Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já jsem kojila stejně tak dlouho, prsa sice áčka nebo menší B, ale pevná. Po kojení jsem 6 let (dítě ve 21 letech) a prsa děs. Zbyla mi jen prázdná kůže, jsou navíc lehce povislá a zůstaly mi akorát tmavší větší bradavky
Teď jsem znovu těhotná a pak jdu na plastiku. (Poctivě si na ní už roky odkládám
) Ale my to máme v rodině, mámě po nás, dětech, taky nic moc nezbylo.
Mně zůstaly stejný, akorát větší, nekojím už čtyři roky. Uvidime co s tim udělá druhý dítě
myslim že je to z velké části daný tvým tělem, genetikou… A málokomu zůstanou prsa uplně stejný ![]()
Jestli se to spraví, nevím, ale prý to není ani tak kojením, prsa se vyplandají už v těhotenství. Já mám teď prsa jak před těhotenstvím, bojím se, že až dokojím, nezbude mi nic
. Moje sestry jsou jak přistávací dráhy a to měly pěkná prsa. Hodlám si pak koupit triko od nas*anamama
Ale manžel říká, že to spravíme dalším těhotenstvím.
Já osobně zvažuji, že si po dětech nechám udělát genetiku na rakovinu prsu, takže o osudu mých prsou se rozhodnu pak.
@Anonymní píše:
Já jsem kojila stejně tak dlouho, prsa sice áčka nebo menší B, ale pevná. Po kojení jsem 6 let (dítě ve 21 letech) a prsa děs. Zbyla mi jen prázdná kůže, jsou navíc lehce povislá a zůstaly mi akorát tmavší větší bradavkyTeď jsem znovu těhotná a pak jdu na plastiku. (Poctivě si na ní už roky odkládám
) Ale my to máme v rodině, mámě po nás, dětech, taky nic moc nezbylo.
Ajeje tak to abych si zacla taky odkládat na plastiku
nebo napsala jeziskovi ![]()
Mám 3 dítě a opět se to upravilo.. Jen teď potřetí jsem zhubla moc, takže to trvalo cca půl roku po ukončení kojení. Ale mám prsa zpět
jako ani, nevypadají jako ve 20, ale na 3 děti slušný materiál
takže hlavně klid, dej tělu čas
Já mám malá prsa, odkojila jsem dvě děti každé tak cca jen 3mesice…a a teď tam nemám skoro nic
pomalu se s tím smiruju
Příspěvek upraven 01.07.21 v 08:19
Já sice ještě nekojim (to mě teprv čeká za pár týdnů) ale měla sem velká prsa (E-F ) už před otěhotněním, je mi jasny že pak budou pěkně vytahany, obzvlášť když na sobě nesnesu podprsenku dýl jak pár hodin..takže počítám do budoucna s plastikou, vzhledem k velikosti a problémům se zády mi ji ale (doufám) aspoň částečně uhradí pojistovna
Příspěvek upraven 01.07.21 v 08:34
Mám menší béčka, kojila jsem 3 děti dohromady přes 4,5 roku a prsa mám úplně stejné, jako předtím.
Hele já je měla trochu povisly, ale ještě v normě, a kamarád mi poradil přestat nosit podprsenku a ejhle zafungovalo a vážně se ta prsa zpevnila. Ale ne během par měsíců, ale kdybych porovnala s podprsenkou a bez ni po dejme tomu dvou letech, tak o dost lepší ![]()
Mne prsa po odkojeni 3 dětí tak nějak zmizela neznámo kam
už před dětmi jsem měla prsa velmi malá, ale aspoň pevná, plná, myslím, že fakt pěkná. V těhotenství a lri kojení jsem vždy měla větší a po ukončení kojení se to vrátilo zpět. Až po posledním těhotenství je to hrůza. Prsa ještě menší, takže vlastně skoro žádná, a navíc úplně prázdná, tak nějak to je jen kůže asi. No nádhera prostě.. na plastiku nepůjdu, tak se s tím smiřuju a už jsme našla i pozitivum, nemusím nosit podprsenku, neb nemám prsa do ní
a při své celkové velikosti můžu nakupovat i v dětským, teď mám třeba dětské kalhotky a plavky, planuju i letní šaty, protože dospělé jsem zatím nesehnala, ty se dělají na prsa..
neplaste s plastikama, to je nesmysl, naučte se to brát s humorem, zdrave sebevědomí a spokojenost vyzarujici žena je mnohem atraktivnější, než velký prsa.
@Midaku já to beru spíš z toho důvodu věcných bolesti zad a krční páteře a taky nepohodlí z těch gigaprsou. Je to fakt váha a sehnat nějaký pěkný šaty taky neni nic lehkého (nic mi pořádně nesedí všude to leze a přetejka
) V létě se musím mazat krémem na opruzeniny ![]()
Uvidím jaký to bude po kojení..kdyby zmizely vůbec se zlobit nebudu
…můj chlap je spíš na zadky než na prsa takže sem v tomhle v klidu
Já jsem kojila rok a půl, prsa byla po ukončení kojení prázdná, do půl roku se spravila sama. I jsem pár kg přibrala, tak to bylo i tím. Neboj, ony se dají dohromady.
Po kojení jsou vždycky prázdná a splihlá.
No já po kojení jdu na silikony… Teď už mám prsa velký tak pak si dokážu představit jak budou vypadat 🥵
Ahoj je mi 24 let a kojila jsem mimčo 2 měsíce.. a má otázka zni jak vypadaly vaše prsa ko ukončení kojení? Já mám prsa spíše menší a po tech 2 měsících vypadají silene
zmenšily se ale hlavně jsou takové prázdné, skarede
už to jsou 4 měsíce co nekojim.. myslíte ze se to ještě muže zpravit?? Na plastiku nemám