Chování neteře, neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10351
5.3.14 21:18

Ve tvé části domu se má řídit tvými pravidly, jinak jí přece můžeš vyšoupnout zpátky za babičkou. Babičce bych dala taky na vědomí, že pokud bude dělat neteř problémy, tak za vámi prostě chodit nebude. Můžete se vídat u babičky (těch pár metrů vedle:), výhodou je, že můžete kdykoli odejít. Nevím, jaké máte vztahy a jak máš nebo nemáš náročnou péči o rodinu a domácnost, ale přijde mi lepší, abys jí víc cepovala ty. Nešlo by si neteř vzít k vám? Budou holky spolu, neteř se něco naučí i odkoukáním od té tvé, že být hodná se vyplácí. Za babičkou můžou chodit denně, takže čas odfrknout si budeš mít taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
5.3.14 21:18

Proc ji vychovava tvoje mama? Tam bych zacala a hledala. vsechny problemy a duvody :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
5.3.14 21:19

Zuzkasim diky. Ono to holt byva u „cizich tak jednoduche“ oproti vlastnim… :(
Nechci poucovat nebo tak. Jen muj pohled na problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
5.3.14 21:20

@ynax To je dost radikální, podle mě bude problém jinde. Když nemá mamku (nebo s ní nebydlí)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
5.3.14 21:23
@zuzouš píše:
Ve tvé části domu se má řídit tvými pravidly, jinak jí přece můžeš vyšoupnout zpátky za babičkou. Babičce bych dala taky na vědomí, že pokud bude dělat neteř problémy, tak za vámi prostě chodit nebude. Můžete se vídat u babičky (těch pár metrů vedle:), výhodou je, že můžete kdykoli odejít. Nevím, jaké máte vztahy a jak máš nebo nemáš náročnou péči o rodinu a domácnost, ale přijde mi lepší, abys jí víc cepovala ty. Nešlo by si neteř vzít k vám? Budou holky spolu, neteř se něco naučí i odkoukáním od té tvé, že být hodná se vyplácí. Za babičkou můžou chodit denně, takže čas odfrknout si budeš mít taky.

pardon, ale nejake „cepovani“ a „vykazani“ mimo uzemi zakladatelky za babickou pomuze zakladatelce. Docasne. Dlouhodobe a hlavne pro neter to dobre fakt neni. Ona fakt nejspis vola o pomoc. O lasku. O to, co chce kazda mala holka.
Navrh na privinuti netere zni lip.
Zakladatelko, dokazu si predstavit, ze momentalne, ac se snazis, tu lasku k ni moc necitis, ze ti pije krev. Ale zkus se prekonat. Zkus ji obejmout, pohladit, pochvalit i za „ahoj teto“, pozitivni motivace je silnejsi, nez bic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
5.3.14 21:23

@Pomlenka souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
5.3.14 21:24

@Pomlenka Tak nějak si myslím i já… a pokud nevíte kudy kam, klidně bych se obrátila na odborníka, to není žádní ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
5.3.14 21:26

Avm3 souhlasim s odbornikem. Poskytne nadhled. A oporu pro zakladatelku a babicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.3.14 21:27

@avm3 já chápu, že tu bude možná i závist, že ta druhá holka má vlastní mámu a ona jen babičku a tetu… ale takhle se prostě chovat nemůže. Možná by pomohlo, aby si to nejdřív vyjasnily dospělé ženské - že budou táhnout za jeden provaz…a pak si sednout i s tou holkou a říct jí, že ji mají rády, že vědí, že ji máma chybí. Ale že bude vše v pořádku, protože ony jsou tu pro ní, ale i ona, jako dítě musí vědět, že se dodržují určitá pravidla a pokud je dodržovat nebude, přijde trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25242
5.3.14 21:30

@ynax Tak to jo. Ale u ní bude mnohem důležitější najít společnou řeč, dostat se do jejího vnitra… nějaké tresty a zákazy teď spíš vyvolají další nevoli a do budoucna bych se bála následků.
Já sama jsem spíš drsnější matka, malá už sakra ví co může a oc ne, ale má to tak od malička. Tady ta slečna žije v nějakém zmatku či co a prvně z toho musí ven.
Nětkeré děti mají hodně složitou povahu a domluva s nima je těžká i když jsou vedeny dobrou výchovou a pravidly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
5.3.14 21:32

… podle mne je to klasické Haló o pomoc… bohužel… to, že jí nic nechybí, tak to vnímáte vy..ona to možná cítí jinak… :nevim: tvá dcera má poklad–má tebe, ale ona ten poklad nemá :,(.. zkuste psychologa.. poradí… zkus si s neteří více povídat, třeba jí to pomůže, pochopí, že nemusí bojovat, aby na sebe strhla pozornost… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
5.3.14 21:32

Ahoj, je to blbé, ale když se tak někdo chová, má většinou problém sám se sebou. Asi bude něco špatně - já bych to viděla něco jako - chybí jí její mamka, je jí líto, že tvá dcera má hodnou mamku a kompletní rodinu, tuto lítost ventiluje takhle, ona neumí říct své problémy (vysvětlit), myslím, že nějakým způsobem prostě trpí, je potřeba né jen ji non stop peskovat, ale trochu se jí dostat „pod kůži“ a dát jí víc lásky. To je můj názor, třeba to je úplně jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.3.14 21:33
@Pomlenka píše:
pardon, ale nejake „cepovani“ a „vykazani“ mimo uzemi zakladatelky za babickou pomuze zakladatelce. Docasne. Dlouhodobe a hlavne pro neter to dobre fakt neni. Ona fakt nejspis vola o pomoc. O lasku. O to, co chce kazda mala holka.
Navrh na privinuti netere zni lip.
Zakladatelko, dokazu si predstavit, ze momentalne, ac se snazis, tu lasku k ni moc necitis, ze ti pije krev. Ale zkus se prekonat. Zkus ji obejmout, pohladit, pochvalit i za „ahoj teto“, pozitivni motivace je silnejsi, nez bic.

Pokud bude babička souhlasit s „přestěhováním“ neteře a ani zakladatelce to taky nebude vadit, ať si rozdává lásky kopec. A nějak to zvládne, protože svoje dítě dokázala vychovat dobře a ani neteř nebude zmatená, bude konečně v domácnosti s nějakým řádem. Ale proč by měla holka nabourávat rodinu zakladatelky, pokud babička hodlá nevychovávat dál? A proč by neměla neteř akceptovat pravidla, když je na návštěvě? K lásce patří i disciplína nebo výchova nebo jak to kdo nazývá a navzájem se to musí doplňovat, jinak je průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
5.3.14 21:37
@jdukolem píše:
Já nečtu rozmazlené dítě.. já čtu holčičku která moc žárlí na to že sestřenice má maminku a bojuje o pozornost - i negativní pozornost - zlobení se a napomínání je pozornost… no a další faktor je slabá babička která je evidentně nedůsledná
Ty bys ji nemohla… přivinout blíž???

vidím to stejně.

Jestli nemá svoji maminku, tak prostě závidí a neumí to dát jinak najevo - volá o pozornost, lásku - bohužel negativně.

• Citovat
  • Upravit
25242
5.3.14 21:38
@Selfi píše: … podle mne je to klasické Haló o pomoc… bohužel… to, že jí nic nechybí, tak to vnímáte vy..ona to možná cítí jinak… :nevim: tvá dcera má poklad–má tebe, ale ona ten poklad nemá :,(.. zkuste psychologa.. poradí… zkus si s neteří více povídat, třeba jí to pomůže, pochopí, že nemusí bojovat, aby na sebe strhla pozornost… :kytka:

Taaaaak, to je přesně ono…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect