Chování neteře, neposlouchá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Medžika
5.3.14 22:18

Jo a psycholog je na místě, je mi te male lito. :nevim:
Jinak docitam a koukam, ze muj nazor tu uz padl nekolikrat tak snad si z toho ANONYMKO. Neco vemeš.

• Citovat
  • Upravit
6842
5.3.14 22:27

Zakladatelko, promiň možná oosbní dotaz, ale kdo s kým vlastně bydlí?
Máš pertnera nebo jsi na svou dceru sama? A tvá matka je sama na svou vnučku?
Kdy neteř opustila její matka?

Možná byste si s matkou měly vy dvě odpovědět samy na několik otázek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
5.3.14 22:31
@Ariadne píše:
vidím to stejně.Jestli nemá svoji maminku, tak prostě závidí a neumí to dát jinak najevo - volá o pozornost, lásku - bohužel negativně.

přesně to si myslím já. Je mi jí moc líto :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.14 22:32

@Medžika ano o psychologovi zauvažuji, snad se tím něco zmení ale hlavně zhodnotí nestraně situaci.ono je uplně jasné, že jí mama chybí, ale žije snámi od začatku narození dcery, mají obe stejné pravidla, teda mimo to, že neteř chodí do školy a musí dbát na přípravu, dcera je školkové dítě. ale to že jí budeme nebo já projevovat lítost, že nemá mamku, tímto nespravíme, socialní pracovnice co dojíždí říkala, že pokud se na mamku zeptá máme jí normálne o ní vykladat, nezatajovat. neteř se neptá. me je taky líto, že její mamka, má sestra se na ní vykaslala, ale neteř má nás a my sní jednáme jako se slečnou, rozumně, mluvíme sní a je s celou situací seznamena, ví že to tak je a bude, řekneme si, že se máme rádi, ale ztoho to neposlouchání rup a je zle, nic vůbec nic jí člověk nesmí říct.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.14 22:36

@subsomi ano jsem na dceru sama. mamka ma neteř v péči. ještě s námi žije muj otec…děda holek…bydlíme jak jsem psala výše. společně. jen mame své pokoje(ložnice),jinak vše společné. je to těžké.

• Citovat
  • Upravit
3115
6.3.14 06:49

Zakladatelko nikdo nečeká, že ji budete litovat, právě naopak kromě lásky ji budete stavět hranice. Ne řvaním ale vysvětlováním, že jogurt se jí u stolu když ne bude bez jogurtu, slečna se valí po zemi, ignorovat. Když to bude zvládat pochválit a podobně. Oběma holkám bude časem chybět mužský element, měl by ho aspoň částečně nahradit děda, ale to vám ta psychologička určitě řekne :kytka:.

A nakonec si neodpustím poznámku - jak mně opravdu překvapilo, kolik maminek by tuto situaci řešilo bitím :,(. Já sice spíš používám domluvu než bití, ale občas na zadek dostanou, ale tady je potřeba rychle napravit chyby dospělých, jinak to bude fakt špatné a tlouct dítě, které si potřebuje najít své místo v životě je opravdu šílené. :zed:

Příspěvek upraven 06.03.14 v 08:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.3.14 07:51
@Anonymní píše:
Ja se predstavim anonymne, nemam to rada, ale musim, musim se vypsat. dekuju. dnesni scena dnes odpoledne! uklizela jsem dceri krabici s hrackami, teda tridila jsem, vedle jsem mela igelitku kde jsem hazela polamane nebo jinak nevhodne hracky, u toho mame pohodu, bavime se kdy kterou hracku dcera dostala, smejeme se:-) pak vedle do kuchyne prisla na veceri neter, koukla na nas do pokoje co delame, a hned uvidela na zemi jednu hracku o ktere vykrikla jé muj konik. rekla jsem ne to neni tvuj konik, chvili jsme se dohadovali, rekla jsem at nekrici! rvala na cele kolo, dcera jen zirala, ale je zvykla na tyto excesy, takze si ji nevsimala a rovnala dal do krabice. snazila jsem se neteri vysvetlit.ale ne jede tu svou, zadny nazor ji nezajima, tak jsem rekla odejdi! jinak konik je dcery.jde o chovani netere, vychovava ji moje mamka, bydlime v jednom dome, neposloucha nikoho, vzdy rekne a opakuje nech me! nech me! dela naschvaly a provokuje, vsichni to vidi, nikdo nic nerekne.jsou to nervy. dcera treba neco dela v klidu, a neter do ni furt hučí, vyvolava jeji jmeno, pozoruje jak se pritom zachova, proste provokace, vcera jsem rekla stim jogurtem si sedni v kuchyni ke stolu a snez ho tam, zadne noseni do obyvaku, udelala to, ze si stoupla na chodbu a rekla tak budu tady no. vratila jsem ji do kuchyne a zase to jeji nech me! nic, ale nic ani kdyz prijde ze skoly a prevleka se neuklidi, obleceni odhozene po gauci, dcera vse sklada, tak kdyz jsem doma ji pochvalim, ze mi pomaha, a neter hned zacne, ze ona si to skladat fakt nebude, jde a slozi to mamka, rikam nechto at si to uklidi, rekne, to by to tu lezelo do vecera.nic proste nic neudela, ve skole vyrusuje decka, odpozorovala jsem, ze ji dost decka napominaji, okrikuji, tak jako dcera, brani se jejimu chovani.mame ji radi, nic ji nechybi, ale nevime jak dal, jestli je to porucha. napisete nekdo?

já bych se s ní nepárala - na mě by si vyskočila jednou a lískla bych jí takovou, že by si příště hubu neotevřela. Je rozcapená, rozmazlená. Nic víc. Asi nemá hranice a evidentně je zvyklá, že si vše vyřve.. pokřačujte tak i dál a v pubertě už s ní nehnete ani párem volů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
6.3.14 07:54

Jo, jo, tato porucha se od nepaměti jmenuje nevychovanost a lék na ní roste na každém lískovém keři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
6.3.14 07:56

Někdy je pár dobře mířených šupů na zadel lepší, než nějaké domlouvání. Myslím, že je to tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
6.3.14 08:31

Chybi ji mama. Myslim, ze se v tom placa stejne jako vy. Potrebovala by nejakou kotvu, ale babicka ji hranice nenastavi a na tobe to, zakladatelko, taky nenecha.
Vyhledala bych odbornou pomoc.
Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.3.14 08:39

@Mišela1 také se divím, že takovou situaci by spoustu maminek řešilo bitím. Myslím, že v tomto případě by bytí situaci ještě zhoršilo. Vždy si vzpomenu na hlášku ‚syn dostal na vysvědčení pětku tak jsem ho zbil.‘ Kamarád na to a pomohlo to? ‚Ne, ale je to jednodušší, než se s ním učit.‘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liz
2064
6.3.14 08:39

Zakladatelko, vím, že to máte asi hodně složité, ale uvažovala jsi někdy nad tím, že by třeba byly obě holky v tvé péči a byly by vychovávané tebou a babička by ti s nimi jen maximálně pomáhala? Připadá mi, že holčina opravdu nemá hranice, ale ne svojí vinnou, že babička je na ní moc hodná a vše jí dovolí. Od toho babičky jsou, ale maminky by takové být neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
6.3.14 09:00

Podle mě rozmazlená není, naopak, hodně strádá, to strádání dává najevo takto. Nechápu jak by to vyřešilo, to že by ji zbila. Ta holka potřebuje mámu, ne bití. Bohužel máma tam není, já si to neumím představit - nemám mámu, nemám tátu, plácám se v tom, všichni kolem mě rodiče mají, mám vztek, že všichni kolem mě toto základní mají, se svým vztekem zatím pracovat nedokážu, je toho na mě moc a ještě by mě teď začali bít, tak to jsem zralá na mašli…
Trochu empatie, když potřebuje víc pozornosti, tak je logické jí tu pozornost dát, co je na tom. Když já potřebuju více pozornosti od manžela a on by si řekl, tak to holka ne, upoutáváš na sebe pozornost, zlobíš, místo toho, abych ti víc pozornosti dal, dám ti pár facek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.3.14 09:16

@Liz - ono se stačí trochu zamyslet nad tady často zmiňovaným slovem - nevychovanost. Je to opak k výchově/vychovanosti a tu přece má zabezpečit dospělý - má dítě naučit co lze a co ne, takže když je dítě nevychované tak je to jenom jeho chyba a je nejlepší ho mlátit? :roll:
Zakladatelko chápu, že je to těžké, taky mohla holka zkončit v dětském domově a babička asi taky měla jinou představu o svém důchodu, ale když jste se na to daly je opravdu na místě se i poradit a vyhledat pomoc psychologa od toho tady jsou. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
6.3.14 10:26
@Pomlenka píše:
Nic ji nechybi? Vychovava ji babicka, zije v byte s podobne starou sestrenici, kterou ale vychovava jeji matka. Ze ji nic nechybi???
Musi to byt hodne slozite jak pro vas, tak pro neter. Nejsem zadny psycholog, ale podle me proste snaha o pozornost, trochu shodit sestrenici…
Na miste by byl rozhovor - jak si souziti predstavuje ona, jak vy, najit kompromis vyhovujici nebo uspokojujici pro obe strany. Pravidla a na nich trvat. Neuklidis si obleceni? Ok, poprve pripomenu, podruhe vyhodim z okna/schovam/ neco jineho, ale radikalniho. Predpokladam, ze se rada pekne obleka. Nebudes s jogurtem v kuchyni? Fajn seberu ti ho.
Deti potrebuji znat hranice a pravidla. Bez nich, tim spis v podobne situaci, se jim tezko roste.
A samozrejme potrebuji lasku. Ze je tezke lasku davat najevo, pokud kolem sebe kope, chapu. Ale prave proto je potreba ten kruh prolomit. Uvidis, ze se bude lepe dychat vsem.
Je ale dulezite, aby pravidla respektovala i babicka. Pokud toho neni schopna je to blbe.

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect