![]()
mikitaa ja chtela hrozne pracku se susickou v jednom ale vsichni mi to vymluvili. tady mame spolecnou pracku i susicku (i kdyz my mame svoji tajne v byte) a je o super vec, jn ti neporadim jaky typ fakt tomu nerozumim. no a na vahu me dr. nic nerek ale to mel tak jedine stesti
k tomu kocaru nevim je to nak podezrele nizka ta cena, chtelo by to ho vyzkouset nebo poradne videt, jinak nevypada zle.
batato ja jsem taky hrozny posera co jsem poprve othotnela… je to asi tim ze mas najednou zodpovednost nejen za sebe. je to ja nepreziju az nekdy pojede dte na tabor. umru steskem
jinak funim taky jak drak pri kzdych deseti metrech. navic je mi posledni dobou i dost zle a toci s mi hlava asi ten tlak pri tech bourkach nevim.
tino super gratuluju!
tak a ted uz opravdu jdu
papaaaaaaaaaaa
ahoj…
tak jsem si chtela opravit ten metrik kterej mi od zacatku ukazuje ze budu tehu jen osm mesicu…a uz mi to tam zas nejde vlozit…tak nevim..kurna s tema kodama pracuju v praci..bezne je pouzivam a tady mi to nefunguje. taky je zajimavy ze lili mi ukazoval 17+3 a tenhle 17+0 .. ale to uz je fuk ![]()
magdi: dohromady bych to taky nechtela…posere se ti susicka..budes reklamovat a budes mesic i bez pracky…jak je neco jakoze dva a vice v jednom tak vetsinou ani jedno nefunguje poradne.
luci: bylinky umi byt zradny…ale tech vod bych se nebala..to je vicemene jen navonany..me ani nenapadlo to resit abych pravdu rekla…piju to porad. jediny co vim ze se v tehu nesmi pit je tonic pac je v nem chinin. ale tim nerikam ze je tonic jedinej…
jani: americky soucastky, rusky soucastky, polsky soucastky…stejne je to vsechno vyrobeny v cine
ale uz mi ho vymlouvalo hodne lidi tak su zase stopro rozhodnuta pro x lander
a na dvur zkusim nekde sehnat jak byly takovy ty krasny prouteny kdysi…hrozne se mi to libi ![]()
ja mam dva dny dovcu tak valim makat ke zviratkum..mejte se paradne
ahoj,
tak já dneska byla na genetické konzultaci (šla jsem tam relativ. v poho) ale na recepci co mi vyjeli výsledky tripple testů - pozitivní (riziko downa 1:180) jsem z toho měla smíšené pocity…nakonec jsem podstoupila amniocentézu, zítra se dozvím výsledky ev. chromozom. vad 13,18,21 a pohlaví…
Roxo- dr. sice nic neříkala, ale já tam viděla kluka…(tak jestli to dopadne…tak budou taky v přesile)
Ostatní výsledky budou za 14 dní.....ale nějak jsem se neptala na co vše se to ještě vyšetřuje…nevíte náhodou???
zatim pa jdu polehávat
Petrush Díky, hned jsem klidnější s tím táborem
Ale jo, když přišla odpověď od vedoucího, mají to podchycený. Oni už hned na začátku taky vyhlašovali jakousi bojovku a přestěhovali děcka někam z údolí pryč pod provizorní stany. Děckám neřekli proč
Ale včera to bylo fakt drsný a strašně dlouho to trvalo. Okopírovaná průkazka je dobrá. Mám teď dokonce větší břicho než minule
!!!
Magdičko Já stesky už neumírám, to bylo dřív, člověk si rychle zvykne
Malej byl 3× v ozdravovně asi od 4 let a vždycky řekl: tak už jeďte, ja si chci hrát s klukama…a ja zalezla za strom a bulela a on nic…běhal za mičudou atd. No comment!!! Mdlo je mi uz 3 měsíce, spíš by mě překvapilo, kdyby mi nebylo ![]()
Holky brňačky…sháním malou ledničku (výška tak 80-90 cm) s malým mražáčkem a koberec cca 3,6× 5,3m…případně pračku. Nevíte o něčem? Já jdu hledat na netu. Pro nový nájemníky…nechci kupovat nový věci.
Papapapa všem a krásný slunný den (doufám, že bez bouřky!!)
batato: ja porad obdivuju tu fotku tech dvou cernousku usmivajicich se…vzdycky mam radost kdyz napises a objevi se tam:) jinak v brne je spousta bazaru s nabytkem a tam maji aji lednicky, pracku bych asi jetou nekupovala..dneska uz to prd vydrzi a da se koupit nova za 5 tis…ja kdyz sem tam byla jeste v podnajmu tak jsem jinde nabytek nenakupovala
maji adresy na netu..jeden je nekde na cejlu…docela velikanskej, nekde u toho sparu tam..ted presne kde nevim ale vim ze kolem toho jezdim. koberec jsem ted kupovala do chodby tak cca rozmer jak ty… v koberce breno nebo mozna to byl trend…vsak oni to maji vsude..jako zbytkovej kus za 600..takze parada..ja to kupuju kazdej rok novy kvuli psum…tak treba sem ti trocha pomohla.
ja bych zas potrebovala poradit jestli nekdo mate zkusenost s netesnicima dverma u lednicky…je tak pet let stara indesit…ale nevim jestli kupovat novy nebo volat opravara nebo to staci treba necim namazat aby se to lip chytalo…treba nekdo vite
delam dneska generalni uklid tak zas resim kazdou ptakovinu
diky M.
jeste prosim nekoho co s tim kodem…vyplivlo mi to toto jako BBcode…""http://lbdf.lilypie.com/NnqWp2.png:http://lbdf.lilypie.com/NnqWp2.png
i kdyz to tam dam jen jako image tzn od img po img tak to nejde…co s tem?
nooo a tady mi ho zobrazi a v podpisu neee..te bordel
Petruš, stěhujeme se protože stavíme domeček a prodali jsme právě vlastní byt, bo potřebujeme penízky na stavbu. Šli bychom do podnájmu, ale jsou to takové hrůzy a nám se nechce někomu dávat 5000 navíc přes nájem. S našima to bude peklo, hlavně s matkou, ale ty prachy se hoděj. Měli bychom tam být jen do konce roku, tak to snad nějak dopadne.
Meli, tak to budeš vědět na 100% zda čekáš kluka a nebo holčičku, viď? Tak na sebe buď pár dní opatrná.
Mikit, ty prouťáky jsou drahý jak prase, ale zase prostorný, viď? Myslíš, že na tu kolekci 2008 u ( x-landeru) jde nacvaknout autosedačka 2009?
Batato, jestli máš chuť pošlu ti i naší 2 m vysokou hromadu prádla na vyžehlení, co?
Magdi, kam frčíte na dovču? Tak dobře dojeďte.
Mikitko zkus se podívat do nastavení a měla by si mít odškrknuto ANO u vždy připojit můj podpis, značky, HTML a smajlíky. A pokud nemáš, zaškrtni a potvrď. Zkus mrknout, já jinak nevím , čím by to mohlo být.
JančoK tak ti přeji pevné nervy, nějak to musíte skousnout, ale pokud po novém roce už budete ve svojem, tak to snad nějak vydržíte.
Meli tak držím moc palečky. Že už zítra budeš znát výsledky, tak to sis asi musela připlatit, nebo to někde dělají za tak krátkou dobu? Já vím, že normálně se na to čeká 14dní. A z plodovky se určuje hlavně Patauův, Edwardsnův a Downův syndrom( to jsou ty chromoz. 13,18,21), ale to ostatní fakt nevím. Zítra jdu taky na KO, ale jen do poradny, tak jak budu čekat tu neuvěřitelně dlouhou hodinu v čekárně( průměr- i když jsem objednaná) určitě si vzpomenu a budu držet pěstičky.
TAk papa
![]()
Petrush, opálená skoro jako černoušek
. Kuchyň bez myčky rozhodně ne, myčku považuji za největší vynález 20 století ![]()
Holky, už máme tu galerii? Šoupla bych tam pár fotek z dovči, jdu to prozkoumat.
Vypadá to, že galerii nemáme, jestli se pletu dejte vědět. Já se tam v tom pořád nějak nemůžu vyznat, přijde mi to trochu zmatený. Dík.
Tinuš já jsem zase jako vápno
![]()
Galerku nemáme, teda alespoň jsem ji taky nenašla. ![]()