Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Letošní prvňáčci byli vloni na online výuce?
A tedy tvoje dítě má ve škole jen 1-2 hodiny výuky týdně, že kdyby je trávilo. vyukou na počítači, tak by pak nemělo kdy učit v normální třídě?Ty poslední dva dny perlíš
Ano, byli. Předškolní rok patří k povinnému vzdělávání, takže měli organizovanou online výuku. Osobně mi to přišlo spíš k smíchu než k užitku, ale na mém názoru nezáleží.
Nicméně, ano, letošní prvňáci loni online výuku měli.
@dedrichov píše:
Tak to bych byla jako rodič hodně proti a určitě se ohradila jak u vyučujícího tak i u ředitelky.
Další věc je ta, kdopak by tohle všechno dotoval, aby měl každý žák ve škole tuhle možnost?
Jak píšu, naše školství je na tom opravdu špatně, jestli ve škole není dostatek počítačů, aby každé dítě na něm mohlo stravit alespoň 1 hodinu týdně.
@SAJ píše:
Ano, byli. Předškolní rok patří k povinnému vzdělávání, takže měli organizovanou online výuku. Osobně mi to přišlo spíš k smíchu než k užitku, ale na mém názoru nezáleží.Nicméně, ano, letošní prvňáci loni online výuku měli.
Ale školky tlbrbxly zavřené tak dlouho jako školy ![]()
@lucenka píše:
Jak píšu, naše školství je na tom opravdu špatně, jestli ve škole není dostatek počítačů, aby každé dítě na něm mohlo stravit alespoň 1 hodinu týdně.
Tak ono je to casto i o prostorovych moznostech. Mistnost navic si proste nevycarujes.
@dedrichov píše:
Tak to bych byla jako rodič hodně proti a určitě se ohradila jak u vyučujícího tak i u ředitelky.
Další věc je ta, kdopak by tohle všechno dotoval, aby měl každý žák ve škole tuhle možnost?
Mne to prijde v dnesni dobe jako mrhani casem ve skole
Jsme v situaci, kdy jsme radi, ze deti ve skole jsou a je realna sance, ze tam zase nejaky cas nebudou
Tak proc je posadit pred obrazovku a hrat klikacku, kdyz se jim muzou ucitele venovat. Klikat si muzou doma ![]()
@lucenka píše:
Letošní prvňáčci byli vloni na online výuce?
A tedy tvoje dítě má ve škole jen 1-2 hodiny výuky týdně, že kdyby je trávilo. vyukou na počítači, tak by pak nemělo kdy učit v normální třídě?Ty poslední dva dny perlíš
Nebudu Ti nic vysvětlovat, je to totiž velmi zbytečné. Ty nám tu pořád strkáš svého syna, jak umí tohle a tamto. Super. Pro něho, pro vás, je to váš život. A ostatní zase žijí ten svůj. Není stejný jako ten váš. Chápeš?
@dedrichov píše:
Nebudu Ti nic vysvětlovat, je to totiž velmi zbytečné. Ty nám tu pořád strkáš svého syna, jak umí tohle a tamto. Super. Pro něho, pro vás, je to váš život. A ostatní zase žijí ten svůj. Není stejný jako ten váš. Chápeš?
Chápu, ale proto že ty nechceš, aby dítě delalo ve škole s moderními technologiemi, tak to přeci nemusí znamenat, že to tak musí být na všech školách, ne? Nebo se ti, co chtějí nějakou modernější výuku, musí přizpůsobovat těm, co chtějí učit v 21. století stejně, jako se oni učili ve století 20.?
Proc nejde nějaká diskuze, udělání třeba už od první třídy na skole něco jako 1 IT třídu v ročníku,…?
@lucenka píše:
Podívej, já zase na to mám takový názor, že pro školství jsou důležití kvalitní učitelé, kteří sou práci milují a předají kus sebe „svým“ dětem. Spousta škol se rekonstruuje a představ si, že na to musí získat také dotace, na modernizaci kuchyně a jídelny, toalet, šaten a skříněk, tělocvičny, zateplení, okna, nová střecha, hřiště. Nic není tak samozřejmé, jak se zdá. Vloni touto dobou chodily „naše děti“ na wc ven, kde byla stavební buňka s 1wc pro děvčata a s druhým pro chlapce. Jednalo se celkem o 50 žáků a 6 dospělých. Předtím probíhala stavba - propojení 3 budov. A ještě předtím se strhávali v hlavní budově stropy, protože dřevomorka.
Tak jsou důležitější věci, než počítač v prvních ročnících. Ty bys to samozřejmě vyřešila jinak a vyčarovala jiné prostory.
@lucenka píše:
Chápu, ale proto že ty nechceš, aby dítě delalo ve škole s moderními technologiemi, tak to přeci nemusí znamenat, že to tak musí být na všech školách, ne? Nebo se ti, co chtějí nějakou modernější výuku, musí přizpůsobovat těm, co chtějí učit v 21. století stejně, jako se oni učili ve století 20.?Proc nejde nějaká diskuze, udělání třeba už od první třídy na skole něco jako 1 IT třídu v ročníku,…?
Tak si jsem zcela jistá, že se určitě stejně neučíme. Ale o tom to není, základ it přijde později, za mne v pořádku, kdo má zájem se v tomto oboru dále vzdělávat a věnovat se mu, odkloní se na tu správnou střední školu. Ne všechny děti přece chtějí programovat…
@dedrichov píše:
Tak si jsem zcela jistá, že se určitě stejně neučíme. Ale o tom to není, základ it přijde později, za mne v pořádku, kdo má zájem se v tomto oboru dále vzdělávat a věnovat se mu, odkloní se na tu správnou střední školu. Ne všechny děti přece chtějí programovat…
Takže protože ty to nechceš na českém prvním stupni, tak to nesmí mít nikdo a musí čekat na střední školu? ![]()
@lucenka píše:
Chápu, ale proto že ty nechceš, aby dítě delalo ve škole s moderními technologiemi, tak to přeci nemusí znamenat, že to tak musí být na všech školách, ne? Nebo se ti, co chtějí nějakou modernější výuku, musí přizpůsobovat těm, co chtějí učit v 21. století stejně, jako se oni učili ve století 20.?Proc nejde nějaká diskuze, udělání třeba už od první třídy na skole něco jako 1 IT třídu v ročníku,…?
Protože o to nikdo z rodičů nestojí.
@lucenka píše:
Takže protože ty to nechceš na českém prvním stupni, tak to nesmí mít nikdo a musí čekat na střední školu?
Prosím Tě, jak se Tě přesně týká český první supeň?
@hanka.br. píše:
Protože o to nikdo z rodičů nestojí.
A ptali to se jich každý rok při zápisu ptáte ý jestli by o to měli zájem? ![]()
@dedrichov píše:
Prosím Tě, jak se Tě přesně týká český první supeň?
Dost, vzhledem k tomu že mám dítě na českém prvním stupni.
@lucenka píše:
Takže protože ty to nechceš na českém prvním stupni, tak to nesmí mít nikdo a musí čekat na střední školu?
Navýšení hodin informatiky včetně programování se povinně zavádí od čtvrtého ročníku v tomto nejpozději v příštím školním roce.