Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
MAgdi MAlá měla tu první noc 38,8°C tak jsem ji tam šupla hned v noci nurofen- zabral, ale hned v 10hod. ráno měla zase takovou horečku…zábaly jsem nedávala -zase jen ten nurofen( u nás čípky nevedou ). A krom toho jsem ji na:,–(ila sumetrolim, co nám zbyl z minula. Dávám co 12hod. a jsme bez teplot. Musí se to brát ale minimálně 5 dní, aby se účinek neminul.
Ale jinak jsem zastánce zábalů a kdyby měla přes 39 a víše, určitě bych se nerozpakovala.
Meli tak vyšel mi pozitivní AFP marker , což je možný rozštěp neurální trubice, či srdeční anomálie. Výsledek byl 1:130. ( v prvním trimestru se ale tento marker nehodnotí- tudíž není možno přihlížet k výsledku NT screeningu) Navíc mi vyšel i pozitivní down , ale porovnáním hodnot z NT screeningu, dělaného v prvním trimestru je výsledek na downa negativní.
Takže jsme byli objednáni na genetický Utz, kterým lze poznat rozštěpy a nějaké vetší deformace srdíčka. Jenže mimčo bylo otočené zády a nebylo moc dobře vidět, našli nám ale zvětšené ledvinové pánvičky, které mohou znamenat i větší poruchu močové trubice, nebo vylučování…ale také nemusí a po porodu se to miminku může upravit, musí být pravidelně sledováno. Takže si nás pozvaly ještěna ten genetický ( velký )UTZ znovu, jdeme tam za 14dní ( bylo mi řečeno, že by se ještě stihl v zákonném termínu podle výsledku z UTZ udělat potrat- do24tt )
Tak se modlím, aby bylo vše v pořádku..... mimčo o sobě dává krásně vědět, kope co chvilku …je čilé a jeho vývoj na UTZ vždy odpovídá, tak pořád doufám, že je vše v nejlepším pořádku. Tak asi tak…
Jen jsem zapomněla dodat, že u dcery jsem měla taky vysoký AFP marker a tudíž také podezření na rozštěp neurální trubice, nebo srdeční vadu. Ale ona byla z dvojčat a ten počítač to neumí vyhodnotit…a tak je v pořádku, jen vlastně když se nad tím zamýšlím, tak má malou dírečku, někde na chlopni u srdíčka, která se teda od narození zaceluje a snad se nám taky brzy stratí. Takže možná , že ten výsledek vyšel pozitivně u ní, mohl znamenat tady tu malou vadičku na srdíčku.
magdi: no ja su zvedava co mi na tu vahu rekne dr. pac uz posledne nejak kroutila hlavou ze pet kilo takhle na zacatku je dost
a to bricho si popsala presne..kdyz me to chytne musim se natahnout a pak je to zase ok..doufam ze to tvrdnuti neni…kamoska co ma ted kazdym dnem porodit s tim byla pry aji na kapackach kdyz to mela moc casto.
meli: zalezi kam jste meli jet…my jsme nakonec dovcu taky prehodnotili…puvodne jsme meli jet do norska planujeme to uz dva roky…ale cesta daleka a podminky preci jen trochu drsnejsi…takze pakjsme se shodli na korsice a fakt nadhera..kdyz by ste nekdo chtel videt fotky ..hodim vam sem odkaz ![]()
a nad kocarem pomalu taky uvazuju…preci jen je to nejdrazsi vec a dokud chodim do prace tak to nejak splacnem tu cenu snad…ted vsechno padlo na dovcu
tak to vidim tak na za mesic. pristi utery nam snad uz malej ukaze sulinka…pac ze ma zadek vime naprosto jiste (ukazuje pokazde) a zacnu kupovat i nejaky oblecky ![]()
mejte se paradne..valim sekat zahradu
Ahoj holčiny, hlásím se zpět z dovči, bylo to super, je tam krásně a byla to strašná pohoda. Hned začátkem minulého týdne mi od dr. poslali smsku, že tripple testy jsou ok, tak jsem měla radost.
Doufám,že se máte všechny moc dobře a já Vás jdu dočíst.
ahoj holky
poradte mi kdo mate doma susicku podle ceho to vybirat…vsechny pro me dostupny energeticky tridy jsou C…chcu tu co se da vylit asi nejspis nebo hodim hadicu primo do vany tak jak je pracka…ale vubec nechapu ceny…da se sehnat za 6tis…a ma stejny parametry jako za 15tis. jaky s tim mate zkusenosti?? Nejradej bych tu za sest…ale aby se mi to nevratilo jinudyma ![]()
a jeste …nasla sem uzasnej kocar co se mi hrozne libi designove…ale znacka pro me naprosto neznama a cena nejak podezrele nizka…nevite nekdo? http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
to je prvni kocar co vypada tak dobre ze mi naboural jasnej vyber x landeru ![]()
Se sušičkami nemám moc zkušenosti, ale koukni jestli tam taky není rozdíl v hlučnosti, to bývá u hodně takových spotřebičů a pak bude záležet na tom, kde jí budete mít umístněnou. Já po sušičce také stále pokukuji,ale pořád mě odrazuje ta spotřeba, už tak mám pocit, že máme přeelektrizovanou domácnost. ![]()
Ahoj holky, zdravím po delší době:). U mně výsledky vše OK, ve středu jdu na VELKY UTZ, tak se už nemůžu dočkat ![]()
Mikito : Tu Korsiku závidím, byli jsme tam na svatební cestě, a nádhera! Kde přesně jste byli? Přešli jste celou G 20? Já bych jela hned, ale máme doma 3 letého kluka a tucestu bych s ním asi nezvládla…
Jinak ohledně kočáru: to Orlando má kamarádka a je moc spokojená, vyrábí ho v PL, já osobně víc fandím x-landeru, příjde mi takový víc sportovní
Petrusha: držím palce, at ty výsledky jsou ok!
Holky co máte před dovolenou si ji pořádně užijte…my se chystáme do Polska..
zatím
ela
ela: bydleli jsme v marignane…uz je to jizni ale je to skoro na tom rozdelovniku. meli jsme to trochu tezky protoze jsme sebou meli dve dogy a ty po tech vrskach skalach nemuzou. takze jsme vyslapli na lac de nino a lac de croa. prosli udoli restonica a jeste dalsi kterym ted nemuzu prijit na jmeno a par dalsich vyletu…ale vicemene v okoli cca 60 km od te marignany..Vico, Corte…uzivali francouzskyho vina a syru a vzali jsme to tak nejak tentokrat pohodove…i me nebylo uplne dobre kdyz se v tom vedru melo slapat nekam moc daleko. dyztak sou fotky na rajceti (uzivatel horymir9) tak muzes potesit ocko ![]()
a s tim kocarem mam ted dilema…jako kupovat ho ted hned nechcu…ale cim vic vybiram tim je to horsi…mela jsem vybrany ten x lander uz kvuli otmu ze jsme hodne sportovni..potrebuju aby jezdil v terenu..aby se dalo s nim na bruslich a po zahrade mezi zvirounama
ted mi do toho zase keca mamka at si poridim dva..jeden jakoze na zahradu a druhej mezi lidi…stejne bude ten mezi lidi parkovat v baraku mezi dogama tak ho neuchranim
a jeste se mi zacal fakt hodne libit tenhle …
Mikita: teda fotky skvělé, hned bych jela…my jsme sjeli celé západní pobřeží od až do ajacia, a bohužel až nám na vnitrozemí vůbec nezbyl čas, měli jsme co dělat abychopm stihli trajekt z Bastii zpět ![]()
určitě se tam vydám znovu, a tentokrát na déle…
Co se týče kočárku, já mam jeden „na balkon“ minule jsem chtěli uštřit koupili jsme levný Taco, a při našm neustálem cestováni to kočár nevydržel, tzn. nelze ho už složit…něco jsem tam ve vzteku asi zlomila a bylo. Já asi půjdu do toho X-run, korbu + sedačku půčuji od známe, takže mi stačí ten sportak.
zatím
ela
ahojinky petruško moc na tebe myslím snad bude všechno v pořádku,,jinak já jsem taky rozhodnutá koupit tu kombinézku at se prdolks nemusí zbytecně navlíkat svetrama mikinama a já nevim prostě co nejím vrstev,,volala mi kámoška a ptala se mě zda může pít rajec že tam jsou výtažky z bylin a tak sjem řekla že nevím že sjem ot om nic neslyšela jí prý někdo řekl že se bylinky nesmí v těhu tak jsem ji říkala že se poradím s váma,,mě miminko dneska kopkalo ze všech dnů nejsilněji,,a taky jsem zase zvracela chjo ![]()
Ahoj hoky, tak já jsem dneska po kontrole a neplánovaně mi rovnou udělali velký UTZ. Aspoň jsem to měla bez nervů, vše dopadlo dobře a je to
![]()
No zase kluk, takže už tu na mě budou 3, už abych si pomalu obalila něčím nervy… ![]()
Petruš , taky na tebe moc myslím, sna to bude Ok. Ty jsi říkala, že ty triply ti sdělila až po týdnu, protože si stejně šla na kontrolu, tak ti nechtěla volat o pár dní dřív. Teda jestli se nepletu. Zvětšené pánvičky nemusí nic vážného znamenat, věřím, že to tak bude.
Kombinézu asi taky pořídím, jednu z mála věcí, které asi nemám, Toho oblíkání v zimě se trochu děsím.Horší je, že bych si nejspíš měla pořídit auto, tady na vesnici s tou dopravou se 2 dětmi už to bude horší. Ale kde na něj vzít že, to mi asi porodný stačit nebude, co?
![]()
Nehledě na to, že spíš staršímu budeme muset koupit hlavně postel (resp. rovnou palandu) a celý byt na podzim přeorganizovat, protože ze začátku asi nebudou moc být v 1 pokoji. Postýlku budu muset narvat nějak do obýváku ( resp. kuchyně), v našem 2+kk to bude docela oříšek.
Roxy Jé tak to máme podobné problémy s reozganizací a koupě postele mě taky čeká. My máme 2+1 a pěkně blbě vyřešený dveře. Všude nám tu zavazí
.Teď nám navíc dělali rekonstrukci sklepů, tak máme všechny krámy doma nebo na balkoně, takže super. Hlavně, že se ve sklepech dobrej měsíc nic neděje, ale nejsou ještě udělaný sklepní kóje. Takže asi čekáme až zahřmí…a že dnes a včera hřmělo pořádně.
Tak jsem koukala do těhotenské průkazky (okopírované) z minulýho těhu a touhle dobou jsem měla jen o 0,9 kg míň než teď. Zato před těhotenstvím jsem předtím měla 62kg a teď 68kg. To jsem zvědavá, kolik mi příští týden ukáže váha. Snad už něco přiberu…ale aby to pak zase neletělo rychle
![]()
Jinak jsem dneska vyžehlila takovou hromadu prádla, že nechápu, kde se to tady pořád bere. A to máme jednoho kluka na táboře. A furt dokola…A jak jsem byla mimo provoz a furt jak na márách, žehlit jsem nevydržela. Dneska jsem to zfikla asi za 4 hodiny…hromada vysoka skoro jak já ![]()
Holky, nevím koho z vás zasáhla ta bouřka včera a dnes, ale já se musím přiznat, že jsem byla úplně hotová a měla jsem fakticky strach. Žeby to těhotenství? Asi jedno k druhýmu. Mladší synátor na mě jak klíště připoutanej, ani nedýchal a kvůli staršímu jsem zase nedýchala ja, páč je na tom táboře…kdesi v lese…ve stanu…chudáček malej…Ale psali mi, že je všechno OK, takže ty největší katastrojky se dozvíme až přijedou…Asi je to lepší.
Jo a dneska jsem provedla pokus co já a slunce. Dopo jsem běhala po městě…tak to pak už bylo dost blbý…s dechem atd. a Když jsem se z toho řádně dostala, šla jsem s malým na zahradu a zkoušela jsem opalování…jsem doslova jak tvaroh, takže bylo trošku potřeba. Vydržela jsem s malým venku 2hoďky a pak jsem tak tak vylezla schody
![]()
Tak jsem se vykecala a du schrupnout ![]()
Mějte se krásně a pozdravte miminka a dětičky ![]()
Ahojky holky, stále balíme a už toho mám po krk. Jsem unavená a neštvaná, že to stěhování vůbec přišlo. Budeme bydlet u našich v jednom pokoji v panelákovým 3+1.
Zítra jdu na velký UTZ a v pondělí do nemocnice na srdíčko miminka, tak nám držte palce, prosím.
Jo, Mikitko, ten kočárek jak jsi včera psala, tak ten se mi taky moc líbí, ale zase je polskej a to mi příjde takový podobný jako by byl čínskej.
Všimly jste si, jak polské kočárky zaplavili náš trh?
Já už jsem si vybrala, bude to X-lander.