Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, tak nám taky bylo doporučeno IVF a teď asi začne kolotoč vyšetřovaní, ješte nemáme ani vybrané centrum, manželovi vyšel špatně spermiogram, jsem z toho dost zdrchaná, máte nějaké pozitivní info? Vůbec nevim, co mě čeká… Díky ![]()
@majorka ještě jsi se ptala jak bylo staré… takže byla to rychlost… v sobotu OPU v pondělí jsem šla na kontrolu, zda budu schopna transferu a tím, že zůstalo jen jedno, tak jsem šla hned v to pondělí… bylo čtyřbuněčné…
@sivana píše:
Ahojky, tak nám taky bylo doporučeno IVF a teď asi začne kolotoč vyšetřovaní, ješte nemáme ani vybrané centrum, manželovi vyšel špatně spermiogram, jsem z toho dost zdrchaná, máte nějaké pozitivní info? Vůbec nevim, co mě čeká… Díky
AHOJ TENTO POCIT DOBŘE ZNÁM… ani na chvilku jsem nepočítal s tím, že chyba bude v partnerovi ale je ve mě. Nikdy jsem neměla pravidelnou menstr… a ejhle spermiogram špatný a automaticky metoda ICSI… bylo námřečeno, že přirozenou cestou by to nešlo… bylo to zdrcující i pro mě, nator pro partnera… Ale neboj, vše bude ok… Musíš věřit… Kam budeš chodit?
Ještě nevím asi ART Č. Budějovice… Taky jsem si vždycky myslela, že jestli problém, tak ve mě, ale opak je pravdou, já jsem z toho mnohem víc špatná než manžel, ten je strašně pozitivní… Já mám menstruaci pravidelnou na den, antikoncepci jsem nikdy dlouhodobě neuživala, tak snad ja budu v pořádku..Taky nám řekli, že na přirozenou cestu by nespoléhali…Ty už jsi po IVF nebo před?
@sivana Ahoj také chodím do Artu v Českých Budějovic a jsem tam strašně spokojená. Jsou tam všichni moc hodní tak hodně štěstí do IVF ![]()
Jeee, děkuji za referenci, pořád jsem ještě váhala, tak zkusim ART..
Ahojky, já tohle celé absolvuji už od října. Plno testů a všeho. Taky jsme si mysleli, že problém bude ve mě, protože mám nepravidelnou menstuaci, ale manželovi vyšel špatný spermiogram. Hned nám doporučili metodu ICSI, že bez ní by to asi nešlo. Už mám doma hormonální stimulaci a čekám na menses, než začnu stimulovat. Je to nekonečné. Příjde mi, od října pořád jen na něco čekáme
Tak snad už konečně s nějakým výsledkem ![]()
Držím pěstičky a přeji pevné nervy ![]()
@sivana Za mě má opravdu jedničku
A kdy se tam chystáte objednat?
Těd jsem se objednala na konec března, jak dlouho trvají všechny ty vyšetření? A začnou hned po první konzultaci nebo je tam nějaká čekací lhůta?
Držim pěsti a pevné nervy, toho se právě bojím toho nekonečného čekaní…a to se od října připravujete a první IVF?
@sivana No pošlou vás na genetiku ale teď už na výseledky nečekaj a rovnou se domlouvají na IVF, teda když máte hotoví už spermiogram. Neboj půjde to ráz naráz. Já když jsem tam začala chodit tak jsme čekaly na různé výsledky testů protože se u nás nic nenašlo. Pokud máte horší spermiogram tak vás na to po domluvě pošlou hned
Děkuji za podporu, snad tomu tak bude, někde jsem četla, že si pak musíš 10 dnů píchat injekce do břicha, tak to jsem na sebe zvědavá, když vidím jehlu omdlévám a představa toho, že si sama něco píchnu do břicha mi přijde vtipná:)
@sivana Ano injekcích do břicha se bohužel nevyhneš ale vůbec to není tak hrozné jak to vypadá. Pokuď si budeš píchat sama tak doktor ti určitě dá pero a to je úplná hračka. Mě to píchala tchýně a taky jsem měla pero, jinak by mi to píchal chlap. Já jsem se sama bála ![]()
Asi to sama taky nedám
Ale hold budu muset zatnout zuby.. Ostatní vyšetření jsou bezbolestná nebo budu muset zatnout zuby víckrát
?
@sivana píše:
Asi to sama taky nedámAle hold budu muset zatnout zuby.. Ostatní vyšetření jsou bezbolestná nebo budu muset zatnout zuby víckrát
?
ahoj, taky jsem se toho bála a nakonec to vážně nic nebylo, někdy to trochu štíplo, nikdy jsem necítila nic, ale injekce mi píchal manžel, já bych to sama nezvládla, ale to je dobře, cítila jsem to tak, že jsme na to dva ![]()