Prosinec 2011 - dle MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5917
24.5.11 12:51

Gratuluji k samým dobrým zprávám. ;)
Holky, to je tak fajn. Přeju vám, aby všechno už to bylo celé jen o tom těšení se z těhotenství. :) :potlesk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
24.5.11 18:16

gratuluju všem k dobrým zprávám já jdu v pondělí a tak už na mě padá nervozita.....snad bude všechno dobrý.Nic mi není jen jsem občas unavená a občas mi nefunguje žaludek…tak snad je všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.5.11 20:13

ahojte, tak já jsem doma z nemocnice… odpoledne zase mírné krvácení, já paniku, v pět jsem volala do nemocnice, jestli tam můžu přijet a mrknou na mě. tak jsme jeli.
Miminko roste, má 2,6 mm děloha ok, nikde se nic neodlučuje, krvácení je takové nárazové.. primář nechápal postup mojí mudry a to, že mi po předchozích dvou těhu,kdy jsem utrogestran brala na stejné potíže, ho nedala už nyní… takže jsem dostala nařízený klidový režim, utrogestan a ascorutin.
Kdyby se to opakovalo,můžu přijet rovnou s taškou a poležím si tam..
tož tak já..aspoň jsem viděla miminko, jak mi hezky zamávalo :srdce: takže se modlím, aby bylo všechno OK.
Jenom mi pan doktor vysvětlil, čím to může být, že sliznice prostě jakoby prožívá z části ještě menstruační cyklus a někdy se může takhle chovat..
takže tak…
a venku mě dorazila známá - taková negativka - mě viděla, jak jsem z toho špatná a říká mi - no jedna kamarádka teďka potratila v pátým měsíci :zed: tý jo, já myslela, že jí dám pěstí náně.. :cert:
jdu si lehnout.. jenom nevím, jestli utroš bude asi lepší zavádět že? jsem to spolkla..ale asi je lepší lokálně co myslíte? máte někdo zkušenost? já to vždycky polykala..

tak se mějte, pěkný večer přeju všem
pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.5.11 20:15

jo a když koukám na metřík,tak mimi odpovídá těhu 9+2 takže termín je kolem 25.12.takže když to dobře půjde, štědrý den to jistí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
24.5.11 20:21

já jsem si ho vždycky zaváděla,prý se tak lépe vstřebá.Jsi na tom skoro stejně jako já,mám sice termín 31.12. ale vzhledem k tomu,že jsem neměla ms ale hormonální poruchu v krvácela 2měsíce v kuse tak je to jen hrubý odhad a já to tipuju spíš na ty vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.5.11 20:33

janet děkuju, asi taky nebudu polykat…jdu odpočívat, mějte se kočky. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
24.5.11 20:38

nell,já měla vždy po iui utrogestan zavádět na udržení těhu,takže taky doporučuji zavádět :mrgreen: drž se a at je vše ok.a můžu se tě ještě zeptat kdy jsi měla poslední menzes?já že jsme skoro stejně a nesedí my ten termín porodu :mrgreen: pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
24.5.11 21:10

:lol: já měla 22.3. poslední mens.. ale vím přesně den početí, páč to bylo enem 1× ale najisto :mrgreen:
tak já doufám, že u mě :andel: vydrží.. jsem měla slzičky, když jsem čučela na ten UTZ.

mě to každý vypočítává jinak.. v poradně mi napsali 27.12,na netu mi vychází 29.12. a dnes mi primář řekl že 25.12.

ale ono záleží i na délce mens cyklu a já zadávám 30 dní..i když to bylo někdy 28 - jindy 32…
no uvidíme, cesta bude ještě dlouhá k vytouženému :srdce: miminku..

tak pá, zvědavost mi nedá a stejně sem koukám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
24.5.11 21:18

Nelo - to je dobre, zes do ty nemocnice sjela. Zrcite jsi klidnejsi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
24.5.11 22:09
nela77 píše:
ahojte, tak já jsem doma z nemocnice… odpoledne zase mírné krvácení, já paniku, v pět jsem volala do nemocnice, jestli tam můžu přijet a mrknou na mě. tak jsme jeli.
Miminko roste, má 2,6 mm děloha ok, nikde se nic neodlučuje, krvácení je takové nárazové.. primář nechápal postup mojí mudry a to, že mi po předchozích dvou těhu,kdy jsem utrogestran brala na stejné potíže, ho nedala už nyní… takže jsem dostala nařízený klidový režim, utrogestan a ascorutin.
Kdyby se to opakovalo,můžu přijet rovnou s taškou a poležím si tam..
tož tak já..aspoň jsem viděla miminko, jak mi hezky zamávalo :srdce: takže se modlím, aby bylo všechno OK.
Jenom mi pan doktor vysvětlil, čím to může být, že sliznice prostě jakoby prožívá z části ještě menstruační cyklus a někdy se může takhle chovat..
takže tak…
a venku mě dorazila známá - taková negativka - mě viděla, jak jsem z toho špatná a říká mi - no jedna kamarádka teďka potratila v pátým měsíci :zed: tý jo, já myslela, že jí dám pěstí náně.. :cert:
jdu si lehnout.. jenom nevím, jestli utroš bude asi lepší zavádět že? jsem to spolkla..ale asi je lepší lokálně co myslíte? máte někdo zkušenost? já to vždycky polykala..tak se mějte, pěkný večer přeju všem
pa

Ahojik Holky. :)
No Nely, promiň, ale ta tvoje známá je fakt pipina. Tohle mi někdo říct, tak ho pošlu normálně do hajzlu, co si jako myslí. Už tak je každý den čekání na to, jestli se miminko drží nebo není nemocné je vcelku stres a ne tak ještě, když ti někdo řekne takovou věc. Tohle se stává, ale opravdu málo, tak se měla vykašlat na to ti něco takového říct.
To mě naopak, když jsem potratila řekla kolegyně, že její známá měla v lednu mimoděložní a v dubnu už byla zase v tom a že jí dochtoři říkali, že nemá zbytečně čekat. :D ;)
To jsou aspoň potěšující zprávy. ;)
Já už se těším, až mi to snaženíčko zase vyjde a budu si užívat každou chvilku těhotenství. A chtěla bych s optimistickými myšlenkami. ;) Trochu mi ten optimismus dodávají i ty hometopatika, protože tomu věřím a vím, že do 3 měsíců vám tu budu taky hlásit // a nakonec i dobré zprávy ohledně zdraví prcka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.5.11 09:36

Ahoj Nel, já mám Utrogestan okamžitě od zjištění těhotenství (loni samov.potrat v 7.tt), takže stačilo doktorovi zavolat a on hned řekl - jestli ho máte ještě doma, tak okamžitě začít papkat. Ze začátku jsem zaváděla, ale protože jsem pak začala špinit, tak jsem ho zase začala polykat…, a navíc mi vadilo to, jak to vytéká. Dřív můj žaludek Utrogestan neměl moc rád, ale už si zvykl, a nemám žádné potíže - no jo, taky už ho jím od 14.4. :-), takže si musel zvyknout.

Ale určitě dodržuj klidový režim, i když je to otrava :-) a mimíse Utrogestanem hezky vyživuj :-) Držím palce, aby špinění brzy přestalo, uvidíš, že přestane :-)

Hezký den všem, Jája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
25.5.11 09:57

čáu Jájo :huban: děkuju za zprávu, po zavedení jsem jaksi začala špinit 8-o takže budu asi utroš jíst.. už mě to nebaví, pořád se něco děje…
do toho volají zákaznice, kdy bude zboží, a já prostě nevím, tak týden chci mít vážně klid.
si tady nechci dělat reklamu, ale kdybyste někdo chtěl, tak šiju originální doplňky do pokojíčků i pro miminka… to je jen pro zajímavost..kam jsem to napsala, do skryté nebo ne? :lol:

a Janie - tobě držím pěsti, aby to brzo vyšlo a řešili jsme tady bříška a porody a starosti s kojením atd… :hug: :hug: jo a známá je příšerná nána, zkazila mi první těhotenství, to jsme bydleli ještě kousek od sebe pořád mi vyprávěla drastické historky z porodu a dělalo jí hrozně dobře, když jsem pak z toho měla deprese… a včera - byla jednoduše na pěst… zato další známá v 8 večer porodila chlapečka, ve tři jsme se viděli ještě ve školce, jsem si zrovna říkala, kdy má tak termín, že má to bříško už pěkně velký a ani nemohla jít :lol: a o půl osmý jsme potkali sousedku a říkala, že Jana snad rodí a taky jo, ráno sms že Oskárek vykouk v 8 večer na svět :srdce: super zpráva..

takže doufám, že v prosinci zavaříme mobily šťastnými smskami :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
25.5.11 10:01

Tak to určitě, musíme věřit, že to ty naše pokládky v tom bříšku už zvládnou!!!

Včera můj přítel poslouchal s uchem na mém bříšku a říkal, že tam slyší nějaké šplouchání, jako kdyby si tam někdo plaval :-), to bylo hezké :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
25.5.11 10:10

Nely, píšeš do veřejné. :D
No já se taky těším, až nám to vyjde znova.
Dnes jsem volala homeopatovi a ptala se, co dál. Prej, že už ty homeopata mám brát jen jednou denně. To budu mít tak na půl roku ještě.
No a já: " No a snažit se můžeme kdy znova?" A on prej, že až to doberu, tak mám zavolat a domluvíme se. :D Tak počítám, že mu budu volat, když budu tak ve 4. měsíci. :D Možná v pátém. :D
Jinak z takových nán na pěst si holky nic nedělejte. Takový lidi nemá cenu řešit.
Tak přeji dále jen dobré zprávičky. :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
26.5.11 16:29

Ahojky holky :mavam: :kytka:

Tak to dám sem i na veřejnou, přijde mi že někdo je tady, někdo tam a někdo na obou :mrgreen: :mrgreen:

Výsledky z té genetiky.. (opsáno ze zprávy)
vše je už k podnělku, takže o 3 dny méně než dnes :mrgreen: :mrgreen:
1 vitální plod
délka grav. 13+2
CRL 7,45cm
NT 1,9mm
NB+
placenta ventrálně, nízko

Normální USG nález plodu
riziko m.Down 1:582
free beta hCG 70,2 IU/I (1,918MoM)
PAPP-A 0,730IU/I (0,434MoM)
Negativní – doporučuji neprovádět screening II.trim. (riziko m.Down zhodnoceno citlivějším I.trim. testem), k vyloučení NTD kontrolní USG vyšetření sonoanatomie plodu v 20.-22.týdnu – 27.7. + kardio plodu

Jo a fotečky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital