První dítě x druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mango_Lassi
30.1.16 00:16

Upřímně moc nerozumím tvrzení „dáš dceři sourozence a je to dar“. Sama jsem jedináček a mně sourozenci nikdy nechyběli. Jsem ráda, že jsem sama.

• Citovat
  • Upravit
25187
30.1.16 00:33

MY máme první dvě 20 měsíců od sebe a nikdy jsem takhle nepřemýšlela. Spíš jsem se těšila, jak bude reagovat na miminko, jak bude mít sourozence (sestřičku) ráda a tak…
Nenapadly mě takové myšlenky ani když jsme čekali třetí… Bude to dobré, uvidíš. Ty bys jí sourozence nikdy nenahradila, budou parťáci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.1.16 00:33
@Mango_Lassi píše:
Upřímně moc nerozumím tvrzení „dáš dceři sourozence a je to dar“. Sama jsem jedináček a mně sourozenci nikdy nechyběli. Jsem ráda, že jsem sama.

Může to být dar, i danajský dar. Koukni se někdy na pohádku Ledové království, tam ti to vysvětlí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
30.1.16 00:35
@Mango_Lassi píše:
Upřímně moc nerozumím tvrzení „dáš dceři sourozence a je to dar“. Sama jsem jedináček a mně sourozenci nikdy nechyběli. Jsem ráda, že jsem sama.

Tomu jedináček asi nemůže rozumět.. Jak by mohl? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
30.1.16 00:39
@Mango_Lassi píše:

Tak je fajn, že jsi spokojená a že to tak cítíš a nemáš pocit, že ti sourozenec v životě chybí. Můj chlap je taky jedináček a celý život trpěl a strašně ho to mrzí, že byl sám. Rodiče se mu věnovali hodně, ale to prostě není ono. Měl se vlastně dobře, měl hračky, co jiné děti nemohly mít, ale…
Těch pár jedináčků, co znám, by radši sourozence. A nikdo, kdo má sourozence, nikdy neřekl, že by je radši neměl a byl radši jedináček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
30.1.16 04:47

Ja teda znam docela dost lidi, kteri se se svymi sourozenci nemaji radi, tvrdit ze vse bude skvele cely zivot, partaci atd je jen zbozne prani.sama znam pocity zakladatelky a proto jsem nesla do druheho driv. budou od sebe 4roky, synovi jsem se proste chtela venovat na max, ted uz chodi do MS a zvladneme prichod miminka o 100pro lepe nez pred rokem, dvema. o tom jsem presvedcena.
Ps:a ano, vidim okolo ze ani to, ze ma matka radsi jedno nez druhe neni zas tak neobvykle…i se k tomu priznavaji… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
30.1.16 08:11

Já mám děti od sebe 2,5roku. Nikdy jsem takové pocity neměla, naopak dcera byla první, které jsem řekla s radostí, že budeme mít miminko. Myslím, že nejlepší pro děti je když jsou blízko k sobě. Vím, že je to asi těžké, ale roční dítě nějak moc nevnímá příchod druhého, bere ho dřív jako parťáka na hraní, nežárlí. Vůbec nechápu větu, musím si dítě užít a proto druhé budeme mít později. Sestra má od sebe děti přes čtyři roky a malá, která se na bratříčka těšila, vše spolu připravovali, dokonce i jako miminko vítala, tak dneska v jeho roce žárlí, někdy se snaží mluvit jako miminkovsky, Při příjezdu k babičkám se vítá prvně ona, jinak se okamžitě chová smutně atd. Prostě ona si té vyjimečnosti (jak psala zakl.) užívala a je už dost velká a hůř to snáší. Je mě jí někdy líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
30.1.16 08:25
@Blackjackie píše:
Ja teda znam docela dost lidi, kteri se se svymi sourozenci nemaji radi, tvrdit ze vse bude skvele cely zivot, partaci atd je jen zbozne prani.sama znam pocity zakladatelky a proto jsem nesla do druheho driv. budou od sebe 4roky, synovi jsem se proste chtela venovat na max, ted uz chodi do MS a zvladneme prichod miminka o 100pro lepe nez pred rokem, dvema. o tom jsem presvedcena.
Ps:a ano, vidim okolo ze ani to, ze ma matka radsi jedno nez druhe neni zas tak neobvykle…i se k tomu priznavaji… :nevim:

Vidím to dost podobně. V okolí vidím všechny typy sourozeneckých konstelací. Rozhodně nejen ty pozitivní. A ten věkový rozdíl mezi dětmi mi přijde dost rozumný
Chtela bych si to první dítě užít, než přijde další.

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
30.1.16 09:02

@Mango_Lassi No každý to má jinak, záleží i v jakém prostředí kdo vyrůstal. Já beru sourozence jako šanci, šanci na hezký vztah v budoucnu, určité obohacení v životě. Jedináček tuto šanci prostě nemá. Jako dítěti mi sourozenec nechyběl, ale to, že jsem vyrůstala pouze mezi dospělými mě určitě ovlivnilo ve vztahu k vrstevníkům. Čím jsem byla starší, tím víc jsem absenci sourozence vnímala jako hendicap. Máma byla taky jedináček, takže nemám žádnou širší rodinu. Můj jedináček by to měl stejně a to bych nikdy dobrovolně nepřipustila.

• Citovat
  • Upravit
33005
30.1.16 09:06

Musím říct, že mě žádné pocity zrady vůči prvnímu nepopadaly. Asi proto, že nemám děti kvůli tomu „abych si je užívala“ a on na mě není fixovaný. Jediné co bylo blbé na druhém těhotenství bylo, že jsem nemohla být tak akční, jak by ta první motorová myš potřebovala. Takže s mámou si těch 9 měsíců extra moc blbnutí neužilo, zdatně to nahrazoval tatínek.
Spíš jsem měla strach z takové té každodenní operativy, když bude člověk mít doma jeden a půl mimina (děti mám 22 měsíců od sebe).

Z čeho mi ale bylo divno, byl nedávno rozhovor dvou matek v MHD. Jedna dítě šest, druhá čtyři roky. Řeč přišla na to, jestli druhé. Obě se shodly, že druhé ne, protože se nechtějí crcat zase s miminem, jedo dítě již v podobě samostatně fungující jednotky jim plně postačuje. Dalším důvodem právě bylo, že by to přece tomu prvnímu udělat nemohly, pořídit sourozence, když Anička je zvyklá, že když chce maminku, tak maminka hned přijde a hned se jí věnuje a věci se dělají tak jak Anička chce a potřebuje, což by s miminem asi nešlo. Dalším důvodem té jedné maminky bylo, že jedno dítě babička pohlídá, dvě už by jim nehlídala, takže by s manželem dost ostrouihali, co se týče vlastního volného času. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.1.16 09:25

@Svistice Z toho mě až mrazí, ale každý jsme jiný. Už jsem taky slyšela něco podobného. Je mi docela líto těch dětí, až narazí na společnost, kde se všechno nebude točit kolem nich.

• Citovat
  • Upravit
5808
30.1.16 09:40

Mi nepříjde, že by byly časté situace, kdy má matka jedno dítě raděj než druhý, ale spíš, že každýmu má jiný vztah… né lepší, nebo horší, ale jiný, podle toho jaká je to dítě povaha a to si nemyslím, že je špatně i když občas a chvilkově to tak být vnímáno může…
no a jak tu někdo psal, nechci víc dětí „do zásoby“, kdyby se náhodou něco stalo jednomu, ať je tam ještě rezerva… ale upřímně mi to příjde jako jedna z výhod, i když stát se může komukoli cokoli a asi nějáký počet, který by zaručoval, že mi aspoň jedno zbyde není…
ještě si myslím, že pokud to jde, jsou lepší menší věkový rozdíly, protože to starší si nepamatuje, že bylo samo a malej „vetřelec“ se spíš stane součástí života rodiny, než později, kdy už si to dítě pamatuje a je něják zvyklé… i když teda zrovna my to porušíme 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
30.1.16 09:50
@Mango_Lassi píše:

Možná bys změnila názor, kdybys ty sourozence měla.
Ale možná jsi jen sobec, kterému by byl sourozenec jen na obtíž.
Já mám bráchu a je to můj nejlepší parťák, vůbec si život bez něj neumím představit.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
30.1.16 10:05
@Meha píše:
Možná bys změnila názor, kdybys ty sourozence měla.
Ale možná jsi jen sobec, kterému by byl sourozenec jen na obtíž.
Já mám bráchu a je to můj nejlepší parťák, vůbec si život bez něj neumím představit.

Rikam na rovinu, kdybych mela sourozence, nebyla bych tam, kde jsem a nebyla bych tim, cim jsem dnes. Ty startovaci zivotni podminky bych mela proste jine. Nevnimam to ani pozitivne ani negativne, proste to tak je a nemam s tim zadny problem.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
30.1.16 10:07

Pritel ma brachu a maji takovy velmi neutralni vztah. Vedi o sobe, ale ze by si extra rozumeli, to nemuzu rict. KDyby nebyli brachove, tak se jejich zivoty zrejme nikdy neprotnou, kazdy je uplne jiny a nemaji sanci se navzajem potkat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure