Prosinec 2011 - dle MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
23.5.11 13:02

holky já bych bylinky taky radši nepila..akorát maliník před porodem - cca 4 týdny, mám s tím docela fajn zkušenost..

tady je menší info o kontryhelu, pánovi docela věřím http://www.dedekkorenar.cz/…ntryhel.html

tak a já jdu už fakt pracovat.. bože, mě se tak nechce. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4683
23.5.11 13:18
kaa13 píše:

Zdravím všechny, mám z Vás radost, krásný mimisky máte, už abych měla taky takovou fotečku :-)

Na ten kontryhel bacha v prvním trimestru je naprosto nevhodný, může vyvolat až potrat. Prokrvuje dělohu a uvolňuje její svalstvo v těhotenství se smí pít až těsně před koncem jako příprava na porod.

ahoj,

já vím, já tohle taky četla. jenže když jsem byla po revizi, tak mi hodně pomohl. když jsem otěhotněla a poprvé špinila někdy na konci 5. týdne a bolelo mě k tomu ještě břicho, tak jsem ho zkusila s tím, že po těch dvou potratech už nemám moc co ztratit, a do hodiny mi bylo líp a špinění hned přestalo. to samé se opakovalo ještě o pár dní později. pak jsem o něm řekla doktorce, právě proto, že jsem si s ním nebyla jistá vzhledem k tomu, že jsem právě četla, že se v prvním trimestru nemá. a doktorka mi ho schválila a nebylo to tak, že by nad tím jen mávla rukou - zajímala se, jestli sbírám čerstvý a popovídaly jsme o něm, takže evidentně ví o jakou bylinu jde a jaké jsou její účinky - pokud by měl vysloveně negativní účinky, tak by mě před ním varovala.
nikomu ho pro první trimestr nedoporučuju, ale mě prostě evidentně dělá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
23.5.11 13:36

Ahojte,

dočetla jsem příspěvky, dlouho jstem tady nebyla - minulý týden jsem chytla chřipkového bacila a několik dní strávila v posteli pocením a pocením. Teda, musím vám říct, zlaté léky, páč s paralenem a hektolitry čaje bylo fakt náročné vykurýrovat se z bolesti hlavy, krku, rýmy a kašle.. No, každopádně už je mi líp. Ještě odezní nevolnosti a bude prima úplně :-)

Holky, tuhle jste se tady bavily o dovolené - dá se jet na dovču, když jste na rizikovém těhot.?

A ještě jeden dotázek - mudra mi říkala, že pojišťovna hradí 3 ultrazvuky - jeden mi dělala 6+5 tt. Na kontrolu jdu tento týden, to už budu ve 12. týdnu. V průkazce jsou uvedené 3 políčka na ultrazvuk (12.-14., 18.-20., 30.-33. týden). Chápu dobře, že mám, dle průkazky, nárok na ještě 3 ultrazvuky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.5.11 13:38

ahoj holky,ak jsem po kontrole u dr. je vše v pořádku,dělala mi ultrazvuk přes břicho…jen mi našli něco v krvy(vyšetřovali mi krev kvůli tomu,že moje první těh. dopadlo špatně-porod ve 28tt a umrtí miminka hned po narození),tak musím ještě na hematoligii, a musím brát víc kys.listové,železo a Bkomplex…fotečku nemám,protože přes to bříško by nebylo nic moc vidět- tak příště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.5.11 13:39

jo a odpovídáme 10tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
23.5.11 14:06

Ahoj, tak to nevím, mně dá dr. průkazku až příští čtvrtek, pokud bude vše OK.

Ale už jsem měla dva UTZ na pohotovosti a dva u svého dr., ale to z důvodu problémů s krvácením, tak doufám, že jsem si je už „nevyčerpala“…, ale myslím, že to bude o dohodě s lékařem… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2868
23.5.11 14:39

Ahoj holky :mavam: ,tak jaký byl víkend?gratuluju k dobrým vysledkum. :palec: Mě je dobře ale včera mě tak strašně bolela hlava asi počasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
23.5.11 20:00
NikisKoh píše:
ahoj holky,ak jsem po kontrole u dr. je vše v pořádku,dělala mi ultrazvuk přes břicho…jen mi našli něco v krvy(vyšetřovali mi krev kvůli tomu,že moje první těh. dopadlo špatně-porod ve 28tt a umrtí miminka hned po narození),tak musím ještě na hematoligii, a musím brát víc kys.listové,železo a Bkomplex…fotečku nemám,protože přes to bříško by nebylo nic moc vidět- tak příště

Nikis - maji podezreni na nejakou trombofilni mutaci?
To ma svagrovka.
Snad se to nepotvrdi. :) Ale i kdyby jo, tak se to da v pohode zvladnout. Aspon to od zacatku budou hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.5.11 20:19
Nairol píše:
NikisKoh píše:
ahoj holky,ak jsem po kontrole u dr. je vše v pořádku,dělala mi ultrazvuk přes břicho…jen mi našli něco v krvy(vyšetřovali mi krev kvůli tomu,že moje první těh. dopadlo špatně-porod ve 28tt a umrtí miminka hned po narození),tak musím ještě na hematoligii, a musím brát víc kys.listové,železo a Bkomplex…fotečku nemám,protože přes to bříško by nebylo nic moc vidět- tak příště
To ma svagrovka.
Snad se to nepotvrdi. :) Ale i kdyby jo, tak se to da v pohode zvladnout. Aspon to od zacatku budou hlidat.

doktroka říkala,že mě tam raději pošle,aby zvážili,jestli mi dají nějaký prášky nebo ne,ale není to nic hodně vážnýho,tak mám být v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
23.5.11 20:44
NikisKoh píše:
Nairol píše:
NikisKoh píše:
To ma svagrovka.
doktroka říkala,že mě tam raději pošle,aby zvážili,jestli mi dají nějaký prášky nebo ne,ale není to nic hodně vážnýho,tak mám být v klidu

Kdyz te tam posila jen pro jistotu, tak to bude OK. :wink: Navic kdyz vyhrozuje max. praskama.
(Svagrovka si musela pichat denne fraxiparin asi 3 pred po porodem a pak jeste v 6-tindeli. Ale ani si nijak nestezovala. Pro dite vsechno, ze jo. :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
23.5.11 21:19

Niki- tak kontrola dobrý :hug: gratuluju a s tou krví se to srovná :kytka: neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.5.11 07:37

:lol: ťulpas po ránu neví, jak se vkládají fotky, tak to zkouším - komentář k fotce asi nenapíšu že?
vzpomínka na první porod :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
24.5.11 09:29

Ahojky,po delší době zdravím,jsem ráda,že tu nepřibyly žádné špatné zprávy.Já musím zase letět,doma mě nikdo neudrží,když je venku takhle krásně.
Jo a jinak-u mně pořád :poblion: :poblion: :poblion: ,ale už mi aspoň přestala vadit většina pachů a skoro všecko zvládnu pozřít,akorát to občas znenadání vyhodím :wink: :lol:
 papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
24.5.11 11:18

no uvidíme,co mi řeknou…jdu tam až koncem června-dřív neměli termín…holky já jsem pořád ak unavená-byla jsem v obchodě a musela jsem si jít chvilku lehnout…do ničeho se mi nechce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
24.5.11 12:45

Ahoj holky :-) tak jsem se vrátila od doktora a mám samé dobré zprávy. Dostala jsem průkazku, jsme velcí 21mm, :srdce: tluče a mimísek se už i hýbe :-) Fotečku mám taky - vložím později. Odpovídáme 9tt a TP doktor stanovil na 29.12.2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí