Prostřeno na Primě - sledujete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2458
9.2.12 20:55

Nářečí mi nevadí, ale ŽLICE není ani nářečí, to je jako ten slavnej chésecaken (cheesecake)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
9.2.12 20:57

Jo ještě je super tady naše moravský slovo ROŽNI, to Pražáci neznají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
9.2.12 21:03
Ester13 píše:
Mražák, jatru, okurek, šak to je normální, ne? :)

Taky si myslím. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
9.2.12 21:04
papavlinka33 píše:
Jo ještě je super tady naše moravský slovo ROŽNI, to Pražáci neznají

Ano to je super :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
9.2.12 21:07

Ještě mě v Čechách dostalo když jsem si v hospodě objednala sodovku a donesli mi sodu, u nás je sodovka sladká a soda je sifon. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.2.12 21:10

Já jsem z pomezí Čech a Moravy, pochytala jsem lecos, kus šel od Brna, kus od Olomouce, kus od Pardubic, ale něco mi fakt přes hubu neprojde:-) Ale zrovna žlice a okurek mi nevadí. Žlice je podle mě výraz takovej babičkovskej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31381
9.2.12 21:11
papavlinka33 píše:
Ještě mě v Čechách dostalo když jsem si v hospodě objednala sodovku a donesli mi sodu, u nás je sodovka sladká a soda je sifon. :oops:
:palec: to je dobrý, hned se mi vybavilo česko-polské vůně=zapach, zápach=smród :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5233
9.2.12 21:45
papavlinka33 píše:
Ještě mě v Čechách dostalo když jsem si v hospodě objednala sodovku a donesli mi sodu, u nás je sodovka sladká a soda je sifon. :oops:
:palec: :palec: :palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31381
9.2.12 21:47

teď jsem mrkla na ofiko Prostřeno diskuzi a někdo tam napsal, že mu Slávka připomíná tu upištěnou myšku z Krtečka :D , to je trefný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.12 22:21
hofka píše:
Já jsem z pomezí Čech a Moravy, pochytala jsem lecos, kus šel od Brna, kus od Olomouce, kus od Pardubic, ale něco mi fakt přes hubu neprojde:-) Ale zrovna žlice a okurek mi nevadí. Žlice je podle mě výraz takovej babičkovskej.

Jsem ze Zlína, vdaná v Hodoníně Takže mě zasáhla Morava, Haná, Slovácko a jsem ráda, že rozumím, když začnu mluvit s někým, kdo používá krajový sleng nemám problém se chytit :* a chci, aby se to naučily i moje děti, díky tomu rozumím Slovenštině bez problémů, což jsem zjistila, že je pro dnešní mládež problém (spolužačka dělá překladatelku Slovenština - Čeština)
Používáme šufánek, kastról,šporák, jíme erteple, zemáky, šišky, okurek, morky, jsme děvuchy a ogaři, bydlíme v baráku, nosíme gatě, díváme se na bednu nebo telku, používáme kůpelku nebo koupelku (tomu nerozum Pražáci, mysleli, že je to práček), pužíváme su, sa, sem, tož :mrgreen: . Teď už mě nic nenapadá, ale je toho spousta. Někdy mi to dělá problém, ale když jsem v kraji kde se mluví nářečím, tak se rychle dostanu zpět a pak se zas dostat zpět na spisovnou :oops: :zed: ale za svůj sleng se nestydím, vyrostla jsem v něm :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
9.2.12 22:23
MUFICE píše:
papavlinka33 píše:
Všimli jste si že říká Žlice místo LŽÍCE? Takový lidi nesnáším. Pardon. Splete se každej, ale ona to tak říkala víckrát, pokud vím není to ani žádné nářečí, komolit základní slova no děs.
a mně vadí zase slovo mražák :D

A jak se to říká u vás?? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.2.12 22:24

Pardon jíme okurek a ještě oharek pro upřesnění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058