Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky, taky jsem prvnička a o spoustě, bublání tahání, tlačení a popichování jsem byla přesvědčená, že to jsou pohyby. Až jednou takhle večer ležim v posteli, byl to můj 19tt, a na jednou cítím něco, co se jen těžko popisuje ale v žádném případě se to nepodobá ničemu co jsem do té doby pociťovala, a to jsem teprve ucítila ty pravé pohyby. Takže jestli si teď nejste jisté tak až to jednou opravdu přijde stoprocentně to poznáte. Držim palečky ať je to co nejdřív ![]()
Ahoj,
u prvního jsme první pohyby cítila v 18tt, ted od konce 15tt. Jsou to takové otupělé žduchance, něžné, nejdřív jsem podezírala střeva, takové bublání, al eod včera jsem si jistá, že jsou to pohyby, přeci jen, trochu si to pamatuji ještě z prvního. zatím je to příjemné, uklidnující, ovšem za pár týdnů až mě dloubne třeba do boku, do žebra, to už tak příjemné nebude ![]()
![]()
Ahoj holky, jsem prvorodička, je možné že jsem první pohyby cítila už tak v 15.tt? bylo to presne jak tady čtu, takové zabublání, takové malinké bublinky jako ze sodovky
…citila jsem to zatim jen 3 krat, ted jsem v 17tt…myslela jsem si, ze je to asi jen nějaké zvláštní trávení, ale pak jsem četla různé diskuze, z čehož jsem usoudila, že by to mohl být už prcek…ale na prvorodičku mi to přijde hodně brzo…
@marfra - brzy to sice je, ale není to nemožné. Klidně to na den nebo dva může přestat a pak zase „zabublat“. Jestli jsi štíhlá na břiše a nemáš placentu vpředu, tak by to pohyby mohly být. Bývá to hodně dole, až u kosti.
Ahoj, chtěla jsem se zaptat, zda byly některé z vás pohyby nepříjemné? Jsem 20tt a celou dobu čekám až to začne, těším se a sleduju se, které zabublání bude to pravé. A včera už to bylo ono, žádné bublání, prostě kopance
Jenže, já z toho neprožívala pocit euforie, jak jsem se těšila, ale spíš to bylo strašně divné, ne fyzicky, ale psychicky, bála jsem se a „štítila“, prostě jako byste věděly, že ve vás žije nějaký parazit a hýbe se tam. Přeháním, ale nevím k čemu to připodobnit. Na mimi se neskutečně těším, tohle mě strašně zaskočila a nevím jak zvládnu, až se začne opravdu pořádně vrtět… Stalo se to taky někomu? ![]()
No, ja pohyby u obou deti citila hodne brzo a do 14 dnu se z nich vzdycky stalo silne az neprijemne kopkani. Jinak jsem mela cele tehotenstvi pocit, ze tam mam vetrelce. Kdyz se dcera narodila, tak jsem si jeste dlouho nemohla dat dohromady, ze ona je to, co bylo v brise. A Taky jsem si dlouho vsugerovavala kopance, takze ve mne i po porodu vetrelec zil ![]()
Já jsme měla pocit taky z počátku takový divný. přecejenom je to něco nového, co jsme zatím nezažily. Spíše mi to přišlo takové zvláštní. Ale já jsme niokdy žádné kopance nezažila. Mně se tam malá hýbala pořád, ve dne v noci, nebyla snad ani hodinu v klidu, ale kopance si představuju jinak
![]()
Jo, a pohyby cítím ještě teď, 9 měsíců po porodu
![]()
To ja jsem teda za kazdy kopanecek stastna a je me to prijemne. aspon vim ze se ma miminko k svetu - ja jsem se teda nemohla dockat az to zacne a tesiiiim se jak to bude pokracovat ![]()
@moomi1 Ahojky, já jsem ve 26.týdnu a naštěstí malá nekope, jen se vlní
ale občas mi v břichu projede taková vlna, že sebou až cuknu, taky to na mě někdy působí divně ![]()
Taky mi to neni moc prijemny, jako by me nekdo dloubal zevnitr, proste divny pocit..
Mně vadilo až ke konci, ale nebylo to přímo kopání, ale asi jak se hýbala, tak hlavička už tlačila na příslušná místa a divně to vždycky píchlo, tak to mi vadilo, ale pohyby a kopání mi nevadily.
Ahoj ja jsem 19 tt a pohyby citim uz od 18 tt.
Nejprv jsem mela tlak a boleni v podbrisku a pak se t zmenilo na pohyby, ale rozhodne nejsou takovy, jak tu ostatni na emimi popisuji, kazda je ma jiny. Drzim palce at se dockate vsichni vytouzenych pohybu
![]()
Ahojky to mě zase přijdou pohyby jako jediný pěkný na těhotenství..jinak je to celkem divnej stav, to tloustnutí, natíkání, otíkání, divné nálady a chutě člověkovi je furt nějak blbě ale ty pohyby mě vždy utvrdili že ten tvoreček na kterým pracuju je tady se mnou má se čile k světu a všechny ty obtíže nejsou zbytečný. Spíš mě budilo když byl v břiše klid to jsem se děsila ale jak se začlo vrtět tak jsem zase v klidu usnula. A taky jse je cítila ještě dlouho po porodu.. ![]()
Ahoj, jsem prvorodička a pohyby cítím od 17+5, ted jsem 21tt a jsou trošičku silnější! ![]()