Poradna duly
Jana Čurdová
ahoj holky,
tak vám závidím dovči- hlavně jak si to užíváte
a doufám,že pokud bude vše ok, tak aspoň ta Šumava vyjde.
Jinak pohlaví- holt si nevyberem
.Já vím co mi říkala mamka,jak u mě doufali v kluka…dědeček 3 holky…poté samé vnučky a já poslední naděje…no a.....taky mamka říkala že jak jsem se narodila byla lehce rozladěná, hlavně kvůli dědečkovi (prostě se nedočkal)…taťka prý nikdy nic neřekl …ale známe chlapy.
Já vám zase tak trochu závidím ty holčičky…ale jenom v dobrém ![]()
Ahoj holčiny,
všechny zdravím ad ěkuji za diskuzi o kočárcích. Já na ně občas koukám,ale taky jsem z toho nebyla moudrá.A my třeba bydlíme ve městě,ale protažený chodníky v zimě o tom se nám může jen zdát a za rohem je les a tam budu určitě jezdit na prochajdy, takže tedy čtyřkolka s nafukovacími kolečky. A ještě jeden dotaz - v diskuzích jsem tu vyčetla, že některý moderní kočárky nic moc nehoupaj. Vadilo Vám to někomu nebo jste si při výběru kočárku na to taky dávali bacha a zkoušeli jste před tím jestli houpe?
No a pohyby, stále taky čekám a ani pohlaví neznám, dr. si minule stěžoval, že se neotočí a neotočí
,ale příští týden jdu na velký UZ,tak snad bude jasno. No a od soboty cítím takový jakoby ťukání hodně dole v podbříšku, tam už žádný střeva rozhodně nemám a cítím to několikrát denně a každý den. Myslíte, že by už to mohly být pohyby? Nebo až to přijde tak to stoprocentně poznám, že jsou to pohyby?
A ještě jedna věc, já pěkně kynu, mám navrch asi 5 kg a zdá se mi to moc, protože to největší přibírání přijde. Ale nějak se extra necpu, občas něco sladkého,ale ne denně, tak to bych mohla vynechat. Ale dietu rozhodně držet nehodlám. Jak jste na tom Vy?
Jinak všem pěkný večer.
Tino - co vím kamarádka a jedna sestřenice měly takový ty starý klasiky (tak aspoň vypadaly) jedna Roan…druhý nevim…ale co jsem s nima zkoušela jezdit tak mi přišly dobrý hlavně v terénu a teda echt houpaly
Ale zase co se skladnosti týče nic moc…teda do auta…sestřenice měla auto (autobus) tak jim to bylo jedno, kamarádka jezdila pouze po Praze.. a jsou těžší..(ale při jízdě to nepoznáš, spíš když je někam taháš…jo a kamarádka to i vyjela pozadu do schodů…asi měla tak akorát na to kolečka…mě to třeba nešlo až teď s golfkama)
Já měla dražší…ale mě houpá…(teda ne tak, jak ten jejich)…co jsem zkoušela trojkolky, tak mi přišly že ty teda moc nehoupaj…
Ale dneska těch kočárů je mraky tak nevim…hlavně co od toho chceš…
(no asi vše za rozumnou cenu…)
Ahoj,
petrusha - na minulé kontrole jsem to doktorovi říkala a on, že je vše v pořádku tak nechci plašit. Důležité je že je to pořád stejné a nezhoršuje se to.
cancerka - děkuju za přivítání. To je fajn, že i u Tebe vše v pořádku, gratulace k holčičce ![]()
Prosím o doplnění: curly30, Plzeňsko, Johana 3roky, TP 22.12.09
Taky jsem koukala, že je zatím převaha chlapečků
Já mám nahoře 5kg, ale jde to podstatně rychleji než u prvního těhotenství
, naštěstí jsem měla před otěhotněním spíš podváhu. Sladké vůbec nemusím, taky mi přestalo chutnat kafe, ale maso, zelenina a ovoce jim snad po kilech ![]()
Včera odpoledne jsem miminko ucítila a pak večer znova na té samé straně.
Co se týč těch kočárků…hlasím se jako hrdá majitelka Casualplay S4 (od soboty
). Je to taky trojkolka, ale ma přední kolo zdvojené a hlavně ten kočár je jako celek dost robustní (ne jako třeba Quinny s pidikolečkama). Takže myslím, že je trojkolka a trojkolka…takový typy jako ten Casualplay S4, Jané Slalom, Mutsy stabilní budou…takový ty malý městský skládačky (jako zmiňovaný Quinny) určitě jsou spíš jen na odhrnutý chodníky.
Váhově jsem zatím přibrala 3kg…není to moc a jsem za to ráda, ale myslím, že to souvisí s tím, že jsem celkem oplácaná normálně a říká se, že silnější holky přiberou třeba jen kolem 6-7 kg.
Pohyby…no, něco cítím už taky týden…jenže já jsem děsnej skeptik a mám pocit, že to co cítím je jen nějakej svalovej tik atd..takže nejsem schopna dojít k přesvědčení, že to je ono
Jak psala JančaK..obě asi potřebujem, aby nás mimčo pořádně dokopalo, abychom poznaly a uvěřily ![]()
No a co se týče oblečení…ke kočáru mám fusak, plánuju do něj dávat malýho v zimní zavinovačce a teplým oblečení…to snad bude stačit. Na fusak samozřejmě deku (vejde-li se do kočáru).
Ale stejně se Vás zeptám, zda máte tip. kde na netu jsou nějaký pěkný malý kombinézky..nevíte ?
Meli, dík za rady ohledně kočárků, bydlíme ve městě ale určitě budu jezdit i po lese. Takže určitě něco stabilnějšího a kufr u auta moc velkej nemám a něco spíš lehčího, protože se svojí pidi výškou moc síly nemám. Dneska jsem si dala zaúkol přeměřit kufr auta, abych věděla z čeho mám vybírat.A s cenou jsi to trefila přesně, cena nejlépe rozumná, když to bude vyhovovat požadavkům, tak si ráda připlatím v tom problém nebude,ale musím přiznat, že když jsem poprvé viděla kolik to stojí takjsem byla celkem v šoku a ty nejdražší kočárk yž mi rpostě s cenou přijdou přehnaný, podle mě to nemá tu hodnotu. Aspoň já viděla nějakej co jsem ani nepoznala značku a stál 30 tis
V sobotu jdu ke kamarádce, kouknout se na asi měsíční slečnu a ty jsou na tom podobně jako my, co se týče požadavků, tak kouknu co pořídili a když tak pak písnu,aby jste poradili.
Loli, tak to čemu já říkám ťukání v bříšku by se dalo klidně nazvat svalovej tik jak ty říkáš a to už cítím pár dní. Takže se přidávám do skupiny, která by ráda cítila pořádnej kopanec, abych měla jistotu,ale když nás je víc,tak začínám pomalu věřit, že tohle jsou opravdu pohyby. Ve čtvrtek jdu k doktorovi,tak se ho zkusím zeptat, jestli by to mohlo být ono
A hlavně doufám, že se Emmík otočí a že se konečně dozvíme, jestli je to holčička nebo kluk a já bych se ráda přidala do tý skupiny chlapečků ( však víte jak to, když řekně že to je holčička, tak stejně budu na měkko a poběžím koupit růžový dupačky ![]()
Zatím se všechny mějte.
Ahoj holky,
Dostala jsem nějaké meruňky a tak i já, která dělala marmeládu jedenkrát v životě jsem dnes pár skleniček udělala, no doufám, že se dobře zaklaply a že se nezkazí.
Dnes jdeme s manželem do kina na transformery dvojku. Doufám, že malá bude u sestřenky hodná a že se jí mockrát nepokadí, protože pořád chce jíst ty meruňky ![]()
Na oběd dnes dělám jen brambory a dušenou mrkvičku…mňam už se těším, za chvíli to bude hotové.
Taky mě čeká výběr kočárku.....jsem člověk, který nákupy nesnáší, tak doufám, že to půjde snadno, rychle, levně a s dobrým výsledkem.
Určitě chci čtyřkolku s velkýma nafukovacíma kolama. I když většinou jezdím ve městě, tak jízda po městě se tu dá srovnat s jízdou přes kořeny v lese
Taky potřebuju sklápěcí ručku, protože malá bude chtít stopro vozit. Jo a mělo by se sním dát houpat, ne že bych mimčo houpala to jsem nedělala, ale celkově ta jízda je pak příjemnější pro mimčo i pro mě.
Dotázek pro druho a více maminky. Jak to děláte, když chcete jít na záchod na velkou? Co uděláte s prckama? Dřív jsem jí dala do sedačky, nebo do postýlky, ale teď jí nechávám volně v pokoji, kde vím, že se jí nic nestane a nechávám si otevřené dveře. Poslední dobou, ale přijde za mnou na záchod a kouká na mě a já se pak v klidu nevy.....
![]()
Petrush
nu uvidíme jestli budeme zkoušet ještě kluka nebo ne, já se bojím, že by to byly dvojčata a to bysme museli pořídit autobus místo auta ![]()
Tino
Myslím, že to budou už pohyby, postupně to bude sílit, takže pak už budeš vědět určitě. A s přibíráním bych si nedělala starosti, ono to většinou bývá takové skokové, jednou za čas hup břicho vyrazí kila taky a pak zas klid. Pokud jíš normálně a zdravě, tak je to jedno jak přibereš. Po porodu se zas dáš do kupy. ![]()
Tak zatím páá jdu baštit.
ahoj holky…
na pohyby taky neverim dokavad me neco nekopne ![]()
s tim kocarem tezko rict…jestli si minimamka tak mozna bude lepsi lehkci trojkolka, ale u te je treba dbat na to aby byla poradna a stabilni jak rikala lolinka. ja sem loni mela moznost vyzkouset trojkolku kdyz sem vencila mimco kamosce ve snehu a to druhe predni kolo mi tam k manevrovani chybelo.
jinac sem dneska byla u doktorky a zas nic nevim…maji tam dovoleny tak je to hrk hrk rychle rychle a vim prdlajs. jen mi rekla jooo vy jste v 18 tydnu takze pohyby jeste necitite..jako hotovou vec a nechala me uz doma..jupiiii
ale stejne jdu zitra do prace takze se nic moc nemeni.
a vazili me a mam porad sedm kilo nahoru..takze holky s peti budte naprosto v klidu…jen je dobry ze uz mesic je to stejny a nezvysuje se…to uz bych byla jak kula
a jim porad stejne jen nemuzu ani videt maso uz od zacatku.
mejte se krasne
Mikitko, a co třeba takový ty trojkolky co mají ve předu to kolečko jakoby dvojitý. Nemáš s tím zkušenost anebo někdo jiný, prosím? To by mohlo být stabilnější. Já se přiznám, že taky nejsem nakupovací typ,ale u těch kočárků asi budu muset vyrazit do nějakého většího krámu a trochu si to vyzkoušet, poměřit, povážit ![]()
Mikitko a to jsi jako na rizikovým a přesto chodíš do práce?
jooo tino to uz se me moc ptas…to ti musi rict nekdo kdo to ma ozkouseny…ja ti jen opakuju co vim od kamosek co sem vyptavala kvuli kocaru pro me a na tu trojkolku z lonska (nebo ono uz to bylo letos) jak napadlo vic snehu mam spatnou zkusenost…a byla to nejaka drazsi…a i tak dneska jsem byla koukat s kamoskou co uz je dvojita mamka prave kvuli kocaru a na kazdym nasla neco co by ji vadilo
takze si covek ideal asi nevybere…rikala ze kdyby ted mela kupovat treti kocar tak uz rozhodne nekupuje novej..ze to za to nestoji…odjezdit jedno decko a pak koupit na dalsi zase bazar…ale je to jen jeden nazor ze spousty.
a nejsem na rizikovym…nebo jakoze sem…ale mam to vylozene kvuli praci…delam v televizi..tahame tezky kamery..kabely..furt se nekam lita daleko autem…a me uz to tak nejak nedela dobre, litam doma kolem zvirat, v praci kolem prace a su strhana jak pes…tak sem se nechala nechat uz doma a oni jsou na me v praci hodny…dojdu tam jednou za cas..udelam s cim si ostatni nevi rady a zas pujdu…snad teda..tak si to predstavuju ![]()
Mikitko, tak už to chápu s tím, že Tě nechala doma, já myslela, jestli nemáš být doma v posteli kvůli něčemu konrétnímu a přitom běháš do práce. Ale stejně, i když chodíš jen občas, na ty těžký věci dávej pozor, to věřím, že seš pak servaná. Jinak práce v tv,to mi vždycky přišlo strašně moc zajímavý a trochu tajuplný (asi že tomu za mák nerozumím) ![]()
Pěkný večer všem!!
Tak jsem vás dočetla, ale nic moc si nepamatuji.
Pohyby: no já pořád nevím až mě pořádně mimi nakopne tak budu vědět. Včera odpolko, když jsem se natáhla tak 4krát takoví malí jakoby kopnutí jsem cítila. Bylo to v podbříšku. Dnes je zase klid no. Tak fakt nevím ![]()
Vidím, že probíráte kočárky. Což je super. No mně se vždy líbila trojkolka třeba od Quinny. Jenže od manži sestřenka mi právě říkala, že to přední kolečko je na prd, když jedete třeba na chalupě po kamení nebo nerovné cestě tak se prostě zasekne. Ale, že už na to přišli a prodávají k tomu zvlášt kolečko stojí cca 1400,–.
No, ale nakonec stejně pujdem do čtyř a bude. Ale nevím vubec jakou značku a jaký jsou dobrý. Chtěla bych ani ne levný ani drahý. Co říkáte na X-lander??? A nebo máte někdo nějaký tip???
Zítra jdu s kamarádkou do města obejít obchudky s mimi věcma. Tak tam na nějaký kočár kuknu. ![]()
Meli jsem ráda, že je vše v pořádku!!!
Tak se měj te a zas se ozvu. ![]()
Ahoj holky,tak koukájm, že se diskuse na téma kočárky chytla…-) Nicméně tedy moje mise také pokračuje…Dnes jsem byla v Holešovicích v obchodě Krteček-jako že mi tam poradí co a jak,obhlídnu to,ošáhám si nějaký apod…No plácla bych ty dvě nány co tam byly jako podavačky…Nejdřív si mě nikdo ani nevšim,takže jsem se musela zeptat sama…no a ochota sama…Asi po 20min jsem ocházela vzteky bez sebe a nic moc jsem se nedozvěděla…chudák majitel-se asi diví,proč nemá kšefty…No nic. Ale objevila jsem Gesslein future-sice drahý ale docela mi přišel zajímavý-i když si myslím, že nakonec zvítězí rozum a řeknu si,že tak drahý kočár mít nemusíme…-)Vyjde cca na 16.000kč ale bez autosedačky a doplňků…takže se to ještě dost vyšplhá. Co mě zaujalo byl také Hauck Apollo 4 all in one v barvě lime. Cenově dobrý a funkce taky…Tak snad ještě něco objevím-) Jsem ráda, že tu u Vás najdu inspiraci…ležím teď pořád v netu a bádám…-)
Maminy držte se a zatím páááááááá-)
Leninko tak když tak hoď odkazy na ty kárky
Se mrknu. A nebo vyhledám. Já bych si tak představovala kočárek v ceně cca 15000,–. Víc už asi ne.
Leninko tak ten Hauk jsem našla je pěkný, ale já bych kolečka chtěla raději nafukovací. Psali někde jak si vybírat kočárek. No a nafukovací jsou dobréi do města i do terenu. Jezdíme na chatu a k rodičum na vesnici. Ale pěkný je i cena ![]()