První jogurt - jaký vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mi dáváme od 8m a Holandii nechce, choceň nechce, takž activie bílá sladká - bílou nechce
a ještě měl úspěch pravý řecký jogurt - v Bille.
A když nechce - to znamená pozvolna po troškách, básničky,kravinky, ovoce, piškoty, pečvo a ani tak si je nevzal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dáváme Activii a dávám do ní trošku přesnídávky, ale chci zkusit tu Holandii nebo Choceňksý, jinak my dáváme jogurt. jako třetí příkrm od 8měsíce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dávala jsem holandii, choceňský…oba po čase začaly holky odmítat, pak vzaly na milost valašský smětanový a chutnal jim kozí jogurt, kterej kupuju ve farmářským obchůdku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my kupujem Kalsik od Olmy, ten má nejradši…Hollandii moc nechtěla, Jihočeskej taky ne
Akorát sem teda až teď
zjistila, že ten Klasik je jen 2,4% tuku…Sem myslela, že ty nízkotučné, resp. se sníženým obsahem tuku, budou tak označené
A ono prd…Takže sme nakoupili v Penny Bio jogurty od Olmy, ty sou moc dobrý, píďale chutnají a mně taky ![]()
Jo a ty řecký jogurty, jak tu někdo psal…Oni sou dobrý, ale mají 12% tuku
Tak nevim no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, syn Holandii odmítal (ani mně teda nechutná), ale jí Choceňský. Activii osobně nepovažuji za jogurt, takže ten nedávám
A radši fakt než sladký jogurt, tak radši přidám ovoce a dětské sušenky. Začali jsme v 9,5 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Selský Hollandia, Choceňský, Clever z Billy(od Hollandie : složení je stejné jako u Selského)a zkusila jsem i řecký. Střídám to.
Activii nedávám.
Příspěvek upraven 10.10.11 v 20:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hamika píše:
ahoj, syn Holandii odmítal (ani mně teda nechutná), ale jí Choceňský. Activii osobně nepovažuji za jogurt, takže ten nedávámA radši fakt než sladký jogurt, tak radši přidám ovoce a dětské sušenky. Začali jsme v 9,5 měsících.
Jojo, přesně…Malá jogurt miluje ze všech jídel nejvíc, zblajzne teď už kolem 200g (což je pro mě malý zázrak), ale dřív ho moc nechtěla, tak sem dávala ovoce. Tchýně se mi snažila vnutit slazenou Activii…To je něco tak hnusnýho
Jo a my sme teda začali v 8měsících ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Páji, mě dr. jogurt říkala od 7.m a papkáme Olma klasik. Chci zkusit ještě hollandii, protože je hodně chválená. Activii mě dr. nedoporučovala, prej reklamní brak ![]()
A co jogurty neznačkové? Jako clever, albert, tesco? Dáváte někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:
Jo a ty řecký jogurty, jak tu někdo psal…Oni sou dobrý, ale mají 12% tukuTak nevim no
Když má v noci mliko a pak v 9 dopo jogurt i když 12% tuku a obědu moc nedá, na sváču jí jen banán a trošku kaše, jinak stále blije. Občas si dý takový ten polistyren. Tak mi ani 12% jogurt nevadí. Mi to máme s jídlem složité
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaaaca-h píše:hamika píše:Jojo, přesně…Malá jogurt miluje ze všech jídel nejvíc, zblajzne teď už kolem 200g (což je pro mě malý zázrak), ale dřív ho moc nechtěla, tak sem dávala ovoce. Tchýně se mi snažila vnutit slazenou Activii…To je něco tak hnusnýho
ahoj, syn Holandii odmítal (ani mně teda nechutná), ale jí Choceňský. Activii osobně nepovažuji za jogurt, takže ten nedávámA radši fakt než sladký jogurt, tak radši přidám ovoce a dětské sušenky. Začali jsme v 9,5 měsících.
Jo a my sme teda začali v 8měsících
jé, já to spletla, v 8,5 měsících, takže skoro jako vy, na základě Tvého příspěvku jsem to přepočítala, vždyť 9,5 má teď…
Malá ten jogurt hezky baští
syn si dá max. 120 g.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
clever je dobrý a je to hollandie, jen méně tuku ![]()
jinak u nás vede AGROLA ve skle - ten tučný, je sice drahý ale chutná mu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej má bílý jogurt moc rád, zblajzne jakýkoliv, nejčastěji kupuju bílý z Valmezu, občas Hollandii, Klasika od Olmy, Madetu Jihočeský ve skleničce (jako jediný koupím občas i ovocný), Pilos z Lídlu (vyrábí mlékárna Valašské meziříčí - čili stejné jako ten prvně jmenovaný)… Hlídám si složení, aby tam nebylo nic kromě mléka, mléčných bílkovin a jogurtových kultur (eventuelně smetana, nějaký ty laktobacily apod., hlavně žádný zahušťovadla, barviva, Ečka). Activii nedávám, celkově firmu Danone nemusím
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Foxinka píše:
Páji, mě dr. jogurt říkala od 7.m a papkáme Olma klasik. Chci zkusit ještě hollandii, protože je hodně chválená. Activii mě dr. nedoporučovala, prej reklamní brak
A co jogurty neznačkové? Jako clever, albert, tesco? Dáváte někdo?
Clever v pohodě (Hollandia), Alberta jsem taky koupila (výrobce si teď nevybavím a doma ho nemám, ale asi ok, když jsem ho koupila
, nejspíš Hollandia nebo Valmez) akorát Tesco je vyráběný kdesi v Německu, tak k tomu jsem nějak nepojala důvěru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Páni díky za reakce, snad se v těch jogurtech nějak zorientuju. Ještě mě tak napadlo…jak jste tu řešily to množství tuku.....jaké je tedy optimální množství tuku v jogurtu pro takové mrně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hollandia, choceňák, i tu activii .. klidně i jiný, ale podle složení .. žádný zahušťovadlo typu škrob, želatina neberu.
A jelikož bílý nejí, musí v tom být banán nebo přesnídávka. Teď najíždím na ochucený hollandie, akorát ji nemíchám s tou marmeládou dole. I ta nemíchaná bílá je lehce chycená příchutí a to stačí, aby to jedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit