Prvňáček - deníček proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
10.9.21 21:29
@Krissttie píše: … @SAJ - zkopíruju ti, co jsem v podstatě na totéž odpověděla někomu jinému - doufám, že se nebudeš zlobit :) Sebeobsluze se děti samozřejmě učí doma i ve školce - zkrátka by tyhle věci měly znát už od školkových let :)

Psala jsem o ICT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
10.9.21 21:31
@SAJ píše:
No a co ti tedy brání to své děti naučit? :think:Mje děti takhle měly povinné domácí hodiny čtení- to já považuji za důležitější, tak jsem se podle toho zařídila.

taky provozujeme :mrgreen: Přijde mi to i něco málo užitečnější než učit se programování :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.9.21 21:31
@SAJ píše:
Psala ksem o ICT.
… och - aha, promiň, špatně jsem tě pochopila :) No, pokud jde o informační technologie, tak ty je samozřejmě učíme - obě holky mají své mobily i notebooky :) Předtím to byly tablety :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
10.9.21 21:32
@Moise píše:
Jenže když paní učitelka pošle email, tak mi to už dítě nemusí připomínat a já si to prostě přečtu i bez toho. Plus tam nemá žádnou zpětnou vazbu v podobě podpisu, který musí přinést zpátky do školy.

však může poslat mail, kde odpinkneš, že jsi to přečetla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.9.21 21:33
@Moise píše:
taky provozujeme :mrgreen: Přijde mi to i něco málo užitečnější než učit se programování :mrgreen: :mrgreen:

Na základy programování je fajn hra Scottie Go. Zvládne predskolak, jen si musí zapamatovat cedulky s pokyny, pokud ještě neumí číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.9.21 21:34
@Moise píše:
taky provozujeme :mrgreen: Přijde mi to i něco málo užitečnější než učit se programování :mrgreen: :mrgreen:
… u nás to zas praktikujeme tak, že každý večer před spaním čteme - 30 minut pohádku dětem já a pak každá holka jednu kapitolu z knížky, co zrovna mají rozečtenou - to každé vyjde tak na 20 minut :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
10.9.21 21:35

Jinak jsem ta matka, co nechá svá děťátka bez ostřížího dohledu.

Naše děti si dělají od prvního stupně svačiny samy, od druhého se balí samy na výlety i tábory a fakt neřeším, jestli opravdu, ale opravdu mají vše potřebné.

A notýsek jsem teda od cc konce září první třídy rozhodně denně nekontrolovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
10.9.21 21:36
@stinga píše:
však může poslat mail, kde odpinkneš, že jsi to přečetla, ne?

ale jo, taky to jde, proč ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.9.21 21:37
@Moise píše:
Proč by muselo dítě rodiče upozorňovat na mail? Ten si snad rodič přečte i bez toho, zapípá mu na mobilu. Kolikrát si ho přečte ještě předtím než dorazí dítě ze školy.Já třeba téměř nekontroluju. Nevidím důvod, dítě se tyhle věci naučilo dělat samo. Ano, na začátku za cenu toho, že občas něco zapomnělo. Ale díkybohu naše učitelky nejsou fúrie, aby se po dítěti vozily kvůli tomu, že nepřineslo peníze na výlet nebo zapomnělo doma pravítko :lol: I tím se totiž učí, že příště si na to má dát pozor. U nás tento systém funguje, ale neříkám, že je jediný správný :)

A proč by je nemohlo upozornit? Moje dítě v první třídě nevědělo, že mi email zapípá na mobilu. Takže mi hlásilo, že se mám podívat.

• Citovat
  • Upravit
56304
10.9.21 21:38
@SAJ píše:

Naše děti si dělají od prvního stupně svačiny samy, od druhého se balí samy na výlety i tábory a fakt neřeším, jestli opravdu, ale opravdu mají vše potřebné.

díky ti :lol: Už jsem začínala nabývat dojmu, že správná matka denně prolustruje dítěti aktovku, aby náhodou nezapomnělo doma ořezávátko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005

@SAJ Já třeba už od školky vím, že děti důležitou informaci donesou a vyřídí. Takže každodenní proaktivní kontrola notýsků a žákovské ze strany rodiče není nutna. Mít dítě Mimoně, tak k tomu asi přistupují aktivněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Krissttie píše: … och - aha, promiň, špatně jsem tě pochopila :) No, pokud jde o informační technologie, tak ty je samozřejmě učíme - obě holky mají své mobily i notebooky :) Předtím to byly tablety :)

Naše potomstvo má čtečky. Tablety opravdu ne a osobní ntb jsme zavedli až kvůli distančce.

ICT negramoti fakt nejsou. A my teda taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
10.9.21 21:41
@SAJ píše:

… to je fajn :) Holky 8 a 6 chystají večeře, nebo snídaně - svačiny chystám ráno obvykle já - když někam jedeme kufry balíme tak nějak společně a pokud jde o deníček, vím, že se na ně mohu 100% spolehnout, že mi řeknou, pokud tam něco mají :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
@lucenka píše:
A proč by je nemohlo upozornit? Moje dítě v první třídě nevědělo, že mi email zapípá na mobilu. Takže mi hlásilo, že se mám podívat.

mohlo, proč by ne. Stejně tak může dítě brzy vypozorovat, že to není nutné a že to klidně může pustit z hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Moise píše:
díky ti :lol: Už jsem začínala nabývat dojmu, že správná matka denně prolustruje dítěti aktovku, aby náhodou nezapomnělo doma ořezávátko :mrgreen:

Asi nejsem ta správná matka. :mrgreen: Podezřívám se z toho už roky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati