První návštěva CAR - GENNET v Praze

Prazacka4ever
17.10.23 10:39

Prvni navsteva CAR - GENNET v Praze

Ahoj holky, predem se omlouvam za anonym, nejak nechceme nikde sdilet toto info…

Mame za sebou po skoro 2 letech snazeni (vim, otakeli jsme dlouho) prvni navstevu CAR, konkretne GENNET na Praze 7. A musim rict, ze jak jsem se toho bala, ze jsem teda koukala, jaky to melo na prvni navstevu spad. Chci se prave zeptat, jestli uz jsme pro ne nejak oba “rizikovi” (je nam 35+ a nejde to skoro ty 2 roky) nebo je to standard? :think:

Rovnou mi tam udelali gynekologickou prohlidku, rovnou nam vzali krev, ktera putuje na genetiku + test pohlavnich nemoci + imunologie a dalsiho vseho mozneho, oba jsme druhy den mel donest moc na dalsi testovani, konzultace genetiky je za cca 1,5 mesice (uz mame termin) a mezi tim za cca mesic mame jit na dalsi sezeni, kde nam vsechny ty vysledky (mimo tu genetiku) budou interpretovat, na coz uz taky mame termin. Mezi tim ja mam jit jeste na dalsi krev behem MS a jeste na kontrolu pruchodnosti vajecniku 8o

Husty! Ja cekala, ze tohle vsechbo zabere mesice a ze se to bude dekat postupne - takze aby to nebylo pochopeno spatne, naopak jasam! :dance: Jen se trochu bojim te kontroly pruchodnosti vajecniku, to me jediny trochu desi a doufala jsem, ze se tomu vyhnu, ale OK :?

Jake mate zkusenosti vy, take to bylo takhle rychle? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.10.23 14:59

Nejen, že jste rizikoví, že jdete po dvou letech až v tak vysokém věku je dost průšvih.
Jdete hrozně pozdě. Něco o tom vím, šla jsem v 34 po půl roce. Dnes je mi 39 a děti nemám a též šlo vše okamžitě. Taky se zjistil okamžitě velký problém. Ve věku 35+ není vhodné snažit se ani rok, tam je hranice, kdy to má člověk řešit 6 měsíců.

• Citovat
  • Upravit
1805
17.10.23 15:11

Ve vašem případě není na co čekat, 35+ a dva roky snažení je opravdu hodně. Navíc pojišťovna platí max. 4 cykly do 39, takže proto ten spěch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5663
17.10.23 15:33

Zakladatelko, jsme na stejné lodi, jen my byli v Gennet Liberec.
Taky mě doktorka prohlédla hned na té provní návštěvě a oběma nám brali krev na genetiku, máme donést moč a já ještě na krev při MS na hormonální profil a imunologii (to můžu kdykoliv, ale berou to jen určité dny). Taky nám hned dali datum konzultace na genetiku a v ten den máme i kontrolu u lékařky, aby nám to hezky navazovalo. Řekla bych že to bude standardní postup.
Nevím kolik přesně vám je, mně je 35 a manželovi 41, tak taky nejsme nejmladší. Navíc má manžel poměrně špatný spermiogram, tak doufám v IUI v prosinci a lednu a v únoru už snad IVF.
Poslali vás i na spermiogram, nebo to už máte hotové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.23 15:41

@Gracetheworld tak je to podobné… je nám 35 a 36, proto uvádím 35+… spermio už má manžel za sebou, tam šel ještě před CAR, a to má 100% v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
5663
17.10.23 15:46
@Anonymní píše:
@Gracetheworld tak je to podobné… je nám 35 a 36, proto uvádím 35+… spermio už má manžel za sebou, tam šel ještě před CAR, a to má 100% v pohodě.

Tak pokud má spermio v pohodě, tak to máte fajn, snad se vám co nejdřív zadaří.
Manžel kvůli tomu spermiu musí ještě na další, podrobnější, spermio do Prahy, tak tam jde v půlce listopadu. Už to bude skoro 3 měsíce co užívá vitamíny, tak jsem zvědavá jestli tam bude zlepšení, nebo ne. Pokud ne, tak se na IUI asi vybodnu (max jedno než se schválí žádost o IVF) a jdeme rovnou do IVF. Jak se říká, není čas ztrácet čas. Snažíme se cca rok a půl.

BTW, ty jsi zakladatelka? Podle toho co píšeš tak ano, ale máš jinou kytku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dasa88.0
17.10.23 15:47
@Anonymní píše:
Nejen, že jste rizikoví, že jdete po dvou letech až v tak vysokém věku je dost průšvih.
Jdete hrozně pozdě. Něco o tom vím, šla jsem v 34 po půl roce. Dnes je mi 39 a děti nemám a též šlo vše okamžitě. Taky se zjistil okamžitě velký problém. Ve věku 35+ není vhodné snažit se ani rok, tam je hranice, kdy to má člověk řešit 6 měsíců.

tak ono je potřeba se před těmito výroky taky zamyslet nad tím, že ne každý spolu chodí od školy - s manželem jsme spolu necelé 3 roky, z toho necelé 2 roky manželé, takže tahat partnera málem na třetím rande do CARu není úplně normální. Občas člověk nemá volbu, když po x letech vylezete z nefunkčního vztahu a najdete to pravého až po 30tce :nevim: :kytka:

Chtěla jsem se tady spíš zeptat, zda je to normální, že to má (zaplaťpánbůh) takový spád, a že to evidentně je proto, že už se snažíme dlouho a není nám 20… takže už asi chápu, i dle odpovědí ostatních…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.23 15:52
@Gracetheworld píše:
Tak pokud má spermio v pohodě, tak to máte fajn, snad se vám co nejdřív zadaří.
Manžel kvůli tomu spermiu musí ještě na další, podrobnější, spermio do Prahy, tak tam jde v půlce listopadu. Už to bude skoro 3 měsíce co užívá vitamíny, tak jsem zvědavá jestli tam bude zlepšení, nebo ne. Pokud ne, tak se na IUI asi vybodnu (max jedno než se schválí žádost o IVF) a jdeme rovnou do IVF. Jak se říká, není čas ztrácet čas. Snažíme se cca rok a půl.BTW, ty jsi zakladatelka? Podle toho co píšeš tak ano, ale máš jinou kytku :think:

ahoj, teď píšu já - zakladatelka :) to se k nám asi někdo přidal s podobnou zkušeností… ale vlastně mám stejnou odpověď - manžel byl sám od sebe na spermiu před pár měsíci a výsledek má ukázkový, takže to už za sebou máme… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.10.23 15:55
@Anonymní píše:

tak nechci tady nějak konkretizovat, ale jen na vysvětlenou - my spolu jsme teprve lehce přes 2 roky, tak jak už tady někdo psal, těžko se při seznámení budeme řítit do CAR, navíc se mnou mateřské pudy zatím nemlátí, tak jsem to brala spíše pragmaticky… ale evidentně tam pro to mají pochopení a vůbec se neptali proč tak dlouho, proč v tomhle věku apod. Respketive to nekomentovali. Takže GENNET za mě zatím super…

• Citovat
  • Upravit
799
17.10.23 19:21
@Anonymní píše:
tak nechci tady nějak konkretizovat, ale jen na vysvětlenou - my spolu jsme teprve lehce přes 2 roky, tak jak už tady někdo psal, těžko se při seznámení budeme řítit do CAR, navíc se mnou mateřské pudy zatím nemlátí, tak jsem to brala spíše pragmaticky… ale evidentně tam pro to mají pochopení a vůbec se neptali proč tak dlouho, proč v tomhle věku apod. Respketive to nekomentovali. Takže GENNET za mě zatím super…

Myslím, že se nemusíte nijak obhajovat, nikdo nechodíme v botách toho druhého a každý máme ten příběh jiný… my šli do CAR po dvou letech vztahu, bylo mi 38 a půl a nikdo se na nás skrz prsty nekoukal, na co jsme čekali…
Pro povzbuzení, vyšlo nám to na první pokus a vám moc držím palce! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20876
17.10.23 22:18

Dobrý večer,

zakladatelku jsem odhalila, protože proti pravidlm používá dva profily - @Dasa88.0 a @Prazacka4ever.

Profil @Prazacka4ever jsem Vám zablokovala, pokud budete pravidla porušovat i nadále, bude Vám smazán i druhý profil.

S pozdravem
Viki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí