Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahojky maminky, a děvčata, snad tady má hromada z vás zkušenosti se stahováním tmavé barvy, následky, a pár tipů k péči o vlasy, a především co mě zajímá, rady k nezaplacení. Po 15 letech jsem se rozodla vrátit k blond barvě, po 4 měsících jsem skoro blond, ještě malinko oranžová, a do příštího barvení, bych chtěla snad díky vám najít barvičku,která nedělá z lidí pampelišky, ale ani šedivé babičky, prostě nějaký krásný studený odstín, který ovšem není do bíla ani do šeda, teda pokud to není nemožné ![]()
Já nevím, ale spíš bych asi počkala, až hnědé vlasy odrostou..
Samozřejmě stáhnout barvu lze, ale jak píšeš - jsou to tóny do žluta-pomerančova… Nejlíp funguje melír - na stahování barvy komplet z celé hlavy, ale pozor, tohle bych doma nezkoušela - to spíš u kadeřnice..
Každopádně za mě tedy fakt počkat, až barva odroste, protože to, jak ty vkasy jsou po stahovná barvy zničené je hrozné.. Dostávají zabrat, chybí jim keratin, češe se to velice špatně..
Já měla na hlavě kdysi hnědou barvu… nechavala jsem si ji odrust a jak se vymyvala a odrustala, vypadaly prot tomu mé přírodní vlasy jako šedivé
No děsný prostě ![]()
Jinak pokud tedy barvy na vlasy, pak bych volila asi barvu č. 10.. http://www.vlasy.com/…a-g4140.html jde to blbdě vidět no.. barvy 11 a 12 už jdou podle mě do extrému a jsou to takové ty vyloženě bílé až stříbrné.. ![]()
Děkuju za první příspěvek
. No stahování já už mám za sebou naštěstí
, včera jsem prošla posledním zátěžovým testem s palette E20, který vážně zabral a vlásky jsou již téměř blond, teď hledám a hledám krásnou barvičku
. Byla jsem na stahování 3 krát u kadeřnice, napoprvé mi udělala melír, ale nic nebylo vidět, tak na podruhé jsem ji uprosila, ať mi to dá na celou hlavu, byla jsem jako pěst na oko, ale vydržela jsem další měsíc, kdy mi měla udělat melír, ale ten se mi po týdnu smyl a to stál pěkně prosím 1300
takže následně jsem se na kadeřnici už vybodla, a pustila se do zbytku sama, napoprvé jsem koupila palette delux nějakou na obrázku krásnou ve skutečnosti mi to chytlo moc tmavě, asi tak světle hnědě, takže děs
, a včera jsem na vlasy napatlala palette E20, které chválím, vlasy to ustály neupadly, a jsou již téměř dokonalé, až na ten lehký pomerančový tón na konečcích, ale jinak je E20 hodně žluťoučká takže do budoucna ji nechci. Je mi doporučovaná A10, a já čekám jestli tady některá písnete i zkušenosti s jinými značkami než palette ![]()
JOjo, tímto procesem jsem si v posledních pěti letech prošla 3×
a to jsem ráda používala intenzivní odstíny do červena a fialova - tzn. velký problém, tyhle barvy jsou hooodně zažraný ve vlasech.
Kadeřnice radila promelírovat. Hodně slabých proužků. Po měsíci-dvou opět hodně slabých proužků melíru. V případě nutnosti ještě jednou opakovat.
Pak na vymelírované vlasy hodit světlý oříšek, či tmavší plavou. Lépe chytá než blond, neudělá oranžový nádech a navíc, pigment vlasu je narušen a barva se rychleji vymeje a zůstává mnohem světlejší než na začátku.
jinak ta barvička, z Tvého odkazu je normálně prodejná? Já jsem byla v profi obchodě, ale prodali mi tqam jen šampony a balzámy, barvičky nechtěli
, a neuprosila jsem je a neuprosila
Palette je driák na vlasy, hlavně odbarvovače a pak barvy co slibují určitý odstín (pokaždý dostaneš úplně jiný odstín)
Kadeřnici zvolit takovou, která tě nechce obrat a melír ti udělá poctivý, ne vymejvací.
Dobré zkušennosti mám s barvama od garnier či loreal.
Nezapomen koupit kůry na vlasy, speciální olejíčky a masky, protože jestli nechceš vypadat jak Albert Einstein, tak vlasy potřebují pořádnou péči ![]()
gabi.design : ta skandinávská nevypadá vůbec špatně
tedy na Tvých vlasech
, jen přemýšlím jestli není hodně do bíla, ten syoss nevím s tím nemám zkušenost ani se šampony, natož s barvou, na fotce vypadá dobře, ale těžko říct jak bude vypadat v reálu… ![]()
Miarei: No ke kadeřnici jak jsem už psala se nechystám, fakt jí nedám dalších 1300 abych po týdnu měla na hlavě prd, má s ní špatné zkušenosti i moje mamka, která je celý život blond, byla tam na melír, vyplázla 1000, a za týden vypadala jako by nebyla nabarvená půl roku, takže špatné kadeřnictví. Jinak olejíčky nepoužívám,ani jsem nikdy nezkoušela… i když mohla bych, ale nemastí se po tom hodně vlasy? vlasy mám kvalitní naštěstí, a husté, stačí mi zábaly a šampony co mám
mám koupené s profi obchůdku u nás přípravky přímo pro kadeřnice, trend up, a řadu sleek hair, s tím jsem spokojená
.
no to je ten problém, najít barvu která není bílá, šedá, a ani žlutá ![]()
ta skandinávská blond sluší s prominutím mladistvým typům, opáleným - na té fotce perfekt, ale třeba na sobě si to nedovodu představit, byla bych jak smrt
olejíčky mi spravily padající vlasy při kojení. Dostala jsem je od jedné kadeřnice. Umyla jsem vlasy šamponem, nanesla olejíček, hlavu dala do koupací čepice, nechala půl hodiny, pak opláchla opět šamponem a vlasy byly jak znovuzrozené.
Kosmetiku máš dobrou
Kadeřnici bych poslala někam. Pod blond melír člověk rozumí odbarvení určitých pramenů ne napatlání šamponu. Tě oškubala jak kuře.
Foto z jednoho ledna před pár roky, v říjnu jsem byla ještě hnědá
Jj, ono totiž v konečcích jsou ty vlasy nejvíc zničené a jsou tam otevřené vlasové šupinky, proto tam nejraději zůstávají ty oranžové odstíny..
Ono odbarvovat hlavu jen melírem je taky dost driák, ale většinou to stačí jen jednou (pokud nejdete z černé barvy
).. Ale taky hodně záleží na konkrétních vlasech.. A docela by mě zajímalo co jste to holky měly za barvu, že se vám světlá vymyla
protože to jsou barvy, které vašemu vlasu „berou“ váš přírodní pigment.. a vlas jednou odbarvený se sám od sebe do původní barvy nevrátí.. tedy ano, ale pouze ta čás, která u pokožky vyroste jako nová
Tmavé barvy mají v sobě pigmenty a ty se potom vymívají… No ale vlastně je tu možnost, že v té světlé barvě byly přidány také nějaké pigmenty a ty se vymyly ![]()
V těhotenství je to většinou na prd, na vůasech nic nedrží, hned se barva vymývá, ani narovnávání a tralá nerdží…
Je to změnou hormonů a po těhoteství se to postupně upravi..
Stejně tak se nemusíte lekat, že po porodu „plešatíte“.. Je to přirozený proces, v těhu se vypadávání vlasů zpomaluje..
Jsem vyučená kadeřnice, ale bez mučení přiznávám, že se tomu nevěnuji ![]()
Ale tedy, že v kadeřnictví jsou přemrštěné ceny - to je pravda
I tak, já u kadeřnice nebyla dorbých 12 let, vše si dělám sama, včetně melíru ![]()
miarei: Taky hezká barvička
, ale ke mně nevím jestli by šla
, spíš jsem typ na studené tóny, jak říkáš, jsem snědší, dobře se opaluju, a moje původní barva je jakási špinavá skoro blond. Ale protože jsem hnědoočko, ve 14 jsem se nabarvila na černo a pak zkoušela tmavěfialové hnědé a modročerné, teď ve třiceti jsem se rozhodla na kulatiny vrátit se zpět ke svému původu, jen nemůžu najít správný odstín, který by se mi líbil. No o tom kadeřnictví už nechci ani slyšet, stěžuje si na ně hodně lidí, že jen chtějí aby lidi chodili pravidelně, ta nedělají kvalitní práci
. Olejíčky zkusím se na nějaké mrknout ![]()
A bohuže, musím konstatovat, že co kadžý vlas - to jiná vlastnost.. Takže pokud Gabče plně vyhovovala jedna barva, nemusí vyhovovat třeba mě.. Záleží taky dost na vaší původní barvě.. a pokud máte tedy silné vlasy, tak ta barva se trochu hůř vytahuje, ale jde to.. Postupně.. Já hodně experimentovala, než jsem našla barvu pro sebe.. Rlzné firmy, odstíny atd.. Ale než člověk najde to co hledá, trvá to
A je fakt, že kolikrát ani od kadeřnice nemáte takový výsledek jaký byste chtěla
![]()
Taky jinak vypadá barva, kterou dáte přímo na svou barvu vlasů a kterou dáte na již jinak barvené či odbarvené vlasy.. ![]()