Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Také doporučím Sinsay. Moje dcera je hubenďour, spoďáry vždy nosí min. o 2 velikosti menší než má jiné oblečení a ze Sinsey ji sedí ta její správná velikost - mají je střihově menší.
Já na pátrání neměla nervy a co by velké jsem zašila.
Sedly jí pak až nějaké, co sehnala moje máti někde u nich ve městě v takovém „komunistickém“ dětském textilu.
@beata84 koukni na věci při bezplenková metodě, tam by se dalo najít prádlo pro ty mrnouse
https://www.nejbaby.cz/…lcicka-3-ks/
Syn mi pořád nosí prádlo o číslo menší, než má konfekční velikost a to je mu deset ![]()
@tezi píše:
@Margery to máš pravdu, že Dedoles jsou jak které, ale právě většinu jsme měli menší. 3 letá dcera má 12kg a má ty nejmenší dobré, stejně tak jsou dobré z HM.
Spíš mám zkušenosti s trenkami pro velmi hubeného chlapečka
Tak chlapečka jsem neměla tak hubeného, tak tam nevím, ale dcera má v pěti letech 15kg, tam se taky „báječně“ nakupuje ![]()
@suzka1 lindex nosí tarší o 2 vel. menší, tam je vše velké asi, ikdyž občas překvapí. @Anais Brno my nepoužíváme tréninkové. Normální tam nějak nevidím.
Nechávám děti se prostě počůrat, podlaha to snese a ony hned poznají, že jim něco teče po nožičkách a reagujou. Když chápou nočník, je to tak na týden -chce to mít vekou zásobu kalhotek a tepláčků ![]()
těsné tepláčky sice podrží i volné kalhotky, ale taky by to chtělo něco, co sedí.
Ale už mám jasno. Pošlu mámu s kouskem těch nejmenších, co máme doma, aby našla ještě menší. Ona ráda šmejdí a hlavně jí trochu mrzí, že nic nepotřebujeme. Takže dvě mouchy jednou ranou ![]()
@beata84 taky jsem nepoužívala tréninkové. Obě děti nejdřív s holým zadkem, jak to pochopily, tak tepláčky bez spoďárku a pak podle úrovně chápání spodní prádlo. U každého za jinou dobu. Kluk si totiž dlouho pocitově myslel, že slipy=může čůrat…
My máme HM kalhotky 98/104, sušíme v sušičce a nepadají. Ta velikost je na 2-4roky a je určitě menší, dcera má jinak legíny 80/86, větší jí padají. Je jí 28 měsíců a má sotva 11 kg. Legíny z HM ve stejné velikosti jí budou tak za rok, jak jsou v pase velké, ale ty kalhotky sedí.