Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak hotovo? Pokud ne, tak ještě rozebrat a vyčistit pajšl v nátokovém ventilu - na té gumičce, co uzavírá vtok ovdy, by mohl být nějaký kamínek, či co… Ale ten plovák většinou pomůže.
Doporučuji ti na noc vypnout vodu do WC a ráno buď zapojit chlapa, případně instalatéra. Sama do toho nejdi, mohlo by to dopadnout ještě hůř - vlastní zkušenost!! ![]()
Máme podobný problém a už nevím, co s tím. Plovák byl už ve všech možných i nemožných polohách, všechno se vyčistilo, vyměnili jsme celej ten vnitřek a furt ten hajzl teče
Zatím na noc vypínáme vodu a asi zkusíme ještě jednou vyměnit celé splachovadlo, ale nějak nevěřím, že to pomůže
Holky já s tím jen zakvedlala, a zatím ťuk ťuk uk to neprotéká, ale myslím že je to starý a začne znovu, uvidíme
![]()
@Jura007 píše:
Tak hotovo? Pokud ne, tak ještě rozebrat a vyčistit pajšl v nátokovém ventilu - na té gumičce, co uzavírá vtok ovdy, by mohl být nějaký kamínek, či co… Ale ten plovák většinou pomůže.
Ještě tam u té gumy, může být přímo vodní kámen,na to jedině s pořádným pilníkem.
@Z.jev V místě, kde nátoková trubička ústí do nádržky, je plastový nátokový ventil - ten se zavírá tím plovákem. Ten ventil rozebrat - a obvykle tam bývá váleček nebo prstýnek z černé gumy, obvykle zanešený vodním kamenem. Tak tuto gumičku vyčistit (já k tomu používám brusný papír se zrnitostí 600 nebo 800), třeba i opláchnout octem a zároveň očistit plošku, na kterou dosedá (obvykle tam bývá tryska s otvorem o průměru jeden až dva milimetry). Potom smontovat a plovák nastavit do „rozumné“ polohy. Hotovo.
@Jura007 to už jsme taky zkoušeli, celej záchod byl rozebranej. Pořád tam lijem něco proti vodnímu kameni, ale vždycky to vydrží pár dní
Ono to možná bude i tím, že je to jeden z těch levnějších záchodů bulharské výroby
Obnovuji a prosim o radu, pokus jeste nejaka existuje ![]()
Pocatek problemu je stejny. Po opetovnem spusteni vody v zachode zarachtalo a od te doby proteka. Z kohoutku tekla hromada spiny, coz se obcas stava.. Plovak jsem posunula niz, cely se ponori a zachod proteka. Ventil jsem vyndala, rozdelala jak se dalo a proplachla, po sestaveni stav stejny. Da se udelat jeste neco nebo uz mam rovnou koupit novy??? Par stovek, nic se nedeje, ale aby nebyl problem i jinde..
Diky
Kup novy vnitrek na splachovani nebo si pozvi nekoho kdo vi co s tim ![]()
@LLLL zkus tam na noc nalít 2 l octa, mne to vždycky zabere. ![]()
Zdravím, prosím vás také o radu - před nějakou dobou nám začal protékat záchod. Přítel už vyměnil snad všechny vnitřní díly, napouštěcí ventil, těsnění, trocha vodního kamene tam byla, ale vše vyčištěno a záchod pořád mírně protéka… Výrobce Alcaplast. Prosím poraďte. Předem děkuji za všechny tipy. L.
Zdravím, prosím vás také o radu - před nějakou dobou nám začal protékat záchod. Přítel už vyměnil snad všechny vnitřní díly, napouštěcí ventil, těsnění, trocha vodního kamene tam byla, ale vše vyčištěno a záchod pořád mírně protéka… Výrobce Alcaplast. Prosím poraďte. Předem děkuji za všechny tipy. L.
Asi je to hotovýýýý, ještě jeden pokus