První porod rychlý, druhý překotný, třetí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1125
12.10.18 15:40

První předčasný, druhý vyvoláváný, třetí překotný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
13.10.18 07:50

Nevím, jaký bude třetí, vím ale, že ti sakra závidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
17.10.18 16:19
@Rosary píše:
Nevím, jaký bude třetí, vím ale, že ti sakra závidím :D

No měla jsem štěstí :) Ale přisuzují to i tomu, že jsem byla fyzicky fit. Primář na mě koukl a říká Takové jako vy dobře rodi. A měl pravdu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
22.10.18 13:31

@Dzejn111 prispejem Ti aj ja svojou skusenostou :-)

rodila som vzdy 37+5 po tom ako mi praskla voda.

1. porod najhorsi - podla mna zle vedeny - mala som preeklampsiu, takze som rodila s tlakom 160/110 a s nadvahou neuveritelnych 45 kil (kvoli opuchom). taky ten klasicky scenar u prvorodiciek - oxytocin, tlacenie na brucho, nastrih.
napriek vsetkemu vsak totalne nebolestivy, kontrakcie som vnimala len ako jemne steklenie v slabinach. maly mal takmer 4 kila.

2. porod najlepsi - tiez praskla voda, neskor prisli kontrakcie - od prvej po narodenie to trvalo ani nie 3 hodiny. tiez ziadna bolest, maly bol vonku na tri zatlacenia, bola to rychlovka. maly mal 3,5 kila a vyletel ako strela :mrgreen:

3. porod takmer rovnaky ako druhy - tiez praskla voda a od prvej kontrakcie to tiez bolo do troch hodin. neviem presne. posledne dve kontrakcie ma boleli (prvy krat som to zazila! :D ) a tlacila som o malinko dlhsie nez pri druhom lebo napriek nizkej vahe (3,4kila) a gestacnemu veku mal velku hlavu - 36cm. najhorsie vsak bolo zavinovanie maternice pri kojeni, to mi az krutilo prsty na nohach.

o mesiac a pol ma caka porod cislo 4, tak tiez hladam info, ze ake byvaju tie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
23.10.18 16:49

@soldi
Tak to moc držím.palce, ať je čtvrtý porod minimálně tak pohodový jako druhý a třetí! Já teda po prvním porodu zavinovani necítila a po druhém to bylo asi horší než kontrakce, takže rozumím, cos zažívala… A jestli se to zhoršuje s kazdym porodem, tak potes koště …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
23.10.18 20:54

@Dzejn111 dakujem. uvidime. ja mam pocit, ze kazdy porod je o nieco viac bolestivy, ale to je asi tym, ze sa zena uz zvykne rychlejsie otvarat, tak su tie stahy silnejsie.

a o tom zavinovani som citala uz viackrat, ze je kazdym porodom bolestivejsie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
20.1.19 15:27

Ahoj holky, tak jak vam pokracovaly dalsi porody?
Ja mela prvni nakonec popohnany, 22hodin, druhy byl 4h ale neodhadla jsem vunec konec, byl to z niceho nic hroznej sesup, malem jsem porodila v aute a ted mam strach z tretiho. Abych to stihla, nebo naopak neprijela zbytecne brzo. Ale koukam,ze to ma kazda uplne jine.
No netesim se na zavinovani delohy, to bude asi hruza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
21.1.19 11:35

@Káťa19 taky jsem zvědavá. První 9 h, druhý 5h..v porodnici jsem byla až ke konci,u druhého sotva hodinu. Teď mě čeká brzy třetí,a nevím..asi radši pojedu dřív. A na zavinovani se teda též netěším,to byl mazec už u druhého. Ale nabízeli mi něco na bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
2.3.19 22:32

@Káťa19 @andelka83

hore som popisala svoje prve tri porody.
stvrty bol prekvapujuco iny, prekotny.
o siestej vecer odisla zatka, o pol osmej som zacala citit stahy pravidelne po 5 minut v dlzke 1,5 minuty. hodinu mi trvalo kym mi doslo, ze to su kontrakcie a odchod z domu.
o dalsiu hodinu sa mala narodila.

povodne som sa bala, ze bude porod a stahovanie maternice bolestivejsie nez predtym.
ale potesim vas, ani jedno ma nebolelo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6052
2.3.19 22:57

Tohle je diskuse pro mě jak dělaná - první porod 15 hodin (ale jen protože se syn zasekl v porodních cestách), druhý porod hodinu. Oba spontánní. Za pár měsíců mě čeká třetí porod. Doktor mi tenkrát po prvním porodu povídal, že s mým slovanským zadkem jsem klidně schopna porodit do půl hodiny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.19 23:42

První ,odtok PV v 37+5tt večer,bolesti začali kolem 5ráno a v 10 hod.bylo mimčo venku
Druhý,vyvolávaný v 8 a 11 tableta a ve 14hod byli mimčo venku
Třetí ,,ráno mi odešla zátka,odpoledne začali bolesti(o pul 6 večer po 5min.už v porodnici) a ve 20hod bylo mimčo venku Čtvrtý.. Ve čt zátěžový test,v pá tabletka,so tabletka a konečně zabrala…večer bolesti,praskla voda před plánovanou sprchou a během pár minut sem porodila,takže překotný.

• Citovat
  • Upravit
328
3.3.19 00:28

@soldi :dance: To se krásně čte! Závidím.. Mě druhej teprve čeká, ale ten první od první kontrakce trval 40 hodin, abnormální rotace a ruptura 3. stupně..tak doufám, že druhej bude aspoň „trochu“ lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
3.3.19 07:31

Jsem opravdu zvědavá taky :lol: .
První porod od prvních bolesti 17 h druhý porod 1,5 h.
Za dva měsíce mě čeká porod 3. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
3.3.19 08:12

@soldi tak to je krasne :potlesk: gratuluji k miminku a velke rodine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32930
3.3.19 09:53

@soldi já už mám taky po porodu,po třetím. Byl rychlý stejně jako druhý. Po 10h sem tam stahy,ale ještě mi nedošlo že by to mohlo být ono. Po 11h jsem to začala sledovat, byly napřed co 10,brzo co 8, kolem 13h co 7 a trvaly minutu. Když jsem zjistila že krvácím,tak jsme vyjeli. Intervaly nebyly moc krátké,to mě udivilo. I na sále jsme čekali dost dlouho na kontrakci,už v době tlačení. Do porodnice jsme dojeli před 14h, otevřená na 8cm, 14:45 příjem na sál,15:40 se malý narodil. Bolel mě až ten konec,až průchod hlavičky porodními cestami při kontrakcích,celou dobu předtím to byla pohoda.
Takže konečná bilance délky porodů 9h, 5h, 5h. Druhý a třetí bez poranění. Zavinovani mě hodně bolelo po druhém porodu. Po třetím méně a kratší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí