Prso je největší nepřítel dvouměsíční dcery

840
12.3.14 11:44

Prso je největší nepřítel

Zdravím všechny mámy. Potřebuju uklidnit, že to přejde…
Holky mám 2 měsíční holčičku a poslední týden máme uz dost boj s kojením. Dřív to bylo tak, že se třeba jeden den v týdnu u večerního kojení vzteka a nechtěla pít. Ted se to začalo stupnovat a včera to probehlo tak, že každé kojení šílený řev, vztek, rudá jak rak a to jsem se jen přiblížila s prsem, o přisátí není ani řeč. Takže houpání, uklidnování a dudel a kdyz uz tak nejak poklimbávala, rychle jsem vymenila dudel za prso a dala si… V noci pila pekne a dnes ráno nanovo. Ráno se probudila s úsměvem žádný pláč nic, tak jsem ji přebalila (taky bez řevu, což se zas tak často nepodaří) a jen jsem ji položila na polstář, řev jak kdybych ji vraždila :,(… takže zase metoda uklidnení a rychlá výměna dudlu za prso…
Chvíli to takto můžem vydržet, ale dlouhodobě určitě ne.
Prosím, zažil prošel nekdo nečím podobným, vydržel a přeslo to? A po jaké dobe? Uz ted jsem z toho na palici. Byli jsme u doktorky, nepříbírá nejak závratně, ale tak kolem 160g/týden to bývá. Volal jsem i laktační poradkyni… řekla vydržet a v žádném případe flašku a at jsem co nejvíc v pohode. To kdyby tak šlo, ale snažím se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
12.3.14 11:47

Tipicky bojkot kojení. Ono se to zase uklidní, dej tomu týden, 14 dní a bude to zase dobré :hug: Koj když je rozespala a vydrž ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
12.3.14 11:52

@Mamina A Jedna maminka tu měla podobný problém, v deníčku a vyřešila to plínka přes oči.
 https://www.emimino.cz/…ojeni-11321/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
12.3.14 11:53

Pises, ze jsi ji polozila na polstar… nepomohlo by treba nakojit ji jinym zpusobem, v jine poloze, jine mistnosti? Proste ji zkusit trochu „zmast“, aby se uz predem nevystresovala, ze ji zase budes cpat prso :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
12.3.14 12:00

@Olion - plínku jsem zkoušela, bohužel vzteká se ještě víc…
@minkar zkoušíme i vleže, stejný efekt :(
Ale dekuji za rady.
Já bych to ještě nejak vydržela, ale mám strach, když treba vynechá jedno kojení nebo si jen tak trochu cucne, aby to nemelo nejaké zdravotní následky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 12:01

Radsi anonymne-nestojim o kamenovani.

Co te vede k tomu, s kojenim neseknout? Mala evidentne prso odmita tak proc ji i sebe trapit?

• Citovat
  • Upravit
13837
12.3.14 12:04

Jo, zažila jsem to, trvalo to… no radši, to nebudu psát, ale přešlo to. Já chtěla UM dát, malá lahev odmítala a hlady by radši pošla, než by se ho napila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
12.3.14 12:13

U malé to trvalo dlouho, skoro 2 měsíce napila se jen v polospánku, toho jsem dosáhla nošením v tašce od kočáru, nebo pohupovaní na baloně, fakt děs :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.3.14 12:19

Jindra jednu dobu taky tak vředil, ale cca týden a bylo to OK.

@Anonymní píše:
Radsi anonymne-nestojim o kamenovani.Co te vede k tomu, s kojenim neseknout? Mala evidentne prso odmita tak proc ji i sebe trapit?

A když bude odmítat i flašku? Takové chování je celkem běžné, pokud by to nepřešlo nějak do 10-14 dnů, asi už bych to řešila, ale zatím je vysoce pravděpodobné, že to přejde. Já kojím furt, od té doby bez potíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.3.14 12:22

Samozřejmě za předpokladu, že nakonec se vždycky nechá „přemluvit“ a v rozumných časových intervalech se nechá nakojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
12.3.14 13:02

Zažila jsem to taky. Poprvé ve 2 měsících trvalo to asi týden, stávalo se, že se nenechal nakojit a k prsu se přisál třeba až po pěti - šesti hodinách. Vydržela jsem, pak to zase asi měsíc šlo a zase se to zopakovalo a potom, když se to zopakovalo někdy ve 4 a půl měsících po třetí. A on u prsa vyváděl nechtěl se přisát, nechtěl jíst a celý den byl nespokojený. Poslední den, co jsem malého kojila, se nenapil přes den osm hodin. Prostě se najedl ráno po probuzení, potom ještě dopoledne a pak nic. Až do sedmi večer, kdy jsem jela pro lahvičky a UM. Jen co viděl láhev a zjistil, že mu to krásně teče, tak se rozjedl jak šílený. Najednou jsem měla spokojené, vysmáté miminko. Zpětně bych řekla, že mi to trápení za to nestálo. Probíhalo to tak, že jsem skákala na míči, zpívala mu, kojila ve stoje při huštání. Do toho plakal i ten starší, protože nechápal, proč miminko tak hrozně křičí a měl strach. Byla to hrůza a na ty první čtyři měsíce nevzpomínám moc ráda. Co nechápu je, že přibíral krásně, cca 1 kg za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.3.14 13:09
@Anonymní píše:
Radsi anonymne-nestojim o kamenovani.Co te vede k tomu, s kojenim neseknout? Mala evidentne prso odmita tak proc ji i sebe trapit?

Proč anonym? Já si to tedy myslím taky. Tohle bych zkoušela několk dní, pokud by se dítě neumoudřilo dala bych flašku. Ono to MM zas až takový zázrak není..
A navíc dítě může vycítit, že mu nedělá dobře.(četla jsem tu deníček, jak bylo MM infikované různými viry)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.3.14 13:42
@Anonymní píše:

Protože tohle je nejspíš běžný bojkot, který má 90% dětí v tomhle věku. Stačí vydržet. Nejsem žádná kojící fanynka za každou cenu, ale tohle není důvod s tím okamžitě seknout. Sama jsme to v tomhle věku prožila, ještě asi 2× se to zopakovalo a kojila jsme do synových 11 měsíců bez jakýchkoliv problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.3.14 14:17

Až tohle přijde, tak s kojením končím.
Ale ja mam zdravotní důvody a předepsanej NAC s výhledem na NC, jen čekám na záminku.

Jinak ano, zažila jsem to, s prvním jsem ve 2,5 měsíci jela na pohotovost pote, co nepil 12 hodin. Nakonec za tim byla ABKM - boleho ho z toho mlika bricho. kazde cucnuti tu bolest zjitrilo. Byla to hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.14 14:48

@jessikka nerikam seknout s tim hned ale vsechno ma svou mez. Presne jak pise @CokeLady Nekdy kojit za kazdou cenu diteti akorat tak ublizi.
Prijde mi dost zcestne nenabidnout diteti alternativu (odstrikane mm?) a trapit ho hlady coz vede tak akorat k dalsim a dalsim problemum

Me mrne odmitalo pit z lahve. (v podstate od narozeni je ciste na UM) Zkousela jsem ledacos. Zkoncili jsme hospitalizovani.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová