Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj jesse vede se skvěle mezi vánocema jsem měla trochu nervy čekala jsem na výsledky z plodové vody a ty nakonec dopadly dobře. A dokonce víme co čekáme. Čekáme druhého kluka. Pořád si užívám klidu a pohody, ale za nějakou dobu budu mít po klidu začneme totiž dělat podkroví, takže bude o zábavu postaráno. A jak se máš ty?
Hanččí, tak to je suprovní, že je vše v pořádku, moc ti gratuluji k chlapečkovi
My ještě pohlaví nevíme a kdyby to bylo na mě, tak ani vědět nebudem, mě to je jedno, hlavně aby bylo zdravíčko. Manžel ten chce vědět, co to bude, tak si to necháme říct. Na další KO jdu až 2.2. tak se zkusím zeptat, jestli už půjde vidět, co to bude a taky jestli se ukáže, protože jsme pokaždé měli problém s měřením, prďolka se nechce natočit, tak jak MUDr. potřebuje ![]()
Jinak vše v pohodě, nevolnosti pomalu ustupují, tak se začínám rozhlížet po věcičkách, co bude třeba nakoupit, a že toho je
, ale zatím se jen rozhlížím
V tom podkroví budete dělat byt, nebo jen pokojíček?
Ahoj holky, me se dari fajn, mimisek je v poradku a to je nejdulezitejsi,tehu bez komplikac,stale pracuji,uz zacinam smutnit,ze budu muset odejit z prace,ale nakonec z tohoto duvodu odejdu rada:)
Jsem rada holky, ze se mate take krasne! Uzivejme si klidu,nez nam to vypukne ![]()
ahoj holky,tak vás všechny zdravím…už jsem po LPSK a HSK, v pátek mě pustili z nemocnice. Děloha je v pořádku a v bříšku našli ložiska endometriozy. Počkáme do dalšího cyklu a asi půjdeme do toho 3.IVF, i když se ještě rozhodujeme jestli IVf nebo nativ. Poradíme se ještě v Pronatalu a uvidíme. Jinak všem gratuluji k úspěchům… ![]()
iarosko tak uspesnou volbu preji! A moc drzim pesti!!! To treti IVF bude urcite to stastne, neboj! ![]()
jesse píše:
Hanččí, tak to je suprovní, že je vše v pořádku, moc ti gratuluji k chlapečkoviMy ještě pohlaví nevíme a kdyby to bylo na mě, tak ani vědět nebudem, mě to je jedno, hlavně aby bylo zdravíčko. Manžel ten chce vědět, co to bude, tak si to necháme říct. Na další KO jdu až 2.2. tak se zkusím zeptat, jestli už půjde vidět, co to bude a taky jestli se ukáže, protože jsme pokaždé měli problém s měřením, prďolka se nechce natočit, tak jak MUDr. potřebuje
Jinak vše v pohodě, nevolnosti pomalu ustupují, tak se začínám rozhlížet po věcičkách, co bude třeba nakoupit, a že toho je, ale zatím se jen rozhlížím
V tom podkroví budete dělat byt, nebo jen pokojíček?
Jesse: U nás to bylo naopak manžel to nechtěl vědět, ale já jo a nakonec jsem je ukecala na to že si to necháme říct na UZ ve 20 tt. Jenže dřív jsem musela na plodovku a z té jsem to věděla na 100%ˇ, že budeme mít kluka. Jinak v tom podkroví budeme stavět dva dětské pokojíčky a malá půdička tam bude. My jinak máme celý horní patro v rodinném domě rodičů mého manžela.
ahoj sluníčka…tak se vás snažím poctivě dočítat. My jsme byli v Pronatalu minulý týden, co budeme dál podnikat po HSK a LPSK…ptali jsme se na nativ, bohužel mi jej lékaři vyvrátili, že už by to vaječníky nedaly, že jsou už slabé. Domluvili jsme se tedy na 3.IVF, tudíž poslední pokus. Čekám jen na mrchu a jdeme do stimulky, snad se nám konečně zaštěstí …a vás ostatních, ať se drží štěstíčko… ![]()
iaroska píše:
ahoj holky,tak vás všechny zdravím…už jsem po LPSK a HSK, v pátek mě pustili z nemocnice. Děloha je v pořádku a v bříšku našli ložiska endometriozy. Počkáme do dalšího cyklu a asi půjdeme do toho 3.IVF, i když se ještě rozhodujeme jestli IVf nebo nativ. Poradíme se ještě v Pronatalu a uvidíme. Jinak všem gratuluji k úspěchům…
Nika Shams píše:…no, řekli mi, že mám nějaký nízký hormon (už 36) a, že by vajíčka zžejmě ani neuzrála podle toho pozorování, víš?
Ahoj, jen jsem chtěla říct, že nevím, kde přeaně je problém v tvých vaječníkách, ale mě řekli, že mám nízké AMH 0,48 a že děti jedině z darovaných. .. Povedlo se z nativuKaýdopádně držím palce
![]()
iaroska píše:
ahoj holky,tak vás všechny zdravím…už jsem po LPSK a HSK, v pátek mě pustili z nemocnice. Děloha je v pořádku a v bříšku našli ložiska endometriozy. Počkáme do dalšího cyklu a asi půjdeme do toho 3.IVF, i když se ještě rozhodujeme jestli IVf nebo nativ. Poradíme se ještě v Pronatalu a uvidíme. Jinak všem gratuluji k úspěchům…
iaroska píše:Nika Shams píše:…no, řekli mi, že mám nějaký nízký hormon (už 36) a, že by vajíčka zžejmě ani neuzrála podle toho pozorování, víš?
Ahoj, jen jsem chtěla říct, že nevím, kde přeaně je problém v tvých vaječníkách, ale mě řekli, že mám nízké AMH 0,48 a že děti jedině z darovaných. .. Povedlo se z nativuKaýdopádně držím palce
![]()
iaroska píše:
ahoj Niko, tak jsem na Tebe dala a přeci jen jsem je ukecala k nativu, zítra mě čeká UTZ 9.DC, tak uvidíme…stimulovali Tě něčím při nativu? Trochu mě zmátlo, že mi nedali ani Clostík ![]()
ahoj holky chystam se jit na ivf zatim sem se jen ptala co to obnasi. mam tzv.podvaz,jestli mate nekdo podobny stav a uz ste to prosli tak mi prosim naoiste jak ste to zvladli a jaky je ten prubeh doopravdy doktori to vzdy zjednoodusuji. zatim dik.
Ahoj holky, jsem tu úplný nováček, ale to je zatím jediné fórum, které je aktuální, co jsem našla.. Možná jste tu už psaly své zážitky a pocity a vidím, že se všechny navzájem znáte. Doufám, že přijmete i mě mezi sebe
Je mi 35 let a už 3,5 let se snažíme s manželem otěhotnět a dosud bez úspěchu. Minulý týden (veškerá vyšetření už máme za sebou) jsme se rozhodli do IVF jít. Doktor už mi to doporučuje od léta r. 2011 - to už jsme měli vše připravené. Jen manžel přišel o práci a bylo to takové „smolné“ období a tak jsme si dali pauzu a na mimi až tak nemysleli. A teď manželovi koncem března končí zkušební doba, tzn. že si už konečně bude moct vzít dovolenou (jak bude potřeba). Dnes jsem byla na odběru krve, kdy mi budou zjišťovat prolaktin (měla jsem ho zvýšený 2×) a 22. den mám přijít pro nějaký sprej do nosu. Pan doktor mi toho tolik napovídal, že si už vážně nepamatuju, co bude kdy a jak následovat. Tak jsem si říkala, že se přidám do nějakého fóra a budu se s vámi - nebo nově příchozími, sdílet
Mám z toho smíšené pocity. Manžel je v pořádku, já mám anovulační cykly s PCO. Tak jen doufám a věřím, že to všechno dobře dopadne, jak jistě u mnoho z vás. Mějte se a držte se! ![]()