Prostřeno na Primě - sledujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50133
22.12.11 11:34
Ester13 píše:
elanaa píše:Jo holky a víte, co je šťur, to jsem řekla a všichni na mne koukali jak kdybych byla z Marzu. :lol:

ne, nechám se podat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.12.11 11:36
MUFICE píše:
Ester13 píše:
elanaa píše:Jo holky a víte, co je šťur, to jsem řekla a všichni na mne koukali jak kdybych byla z Marzu. :lol:
ne, nechám se podat :)

Krysa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
22.12.11 11:48

Potkan nebo krysa :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8594
22.12.11 12:32

Šťúr, to jsem už slyšela, ale nevzpomněla jsem si..já mám muže z Plzně a můžu Vám říct, že nemáme ani jeden silné dialekty, ale ze začátku jsme na sebe chvilkama koukali…on se mi směje, že máme v brně čtverku a ne čtyřku, (v Budějkách se říká tříčka trojce a tomu nse nesměje) když jsem mu řekla :„rožni prosím Tě“, říkal, že může rožnit, ale nemá na čem…Ale to jejich to je pro mě hlína, oni hodně „ječí“ když mluví, jejich ženy mají takové uječené tóny :) Nemyslím ve zlém, neumím to líp popsat, ale to jejich „copaje“, „depaje“, „copaje tutadyto…“to by se člověk počůral, (mimochodem mi velmi dlouho trvalo, než jsem pochopila, co je vošouch a když jsem se ptala tchýně, kde mají žufánek, hleděla na mě jako z jara :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8594
22.12.11 12:33

Jo a chlebovka je dalamánek…sem tak nevěděla :mrgreen:  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
22.12.11 12:36

v Budějcích Českých že se tříká trojce „tříčka“? tak to jsem teda nikdy neslyšela a to jsem Vltavou křtěná :mrgreen:

zato máme v Budějcích (jen tu, zbytek Jižních Čech to nezná) PIKADOR. Víte co to je? (KPKristy se ankety neúčastní, jo? :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
22.12.11 12:40
elanaa píše:
v Budějcích Českých že se tříká trojce „tříčka“? tak to jsem teda nikdy neslyšela a to jsem Vltavou křtěná :mrgreen:zato máme v Budějcích (jen tu, zbytek Jižních Čech to nezná) PIKADOR. Víte co to je? (KPKristy se ankety neúčastní, jo? :D )

Párek v rohlíku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.12.11 12:41

Pikador je bojovník na koni s kopím. Ale tak nějak tuším, že ze sebe opět udělám hňupa a bude to v Budějcích úplně něco jiného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
22.12.11 12:42
Kalla1412 píše: Šťúr, to jsem už slyšela, ale nevzpomněla jsem si..já mám muže z Plzně a můžu Vám říct, že nemáme ani jeden silné dialekty, ale ze začátku jsme na sebe chvilkama koukali…on se mi směje, že máme v brně čtverku a ne čtyřku, (v Budějkách se říká tříčka trojce a tomu nse nesměje) když jsem mu řekla :„rožni prosím Tě“, říkal, že může rožnit, ale nemá na čem…Ale to jejich to je pro mě hlína, oni hodně „ječí“ když mluví, jejich ženy mají takové uječené tóny :) Nemyslím ve zlém, neumím to líp popsat, ale to jejich „copaje“, „depaje“, „copaje tutadyto…“to by se člověk počůral, (mimochodem mi velmi dlouho trvalo, než jsem pochopila, co je vošouch a když jsem se ptala tchýně, kde mají žufánek, hleděla na mě jako z jara :mrgreen: )

Kapa uvy déte? Síla, mi se ten dialekt na jednu stranu líbí, ale řežu se jak střelená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
22.12.11 12:55
Zizalka píše:
elanaa píše:
v Budějcích Českých že se tříká trojce „tříčka“? tak to jsem teda nikdy neslyšela a to jsem Vltavou křtěná :mrgreen:zato máme v Budějcích (jen tu, zbytek Jižních Čech to nezná) PIKADOR. Víte co to je? (KPKristy se ankety neúčastní, jo? :D )
Párek v rohlíku ;)
:palec:

jinak samozřejmě Ester má se svým bojovníkem na koni taky pravdu :mrgreen:

a bramboráku se říká cmunda (já to nepoužívám, přijde mi to fakt nechutný), moje babička od Vimperka jim říkala pekáčky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
22.12.11 13:08

Moje teta říká bramboráku kramflek :lol:

• Citovat
  • Upravit
46669
22.12.11 13:08
elanaa píše:
jinak mě pobavila diskuze o nářečích :D

jedna játra jsem netušila, že se vůbec někde říká

na okurek jsem se snažila pár let si zvyknout v Brně (hm, tam to byl vlastně i oharek) a nepodařilo se :D

takže když jsem se vrátila domů, klidně si vosolím a vobalím řízky a vosmažím je na voleji. A mám ráda i košický, se sejrem ;) Jo a sem vod Budějc samozřejmě 8)

Tak já se tlemím těm nářečním pojmenováním :mrgreen:
Okurek je šílený slovo a pokud si pamatuju, tak na Moravě říkají HADRA místo hadr (Vezmi tu hadru a utři to…). to je taky divný.
To víte, já jsem taky vod Budějc jako elena :lol:

Moji příbuzní od Strakonic zase říkají třeba „neser mi“ namísto „neser mě“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
22.12.11 13:10
elanaa píše:

Ha, pikador znám, ale neřeknu :jazyk:
Třičku jsem nikdy neslyšela, to je nějaká naplavenina snad :nevim:

A cmundu taky máme a mě se to líbí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
22.12.11 13:12
KPKristy píše:
elanaa píše:

na okurek jsem se snažila pár let si zvyknout v Brně (hm, tam to byl vlastně i oharek) a nepodařilo se :D

takže když jsem se vrátila domů, klidně si vosolím a vobalím řízky a vosmažím je na voleji. A mám ráda i košický, se sejrem ;) Jo a sem vod Budějc samozřejmě 8)

Okurek je šílený slovo a pokud si pamatuju, tak na Moravě říkají HADRA místo hadr (Vezmi tu hadru a utři to…). to je taky divný.

Moji příbuzní od Strakonic zase říkají třeba „neser mi“ namísto „neser mě“…

no to mi rve uši a bohužel to mám doma-neser mi a taky když mu něco říkám tak místo co se ptá čeho a taky je vše ovo švagrovo táta,tátovo salám :lol: :mrgreen: a je ze Šumavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
22.12.11 13:13
KPKristy píše:
elanaa píše:

Moji příbuzní od Strakonic zase říkají třeba „neser mi“ namísto „neser mě“…

jojo, NESER MI :mrgreen: (u toho si vždycky vybavím Růžičkovou ve Slunce seno…Blaženo neser mi :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí